torstai 4. marraskuuta 2010

Lintusia

Tietokone tuli huollosta, jippii. Ei siinä mitään vikaa ollutkaan, tökkiminen johtui laajakaistaviasta. Huoltomies kävi johtoja käpistelemässä ja löysikin jotain korjattavaa, nyt netti on toiminut kohtuunopeudella.
Sen kunniaksi laitan tänne näitä iänikuisia tirppojani, olette varmaan huomanneet, että lintujen kuvaaminen on minusta mukavaa ajanvietettä:)

Tylsää, tässä sitä vaan napsutellaan kynsiä, kops, kops

Kupu on jo täynnä, äiti, ei oo mitään tekemistä!

Hys, hys siinä, menehän vaikka leikkimään sisarustesi kanssa

Juu, leikitäänkö piilosta?

Minä keksin uuden leikin, kiipeillään puussa

Pääsenkö minäkin kiipeilemään, katsokaa, raps, äh, puuh

Eikös ollutkin huippusuoritus?

Kamut hei, katsokaahan tätä askellusta!

Onks tää joku uusi leikki vai?

Minäpä osaankin kiivetä alaspäin, hups, nyt jalka lipsahti!

Minä en tuohon leikkiin ryhdy...

...olen sentään arvovaltainen närhi. Siemenet kyllä maistuisivat

Siemenistä viis, marjoissa on enemmän vitamiineja

Meille maistuvat parhaiten koivunurvut, mukavasti rouskuvat nokassa

Rentouttavaa viikonvaihdetta!

164 kommenttia:

 1. Siinäpä mukava lintutarina!
  Miellyttävää viikonloppua Sinulle myös!

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihana kuvasarja..
  Sinulle myöskin, hyvää vkl.

  VastaaPoista
 3. Kiitos lintusista ja hyvä kun linjat on kunnossa;)

  VastaaPoista
 4. Kiki, kiitos, joskus pitää vähän satuilla.

  Helmiina49, kiitos, lintuset ovat sydäntäni lähellä.

  Ari, kiitos, linjat toimivat ainakin vielä, jotain kosteusongelmia oli. Aina kun satoi, huononi laajakaistan nopeus, eli aika usein tökki.

  VastaaPoista
 5. Näin paljon lintukuvia!
  Minun kärsivällisyyteni ei tähän hommaan riittäisi.
  Tintti on söpö, sillä on ihan kuin baskeri päässä, dandy.
  Kuvatarinasi ovat lennokkaita ja hauskoja.

  VastaaPoista
 6. Kyllä ne ovat suloisia nuo pikku tinttiset. Hyvää viikonloppua sinulle:)

  VastaaPoista
 7. Pipsa, kiitos, nämä kuvat ovat monen päivän tuotoksia. Ajattelin huomenna pitkästä aikaa mennä tipusia kuvaamaan, mutta nyt iskikin joku kuumevirus, henki on ahtaalla ja kuumettakin melkein 39 astetta. Tulin äkkiä käväisemään koneella, mutta sänky kutsuu taas.

  Valokin värsyjä, kiitos. Kuten Pipsalle kerroinkin, taitaa viikonvaihde mennä punkassa kuumeen takia:( Iloista illan jatkoa sinulle♥

  VastaaPoista
 8. Hauska kuvatarina! Hyvät kuvat ja aurinkokin ollut suosiollinen. Kuusitiaisenkin olet saanut poseeraamaan, ainakin noissa närhin yläpuolella olevissa kuvissa tiirailevat tirpat näyttävät kuusitintiltä, vaikkei niskaa näykään, mistä ne helposti tunnistaisi valkoisine läiskineen.

  VastaaPoista
 9. Irma, kuusitiaisia ovat ja pelottomia kavereita, tulevat sylissäni olevasta siemensangosta nappaamaan siemenen. Pieniä ja söpöjä he ovat. Kiitos Irma ja hyvää pyhäinpäivän iltaa!

  Polaris, kiitos, mukava kun käväisit katselemassa lintukuvani ja tervetuloa lukijakseni.

  VastaaPoista
 10. Olet saanut innostumaan linnuista kun jokaista kuvaa pitää klikata isommaksi ja ihmetellä värejä, höyhenpeitteita ja ilmeitä. Mietin kyllä että onko linnuilla ilmeitä, no ainakin tällaista "veikistelyä"
  Hyviä vointeja, toivottavasti voit jo paremmin!
  Ja hyvää viikonloppua kaikesta huolimatta!

  VastaaPoista
 11. Vikki, kiitos, eipä kai linnuilla naamanilmeitä suuremmin ole, mutta päälaen höyhennystä ainakin nostelevat harmistuessaan ja siipiään pörhistelevät. Varmaan eri asennoilla on omat merkityksensä ja tietenkin äännähdyksillä.

  Lievää lämpöä on enää ollut, mutta hevosyskä jatkuu, kyllä tämä tästä. Huomenna aion mennä pihalle raittiiseen ilmaan rakkaita tirppojani katselemaan. Viikonlopun jatkoa sinulle myös!

  VastaaPoista
 12. Kiitos Manteli taas ihanista lintukuvista ♥
  Kuvat on on tarkat, olet todella taitava.
  Kiva närhikin kuvassa, kaunis lintu, kuten tilhikin, en muuten ole ainuttakaan nähnyt itse tänä syksynä.. harmitus.
  Siskipä on täällä taas ilo käydä ihailemassa kuviasi.
  Loistava kuvasarja!

  Leppoisaa sunnuntaita :D

  VastaaPoista
 13. Seijastiina, kiitos, tilhet ovat täältäkin häipyneet pihlajanmarjojen loppuessa.
  Viikonloppu on mennytkin jotain kuumevirusta parannellessa, vieläkin vähän lämpöä ja henki ahtaalla. Onneksi ei tullut nuhaa, mutta ääni taitaa kadota kokonaan. Aika hassua, jos ei töissä voi vastata puhelimeen, kun ei tule ääntä:)
  Rauhallista sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
 14. Töissähän sitä pitää olla, vaikka ei ääni kulkisi. Semmoista se on nykyaika : ) Tässä yks honottelija toivottelee hyvää viikkoa ja kiittelee lintukuvista : )

  VastaaPoista
 15. Ihana kuvakavalkadi :)

  Täällä Turussa on jostain syystä näkynyt tänä syksynä ihan mahdottomat määrät tilhiä, lieneekö juuri hyvien pihlajasatojen ansiota.

  Metsämailta olen saanut sellaisia terveisiä, että monet pikkulinnut (esim. töyhtö- sini- ja hömötiaiset) loistavat tänä syksynä poissaolollaan. Viimetalviset pakkaset varmasti verottivat kantoja...

  VastaaPoista
 16. Mayo, kyllä tekisi mieli vielä sairastaa, mutta ei ole oikein sijaista näihin lyhyihin poissaoloihin. Kaikki kasaantuu alkukuusta, loppukuu olisin toinen asia. No, ehkä huomenna on parempi olo, vaikka nyt paleltaakin taas.
  Onneksi minulla ei ole nuhaa.
  Toivottavasti sinäkin paranet pian, tätähän tämä alkutalvi on. Kiitos, Mayo.

  Kati, meillä on hyvin kaikkia tiaislajeja, liekö syynä viimetalvinen ahkera ruokinta. Kesähän oli lämmin ja poikueet onnistuivat. Tilhiä on näkynyt aika vähän, mutta keskustan pihlajissa niitäkin vieraili enemmän.
  Kiitos Kati!

  VastaaPoista
 17. Hauska tirppasarja, mukavia tilannekuvia teksteineen, niin että eihän näihin höyhenpalleroihin millään kyllästy. Ja mitä muuten olisikaan talvi ilman talvilintuja? Jos ei olisi vaikkapa tiaisia ollenkaan? Kyllä kurjaa olisi ja hiljaista.
  Juuri Häivähdyyksen blogissa kehuin närhikuvia ja täällähän on nyt kaikki muutkin saaneet närhin tähtäimeen. Ei ole ollenkaan helppo kuvattava, velmu ja ovela piileskelijä. Ruokintapaikan lähellä kuvaaminen varmaan onnistuu paremmin, itse olen koittanut vain metsässä muuten eikä siitä koskaan mitään tule, kakkoseksi jään siiä leikissä aina.

  VastaaPoista
 18. Uuvana, tämä tietty närhi on niin perso herkuille, että tulee aika lähelle, muut närhit odottelevat kauempana. Kai linnuissakin on rohkeampia yksilöitä, olisiko närhi tämän kesän poikueesta?

  Ei näihin lintusiin kyllästy, joka kuvaustilanne on nautinnollinen, linnuilla on erilaisia luonteita niinkuin ihmisilläkin. Jotkut hömpätkin ovat arkoja, varsinkin sellainen pienempi hömötiainen, jotkut taas tulevat istuskelemaan aivan nenän eteen. Talitiaisista jotkut ovat agressiivisia, jotkut taas alistuvia. Sini- ja töyhtötiaiset ovat tulta ja tappuraa, Kuusitiaiset ovat kaikkein rohkeimpia.

  Olen alkanut kuvaamaan jalustan avulla. Se on tietysti hankalaa, kun pitäisi nopeasti siirrellä kameraa ylös alas ja sivulle, mutta olen huomannut, että linnut eivät ole niin arkoja, kun kameran liikkeet ovat hillittyjä eikä kuvaaja liiku juuri ollenkaan. Moni tilanne menee sivu suun, mutta kuvattavaa riittää aina ruokintapaikalla.
  Kiitos Uuvana.

  VastaaPoista
 19. Hieno kuvasarja tekstineen, taas ;) Mukava että sulla intoa riittää. Arkena ei ehdi mitään kuvailemaan, joten viikonlopuille jää postailut. Mutta eiköhän se tästä taas virkisty kun saadaan lunta ja pakkasia.

  VastaaPoista
 20. Elisa, kiitos, nyt en ole jaksanut postailla sitkeän flunssan takia eikä kyllä ole postattavaakaan. Kamera nököttää sitkeästi kirjahyllyssä.Ehkä jotain viimevuotisia kuvia laitan, kunhan paranen.
  Täytyy kyllä tunnustaa, että pikkaisen nihkeältä tuntuu nämä bloggailut ja olen huomannut muilla samaa "hitautta". Joulujuttujakin pitää alkaa miettimään eli kortintekotalkoot pidämme äitini kanssa viikonloppuna, kaikenlaisia listoja pitää laatia (olen oikea listaihminen:))
  Kyllä tästä virkistytään nietosten kasvaessa ja joulun lähestyessä, eikä niin.
  Hauskaa illan jatkoa, Elisa♥

  VastaaPoista
 21. Beautiful pictures.. so pleasant.. i really liked..

  VastaaPoista
 22. Dejemonos sorprender, thank you very much. Have a nice evening!

  VastaaPoista
 23. Manteli, miten ihmeessä sinä saat noin kauniita, teräviä kuvia aina otettua?
  Minä masennun kun en ala osata vaan käyttää tuota järkkäriä :/
  Ilahtuisin toki itsekin jos näin ihanat lintukuvat, edes kerran saisi, vaan ei en ymmärrä yhtään mitään ohjeista, ne ei mene niin kun neuvotaan.
  Pitäs varmaan käydä joku kurssi.

  Mutta on nämä linnut ihanat sinulla, palaan tänne aina katselemaan aika ajoin ja miettimään, mikä on mulla vikana :D

  Pitää sanoa, kuten edellinen kommentoija:
  I really liked..

  VastaaPoista
 24. Seijastiina, viimeksi ottamasi joutsenkuvat olivat teräviä ja kauniita ja ne sorsakuvat myös. Minulla on ongelma ainakin siinä, etten pääse tarpeeksi lähelle kuvaamaan yleensä, nämä pikkulintukuvat on otettu 1.5-3 metrin etäisyydeltä aurinkoisella säällä.

  Tarkennuspiste on keskellä, muuten tarkentaa helposti oksiin ja ties mihin. Tarkennuksena käytän yleensa jatkuvaa tarkennusta. Mitä nopeampi suljinaika sen paremmin pieni liike pysähtyy, objektiivissani ei ole kuvanvakaajaa, mutta kaytän nykyään jalustaa melkein aina. Tässä uudessa kamerassa käytän alivalotusta joskus aukonkin verran, koska hömötiaisten valkeat kohdat palavat muuten puhki. Iso-arvot vaihtelevat valosta riippuvat 100-400 välillä, Valintakiekko on useimmiten P:n kohdalla, mutta välillä Tv:n ja Av:n kohdallakin, olen vähän laiska aina säätelemään, silloin P on sopivin.

  Näissä kuvissa käytin objektiivina Canon 70-200 mm f4 L usm ilman kuvanvakaajaa. Pidenpää putkea en valitettavasti omista, se olisi kyllä tarpeen, mutta ostovoimaa ei ole. Käytetystäkin saa maksaa tuhat euroa, eli jonkinlaista kenovoittoa tarvittaisiin:)

  Onhan tämä tällaista harjoittelua monta vuotta vielä eteenpäin, ensimmäiset pari vuotta olivat vaikeita, harvoin sai hyvää kuvaa. Piti vielä sanoa, että kuvia kannattaa ottaa surutta monta kymmentä yhdestä linnusta, saatan ottaa 200-300 kuvaa kerralla ja kelpuutan lopuksi vain parikymmentä.

  Toivottavasti joistain neuvoistani oli sinulle apua, neuvoja on varmaan niin monta kuin on valokuvaajiakin.

  VastaaPoista
 25. Kiitos ihana Manteli ♥
  Kyllä tällä ohjeella kokeillaan, on ollut vaikeuksia opetella tuota järkkäriä, hyvä myös kun just nyt aattelin, että mikä kiekon asento, ja se tuli nyt selväksi.
  Tämä elämä on yhtä opettelua, mutta kaks vuotta siinä kai menee, tässä iässä ei ole enää niin teräväpäinen kuin nuorempana.
  ja järkkärihän ei ole ollut kauan, en muista ees millon ostimme, tässä sen näkee, mikä pää, ei muista mitään, miten sitten jotain asteuksia..hah.
  Mehän ostettiin se Sigman 150-500mm putki Canoniin, maksoi 800ekua, eikä vielä osaa.
  Kyllä sitä vaan on taa vaan koeteltava, ehkä näistä onkin apua.
  Tuo mies kun ei ymmärrä sitäkään vertaa.
  Intoa ja halua olis kuvata kyllä, mutta jokin menee aina pieleen.

