keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Ruskan jämiä ja pari tirppaa

Vielä löytyy iloisia ruskan värejä, vaikka jotkut puut ovat jo lehdettömiä.


Tänään kuvattu, monet koivut pitävät tiukasti lehdistään kiinni.

Haavatkin vielä koreilevat syyspuvuissaan.

Veden viemää

Punainen herkku

Tiaisen syysmietteet

Tämä pieni pallero on pyrstötiainen.

Pyrstöni on komea, eikös vaan.

Tikka löysi sopivan kolon kävylleen.

Toisvesi kuvattuna Pirkkalanvuorelta.

Herrasen kanavan suu.

Iloista syksyn jatkoa teille kaikille!

30 kommenttia:

 1. Veden viemää oli kuva-aihe jonka laittaisin seinälleni. Nyt kannattaa suosia värikkäitä kuvia seinällä niin ei iske syys- eikä talvimasennus.
  Systerveisin Markku Mäkelä

  VastaaPoista
 2. Kiitos Markku, väriterapiaa pitää harrastaa tulevina kuukausina. Olen käynyt ihailemassa kauniita taulujasi, niissä on mahtavia värejä ja ihania aiheita, sellaisia haluaisin itsekin oppia maalaamaan. Kiitos, kun piipahdit.

  VastaaPoista
 3. Ihania pikku tipusia : ) Raikkaita kuvia. Eilen katselin kotiin ajellessa, kuinka kauniita värejä oli lehdettömässäkin maisemassa: hennon punertavaa, harmaata ja vihreääkin vielä maassa.

  Kiitos toivotuksesta ja sitä samaa : )

  VastaaPoista
 4. Kauniita värejä ja kauniita maisemia ;) Oisko meillä ihan himpan enemmän jo ruskaa, varmaankin. Pyrstötiainen on aika uskottavan näköinen, hienoine pyrstöineen. Kesätirppojakin on vielä liikenteessä, eilen mustarastas kävi pihalla pitkästä aikaa tervehtimässä - koskahan alkaa muuttolennot?
  Nautitaan vielä väreistä ♥

  VastaaPoista
 5. Mayo; kiitos, väreistä saamme nauttia vielä pitkään. Vasta, kun lumi peittää maiseman, alkaa värittömyyden aika, tosin silloinkin on aurinkoisella säällä paljon hienoja sävyjä.

  Elisa; kiitos, kyllä kuvissasi oli enemmän ruskaa, meillä oli huono ruska tänä syksynä, suurin osa koivuista ei kellastunut ollenkaan. Lehden muuttuivat ruskeiksi ja putoilivat sitten.
  Meilläkin on vielä rastaita ja mustiksen äänenkin olen kuullut. Yksinäinen punarinta tiksutti eilen jossain. Mieheni oli nähnyt jopa lehtokurpan.
  Värejä riittää vielä ihasteltavaksi, jos vain lunta ei ala satamaan, toivottavasti ei ihan vielä.

  VastaaPoista
 6. Upeaa katseltavaa taas; meille parikin tiaista on erehtynyt avoimesta ikkunasta sisälle eivätkä sitten reppanat ymmärrä samaa reittiä ulos, hirveä sirkutus ja tärinä ennen kuin hoksaavat.

  VastaaPoista
 7. Mags; kiitos, kiva, kun tiaiset löysivät ulos. Ne ovat uteliaita lintuja, kurkistelevat ikkunan takana ja löytävät tiensä pienestäkin raosta sisään.

  VastaaPoista
 8. Oi miten hienoja kuvia, ja olet tavannut pyrstötiaisenkin:)

  VastaaPoista
 9. Eija; kiitos, pyrstötiaisia näkee melkein joka syksy talon lähellä, ovat kyllä vikkeliä lintuja, koko ajan liikkeessä.

  VastaaPoista
 10. Kiva nähdä pyrstötiaisia edes kuvina, täällä en ole tänä vuonna nähnyt yhtään. Karpaloita sitävastoin on runsaasti. Haavalla on komea ruska, vaihtuu keltaisesta punaiseksi pikkuhiljaa - jos ehtii.