  Hineo juttu, että jaksoit vastata, kokeilen tässä piakkoin.

  Mukavaa iltaa pullantuoksuista, leivoit kuulemma ♥

  VastaaPoista
 26. Piti vielä palata asiaan.
  Manteli, nuo minun joutsenet oli yhtä kaukana ,tai lähellä kuin esim. talitintti ,vuoden ajat blogissani, nyt se viimeisin, mikä ero, en käsitä???
  Pitääpä tutkia vähän ominaisuuksia noista kuvista.
  Hei vaan!

  VastaaPoista
 27. No hienon objektiivin ostitte, yllä sillä ylettää kurkia kuvailemaan keväällä.
  En osaa siihen joutsen-talitintti vastata, minulla kun on sama ongelma, että pienet lintuset tulevat huonommin. Onko se sitten se joutsenen iso koko, pienempää tinttiä on vaikeampi tarkentaa, tarkennus on usein jossain muualla, esim. oksa sen vieressä on tarkka.
  Nyt on pakkanen kolmessakymmenessä asteessa, että aika kylmä taas, Taidanpa painua pehkuihin kohta, vähän vielä katselen blogeja.
  Hyvää yötä, Seijastina.

  ps. Nämä minun vastaukseni voivat olla aivan pielessä, olen itsekseni opetellut, en oikein osaa lukea kirjaa, kun siinä on aina kapulakieltä. Oletko ottanut Sigmalla yhtään kuvaa? Uuden objektiivin kanssa ei hetikään onnistu, jokaisella on omat oikkunsa.

  VastaaPoista
 28. Seijastiina, huomasin aika monta kirjoitusvirhettä, kun en muistanut oikolukea ja uni painaa jo silmissä, silmälasitkin aivan likaiset:)

  t. Manteli taas

  VastaaPoista
 29. Manteli, en huomannut virheitä, minulla niitä tulee, kun on kiire.
  Juu, viherpeippoja kuvasin sillä halolla eilen, jalustimen kanssa, kaikki epäonnistui, vielä oli telejatke 2* lisänä(apua, minulla ei ole kertomerkkiä näppäimillä)
  Huoh.. kyllä se masensi.
  Mies on illassa tänään, en tarkene tänään lähteä kävellen yrittämään taas.
  Pakkasta -22.
  Pitää vaan yrittää opiskella.
  Kirjat on niin vaikeita ymmärtää.
  Kiitos avusta ja mukavaa sunnuntaita ♥

  VastaaPoista
 30. Seijastiina, telejatkeesta en tiedä paljon mitään muuta, kuin että huonontaa objektiivin valovoimaa hieman, kannattaa kokeilla kuvaamista ilman sitä ensin. Isompia kohteita voisi ensin kokeilla, vaikka ihmisiä ja eri polttoväleillä. Joskus minulle on jäänyt manuaalitarkennus päälle objektiiviin, ja olen ihmetellyt kun ei tarkenna.
  Jos mikään ei auta, sitten objektiivissa voi myös olla jotain vikaa, mutta siinä on varmaan joku takuuaika. En ole koskaan päässyt kokeilemaan isoa teleä, joten neuvot on vähän vähissä.
  Katsoin objektiivi-infosta, että lähin tarkennusetäisyys on 2.2 metriä, mutta et varmaan niin läheltä tinttiä kuvannut? Vielä muistin sellaisen asian, että jalustaa käyttäessä ei kuvanvakaaja saa olla päällä, oliko sinulla? Toivottavasti oli jotain apua näistä.
  Hyvää sunnuntai-iltaa sinulle!

  VastaaPoista
 31. Manteli, kiitos taas vinkeistä, oikein ihana, että jaksat vasta minulle ja kommentoida, jopa vielä uudessa blogissani, tiedäthän ett ei ole pakko?
  Ahaa, tuo pitää tutkia, voipi ollakin, että kuvanvakaaja on aina ollut päällä, tarkistan asian. voi, oikein toivon, että vika olis ollutkin siinä :)
  Matti muuten tilasi minulle vielä säätimen, kaukolaukaisimen, ei vielä ole tullut, jos se tärinää hieman estäis, onko sinulla siitä kokemuksia Manteli?

  Ja oikein mukavaa päivää ♥

  VastaaPoista
 32. Ai niin, ja kyllä ne tintit siinä on noin parin metrin päässä aina samassa pensaassa.
  Siinä on ruokintapaikka vieressä ,jossa oli se oravakin, eikä edes kahta metriä siihen :)

  VastaaPoista
 33. Seijastiina, kyllähän tässä talvella on aikaa käydä blogeissa kommentoimassa ja kivaakin, mutta kevään koittaessa voipi tehdä tiukkaa, kun omat kuvausreissut vievät aikaa. Aina käyn ainakin katselemassa kuvat.
  Kaukolaukaisemasta ei ole kokemusta, mutta sanovat, että siitä on hyötyä, ja onkin varmaan, kun ei tarvitse kameraa koskettaa.

  Minun kamerani piippaa, kun on tehnyt onnistuneen(mielestään) tarkennuksen, siitä tiedän, että en ole liian lähelllä. Joskus tintit tulevatkin niin lähelle, että kamera ei tarkenna. Kannattaa kokeilla vaikka 2,5 metrin päästä kuvaamista.

  Täällä on tänään harmaa ja tuulinen päivä, nollan tietämillä.
  Hauskaa päivän jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 34. Manteli, ei sinun tarvitsekaan kaikkia kommentoida, ihan kauhea homma, ja menee aikaa, ja kun se kevätkin tulee, ei kerkee millään, ulkona on monikin ja varsinkin kesällä.
  Itselläni on sellainen, että kommentoin usein vaan niitä jotka kommentoi mullekin, en muuten kerkii, ei ole tarkoitus, että koko ilta pitäs, istua varmaan koneella.
  mutta kivaa on olut bloggailla, ja joskus käydään kurkkimassa, kun ei muuta tekemistä ole.
  Pitää muuten kokeilla kaikkia juttuja, enkähän minä sen kahden vuoden jälkeen ole viisaampi.
  Ja kiitos oikein paljon neuvoista.

  Harmaa on taas päivä täälläkin, nollakeli.
  Nautitaan ulkoiluista ,eikä stressata blogeilla itseämme :D

  VastaaPoista
 35. Seijastiina, sinun blogeissa on aina kiva vierailla, olet aina niin positiivinen ja iloinen, kivoja postauksia ja juttuja. En minäkään käy kaikissa blogeissa muuta kuvat katselemassa ja joskus kommentoin.
  Tuli mieleeni, muistatko, kun joku kuukausi sitten sanoit, ettet saa kuvia lisättyä blogiisi. Oliko silloin galleriatila tullut täyteen? Saitko jotenkin lisää tilaa, pitääkö se ostaa jostain? Minulla on vielä 75 % vapaata tilaa, mutta huolestuin jo vähän enkä kohta raski laitaa kovin montaa kuvaa kerrallaan.
  Innostuin myös siitä sinun perhosgalleriasta, voisin joskus ajatella samanlaista, miten ihmeessä olet saanut sen galleria kuvan blogiisi liitettyä, onko galleria siten julkinen? Minä en saa millään muutettua omaa galleriaani julkiseksi, olen kyllä aika tohvelo näissä blogiasioissa, täytyy tunnustaa:)
  Tulipa kaikenlaisia kysymyksiä. Olen joskus toivonut, että kansalaisopisto järjestäisi sellaisen blogintekokurssin, mutta opiston rahat ovat niin pienet nykyään, että ei kai sitä tule koskaan.
  Tuli vielä pieni kysymys mieleen, jos sinä tietäisit. Saako useampaa kuvaa kerralla pienennettyä tänne nettiin? Pienennän joka kuvan erikseen Elemetsissä ja talletan nettikansioon, arvaa, onko hidasta.
  Hauskaa iltaa sinulle ja kevään odotusta!

  VastaaPoista
 36. Voi kiitos Manteli kovasti kauniista sanoistasi ♥
  Samoin on mulla, tänne tieni rientää ensimmäisenä kun lähden kierrokselle.
  Kiitos muuten picasan kuvien kommenteista, ei sinun olis tarvinnut, minä vaan siksi kommentoin sinun kuvia, kun sinä aina jaksat täällä blogeissani käydä.

  Joo, kun tila loppuu, eikä kuvia saa ladattua, silloin pitää ostaa, ja muistaakseni sinne tulle ilmoitus, että osta, ja ne summat tai jotain, mutta sulla on vielä paljon tilaa, tuohon mahtuu paljon kuvia.
  Minä aika vähän olen tuolla picasalla, jotta osaankohan neuvoa..
  Mutta kun sinulla on galleria, ja jos haluut sen julkiseksi, silloin sen voi tuoda blogiin picasan kautta, siellä sivussa on bloggerin merkki, siitä se lähtee blogiin, ooooo..
  Lukihan siinä kun painaa,HTML koodi, kopioi se ja vie gadgettiin sivugadgettiin, ja liitä HTML JAVA scprint, silloin ne tulee sivulle ja saa klikattua.
  Toivottavasti sait selvää tästä.
  Minäkään en enää pääse sinne galleriaasi, kun olin kaikki poistanut vahingossa, nuo S.postit, mutta jos se on julkinen, olisin päässyt.
  En minä kyllä tiedä tuosta pienentämisestä yhtään :)

  Hyvää yötä, nyt huilataan, pitää käydä töissä aamulla :)

  VastaaPoista
 37. Seijastiina, kiitos neuvoista, yritän jonakin päivänä kokeilla galleriaa julkiseksi, vähän heprealta tuntuu kaikki, mutta eihän sitä tiedä, vaikka onnistuukin.
  Taidan myös painua pehkuihin kohta, aamulla on aikainen herätys, hyvää yötä sinulle!

  VastaaPoista
 38. Manteli, siellä ,kun avaat picasan oman galleriasi , missä kommentoidaankin siis, siellä pitäs lukea ,jotain ,että julkaise, tai julkinen galleria, jotain sellaista.
  En osaa neuvoa paremmin, kun mulla näkyy varmasti eritavalla, kun olen julkaissut jo omani.
  Tai on kohta jaa..*jonkun kanssa*, nimeä vaikka minut, niin pääsen sinne, kun ja jos katoaa S.postista.
  Kyllä sinä osaat, kun minäkin, tunnut terävältä.
  Noissa vaan menee aikaa, kun alkaa opetella, sitten kun julkaisee, sen voi tuoda tuohon sivupalkkiin suoraan sieltä.

  Hyvää iltaa sinulle, nyt lopetan tältä illalta, väsyttää taas.
  Huomenna Lahteen kirppikselle :)

  VastaaPoista
 39. Seijastiina, hei taas, pyysin vähän apua päivällä töissä meidän tietotekniikan asiantuntijalta ja yhdessä saimme kuin saimmekin sen gallerian linkitettyä blogiini, se on siellä ihan alimmaisena oikeassa sivussa. Minulla ainakin toimi, mutta en tiedä, toimiiko ulkopuolisella. Kiitos paljon neuvoistasi, ehkä osaan seuraavan gallerian linkittää ilman apua, kun vaan taas saisin perustettua uuden:)
  Ehkä laitan jonkun ötökkägallerian, kun ehdin, pikkuhiljaa lisään sitten kuvia.
  Oletko kuvannut uudella obiskalla? Se on niin mahtava objektiivi, että varmaan saa kaukaa kurjetkin kuvattua ja pupuset ynnä muut eläimet.
  Tässä myös haukottelen ja väsyttäisi, mutta en osaa yleensä mennä nukkumaan ennen puolta yötä, ehkä tänään teen poikkeuksen.
  Hyvää yötä sinulle ja onnea kirpparimatkalle!

  VastaaPoista
 40. Ihanaa, kiva että sait homman hoidettua, onhan se vaikea näin neuvoa blogin kautta, se on aika monimutkainen.
  Emme ole tänään ehtineet kuvailla lainkaan, olen aika väsynyt minäkin.
  Heräsin neljältä ja aamulla mentiin Lahteen, kolme isoa kirppistä kierrettiin, jotain astioita löytyi, entisiin täydennystä, kerron niistä huomenna kun ennätän tuolla blogissani.
  Iltapäivän, monen monta tuntia yritin kaikin keinoin linnun laulua uuteen blogiin ,jotenkin se lopulta onnistui, mutta väsy voittaa nyt, ja ei pää toimi silloin.
  Yritän sitäkin muokata huomenna :)
  Pakko tässä valvoakin, kun Beck tulee, ei niitä tule katsottua enää tallennettuna, niin koetan jaksaa heti katsoa.

  Joo, näin galleriasi tuossa matkalla tänne alemmaksi, täytyy vielä tutkia.
  Tiedänhän minä, että siellä sitä vasta on kauniita kuvia, kiitos ,että laitoit niitä iloksemme.

  Mukavaa iltaa sinulle ja hyvää alkavaa viikon loppua.
  Lämoimin terkuin
  Seijastiina

  VastaaPoista
 41. Sinun ansiostasi sain gallerian blogiin, mukavaa, kun neuvoit, olin ihan ulalla ensin.
  Teillä oli sitten kiva päivä, minäkin tykkään kierrellä kirppiksillä.
  Kuuntelin linnulaulua blogissasi, hyvin toimi ja mieltä piristi, kun ei vielä pitkään aikaan kuule luonnossa.
  Hyvä, etä muistutit Beckistä, nämä ruotsalaiseet jännärit ovat parhaita ja tanskalaiset myös, katselin aikoinaan Murhakomissiota, joka oli todella jännittävä.

  Galleriassani on ne samat kuvat kuin blogissani, mutta ajattelin, että uusien lukijoiden voi olla mukavempi katsella kuvat ilman löpinäitä, saa äkkiämpää katseltua.