  VastaaPoista
 11. Pyrstötiainen näyttää hellyttävältä, mustat nappisilmät valkean palleron keskellä.
  Tintit pyrähtelevät meilläkin ahkerasti parvekkeella. Yksi lensi viidennen kerroksen ikkunasta sisään ja toikkaroi aikansa lattialla. Antoi sitten kantaa itsensä sormen päällä parvekkeelle eikä meinannut lentää pois, vaikka kättä keinuteltiin ylös ja alas.

  VastaaPoista
 12. Irma; viime vuonna oli runsaasti pyrstötiaisia, tässä parvessa lentelee vain 5-6 tiaista, toivottavasti nämä selviävät talvesta.
  Punaisia haapoja on ollut vähän meillä, mutta komean keltaisia on vieläkin.

  Pipsa; Pyrstötiainen on kuin pumpulipallo, nokkakin melkein uppoaa pyöreän pään sisään.
  Kiva, jos tinkkinen selvisi seikkailustaan.

  VastaaPoista
 13. Värejä löytyy vielä.. Itsekin tulin äsken pitkältä kävelylenkiltä ihailemasta jo vähän haalennutta maisemaa. Sattui kamerakin mukaan. Hauska nähdä, mitä 'filmille' on tallentunut...

  Kuvasi ovat jälleen kerran kauniita, esimerkiksi tuo *Veden viemää' on ihan huikea!

  VastaaPoista
 14. Karpalo oikea herkkupala ja pyrstötiainen mun lempparilintu, kuin suoraan sadusta. Herraskosken kanavan oot upeasti kuvannut. Viikonloppuna pitäisi tuolla päin saade vene vesiltä : )

  VastaaPoista
 15. Kati; kiitos, on aina jännä hetki purkaa kuvat koneelle. Joskus melkein kaikki kuvat menevät roskiin, mutta joskus taas kokee onnen hetkiä löytäessään onnistuneen kuvan.

  Taru; kiitos, Herrasen kanava on kaunis ja koski on varsinkin talvella lempikuvauskohteitani, koskikarakin joskus vilahtaa kuohujen keskellä. Toivottavasti saatte veneen kunnialla nostettua. Jos käytte Virroilla, käykää ihmeessä Torisevan rotkojärvillä, ne ovat syksylläkin näkemisen arvoisia. Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
 16. Ei nämä minun kommentit taida tulla taaskaan perille?
  Ihanat on lintukuvat, kunnon pyrstö tiaisella, siitähän se nimen sai, ja tikka on kaunis.
  Komeat maisemakuvat!

  Kuinka teit sen järjestelmän palutuksen Manteli?

  VastaaPoista
 17. Seijastiina, kommenttisi tuli perille, kiitos vaan.
  En kauhean hyvin muista enkä ymmärrä, miten onnistuin palauttamaan järjestelmän, mutta menin ohjauspaneeliin ja sieltä järjestelmän ylläpitoon, sieltä löytyi järjestelmän palautus. Löysin jonkinlaisen ohjeenkin tietokoneelta. Vähän jäi epäselväksi tämä palautus, mutta kuitenkin sen jälkeen järjestelmä palautui jonkin aikaisemman päivän tilanteeseen. Nythän sinulla kuitenkin toimii tuo kommentointi.
  Nämä tietokoneongelmat ovat harmillisia, meillä ei oikein kukaan osaa korjata ongelmia, pitäisi aina viedä korjaamolle. Ennen täällä toimi työpaja, jossa sai tietokoneensa korjautettua parilla kympillä. Ilmeisesti rahoitus loppui, kun työpajaa ei enää ole, harmitus.

  VastaaPoista
 18. Jeps, ja moikka Manteli, tuota, minä menin omine tietoineni ohjauspaneeliin ja löysin kohdan :järjestelmän palautus, sen teinkin, mutta se ei auttanut minulla.
  Voin ainostaan kommentoida joitakin blogeja siis edelleen sähköpostin kautta, esim. kun siellä on on kommentoitu minulla blogissani, eli kirjaudun siellä meilissäni ja siitä sitten..hidasta ,mutta parempi kuin ei mitään, että pääsen ihaniin blogeihin, kuten sinunkin Manteli ♥
  Luulen kyllä, että vika on bloggeissa, näitä ongelmia on monella kuulemma ollut.
  Mutta kuulostellaan...
  Rauhallista loppu iltaa sinulle Manteli :)

  VastaaPoista
 19. I like this blog you have Good luck!
  Greetings from creativity and imagination photos of José Ramón

  VastaaPoista
 20. Seijastiina, harmi, ettei niksi auttanut. Minullakin on ollut joissakin blogeissa ongelmia kommentoida, kommentti ei ole lähtenyt, vaikka painan lähetä-nappia. Silloin aikaisemmin, kun en päässyt edes kirjoittamaan kommentteja, pääsin kuitenkin Irman ja Uuvanan blogeihin kommentoimaan , mutta en muiden. Heillähän ei ole bloggerin blogit.
  Toivottavasti asia korjaantuu sinulla pian.