  Eilisen ja tämän illan olen etsinyt kuvia ötökkägalleriaani, siihen tulee myös joitain julkaisemattomia huonompia kuvia.
  Tein kuvia katsellessani ikävän huomion: sillä vanhalla kameralla ottamani kuvat olivat värikkäämpiä ja tarkempia, en voi tätä ymmärtää. Kuitenkin maisemakuvat tulevat uudemmalla kameralla parempia, vieläkin omituisempaa.
  Jopas tuli pitkä kirjoitus, toivottavasti jaksat lukea.
  Jännittävää iltaa Beckin parissa!
  t. Manteli = Hannele

  VastaaPoista
 42. Manteli, kiva että sait kuvat mieleiseesi paikkaan, se on tärkeintä ♥
  Ruotsalaiset jutut on hyviä, mutta arvaa, niin siinä kävi, että Mentalist myös jäi kesken ja Beck meni tallennukseen, uni voitti :)
  Nyt on ainakin vireä olo, levännyt.

  Samoja kuvia on minullakin, parhaat palat, esim. lintukirjassani ja perhoskirjassa sivupalkissa.
  Ja kasveista.

  Joo, minäkin käytän vallan tavallista kameraa, olen sitä nyt jouto aikan enemmän opiskellut, kuin järkkäriä, sanoin Matille, että opiskele sinä tuota toista, ja kerro sitten, mitä opit, mutta ei taidan samanlainen näkö olla kaikilla, ja käykö ne samat asetukset sitten?
  Mutta onhan tässä aikaa, kesällä voi istua mökin kuistilla, ja tiirailla siellä ja opiskella.
  Ei ollenkaan pitkä juttu, on kiva turinoida kanssasi Manteli :)

  Mukavaa päivää.
  Terveisin Seija

  VastaaPoista
 43. Huomenta! Muutaman ötökän sain galleriaan ladatuksi, mutta voi harmi, en enää osannut linkittää galleriaa blogiin, on minulla huono muisti. Kysyn taas työpaikalta apua.
  Tänä aamuna olisi ollut upea punertava kuu metsänrajassa, mutta ei tietenkään kameraa mukana. Näin hienoa kuuta ei näe kuin kerran pari vuodessa, arvaa, harmittiko sekin asia. Onneksi on viikonloppu edessä, ehkä vähn aurinkokin pilkistää.

  Hauskaa päivää sinulle!

  terveisin Hannele

  VastaaPoista
 44. Manteli, voin yrittää auttaa.
  Kun avaat picasan ja sen missä on se *ötökkä* galleria ensin.
  Siellä missä on profiilikuvasi oikealla on bloggerin merkki, paina sitä.

  Ja jos sulla on ponnahdus lauta ylhäällä, joka sanoo, että estetty, mä klikkaan että se toimii, ja sitten uudellen sitä bloggerin kuvaa.

  Se aukaisee uuden sivun, jossa on se kuva, minkä olet valinnut,tai kansio.
  ota oikealta koodi, missä lukee, muokkaa HTML koodia, muistaakseni...
  Käyn katsoo..

  Joo, Kopio se /gadget sivulle/ HTML Java..
  ja liitä koodi.
  Noin sen pitäs mennä.

  Mukavaa iltaa :)

  VastaaPoista
 45. Hei, Seijastiina, sainkin töissä sen gallerian blogiin, yritin kopioida aivan väärää koodia, höppänä kun olen. Nyt otinkin printit toiminnoista, kun aina unohdan. Muutama kuva on jo ötökkägalleriassa, laitan lisää kun saan pienennettyä kuvia.
  Saimme juuri siivottua viikonloppusiivot, ihanaa. Nyt voinkin viettä loppuillan vierailemalla blogeissa.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!!

  VastaaPoista
 46. manteli, sepä kivaa, itse unohdan myös helposti toimintoja, siksi teen samoin kuin sinä.
  Kiva juttu!
  Minä taidan alkaa leipomaan leivoksia, mokan makuisia ♥
  Itse en syö, mutta Matti syö.
  Kun on tuo kotikokki.net missä minulla on reseptejä, pitää jotain uutta keksiä, vaikka ei ne aina ole omasta päästä ;D
  Mutta siellä voi olla kopioituja.

  Mukavaa lauantaita :)

  VastaaPoista
 47. Seijastiina, leivoksista tuli varmaan makoisia, laitatko kuva blogiin. minulla ei ole leipojan taitoja, jotain ihan perusjuttuja osaan. Olen käynytkin kotikokki.netissä joskus ruokaohjeita etsimässä ja löytänytkin. Runebergintorttuja voisin kyllä kokeilla.
  Kirjoittelen tässä yhdellä kädellä, koska Käpä-neiti nukkuu sylissäni, enkä henno häntä herättää. Lähden myös kohta tekemään pizzaa lastekn toivomuksesta, sen jälkeen voisin käydä pihalla ihailemassa lumista maisemaa.
  Rattoisaa lauantaita sinulle!

  VastaaPoista
 48. Manteli, ei ne onnistunut, en laita blogiin, rumia tuli, mutta ne näkyy kotikokki.net tuolla mun profiililla peetu1
  Mokka bebeet, nimellä.


  Runebergin tortut ihania nams!
  Voi Käpä, nukkuu murmeli siellä ♥
  Minä kielsin itseltäni viljatuotteet ,sokerit kevääseen asti, silloin ei voi olla enää herkuttelematta, kun on synttäreitä ja kaikkee.

  Leppoisaa sunnuntaita Manteli ♥

  Ja arvaa vielä, nyt onnistui aika hyvin tintin kuva, pidän vielä jännityksessä sinua, laitan huomenna uuteen blogiin :)
  Pitäskö laittaa aukot ja valotusajat mieleen, ja yrittää samoilla ottaa.
  Mutta toisaalta tuossa oli urheiljalla kiekko.

  Nyt hyvää ja mukavaa iltaa ja herkutteluita ♥

  VastaaPoista
 49. Seijastiina, varmasti maistuivat silti.
  Mukavaa, kun sait tintistä hyvän kuvan, onnistunut kuva saa aina hyvälle mielelle, huomenna sitten näen. Jos otit urheilukuvauksella, ei tarvitse laittaa asetuksia mieleen, kun se on sellainen automaattinen toiminto.
  Tänään en ehtinyt ulos, mutta ei aurinkokaan paistanut, eilen oli myös pilvistä ja sain vain huonoja kuvia:(
  Nyt pitää mennä miettimään niitä seitsemää asiaa, kun sain myös sen tunnustuksen.
  Hauskaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 50. Hei Manteli!
  Ajattelin ,voiko tulla yhtä onnistunut kuva tai parempikin, jos katsoo noita aukkoja ja valotusta, sen kuvan perusteella,jos kääntää esim. M kohtaan kiekossa?
  Tää on minulla opiskelua :)
  Nyt käänsin myös toisessa kamerassa asetukset aukko 6,3 ja valotusaika 1/60, saa nähdä onnistuuko sillä parempiin tuloksiin..:/
  Tuon toisen linnun nokka jäi himmennyksen puolelle, kun rajasin kuva, mutta sekin oli aika terävä, siis aika terävä..

  Pilvistä on ollut, ei paista aurinko, mutta ihanat kuvat sait kuitenkin tapasi mukaan, kävin jo siellä katsomassa uudet postauksesi ♥

  Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 51. Seijastiina, kyllä niistä asetuksista voi ottaa mallia, jos valaistus ja etäisyys on suunnilleen samat. Olen niin laiska, että kuvailen yleensä P:llä tai Tv:llä, mutta joskus harvoin myös Av:lla ja M:llä. Lintuja kuvattaessa kannattaa laittaa niin nopea suljinaika kuin vain mahdollista, koska ovat niin vikkeläliikkeisiä.
  Hyvinhän ne tinttikuvat nyt onnistuivat, silmäkin oli niin terävä, ei parempia voisi toivoa. Nyt kun on niin hämärää, on vaikeaa saada linnuista kuvia.
  Toivottavasta jonain päivänä aurinko näyttäytyisi, jotta saisimme nauttia valokuvaamisesta.

  Mukavaa kuvausviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 52. Manteli, kyllä ,pikkulinnut vaan on kovin vilkkaita, toisin kun nuo isommat kuten joutsenetkin.
  Minä hiukan en nyt ymmärtänyt, suljinaika nopea, siis se valotusaikako ,Manteli?
  P:tä käytän, mutta TV on aika vähän ollut minulla, mutta pitää tutkia, ja kun alkaa joskus tämä kevät, ettei sormet ole niin jäässä aina kuvatessa, on helpompaa varmaan.
  Kiitos kannustavista kommenteista, ehkä tämä alkaa luontua, niin sitten parin vuoden päästä :)

  VastaaPoista
 53. Seijastiina, valotusaikaa tarkoitin, joskus termit hakusassa. Jos valoa riittää voi valotusajaksi laittaa vaikka 1/1000 (silloin pitää olla aika aurinkoista). Joskus kuvaan ensin P:llä ja katson kamerasta, millä asetuksilla kuva tuli niin kuin sinäkin teit. Sitten muutan valotusajan sen mukaiseksi TV:llä kuvatessani, enpä tiedä onko tästä hyötyä.
  Tosiaan laiskuuttani kuvailen yleensä P:llä. talvella ei paljoa viitsi räplätä kameraa, kun ne sormiparat palelee. Nivelrikkoni pahenee, jos palellutan kovin sormeni.
  Kyllä ajan kuluessa kuvaaminen onnistuu aina vain paremmin, sitten kun tulee sellaiset rutiinit, että tietää suurin piirtein, mitkä asetukset pitäisi olla ja missä mikin nappula on. En kyllä vieläkään osaa kaikkia toimintoja ja jotkut menevät yli ymmärryksen, vaikka kuinka lukisin ohjekirjaa.
  Kyllä me opitaan ajan oloon kuvailemaan, eikö niin?
  Hauskaa illan jatkoa sinulle!

  t. Manteli

  VastaaPoista
 54. Manteli kiitos taas vastauksesta, yritän tässä painaa mieleeni ,että valotus aika ja suljinopeus on sama, oliko näin?
  Sinulla oli aivan mielettömän upeita ilotulituksia, mietin kun on pimeää,aika nopea valotusaika varmaan, kirjoissa kerrotaan ainakin, että joku 1/8000 voi olla, olenko ihan hukassa, vai onko näin?
  Mä oon kauhee kyselemään ja vien sun aikaa, anteeksi, mutta kiinnostaa kovasti, ja olen utelias ,kuin kissa ;D
  Kumpa pääsis mökille, ja kevät tulis, vois istua kuistilla ja rauhassa testailla ulkona.
  Jatkan harjoittelua siis.
  Hyviä vinkkejä, kiitos Manteli taas ja oikein hyvää päivää ♥

  VastaaPoista
 55. Huomenta, Seijastiina. Mielelläni vastailen, jos jotain vinkkejä saat, mutta neuvot voivat olla joskus pielessä, kun en ole lukenut paljoa kirjoja, vaan itse kokeillut.
  Jos haluaa näitä "viiruisia" ilotulituskuvia, pitäisi käyttää jalustaa ja pitkää valotusaikaa, minulla oli peräti kymmenen sekuntia, aukko oli 14 ja iso-arvo 100, tarkennus äärettömään. Painoin laukaisunappia raketin noustessa, monissa kuvissa on kaksikin rakettia ehtinyt paukahtaa kymmenen sekunnin aikana. Sinullahan on se kaukolaukaisin, siitä olisi apua tässä kuvauksessa ettei kamera tärähdä. Objektiivina oli Canonin 17-40 L f4. Kuvagalleriassa oikealla puolella sivua näkyvät kameran tiedot minulla, mutta en tiedä näkyvätkö ne katselijoille.

  Mökillä on varmaan hurjasti lunta, emme ole käyneet katsomassa, kyllä jo ikävä on saunomaan ja kuvailemaan.

  Hauskaa päivän jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 56. Manteli, kiitos taas vastauksista ja vinkeistä.
  Se laukaisin ei ole vielä tullut.
  Mökillä on lunta varmasti, ei me sinnepäin mennä käymäänkään vielä.

  Tänään sataa jotain jäätävää, että kamera oli takin sisällä rinnalla, kun kävin lintuja syöttää, mutta mukana kuitenkin.
  Ei erikoisia kuvia tullut, mutta kävin sisällä kuvaamassa papukaijoja, pitäsköhän laittaa joskus kuva, ei kovin hyvä, kun niissähän on leksit ikkunassa.
  Oravaa ei ole näkynyt sen kerran kun oli popsimassa siemeniä linnun ruokintapaikalla.
  Siinä on sellainen verkko ylös asti ettei jotkut elukat pääse, ja arvaapa, siellä oli sorsa, ja se säikkyi ihan kauheesti ja säntäili, eihän se verkon reiistä mahtunut ulos,puhuin sille rauhoittavasti ,ja nostin verkkoa , ja sillon lähti, eikä taakseen vilkaissut.
  Niilläkin alkaa olla nälkä, kun lammella tila loppuu, ihan pieni läntti enää ja siellä on myös joutsenet :/
  Siitä sitten kadun yli sorsa kipitti lintutarhalle syömään :)
  Tänään tein lohesta kaksi ruokaa, kotikokkiin pistin, en postaa ,en jaksa, vähän oon pitkälläni, kun selkä vihoittelee.

  Mukavaa iltaa sinulle Manteli ♥

  VastaaPoista
 57. Seijastiina, hyvä, että pelastit sorsaraukan, kai se oli tullut ruokaa etsimään. Kurjaa, jos lampi jäätyy, mihin sitten menevät joutsenet ja sorsat.
  Samoista aineista teen ruokaa nyt illemmalla, lohenfileestä teen uunilohta, smetanaa ja kermaa ja herkkusieniä päälle, paljon mausteita, hyvää ja helppoa.
  Ikävää tuo selän vihoittelu, minullakin on joskus, jos nukun huonossa asennossa, nyt on ollut hyvä.
  Täällä selkeni illalla ja pakkasta taas -17 astetta, huomenna paistaisi varmaan aurinko, mutta on työpäivä.
  Lepäilehän, että selkäsi paranee. Hyvää illan jatkoa sinulle, Seijastiina♥

  VastaaPoista
 58. Manteli, hyvää huomenta.
  No on nyt levätty, en edes herännyt kertaakaan kuten tavallisesti :)
  Katsoin juuri mittaria, -15 on meilläkin, saa nähdä lähdenkö lainkaan ulos, no jaa on käytävä kaupassa.
  Tuo sinun lohesi kuulostaa hyvältä, sieniä, nam.
  Nuo joutsenet lammella ainakin ottaavat ,(jos saa kiinni) lintutarhalle, mutta miten sata sorsaa sinne mahtuu, en usko että niistä välittäävät.

  Kyllä muuten näkyy aukot ja valotukset galleriassa meille muillekin, vähän tässä illalla vertailin, jos niistä jotain vinkkejä osais katsoa.
  Muistathan Mantelikin osallistua arvontaani uudessa blogissani, aloitan sen jo maanantaina uudella postauksella ♥
  Täytyy joku päivä, ehkä viikon loppuna katsella kaupasta palkinnot,mietin jotain luontoon viittaavaa, mutta saa nähdä mitä löydän :)

  Iloista päivää!

  VastaaPoista
 59. Huomenta vaan, Seijastiina.
  Pakkanen kiristyi yöllä, nyt oli jo
  -22, tuntui kylmältä.
  Toivottavasti joutsenet saavat kodin lintutarhasta, sorsat varmaan lentävät uuteen sulaan.
  Juu, niistä aukoista ja valotuksista otan joskus vinkkejä, jos on onnistunut kuva, yritän samoilla asetuksilla uudelleenkin.
  Laitoin eilen muutaman ötökän galleriaan, hitaasti, mutta varmasti ötökkäkuvat lisääntyvät.
  Arvonnat ovat jänniä, kyllä osallistun ilman muuta.

  Hauskaa päivää sinulle!

  VastaaPoista
 60. Huomenta Manteli, ompa pakkasta, meillä puolet vähemmän juuri nyt.
  Onnistuiko tikan kuvat?
  Sinulla on tosi hyviä ötökän kuviakin paljon.
  Tuo macrokuvaus vaatii rauhallisuutta ilmeisesti, jasinulla varmaan sitä riittää, itse olen joskus hieman kärsimätön.
  Mutta arvonta postauksessani oleva leppis,(sitten maanantaina tulee esiin) on elämäni paras macrokuva, minkä otin, nyt en muista enää miten päin loittorenkaat oli silloin, enkä saanut yhtä hyviä kuvia enää toiste :/

  Mutta ensi kesänä ,oikein odotan innolla kesää, sitten yritetään uudelleen :)

  Mukavaa päivää ♥

  VastaaPoista
 61. Huomenta Seijastiina, meidänkin pakkastilanne helpottui, aamulla oli -10. Tikankuvat ovat vieläkin muistikortilla, en eilen muistanut, kun pienentelin taas ötökänkuvia ja latasin galleriaan.
  Tallennustila hupenee uhkaavasti, laitan vielä muutaman perhoskuvan ja hämähäkkejäkin tietenkin. Voinhan tarvittaessa poistaa galleriasta huonompia kuvia ja laittaa uusia tilalle.

  Taidan pitää eniten makrokuvauksesta kesällä, tuntikaupalla vietän ötököitä jahdaten. Tuuliset säät ovat kuitenkin haitanneet viime- ja toissakesänä.
  Minäkin sorruin ostamaan yhden loittorenkaan, jota en sitten oppinut käyttämään. Galleriassa on pari loittorenkaan avulla otettua kärpäsenkuvaa, siinä kärpänen syö sokerikiteitä.
  Loittorenkaan avulla olen yrittänyt saada kuvaa pienestä lumikiteestä, mutta ei se ei onnistu.
  Kyllä kesä jo siinteli mielessä, kun latasin ötökkäkuvia, aina yhtä innostuneesti odotan perhosia ym.

  Hauskaa päivää sinulle myös♥

  VastaaPoista
 62. Minä myös olen tässä yrittänyt kuvata lumikiteitä macrolla, ei onnistu, pitää toisen kerran yrittää uudelleen.
  Pitää aamun valjetessa viedä linnuille ruokaa, mietin kuvata noita viherpeippoja, kun niistä ei ole oikein kunnon kuvaa, mutta ovat arkoja, pienikin liike ja ne karkaa metsään.
  Pensaat ruokintapaikan ympärillä on niin tiheitä, nyt varsinkin kun on lumessa, ei aina saa kunnon kuvia linnuista, kun ne painelee panessa sisään nakertamaan evästään.
  Tänään on nollakeli, kivaa, mutta Matti tuli yövuorosta ja sanoi, että tuulee ikävästi.
  Täytyy käydä katsomassa jos löydän mainitsemasi kuvasi.
  Mukavaa perjantaita :)

  VastaaPoista
 63. Hei, Seijastiina, vasta nyt pääsin koneelle. Päätin pitää lomapäivän ja nukuin ensin pitkään, sitten ulos, oli ihana ilma. Ensimmäisen kerran aurinko lämmitti kasvoja. Puista putoili lunta ilman lämmetessä, se vähän harmitti.
  Ilma oli niin kirkas, että kuvista tuli puhkipalaneita, mutta yritän pelastaa jonkun. Lintusiakin yritin kuvailla, mutta ruokintapaikka taas on varjossa, pari tinttikuvaa sain. Linnut innostuivat selvästi auringosta ja sirputtivat koko ajan.

  Sitten kiireellä ruokaa laittamaan ja siivoamaan ja pienille päivätorkuille. Pari sarjaa katselin telkusta senjälkeen. En ole oikein voinut istua, kun sattuu takalistoon. Olen muutaman viikon ajan istunut lähes tauotta koneen ääressä ja paikat ovat lievästi sanottuna hautuneet, joku pieni tulehduksen poikanen vaivaa, aika noloa:)

  Nyt kuitenkin aion käydä blogeissa katselemassa, mitä uutta kivaa löytyy.

  Muistatko, että nyt viikonvaihteessa on pihabongaus, taidan osallistua siihen sunnuntaina.

  Hauskaa perjantai-iltaa!

  VastaaPoista
 64. Huomenta Manteli, vai sinulla sellaisia vaivoja, minulla on kerran ollut, ja ihan kauheet selkäkivut, Dolania sain lekurilta.
  Nykyään vain kulumat vaivaa selkää, välillä ei ole hyvä istua eikä seista, pitää vaan maata.

  Eilinen päivä oli todella upea ♥
  Ajeltiin niitä näitä ja ulkoiltiin paljon luonnossa, unohdettiin termari kotiin, kun on kaikelaista kamaa kameroita ja koipia ;D

  Eipä taas osannut Seija laittaa asetuksia kohdalleen kun auringossa kuvasi lintuja,mutta maisemat mielestäni onnistui.
  Mutta ennen kaikkea oli reipas piristävä päivä, ansio lienee auringon.

  Mikä ihmeen pihabongaus Manteli, en ole kuullutkaan??

  Ja ihanaa päivää sinulle ♥

  P.S Picasalla on picnik toiminto, siinä on tekstejä ja kaikkea kivaa, osa on kyllä maksullisia, olen itse maksanut vuodeksi eteen päin :)
  Bannerikuva on tehty sillä, pohjana oma maisemakuva.

  VastaaPoista
 65. Hei, Seijastiina, vaiva hellitti jo vähän, löysin tyttäreltäni jääneitä antibiootteja muutaman ja parin tunnin päästä alkoi kipu hellittämään. Eihän näin saisi tehdä, mutta ajattelin kokeilla yhtä pilleriä ja kun se auttoi, syön nämä loputkin, luulen, että vaiva hellittää jo näillä.
  Teimme äitini kanssa muutaman ystävänpäivänkortin, siksi taas näin myöhään tanne koneelle ehdin ja nytkin pitää mennä, koska pojanpoikani (Eelis 1,5 v) tuli Tampereelta asti mummulaan. Illalla myöhään ehdin vasta blogeihin katselemaan.
  Googlesta varmaan loytyy siitä pihabongauksesta, huomenna ajattelin osallistua. Tunnin aikana lasketaan kaikki pihan linnut ja ilmoitetaan lukumäärät, pitää itsekin vielä tutustua ohjeisiin.
  Toivottavasti selkäsi paranee, selkäkivut ovat tosi inhottavia, kun ei voi oikein mitään tehdä.
  Hauskaa lauantai-iltaa sinulle, muista katsoa Avara luonto, minä laitan tallennukseen.
  t. Manteli

  VastaaPoista
 66. Hyvä että sait vaivasi asettumaan :)
  Se avara luono jäi katsomatta, mutta kohta muistaakseni alkaa uusintana.
  Selkään ei nyt koske, mulla tuo imuroiminen ei käy, se alkaa joskus koskea, pitäs saada olla ihan selkä suorassa, mutta putket ei riitä siinäkään ;D

  Joo, kävin jo bird lifen sivuilla katsomassa tuosta pihabongauksesta, en taida kuitenkaan..
  Joko siellä alkoi talvilomat, en oikein hahmota missä päin asut, kun lapsi tuli, ajattelin, mutta varmaan kivaa :)

  Minä pääsen taas huomenna Lahteen kirppikselle, haetaan yksi kaveri sieltä, niin samalla sitten, ne kirppispäivät on kivoja.
  Tänään tuulee kovasti, varmaan nyt puista lähtee lumet vek, se onkin hyvä, kun paljon katkeilee oksia.
  Nyt hiukan vielä lepäilen, ja mietimme mitä teemme tänään.
  Mukavaa sunnuntaita Manteli ♥

  VastaaPoista
 67. Huomenta, ei vielä kokonaan parantunut, täytyy istua varovasti ja lyhyempiä aikoja, toivotaan, että toivutaan. Hyvä että sinunkin selkävaivasi vähän helpottuivat.

  Kohta alan laittamaan ruokaa, siinä samalla ajattelin suorittaa pihabongauksen, menen vasta iltapäivällä pihalle, nyt käy kylmä tuuli.

  Talvilomat täällä alkavat vasta maaliskuun eka viikolla. Eelis-pikkuinen on vasta 1,5-vuotias ja hän tuli vain kyläilemään isänsä kanssa. Miniäni oli lähtenyt koko viikonlopuksi Mikkeliin harrastajateatterin matkaan, hänellä oli rooli näytelmässä "Veriruusut", hyvin oli sujunut ensikertalaiselta. Eelistä vain oli niin kova ikävä. Virrat sijaitsee Tampereen pohjoispuolella 125 km päässä.

  Sinulla onkin sitten kiva päivä edessä huomenna, varmasti löydät taas jotain kauniita astioita.

  Iloista ja aurinkoista sunnuntaita sinulle Seijastiina♥

  VastaaPoista
 68. Hei Manteli, kerroit niistä askarteluista ,olit kortteja jälleen tehnyt, mistähän netissä voisin tilata, onko tietoa hyvistä askartelu liikkeista, olen huon etsimään netistä mitään :/
  Etsin kirjaimia kultaisia, missä esim, toivotan hyvää ystävän päivää, tai jotain sellaista.
  Hyvää joulua tekstejä löytyi täällä, mutta ei muuta ,ei edes Tiimarissa ollut.

  Siitä linkityksestä jos haluut tietää,voin yrittää opastaa jos joskus tarvitset.

  Eli avaa jonkun blogi, etusivu.
  Siellä ylhäällä on osoite, ylimpänä osoite listalla, sanotaanko sitä nyt selaimeksi, en tiedä, mutta kopioi osoite.
  Vie teksti kenttään, ja siellä lukee linkki, avaa se.
  Sitten kirjoitat ylempään kohtaan esim. blogi tai usein ruokien linkityksissä kirjoitetaan :täältä...kirjoita mitävaan, ja alimpaan liitä sitten se kopioitu osote.
  Nyt pitäs tekstikentässä olla linkkisi :)

  Puhuit tuossa maaliskuusta, siitä tuli mieleen, me vuokrattiin Matin kanssa mökki tuosta vähän matkan päästä, mennään luonnon helmaan, kun matilla alkaa talviloma.
  11.3 mennään.
  Omalla mökillä ei tarkene :)
  Kiitos, katsompa huvikseen kartalta, Virrat kuulostaa jotenkin tutulta.

  Toivottavasti vaivasi paranee.
  Ajattele ,minulla alkaa nyt astman tutkiminen kun syksyn raju flunssa laukas sen.
  Huomenna haen puhalluslaitteen kotiin.
  Ja sitten pitää mennä taas Lahteen, se kaveri ei päässyt sieltä kyytiin vielä.
  Kirpparilta löytyi yhteen toiseen astiastoon osia, ihan kiva.
  Ja sinisiä liinoja, pitäsköhän postata, ei jaksa ainakaan tänään.

  Mukavaa iltaa ja levollista yötä ♥

  VastaaPoista
 69. Hei Seijastiina, Sinelli ja Paprus ovat ainakin isaoja askartelukauppoja, en ole koskaan tilannut niistä, Tiimarista olen yrittanyt saada kaikkea, mutta siellä ei tosiaan ollut niitä ystävänpäiväntoivotustarroja. Käyn aina ihailemassa Maijun korttigalleriaa http://korttigalleria.com/, mutta en osaa niin hienoja tehdä eikä ole välineitäkään. Tulostin aika paksulle paperille Ystävälle-sanoja ja leikkasin sitten kuviosaksilla ne irti, saa aivan kohtuullisen nättejä toivotuksia, ne voi sitten liimata tarratyynyillä korttiin, niin jäävät mukavasti koholleen.

  Kiitos taas neuvoista linkityksessä, kerran onnistuin linkittämään tekstiin, mutta viimeksi taas epäonnistuin, yritän nyt näillä ohjeilla.

  Sinulla on ihana talviloma edessä ja saat uusista maisemista kuvia. Minulla ei ole talvilomaa, kun ei ole sijaista, yhden päivän kuitenkin aion pitää.

  Vaiva on jo melkein kadonnut. Kurjaa, kun sait astmaoireita, toivottavasti kuitenkin helpottavat. Kiva olis nähdä taas, mitä astioita löysit, joskus myöhemmin kun sinulla on aikaa. Minäkin pidän nykyään sinisestä, värimieltymykset aina vaihtelevat, pinkki on kestosuosikki.

  Hauskaa illan jatkoa sinulle♥

  VastaaPoista
 70. Hei Manteli!
  Kiitos linkeistä, kävin tutkii joitain, mutta en löytänyt mieleisiä juttuja, ostin sitten kirjakaupasta ,missä luki: ystävälle, sellasia tarroja.
  Tuo tulostaminen vois olla hyvä idea.
  Juu mulla on tarratyynyjä joululta, ostin joitain sydämiä ja ruusuja ja vaikka mitä Tiimarista.
  En ennätä vielä tehdä, taas on kauhee kiire.