  VastaaPoista
 21. José Ramón; Thank you very much. I have very bad english, but I understand, what you said. I visited your blog and I found there many beautiful photos.

  VastaaPoista
 22. Pyrstötiainen on tosi suloinen pallero, ihanat kuvat. Ensimmäisessä kuvassa näkyy hienosti tuo pyrstön kuviointi. Jotenkin voisi mieltää tunturien linnuksi.
  Herkullisen näköinen karpalo, pitäisikin pistäytyä suolla.

  VastaaPoista
 23. Tänä vuonna ei (ainakaan ihan etelässä) ole minusta yhtä hieno ruska kuin oli viime syksynä. Lehdet ovat putoilleet paljon ruskeampina, ei ole ihan niin loistavaa puhtaankeltaista.

  Pidän tuosta veden viemää -kuvasta kovasti.

  Pyrstötiaiset ovat myöhäissyksyn odotetuimpia vieraita, tänä vuonna en tosin ole törmännyt ainakaan vielä. Toivottavasti tavattaisiin. Hyvin olet heistä kuviaki saanut, ovat aika keikkuvaisia ja eläväisiä eivätkä ollenkaan helppoja kuvata.

  VastaaPoista
 24. Vikki; kiitos, pyrstötiaiset meinasin jättää pois postauksesta, eivät ole kovin tarkkoja. Illan hämärtyessä olin jo kotiin lähdössä, kun nämä ikiliiikkujat ilmestyivät kuin tyhjästä. Iso-arvot olivat aika suurella, että sain edes nämä kuvat, mutta pitihän pienten palleroiden♥ päästä esittäytymään tänne:)

  Uuvana; kiitos, ei ole täälläkään kunnollista ruskaa ollut, mistähän koivun lehtien ruskistuminen johtui. Nyt kun ruskeat lehdet ovat pudonneet, löytyy vielä koivuja, joihin on tullut näinä päivinä kauniimpaa keltaista.

  Pyrstötiaiset ovat koko ajan liikkeessä, mutta päästävät aika lähelle. Usein näen heitä vasta illan suussa, missä lienevät päivisin. Toivottavasti sinäkin saat vieraaksesi näitä kauniita lintusia.

  VastaaPoista
 25. Vuodatuksen blogeihin pääsen minäkin, ja ihan muutamiin bloggerinkin blogeihin, no katsotaan jos tämä tästä korjaantuu aikaa myöten :)

  Kiitos ihanista sanoista ja käynneistä blogissani, toivottteln mukavaa sunnuntaita, minä taidan mennä vielä hiukan lepäämään :D

  VastaaPoista
 26. Seijastiina, kiva, että pääset joihinkin blogeihin, varmaan asia sitten korjaantuu. Toivottavasti flunssakin helpottaa. Aurinkoista sunnuntaipäivää sinulle♥

  VastaaPoista
 27. Great pictures!!!Congratulations!!!

  Frank, Barcelona

  http://balapertotarreu.blogspot.com

  VastaaPoista
 28. Piristävä ihana värikäs postaus. Herkulliset kauniit syksyn värit ja ihanat pikku tirpat, suloisia.

  VastaaPoista
 29. enpäs ole ennen nähnytkään tuollaista pyrstötiaista. :D harvinaisen suloinen ainakin on!

  VastaaPoista
 30. Frank; thank you very much. I am very happy your visit. I visited your blog, every picture was perfect, so beautiful.

  Valokin värsyjä; kiitos, tänään tuuli riepoi loputkin lehdet, enkä enää saanut ruskakuvia. Kiva, kun olet palannut taas kotimaan kamaralle.

  Elina; pyrstötiaisia ei läheskään joka vuosi näe, harmikseni en ole nähnyt niitä moneen päivään. Toivotaan, että he vielä palaavat.

  VastaaPoista