  Jeps, tänään puhaltelin sit ekaa kertaa tuohon laitteeseen, ja yskittämään alkoi joka kerralla, kun oli puhallettava 3 kertaa.
  Nyt sitä siis 2 viikkoa ja merkkaan ylös.

  Sininen alkaa mullakin tulla esiin väreistä, sopivia verhoja vaan en ole löytänyt.
  Kaksi sinistä kaitaliinaa tänään kirpparilta lähti kyllä mukaan :)
  Mutta olet oikeassa pinkki on paras!
  Kiva kun onnistuit, ettei ohjeeni ollut sekava.

  Iloista helmikuun ekaa päivää, tänään olikin ihana aurinkoinen päivä ♥

  VastaaPoista
 71. Heippa, Seijastiina, aina pääsen näin myöhään koneelle, koska huilailen töistä tullessani ja katselen pari sarjaa. Ykköseltä tulee viiden kieppeillä uusi lääkärisarja, pidän niistä. Satunnaisesti katselen myös subilta Lemmen viemää kuudesta seitsemään. Nämä sarjat jäävät sitten katsomatta, kun päivät pitenevät ja pääsee ulos.

  Saako sen laitteen avulla selville, onko astmaa, tuleeko siihen jotain lukemia? Tyttärelläni epäiltiin muutama vuosi sitten astmaa ja hänkin kävi kerran terveyskeskuksessa puhaltamassa johonkin putkeen, mutta onneksi oli vain pitkittynyttä yskää.

  Minullakin on siniraitaisia mattoja ja vaaleansiniset kappaverhot, sohvakalustokin on siniharmaa, jotta sinistä piisaa, se on raikas väri.

  Tänään olisikin ollut ihana ulkoilupäivä, mutta täytyy varrota taas viikonloppua, toivottavasti silloinkin paistaa aurinkoinen.

  Rauhallista iltaa sinulle♥

  VastaaPoista
 72. Manteli, itse katson Emmerdale, ja illalla aina poliisisarjat mitä nyt tulee ja Beck torstaisin.
  Niin minullakin hiipuu blogissa oleminen tässä kun ilmat alkaa lämmetä ja mökille pääsee, on paljon pihatöitä :)

  Joo mittariin tulee lukemat kun puhaltaa, ja ne pitää merkata ylös joka aamu ja ilta.
  Tulee huono olo, kun 3 kertaa pitää toistaa :/
  Sillä vaan seurataan tuota keuhkojen puhallus voimaa, ja sitten kahden viikon päästä lääkäri kertoo mitä tehdää, puhui viimeksi, että keuhkot pitää kuvata ja se on sitten Lahdessa taas.

  Sininen on kiva väri, nyt etsin vaan niitä verhoja, toisaalta kun tulee pian kevät, mieli tekis laittaa jotain vihertävää, en tiedä, jos sinistä sitten syksyllä :)

  Oli kyllä upea päivä eilen, saa nähdä mitä tänään on, vielä on pimeää.
  Hiukan töitä tänään ja kotona järjestelen noita astiakaappeja, kun tuli taas lisää astioita ;D

  Iloista päivää sinulle Manteli ♥

  VastaaPoista
 73. Huomenta Seijastiina, täällä olikin jo plussan puolella, mutta lunta ei ole satanut kuin aavistuksen.
  Beckiä minäkin katselen mielelläni, vaikka ovat uusintoja, saisivat oikeastaan tehdä uusia Beckejä ja Wallandereita.
  Minäkin ajattelin jotain vaaleampia verhoja kevääksi, täällä ei ole kuin yksi kangaskauppa ja siellä on tosi kallista. Pitäisi tilata vaikka Anttilasta valmiskapat, kun ei ole ompelukonettakaan. Keskustan tuntumassa toimii sellainen tekstiilityöpaja, josta voi ostaa edullisesti kangaspaloja ja ompeluttaa verhot, tuntitaksa on jotain 9,00 euroa ja kankaan saa muutamalla eurolla, sieltä voisin käydäkin kantsomassa.

  Täytyy tunnustaa, että en välitä noista sisustushommista, vaikka pidänkin kaikesta kauniista. Se on oikeastaa hyvä asia, koska ei olisi varaakaan kovin usein sisustaa. Kirppareilta tekee joskus löytöjä, mattoja olen saanut ja liinoja edullisesti.

  Kylläpä tulikin pitkä kirjoitus, toivottavasti tänäänkin paistaa aurinko, eilen en ehtinyt ulos, olin vasta neljän jälkeen kotona.

  Hauskaa päivää sinulle, Seijastiina♥

  VastaaPoista
 74. Hei Manteli.
  Tänään -1 astetta, mutta ihan ok ilma kävellä lintujen ruokinta paikalle, ja viedä pari talipalloa, vaikka ei nuo kyllä olekaan talipalloja, jotain pehmeää ja siemiä siinä ,ja kovasti näkyy tinteille maistuvan.

  En minäkään nyt kauheesti sisusta, kunhan on siistiä, ja liinat pöydällä ja kauniit verhot.
  Kirpparilta aika paljon minäkin ostan, mutten verhoja ole ikinä löytänyt sopivia.
  Mutta on sellanen kuin : JOTEX, sieltä tilaan aina palan tai kaksi, aika halpaa...
  Nyt ei ollut mitään sellasta sinistä, mitä olisin kelputtanut kotiini.

  Beck on hyvä, mutta todella sais tulla uusia jaksoja, en kyllä tiedä onko ees tehty.
  Torstaina kuitenkin on kiva sängysä katsoa sarjaa, tai jos ei jaksa, voi nukahtaa, kuten minulle usein käy ;D
  Nyt pitäs hiukan jo tehdäkin jotain, en ole saanut mitään aikaseksi :)

  Mukavaa päivää sinulle Manteli.

  VastaaPoista
 75. Hei, Seijastiina, tulin juuri syömästä, vähän vielä ruokatuntia jäljellä.
  Tänään on satanut lunta ja tuuleekin, ei kovin hyvä ilma. Eilen kerittiin Annin ja frettien kanssa puoleksi tunniksi pihalle, Käpästä sain vain yhden kuvan, koska neitiä alkoi niin hytisyttää, että vietiin sisälle. Nuti nautti onkaloiden kaivelemisesta lumeen ja oli pihalla mielellään, hänestä sain muutaman kuvan myös. Aivan ihana linnunlaulu kuului koko ajan, tiaisilla oli kevätkonsertti

  Olen kuullut tuon Jotex-sanan jossain. täytyykin katsoa,olisiko mitään kangasta. Meille on tulossa mahdollisesti ylioppilasjuhlat, nuorin poikani Riku pääsee (ehkä) ylioppilaaksi. Sitten on pakko hankkia uudet verhot ja pari mattoa. Stressaan jo nyt niitä juhlia, meillä on niin pienet tilat ja kaikki vähän rempallaan. Onneksi on vielä aikaa.

  Tänään taitaakin sitten tulla Beck, koska on torstai, minäkin katselen sohvalla maaten olohuoneessa, mies katselee makuuhuoneessa yleensä urheilua.

  Nyt pitää alkaa skannaamaan laskuja ostoreskontraan, kuunvaihteessa niitä riittää.

  Toimeliasta loppupäivää sinulle!

  VastaaPoista
 76. Hei Taas!
  Kivaa, fretit pääsi ulko ilmaa nuuskimaan, onkaloiden kaivaminen oli varmaan hauskaa Nutista.
  Kiva seurata niitten leikkejä varmasti.
  Täällä oli taas harmaata ja satoi jotain märkää, ei laulanut enää tintit, kun vein ruokaa.

  Jotex on hyvä nettiliike, tilaan sieltä paljon kankaita, joskus muutakin koristetta tai jotain.
  Tänään näin erään kaupan ikkunassa sinistä huokuvat kukkaverhot kun käytiin kioskilla, mietin että ne on juuri ne oikeat, ehkä käyn huomenna ostaa.
  Meilläkin pienet tilat tässä kaupunki asunossa, mutta hyvin riittää pesäksi meille kahdelle.

  Hienoa, vai ylioppilas mahdollisesti tulee pojasta, ai ihana, se on aina niin ihana hetki, toivotaan parasta!
  Myös minun ainokaiseni,tytär tuli heti mieleen, kun joskus hänkin lakin sai.
  Nyt jo täytyy huhtikuussa 30 ,aika rientää.
  Muuten tytttären kuva on Seijastiina blogin etusivulla sivupalkissa.

  Jeps, meilläkin Matti maksoi laskut aamupäivällä ja lähti iltavuoroon, itse menen kohta saunaan.
  Jee, Beck täytyy katsoa ja Mattikin tulee jo siihen.

  Mukavaa iltaa ja ilon hetkiä ja aatoksia tulevasta keväästä ♥

  VastaaPoista
 77. Iltaa Seijastiina, olipa rankka siivousurakka, neljä tuntia siinä meni, nyt kelpaa pikku Eeliksenkin tulla. Kohta tulevatkin, ehdin vähän täällä piipahtaa.
  Fretit pitää kyllä laittaa kodinhoitohuoneeseen, koska he hiukan näykkivät vieraita ihmisiä ja Nutin leikit on liian raisuja Eelikselle.

  Kiva, että löysin mieleisesi verhot, piristää aina kun saa jotain uutta kotiin.

  Onko se mustavalkokuva tyttäresi kuva, hän on sievä ja vaaleatukkainen kuten sinäkin. Minun vanhin poikani täyttää pian 33 vuotta, Tero (Eeliksen isä) on 31, Riku 19 ja Annikin jo 17. Tilan ahtautta on meillä ollut aina, nyt on helpompaa kun kaksi lasta on jo maailmalla.

  Laskut maksoin minäkin kuun vaihteessa, maksan aina kaikki laskut mitä on tullut ja sitten lopulla rahalla yritetään pärjätä.
  Olen ammatiltani ostoreskontranhoitaja, siksi puhuin laskujen skannaamisesta, uusi ostoreskontrajärjestelmä on kätevä. Työni on tylsää, mutta siitä saa elannon:)

  Ajattele, en ehtinyt Beciä katsomaan, kun taistelin taas tietokoneen kanssa. En saa raw-kuvia aukeamaan, en sitten millään. Latasin kaikenlaista netistä, mutta ei sittenkään. Tähän asti olen ottanut pelkästään jpeg-kuvia ja ajattelin nyt sitten kokeilla paria raw-kuvaa. Lopulta piti antaa periksi, ehkä pyydän taas jotain "nörttiä" auttamaan, jos vain kehtaan.

  Nyt alan valmistautumaan vieraiden tuloon ja keittelen oikein pannukahvit heille. Valokuvaaminen taitaa sitten jäädä ainakin huomiselta, mutta voinhan kuvata Eelis-pikkuista♥

  Hauskaa viikonvaihdetta sinulle ja hyviä kuvaushetkiä!

  VastaaPoista
 78. Hei Manteli, sinä siis olet jo mummi, minä en ole kerennyt siihen vielä :)
  Teillä varmaan siellä yhdessä oloa ja kaikkea, että pikaisen terveisen tuon vaan täältä Heinolasta.

  Itse käytän vain ja ainoastaan jpg tiedostoja.
  Huono ilma oli kuvata, kyllästyin ja kävin moikkaamassa lintutarhan huuhkajaa, kohta oppii tuntemaan minut, tupsukorva :)

  Oon tehnyt pulla ja siivoillut minäkin, ja kirjonta peitossa on lopuillaan.
  Ei jaksa oikein olla koneella, taidan vähän levätä.
  Joo Marjut tyttäreni on kuvassa.
  Sinulla on lapset mukavassa iässä, ja vielä se pikkuinenkin ♥

  Siis minä eilen mietin saunassa, jotta oonhan minä ihan sekasin, kun Beck oli jo torstaina, en jaksanut enää sinulla oikaista, kun höpisin eilen ;D
  Meillä on nauhalla tai tallennettuna.

  P.S En sitten ostanut vielä niitä verhoja, mietin..

  Sinulle ja perheellesi mukavaa laatuaikaa ja yhdessä oloa ♥

  VastaaPoista
 79. Hei, Seijastiina, Eelis-poika heräsi juuri päiväunilta ja oli vähän kärttyinen, kun vanhempansa olivat menneet kauppaan. Nyt jo vähän helpotti ikävä, kun katseltiin tuttua kuvakirjaa.
  Vanhimman poikani lapset asuvatkin täällä Virroiila, Walter 11 vuotta ja Vili 8 vuotta ja heille on tulossa pikkusisko tai -veli toukokuussa. Kohta olenkin nelinkertainen mummo:)

  Olet ollut ahkerana, jos kirjonta on lopuillaan, tulee varmasti kaunis, näytäthän sitten blogissasi.

  Tänäänkään ei aurinko näyttäytynyt enkä käynyt pihalla, ehkä huomenna. Pitäisi kyllä alkaa kokoilemaan papereita veroilmoitusta varten. Veroilmoituksen tekeminen on niitä ikävimpiä puuhia, mitä tiedän, ain aon vähän epävarma olo, tuliko oikein kaikki luvut.

  Taistelin taas aamulla niiden raw-kuvien kanssa, mutta ei ne aukea. Viimeisenä konstina asennan vielä kameran kaikki cd:t kneelle, jos vaikka jotain puuttuu. Oikeastaan en niitä raw-kuvia tarvitse, mutta olisin vain kokeillut.

  Tänään tuleekin taas luontofilmi, sen aion katsoa.

  Rauhallista lauantai-iltaa♥

  VastaaPoista
 80. Voi että sinulla on ihanaa, kun perhe ja lapset on lähellä, minun tyttäreni asuu Jyväskylässä, tuleevat ens viikonloppuna käymään, nyt vasta sen maton, minkä ostin!!

  Toden totta, veroilmoituksen teko on inhottavaa :)

  Joo oli huikea luontodokkari taas eilen :)
  Täällä on taas harmaata ja ankeaa, ei tee mieli mennä ulos lainkaan, kävin kuitenkin lintutarhalla ja evästä oli linnuilla ulkona ♥

  Nyt sain pyyheliina peiton valmiiksi, ja kädet on ihan vailla jotain puuhaa, pitäsköhän alkaa kankaan paloista ,mitä jäi peitosta, kokeilla, tulisko niistä liinaa.


  Tai sitten vaan lepäilisin, huomenna alkaa taas arki ja kiireet.

  Lempeää ilta ja alkavaa viikkoa Manteli :)

  VastaaPoista
 81. Hei, Seijastiina, Eelis-poika lähti taas Tampereelle, mutta onneksi he käyvät aika usein.
  Mukava viikonloppu on sinulla seuraavaksi, kun tyttäresi tulee.
  Katselin eilen ihmeissäni suuria ryhävalaita, kyllä ne ovat älykkäitä eläimiä.

  Pyyheliinapeittosi on varmasti kaunis, ihailen näitä käsityötaitoja, itse en osaa mitään neuloa.

  Ei paistanut täälläkään aurinko, mutta pilviverho oli vähän ohuempi, joten kävimme Annin ja Kimulin kanssa kävelyllä ja muutaman kuvankin otin. Asetukset olivat taas pielessä, enkä saanut montaa säästettävää kuvaa. Lintuset olivat iloisella päällä ja laulelivat jo keväisesti.

  Tänään aion vielä käsitellä kuvia ja katsella telkkua vähän, saunassakin pitää käydä.

  Huominen hammaslääkärireissu jännittää, en saa varmaan nukuttua kovin hyvin. Tiedän, että pari reikää löytyy, poraaminen on kamalaa:(

  Iloista viikonalkua sinulle, Seijastiina♥

  VastaaPoista
 82. Lasten vierailut ja sinulla myös lapsen lapsen, ovat verrattomia, pieni haikeus aina tulee kun lähteevät sitten pois.
  Noista valaista, oli hellyttävää katsella, kun emo kannatti poikasta, ettei uuvu matkalla ♥

  Tänään alkaa myös viikko harmaana ja ikävänä, kohta alkaa kiireet, mutta ulos on tänäänkin ennätettävä :)
  Linnuille sapuskaa viemään ja jos jonkun lintusen näkiskin sitten.

  Kauheeta tuo poraaminen, inhoon yli kaiken ja toinen on piikitys, hyi, että en pidä niistä yhtään.
  Varpaan tyvessäni on nivelrikko, ja hui kauhee, kun hiki alkaa vuotaa, kun kortisooni piikin kanssa lekuri tuli sitä osoittamaan, meinasin oksentaa, pelkään niitä piikkejä ihan älyttömästi, en voi sille mitään :(

  Mutta iloista viikkoa Manteli ja koeta kestää jos on porattavaa :)

  VastaaPoista
 83. Hei, Seijastiina, tällä myös harmaata, eipä sen väliä, kun se hammaslääkäri on vasta kolmen jälkeen ja sitten suu on puuduksissa. Epäilen ainakin kahta reikää, minulla on aina pari reikää vuodessa. jo tutkiminen tekee kipeää, kun lääkäri tökkii sillä karmealla väkäsneulallaan, kylmän puhaltaminen tekee myös ilkeää.

  Puudutuspiikkiä en onneksi pelkää, mutta en ole uskaltanut mennä ottamaan kortisonipiikkiä polveeni, se varmaan sattuisi.
  Minulla on melkein joka sormessa nivelrikko ja välillä polvikin vihoittelee. Nyt ovat olleet paremmat, kun en käy paljoa pihalla palelluttamassa sormia.

  Toivottavasti saat tinteistä kuvia tänään.
  Nyt on jatkettava töitä ja jännättävä vielä vähän aikaa.

  Hauskaa päivän jatkoa sinulle♥

  VastaaPoista
 84. Manteli, toivottavasti eilinen hammaslääkäri reissu meni hyvin ;D
  Mullakin on ihan kuvattu tuo varvas, ja luupiikkejä pitäs pois ottaa, vaan lääkäri sanoi, että jalka saattaa jäykistyä siitä.Nyt on myös minulla polvessa vähän oireita, ei enää voi polvillaan mennä lattialla tai sänkyyn :/
  Ihan vähän mutta kuitenkin.

  Eilen oli tosi kiireinen päivä ja olin ihan poikki, ei paljon jaksanut blogeja kiertää, S.postin vaan katsoin myöhemmin.

  Eilen olin iloinen kun käytiin lintuja ruokkii lintutarhalla, näin kun tyttö vei lammelle joutsenille maitokärrillä isot kasat leipää, niin he siis ruokkivat niitäkin, se ilahdutti kovasti ja liikutti :)
  Siitähän tarhalta on lammelle vain tien ylitys.

  Tänään on vielä hämärää juuri nyt, mutta sen verran jo näkee, että tuuuuuuleeee kauheesti ja lunta pöllyää, asteita on vain -5, mutta pureva tuuli on ilkeää takuulla.

  Ajattelin iltapäivällä tehdä sydän pikkuleipiä , kun tytärkin tulee, annan sitten hänelle niitä, ja eilen tein marmorikakun ,senkin annan hänelle.
  Hän pääsi nyt mieleiseen paikkaan töihin, lastentarhalle :)

  Iloista keskiviikkoa Manteli ja pidä huoli itsestäsi ♥

  VastaaPoista
 85. Hei, Seijastiina, kohtuullisen hyvin meni hammaslääkärillä, vain yksi reikä löytyi, se paikataan viikon päästä. Vihlovassa hampaassa ei ollut reikää, mutta hammaslääkäri ehdotti juurihoitoa, josta kohteliaasti kieltäydyin ainakin tällä kertaa:)
  Minunkin polveni on nyt parempi, kun tänne työpaikalle tuli hissi, kaikkein eniten sattuu portaissa laskeutuminen. Valokuvaustahan tämä haittaa, kun ei enää voi kyykistellä makrokuvauksessa.

  Ilahduttavaa kuulla, että joutsenilla on kaikki hyvin, oletko ottanut heistä valokuvia lisää?
  Täällä oli 13 asteta pakkasta aamulla ja kova tuuli myös. Nyt vähän leijailee lumihiutaleitakin.

  Sinä olet ahkera leipomaan kaikkea hyvää, onko se marmorikakku vähän samatapainen kuin tiikerikakku? Tiikerikakkua joskus leivon, en paljoa muita kakkuja. Marjapiirakoita ja raparperipiirakkaa leivon myös, niissä on helpot ohjeet ja saa koko pellillisen.

  Se onkin oikea onnenpotku, kun saa mieleisensä työpaikan nykyään, lastentarha on varmasti mukava paikka, onnea tyttärellesi uuteen työpaikkaan.

  Piti vielä mainita, että sain eilen ne raw-kuvat aukeamaan. Kyllä siinä meni monta tuntia aikaa ja monet kysymykset kysyin työkaveriltani, joka harrastaa myös valokuvausta ja kuvankäsittelyä. Latasin sellaisen raw-tiedostojen muuntimen viimeisenä konstina ja hiphei, kuvat aukesivat. Tosin minulla ei ole raw-kuvia kuin muutama vanha, mutta nyt voin sellaisiakin ottaa, jos haluan.

  Hauskaa leipomispäivää sinulle♥

  VastaaPoista
 86. Hei Manteli!
  Kyllä nuo nivelrikot on ikäviä, ja kun ne etenee vielä, minulla on polvessa siis vähän vasta, luulen niin :/
  Minulla on taas astman takia lääkäri ens kieskiviikkona, olen puhallellut putkeen kiltisti, sen on inhottavaa, kun alkaa yskittämään.
  Matti puhalsi kokeeksi kanssa, ja sai tuloksen noin 600 kun minulla jäi 300.

  En ole ottanut nyt jousenista kuvia, siihen tulee tarjolle heti *sata* sorsaa, ettei oikein hyvää kuvaa saa, toiset pyyttää reppanat leipää :(
  Pakkastakin on -15, voi lintuparkoja, luin juuri jostain ,että suuri osa linnuista menehtyy usein juuri muutamaa viikkoa ennen kevättä kun tulee nämä helmikuun pakkaset, ei kivaa :(

  Marmorikakkuuun tulee kahvia ja kanelia, Matti kehui ,että on hyvää, itse en maistanut, mutta sekin ohje löytyy kotikokista, resepteistäni.
  Tiikerikakku on klassinen ihana herkku, tekisinköhän tytölle mukaan myös sellaisen.
  Juu, minä tykkään leipoa kun on aikaa.
  Nyt on taas ties miten pitkä sairaus loma, kun selkään sattuu, kulumat, oli vähän ikävä leipoa pikkuleipiä eilen, kun ei tiennyt miten päin olis ollut, mutta loppuun oli tehtvä kun aloitin :/

  Minä en oikein ymmärrä noista RAW kuvista, onko ne jotenkin erikoisia ja miten?
  Kiva kun on joku joka osaa auttaa siinä vierellä töissä.
  Minä saan monesti pähkäillä itsekseni, miten joku juttu menee, kun Mattikaan ei ymmärrä sitäkään vähää mitä minä itse :)

  Mukavaa työpäivää Manteli ja kaikkea kivaa :)

  VastaaPoista
 87. Huomenta, Seijastiina, ulkona olikin kirpakka ilma, meillä -24 ja on luvattu kovia pakkasia. ajattelin myös niitä lintuparkoja, ainakin joutsenet saavat evästä sieltä lintutarhasta. Eilen yritin käydä pihalla, kylmä tuuli haittasi.Sain pari kuvaa pikkuruisesta hömötiaisesta, han värjötteli aivan pallona katajapensaan oksalla, välillä haukkasi lunta, sitten taas pyrähti hakemaan siementä.

  Astma ei ole kivaa, oletko saanut mitään lääkitystä, nämä pakkaset varmaan eivät ole hyvästä. Selkävaivat ovat myös hankalia, minulla on niskassa kulumaa ja kireyttä, käyn hierojalla kerran kuussa, sattumalta hänkin harrastaa valokuvaamista.

  Marmorikakkua en varmaan ole maistanutkaan, varmasti hyvää. pidän kanelin mausta.

  Raw-kuvista en paljoa tiedä, muuta kuin ne ovat sellaisia raakakuvia, joita voi enemmän käsitellä, jpeg-kuvaa kamera on jo jotenkin käsitellyt. Kokeilin eilen ottaa raw-kuvia, mutta tietokone meinasi aivan hiipua, yksi raw-kuva on yli 20 megainen. Muutenkin näiden kuvien käsittelyyn menee kaksinverroin aikaa. Ensin kuva pitää muuntaa sopivaan muotoon raw-muuntimella (se minulta puuttui, koska en saanut kuvia aukeamaan) jokainen kuva yksitellen, hidasta. Sen jälkeen kuva aukeaa Elementsiin raw-käsittelyyn, jossa voi korjata valkotasapainoa ym säätöjä ja vasta sen jälkeen kuva avataan varsinaiseen kuvankäsittelyyn, jos on vielä jotain käsiteltävää. Tuskin tulen ottamaan kovin monia raw-kuvia.

  Nyt pitää alkaa töihin, tänään on vuorossa palkanlaskentaa, jota joudun tekemään pari kertaa kuussa:(

  Aurinkoista päivää sinulle, Seijastiina!

  VastaaPoista
 88. Manteli, heipsistä!
  Juu ,minäkin yritin käydä ulkona kuvaamassa puolikuuta, ei siitä mitään tullut, kun sormia alkoi jäätää ja nipistellä, kaikki hiukan epäselviä kuvia, oli lopetettava.
  Pakkasta oli 18 aamulla, eikä se aurinko lämmittänyt lainkaan.

  Vein linnuille siemeniä ja pulu istui katon päälle, siitä tuli aika onnistuneet terävät kuvat, mietin kumpaanko luonto blogiin laitan siitä kuvia :)

  Voi lintuparat, kyllä on ikävää, kun kevät pitä olla jo kohta mielessä niin moni menehtyy :/

  Ahaa, sinä käyt hierojalla, minunkin pitäs, ilmeisesti niskat on jumissa minullakin.

  Työsi kuulostaa jännältä, ja kun se on itsenäistä ,on varmasti mukavaa.

  Joo on minulla astma lääkitys, nyt en vaan saa käyttää, kun puhaltelen noihin putkiin.

  Mitä kivaa sinä teet viikonloppuna, ilmeisesti et ole töissä?

  En edelleenkään tajua noita raw kuvia ,taitaa pitää kokeilla itsekin :)
  Aika monivaiheista.

  Minä en tehnytkään mitään tiikerikakkua vielä, annan sen marmorikakun ja tein nyt valmiiksi piirakoita munavoilla kelmun alle jääkaappiin.

  Hyvää perjantai iltaa Manteli ♥

  VastaaPoista
 89. Hei, Seijastiina, taas on siivousurakka tehty, huh, Jukka (mieheni) vielä imuroi.
  Tänään en ehtinyt kuvaamaan, juuri meni aurinko metsän taakse ja kylmäkin oli.
  Olet varmaan laittanut pulun kuvan blogiisi, menen seuraavaksi katsomaan. Meilläkin oli puluja keskustassa vielä pari vuotta sitten, mutta nyt ovat kadonneet, harmi.

  Ostin pähkinöitä taas linnuille, koska luvattiin kovia pakkasia, niissä on energiaa enemmän kuin auringonkukan siemenissä. Jo kaksi 25 kg säkkiä on mennyt siemeniä ja kauroja puoli saavillista. Silti linnut ovat vähentyneet, raukat varmaan ovat paleltuneet, talvi on ollut kova pikkuisille.

  Hierojalla käynti kyllä kannattaa, vaikka vähän maksaakin. Hovihierojani on mukava mies, kova juttelemaan ja valokuvaus on tietenkin lempipuheenaiheemme:) Hän harrastaa monenlaista, kuorolaulua, helmeilyäkin nykyään, postimerkkeilyä, joka asiassa on kätevä. Hän on saanut kiropraktikon koulutuksen ja naksauttelee niskani joka kerta.

  Työni on itsenäistä, sitä ei vaan aina osaa arvostaa, pitää itsestään selvyytenä. Jos nyt voisin valita ammatin, olisin varmaan luontokuvaaaja tai jonkinsortin biologi tai taidegraafikko.

  Huomenna menen vähän valokuvaamaan, jos ei ole liian kylmä. Illalla menen kuuntelemaan musiikkileirin antia Nuorisokeskus Marttiseen. Nuorin poikani Riku on soittanut viulua jo kymmenkunta vuotta, meillä on täällä Virroilla vireä musiikkiopisto ja hyvät opettajat. Tämä on Rikun viimeinen leiri, koska hän lopettaa nyt opiston. Ensi tammikuussa menee armeijaan. On vähän haikeaa, koska tiedän, että viulunsoittokin sitten jää.

  Sieltä kameran menusta voi valita, jos haluaa sekä raw- että jpeg-kuvia kuvata. Taidan silti kuvata suurimman osan jpeg-kuvina, ne ovat nopeampia käsitellä ja eivät ole niin isoja kooltaan. Ehkä jonkun maisemakuvan voin ottaa raw-kuvana.

  Olet siis tehnyt karjalanpiirakoitakin, ne vasta ovatkin herkkuja. Joskus olen kokeillut, olivat työläitä, mutta hyviä.

  Iloista perjantai-iltaa sinulle, tuleeko Moona kisu kylään myös, hänellekin terveisiä♥

  VastaaPoista
 90. Moiks Manteli!
  Teillä sitten sujuu tuo siivoaminen hyvästi, kuten meillä, Mattikin siivoaa ja imuroi usein.
  Kuten eilen.
  Tänään on jotenkin niin kylmä ollut, etten viihtynyt yhtään ulkona, kuin mitä oli pakko,eli kävin viemässä siemeniä tuttuun paikkaan.
  Niin on, moni lintu menehtyy näihin pakkasiin, se on surullista :(
  Lammen joutsenilla ei ole kovasti tilaa enää olla, vain pieni läntti on sulana.

  En ole nähnyt täällä hömötiaisia, vain tinttejä ja viherpeippoja ,pikkulinnuista.
  Pitää koettaa ostaa lisäksi noita pähkinöitä.

  Voi, että viulun soitto on upea harrastus, kuulostaa oikein kivalta, jospa hän jatkaisi sitten taas myöhemmin.
  Ja ilmeisestikin jos tykkää tosissaan.

  Joo, olenkin huomannut jotain raw juttuja kameroissa, en vaan ymmärrä niitä.
  Pitää hiukan tutkia sitä.
  Luontokuvaajana muuten olisitkin paikallaan, olet taitava kuvaaja, ja selvästi nautit siitä.

  En tehnyt piirakoita itse ,vaikka olen joskus tehnytkin,kyllä kuitenkin olivat hyviä vieraista, ja Mona on valloittava pehmeä kissa.
  Tässä sitä on jutusteltu tyttären ja sulhasen kanssa, ja suunniteltiin ,että he lähtevät mukaan maaliskuun mökille, mikä vuokrattiin.
  Siihen enää kuukausi,vajaa, ihanaa odotusta.
  Siellä otan mukaan myös pähkinöitä ja siemeniä jos joku lintu sattuis paikalle.
  Mona saa olla ulkona taas, eikä se koske lintuihin, tuijottaa vaan niitä, mutta myyrät se kyllä hoitelee seudulta :/
  Semmoinen kissa, het kun ihmiset menee sisään, se pyytää kanssa, ei uskalla yksin olla ulkona, ihan hassu.
  Huutaa terassin pöydällä kuin hullu, jos sattuu jäämään yksin ulos.
  Mona kissa tässä naukaisee terkut ♥

  Alan laittaa hiukan iltapalaa ja katsellaan ehkä joku leffa, Beck on jo katsottu ;D

  Mukavaa iltaa sinulle Manteli :)

  VastaaPoista
 91. Iltaa, Seijastiina, tultiin justiin konsertista, oli ihana taas, mutta tippa tuli silmään, kun katselin Rikun soittoa viimeisen kerran leirillä.

  Teillä on ollut mukava lauantai perheen kesken, on aina mukava nähdä lapsiaan. Mona on mukava kissa, kun ei hätyytä lintuja, eikä karkaile ulos. Minun tekisi niin mieli kissaa, mutta kun olen allerginen, en voi ottaa.

  Käväisin iltapäivällä pihalla, piti palata sisälle lisäämään vaatteita, kylmä tuuli tuiversi, vaikka olikin aurinkoista.
  Pari kuvaa otin tinteistä ja huomasin, että se väkäleukainen hömötintti ei voi oikein hyvin. Höyhenet ovat pörhöllään ja liikkuminen on vähän hataraa, ehkä se nokka kuitenkin haittaa syömistä, tulin vähän surulliseksi.

  Teidän mökkiloma lähestyy, oletteko koko viikon siellä? Lintusia tulee varmasti katsomaan olisiko mitään syötävää, saat vaikka mitä ihania kuvia sieltä.

  Nyt alan käsittelemään tämänpäiväisiä kuviani, terveiset Monalle♥

  Keväistä sunnuntaipäivää sinulle Seijastiina.

  VastaaPoista
 92. Voi Manteli, on varmaan herkkää katsella lapsen jo aukuisenkin soittoa, ja vielä viimeisen kerran ♥
  Joo juuri meilläkin lähti vieraat, pieni haikeus on päällä koko ajan.
  Teimme suunnitelmia kevääksi , he ovat paljon ja usein meidän mukana, missä sitten pyöritäänkin :)
  Ja Moona lähti myös, voi ei taas arki alkaa :/

  Joo arvelinkin sitä hömötintti ressukkaa, jos nokka on viallinen, ei saa syötyä, hööö. ei kivaa, kuolee nälkään :(

  Viikonloppu ollaan siellä mökillä :)

  Hyvää sunnuntai iltaa Manteli.

  VastaaPoista
 93. Hei, Seijastiina, ehkä kuitenkin kuulen vielä matineassa Rikun soittoa, ei ihan varmaa vielä.

  Tänään en käynyt lintuja katsomassa, mutta Herraskoskella käytiin, ei ollut joutsenia, mutta näin koskikaran tosi kaukaa.
  Muutamia kuvia otin, ei ollut edes sumua. Lisäksi kävimme kuvaamassa Matias-kappelia, laitan joskus kuvia.

  Vanhempani kävivät kahvilla ja nyt vanhin poikani tulee vaimonsa kanssa, pojat menivät elokuviin. Kahvin laitoin jo tulemaan.

  Oliko teillä kylmä viime yönä, täällä oli peräti -30, johan ottaa koville kevään tuleminen. Päivällä aurinko kuitenkin lämmitti jo mukavasti.

  Tänään pitää vielä käsitellä muutama Nutin ja Käpän kuva, arvaatkin varmaan, että he ovat taas pääosassa ystävänpäiväntervehdyksessäni (olipas pitkä sana:))

  Hyvää sunnuntai-iltaa sinulle, Seijastiina!

  VastaaPoista
 94. Hei Manteli ♥
  Ihana kuva oli kavereista ,eilisessä ystävä postauksessasi :)

  Herraskoskella varmasti on ihanat maisemat ja ahaa, koskikarakin näyttäytyi,pitäs meidänkin lähteä, kun lauhtuu ,näkyykö Miekkakoskella vielä sitä koskikara pariskuntaa.
  Vieraat on mukavia ,mutta kahdenkin on mukava olla ,minusta ainakin Matin kanssa :)

  Meillä on taas tänä tiistai aamuna mittarissa -25 astetta, voi sentään lintuparkoja.
  Vein eilen pähkinöitäkin siementen lisäksi ruokintapaikalle ja laitoin kuin laitoinkin tuohon yhteis parvekkeelle siemen mökin, jonka ostin Lidlistä, sellaisen automaatin, saa nähdä tuleeko valituksia.
  Mutta minusta siellä ihmiset sotkee enemmänkin kuin linnut, lattialle heittäävät tupakan tumppeja ja kaikkee :/
  Jos lintuja ruokkii ei pitäs Luojan silmissä olla paha asia.

  Ilma vois jo lauhtua, on kylmää, minusta ei vielä aurinko lämmitä, ainakaan eilen, mutta ajatella, ollaan jo puolessa välissä helmikuuta, kyllä se siitä.

  Iloista viikkoa Manteli.

  VastaaPoista
 95. Hei, Seijastiina, kylmä sää senkuin jatkuu vaan, nytkin on -26, aamulla oli -32, meillä lämpiää joka päivä leivinuuni:)

  Herraskosken maisemat ihastuttavat vuodesta toiseen, huomasin, että en ole koskaan käynyt syksyllä kuvaamassa ruskakuvia. Kaksi koskikaraa näin sunnunaina, mutta kaukaa, ehkä silti laitan yhden kuvan, kun ehdin.

  Minä olen sellainen kotikissa, tykkään
  olla oman perheen kanssa, kesäisin käymme Jukan kanssa lähes päivittäin saunomassa mökillä, se on yhteinen ilonaiheemme.

  Hyvä, että veit lintusille siemenmökin, nyt lisäruoka on tarpeen. Kyllä minun mielestäni lintuja pitää auttaa, ihmiset tosiaan sotkevat paljon enemmän, linnut eivät heittele pulloja tai muovipusseja tienpenkoille.

  Katselin netistä, että ensiviikon puolivälissä pitäisi pakkasen vähän hellittää, toivottavasti toteutuu. Tänään tein pienen lenkin ulkona, tosi kylmää, ja kamerakaan ei tykännyt ulkoilusta, moottori kuulosti jähmeältä.

  Hei taas ja lämpöistä iltaa sinulle!

  VastaaPoista
 96. Hei Manteli, ompa tänään ollut rasittava päivä, päätä vihloo oikein ja nenäkin vuotaa, nukuin parin tunnin tirsat, kun Mattikin nukkui, kun on yövuorossa.

  Oi, siellä on varmasti ihana ruska aikaan, ja juuri, tiedätkö mitä, ajattelin tänään koskikaroja, mutta ei lähdetty ajelemaan koskelle, kun on pakkasta, siellä on kesälläkin aina kylmä.

  Meilläkin on pikku mökki ilonaiheemme, ja on hyvä olla siellä, lisäksi olen myös sellainen kotikissa, etten oikein viihdy kylässä, aika vähän käyn kylissä, vaikka monet asiakkaatkin on pyytäneet, ei vaan huvita lähteä.

  Olen samaa mieltä, lintuja pitää auttaa, ihmiset ne sotkee, linnut vaan etsii ruokaa.
  Olin rannalla kuvaamassa yhtä tinttiä, siellä oli ketun jälkiä, en oikein hyvää kuvaa saanut, kun lumivalli haittasi nousua, ja on tuo nivelrikko varpaassa, ei oikein päässyt kiipeämään, kun sattui varpaaseen, mutta huikaisevia maisemia oli pakkasessa, jos jaksan laitan kuvia huomenna.

  Olen taas vain kotona ollut, en tiedä kun ahdistaa, keuhkokuvaan sain lähetteen lekurilta, se kuuluu kuulemma tuon astman tutkinta ohjeeseen, eilen oli se lekuri, sain myös lisää lääkkeitä astmaan, voi ottaa silloin jos tulee huono olo.

  Juu, minäkin tapani mukaan kävin ruokkii lintuja, huuhkaja tuijotti minua häkistään.Noilla linnuilla on kivat isot ulkohäkit lintutarhalla, hyvät oltavat, korppi oli ikävissään, sille pitäs saada kaveri, se on kovin seurallinen.
  Siis minä ruokin noita luonnon lintuja, en häkeissä olevia, selvennän tähän :D

  Joutsenet oli vielä lammen pienellä alalla apeina :/

  Oikein mukavaa torstai iltaa Manteli, ja jospa sinä siitä koskikarasta kuvia laitat, ne on kuitenkin ihania, tiedän sen ♥

  VastaaPoista
 97. Hei, Seijastiina, voi oletko saanut flunssan, kun nokka vuotaa? Nyt on niin kuivaa pakkasen vuoksi, että silmätkin vuotaa ja kirvelee. Toivoisin jo vähän lämpimämpiä ilmoja, mutta nytkin on -26 astetta.
  Olisin halunnut kokeilla kuutamokuvausta, mutta kylmyys ei houkuttele pihalle ja pelkään pimeääkin. Täysikuu on kyllä ihana.

  En ole saanut selville sinun ammattiasi, mutta sinulla on siis paljon asiakkaita, siksi varmaan onkin mukava olla välillä kotosalla rauhassa. Minulla ei ole varsinaisia asiakkaita, mutta joudun päivän aikana paljon soittelemaan ja vastailemaan puhelimeen, työni on aika kiireistä välillä. On ihanaa päästä kodin rauhaan ja vaihtaa mukavat vaatteet päälle. Ole aika pullea ja työvaatteet kiristävät sieltä sun täältä:)

  Varpaan nivelrikko on ikävä, kun sattuu joka askeleella. Toissakesänä polveni oli todella kipeä, valillä en pystynyt menemään pihalle. Nyt onneksi vaiva on kurissa, pitää vain varoa kyykistelemistä ja portaita laskeutumassa. Astmalle ei varmaan ole hyväksi nämä paukkupakkaset, kun on niin kuivaa.

  Ymmärsin, että ruokit luonnonlintuja, tinteillekin olit vienyt talipalloja. Eilen pieni kuusitiainen tuli ottamaan pähkinän kädestäni, mutta muut eivät uskaltaneet.

  Tyttäreni katsoi sen uuden turkistarhavideon eläinten kärsimyksistä ja järkyttyi pahanpäiväisesti, hän rakastaa eläimiä yhtä paljon kuin minäkin. En voinut katsoa sitä videota, tulee niin ahdistava olo. Sen päätin, että ikinä en äänestä turkistarhausta puoltavaa kansanedustajaa! Ihmisten rahanahneudella ei ole mitään rajaa ja viattomat eläimet saavat siitä kärsiä. Turkistarhaajat voisivatkin mennä vaikka puoleksi vuodeksi samoihin häkkeihin ilman mitään mukavuuksia.

  Sain eilen kaikki kuvani käsiteltyä, ei tullut yhtään hyvää koskikarakuvaa, mutta voin silti yhden laittaa blogiin. Jotenkin ei vain ole huvittanut postata kuvia, ehkä tänään kuiteskin jaksaisin, ettei koko blogi näivety:) Luulen, että tämä pitkä pakkasjakso masentaa ihmisiä, töissäkin kaikki ovat kärttyisiä, kun eivät pääse pihalle.

  Toivotaan yhdessä keväisempiä kelejä ja lintusten laulua♥

  Hauskaa illan jatkoa, Seijastiina!

  VastaaPoista
 98. Manteli, nuha oli ja meni, ei ainakaan nyt tunnut miltään huonolta olo.
  Silmiä kirvelee kyllä, luulin että se johtui siitä, kun shoppaillaan cittarissa ja siellä on remontti, lattia jyystäävät ja korjaavat myös ja jotain liimaa vissiin siinä hiovat siihen, kun haisee pahalle.
  Ainut iso liike täällä Heinolassa, ja tykkäämme siellä käydä ostoksilla.
  Täysikuu on ihana, pidän kuusta myöskin, ja pitääkin katsoa miltä kuvat näyttää, kun tuosta parvekkeelta napsin jotain.

  Olen asiakaspalvelussa töissä, pätkätöitä vaan, mutta mukavasti pärjään.
  Nyt loppuukin tämä työ taas ja saan, (voin) olla kotona enemmän, minä kyllä saan aikani kulumaan, ja tykkään olla kotona.
  Mattikin sanoo, että jää vaan kotiin kokonaan, kyllä pärjätään.
  Katsotaan nyt.
  Olen ajatellut, että olet hoikka, kun tuo kuva varmaan jäi mieleeni silleen.
  Minäkin hiukan pyöreä, ainaisella dietillä olen, nyt karppaan, enkä syö sokeria enkä viljaa, mutta voin hyvin leipoa ,enkä pahemmin ratkea niitä syömään, vaikka olenkin perso makealle.
  Sinne mökkireissulle olis nyt tarkoitus karpata, maaliskuun alkuun.

  Ai kauhee, tuo polvi nivelrikko on varmasti myös inhottava, sehän etenee, tiedä vaikka minullakin kohta, hiukan jo on oireita, kuten kerroin.

  Voi jee, ihana, oikein kädestä tuli syömään, ompa kesyjä, tai sitten ne alkaa jo tuntea sinut 'vaarattomana' :D
  Minä vien iltapäivällä myös siemeniä linnuille, Matti käy aamulla käsijarrua laittaa jossain kaverilla.
  On tuo katsastus eessä taas.

  Voi ei, minä myös olen, etten voi katsoa noita eläinten kärsimyksiä lainkaan, tuli jo tästä huono olo.
  Sama täällä, en ikkään äänestä noita puoltajia.
  Kumpa sen turkistarhauksen vois lopettaa, on ihan inhoittavaa.
  Sammaan häkkiin vaan asumaan, samaa mieltä olen :/

  Hyvä koskikara kuva oli, ihan, tunnistin sen sieltä kuvasta.
  Jeps,mullakin saattaa käydä, että kesällä lakkaan pitämästä bogeja, ainakin nyt tuntuu siltä, jos on yhtä ihana kesä, juoksen tuolla pusikoissa päivät pitkät, ja alan myös sinun lailla tutustua kaiken maailman ötököihin, niitähän on paljon kauniita ja vaikka minkälaisia, kun vaan osaa etsiä, kiitos sinun, kiinnostuin niistä.
  Voisin ostaa myös ötökkä kirjan.
  Perhosia myös odotan uusia ,suolle jonnekin vaan rämpimään, se on sitä ihanaa rämpimistä, ja kun onnistuu kuvat, se on kiitos ja palkka.
  Olen hypistellytkin ötökkä kirjaa kirjakaupassa, mutta kyllähän tuota vielä kerkii ostamaan.
  Sinulla on vaikka mitä ihanuuksia ötököitä ♥

  Nyt aamutoimiin, petaamaan sänky, teen tonnikala piirakkaa, vaikka mökkireissua ajatellen maaliskuussa, se on hyvä pakastaakin.

  Iloista leppoisaa lauantaita Manteli ja toivotaan ilmojen lauhtumista ♥

  VastaaPoista
 99. Huomenta, seijastiina, täällä vielä ollaan yöpaidassa:) Heräsin kyllä jo yhdeksältä ja katsoin ekana pakkasmittaria, -30, yöllä oli enemmän.

  Se onkin kivaa, kun saa olla välillä kotona, voi tehdä kaikkea haluamaansa. Jos olisi mahdollista, jäisin kotiin kokonaan. Sinulla on niin paljon ihania harrastuksia, joten kannattaa kyllä harkita kotiin jääntiä, jos se on mahdollista.
  Meillä kunnanväellä on kyllä hyvät lomaedut, lomaa on yli 15-vuotta palvelleilla 7,5 viikkoa vuodessa ja lisäksi liukuva työaika eli ylimääräiseet tunnit saa pitää vapaana, tosin vain tunti tunnista periaatteella. Minulla ei ole kunnon sijaista, joudun pitämään lomani yhden päivän jaksoissa, paitsi kesälomalle on tuuraaja. Eipä se haittaa ollenkaan, sillä on mukava pitää lomapäivä halutessaan vaikka vähän säiden mukaan.

  Eilen vein pähkinöitä linnuille ja oikein sellaisen vanhanajan siansilavanpalan. Kaksi hömötiaista hakivat pähkinän kädestä, olivat niin suloisia♥ Katselin samalla pientä myyrää, hän ei huomannut minua lainkaan, olisipa ollut kamera mukana. Kokeileppa sinäkin tarjoa herkullisia pähkinöitä kädestäsi linnuille, sinitiainen ainakin saattaisi ottaa.

  Kesäksi tosiaan kannattaa vähentää blogielämää tai sitten käydä niissä vaikka vain sadepäivinä. Se on vain kurjaa, kun jää muiden blogit katsomatta ja kommentoimatta, sitten tulee vähän huono omatunto. Viime kesänä kyllä laitoin kuvia blogiin ja kävin muissakin vierailemassa. No, katsotaan sitten kesän korvalla.

  Ötököitä vasta onkin kiva kuvata, huomaat sen varmaan, joskus silti hermoja raastavaa: juuri kun saat sihdin ötökkää, se päättää vaihtaa maisemaa.Minkälaisella objektiivilla meinaat kuvata vai kuvaatko pokkarilla? Järkkärissä on sellainen makrokuvausvaihtoehto ja tavallisella kittilinssillä saa ihan hyviä kuvia, olen kokeillut. Jos oikein innostut, voi käytettynä saada makro-objektiivin muutamalla satasella. Suolla en ole käynyt koskaan, mutta tekisi mieli, jos vain jaksan rämpiä.

  Tänään onkin hernerokkapäivä, pääsee vähän helmpommalla ruoanlaitossa. Ajattelin kuitenkin tehdä pannukakkua lisäksi, vaikka en tee yleensä jälkiruokaa.

  Aurinkoista lauantai-päivää, ehkä se aurinko lämmittää iltapäivän sään.

  VastaaPoista
 100. Minäkin olin tänään iltapäivään asti yöpaidassa, ja sitten päätettiin lähteä ajelulle kun ensin syötiin.
  Tyttären kanssa skypessä ensin suunniteltiin mökkireissua ens kuun alussa ja ollaan ihan innoissaan.

  Aika jännää nuo teidän lomailut, kai sentään kesällä saat pitää kuukauden yhteen menoon?
  Olispa ens kesä ,yhtä lämmin kuin on nyt kylmä, sinäkö se niin sanoit aikasemmin juuri
  niin, en nyt muista :D

  Voi ei, onko noin rohkeita pikkulinnut, tulispa minunkin kädestä syömään, ihanaa ♥
  Vein pähkinöitä minäkin ,tinttejä näkyi ja pari vihervarpusta.
  Minusta tuntui ,tai sitten kuvittelen,että linnut ootti ihan, kun lensi edellämme kun pysäköitiin auto, niin siihen puuhun, missä on ruokintapaikka,kivaa ,vaikka saattaa olla vaan toiveunta ajatella niin.
  Vein myös talipalloja, lidlistä ostin paljon.
  Matti niitä kiinnitti puuhun.
  Pitää kokeilla tarjota kädestä, vaikken oikein usko..

  Joo, mulla on sama, mulle tulee huono omatunto jos en käy joitain blogeja kommentoimassa, että illat varmaan menee koneella, vaikkei itse blogia päivitäkään, katsotaan nyt, miten menee.
  Mutta mökillä on keväällä hommia, haravointia ja vuodevaatteiden tuuletusta ja kaikenlaista lämmitystä, vähiin se käy...

  Meillä on makroobjektiivi, loittorenkaita ja lähilinssejä, leppäkerttuni arvonta jutussa on kuvattu loittorenkaan kanssa.
  Ötökät todella kiinnostaa, sinulla on niin kauniita.
  Järkkärillä varmaan kuvaan.
  Mitä tuo kittilinssi meinaa?
  Perhoskirjan mukaan suolla on upeita perhosia, pitäähän asia tutkia, ja Manna blogituttava, joka on myös kotikokki ystäväni, hänellä on kivoja suokuvauksia muistaakseni, ainakin olen puhunut hänen kanssaan suon perhosista.

  En jaksanut minäkään tänään karpata, käytiin ajelu reissulla kahvilla, nautiskelin A.B.C:llä uunituoreen dallaspullan kahvin kera.

  Kuukuvauksetkin on mennyt pieleen nyt, mikä lie ei mikään onnistu, olis ihana täysikuu.

  Mutta ihanaa lempeää iltaa :)
  Ja levollista yötä Manteli.

  VastaaPoista
 101. Iltaa, seijastiina, olet varmaan jo unten mailla, mutta huomenna sitten luet tämän.
  Teidän mökkireisu lähestyy, varmaan ihana loma. Odottelen innolla kuvia lomaltasi, toivottavasti silloin paistaa aurinko.

  Saan ensi kesänä pitää neljä viikkoa, mutta viime kesänä pidin vain kolme viikkoa. En osaa oikein pitää puoliani näissä loma-asioissa, kun olen tämmöinen nössö:) Nyt kuitenkin sanoin pomolle, että neljän viikon loma pitää saada, kun muuten joustan niin paljon. Toivon lämmintä kesää, mutta en kovia helteitä, koska en jaksa sitten liikkua pihalla. Saan auringosta ihottumaa, siksi ptäisi olla pitkähihainen ohut paita, eikä sentakia kovaa hellettä kestä.

  Jos lintujen ruokintapaikalla ei ole pähkinöitä, ne saattavat hakea kädestä, koska pähkinät ovat haluttuja, Olen laittanut mustan käsineen, että pähkinät erottuvat hyvin, en tiedä onko siitä apua. Linnut kyllä tuntevat tutun ruokkijan, ilmeisesti vaatteista tunnistavat. Pitää kuitenkin odotella käsi ojossa monta moniittua, ennekuin tulevat.

  Ajattelin, että laitan blogiin viestin: Blogi viettää kesälomaa, käyn satunnaisesti postailemassa ja vierailemassa muiden blogeissa.
  En kyllä ehtisikään kommentoida kaikkia, lukijat ovat lisääntyneet ja aina menee enemmän aikaa. Ajattelin, että vaikka kerran viikossa kävisin kommentoimassa.

  Hyvä, että sinulla jo olikin makro, sitten saat varmasti hyvät ötökkäkuvat. Leppiskuva oli tarkka ja kaunis, sellaisia vaan lisää. Minkäläinen loittorengas sinulla on, minä en oikein osannut kuvata omallani, ostin vääränlaisen, harmittaa.
  Kittilinssi on yleisnimitys sellaisille peruslinsseille, joka tulee ylensä kamerapaketin yhteydessä, sellainen ihan hyvä peruslinssi.

  Dallaspulla on ihanan makuista. En ymmärrä, miksi en voi vähentää pullan ja keksien puputtamista, vaikka sokerikin on välillä vähän kohollaan, minulla on todella huono itsekuri:/

  Sain kuusta pari kuvaa ja sitten kokeilin ensi kerran kuutamokuvausta, laitankin seuraavaan postaukseen pari kuvaa. Se olikin varsin kylmää hommaa ja vähän pelottavaakin, koska pelkään pimeää.

  Kaunista ja aurinkoista viikkoa sinulle, Seijastiina.

  VastaaPoista
 102. Hih, tulikin hassu virhe: siis pitää odotella käsi ojossa monta minuuttia eikä moniittua:))

  VastaaPoista
 103. Hyvää maanantai päivää Manteli.
  Jeps, mökki on rannalla, toisin kuin omamme, tulee varmaan tehtyä nuotio rannalle, kun siinä on grilli paikka, laiturilta vois mennä jäälle, jos vaikka teeret kujertaa aamuyöstä jossain rantamilla.
  Ilmasta toivon suotuisaa, mutta siellä tarkenee vaikka on pakkasta,kunhan ei sada vettä, se on ikävää, kun sitten kuvailut jää vähiin.

  Kivaa että pidit nyt puolesi ja sait neljä viikkoa lomaa, kyllä se kesällä on sen väärti, loma siis.
  Meillä mökillä tummat kuuset varjostaa mökkiä, ettei kovin kuuma ole koskaan, sitten kun ajaa kaupunkiin, tuntee mikä on helle.
  Ja minä palan helposti kun olen vaalea, mutta vähän otan aurinkoa, mullekin tulee ihottumaa jos liikaa otan.

  Olen heittänyt pähkinöitä maahan kun siinä on se verkko ympärillä, missä kerran sorsakin räpiköi, pitää laittaa musta käsine, ja kokeilla, mutta kun ei malta kauan olla, kun meinaa jäätyä.
  Tintit näyttää hakevan myös maasta pähkinöitä.
  En ole nähnyt enää sinitiaisia, enkä sitä yhtä urpiaista sen koommin, kuin silloin aikanaan sen yhden.
  Eli vain tinttejä ja vihervarpusia pari.
  Vähiin käyvät linnut :/

  Joo tuo voiskin olla hyvä, että kerran viikossa käy blogeissa ja laittaa omaan *lapun luukulle*..

  Loittorenkaani ovat, 21mm, 13mm, 31mm.
  Sitten on uusin hankinta lähilinssi, en muista mikä paksuus siinä oli.
  mikähän siinä kun olen ottanut myöhemmin, leppäkerttu kuvien jälkeen kimalaisesta kuvia, kun menee kukkaan, mutta jää epäselväksi, vaikka sitä kohti tarkennan, ja kukka tulee selvänä esiin.
  Olisko tuossa just siitä syväterävyydestä kyse.. pitääkö tarkentaa kukkaa, niin tulee kimalaisesta selvä?
  Noh, pitää vaan lukea kirjoja ja harjotella :D

  Ahaa, vai sellainen on kittilinssi, asia selvä.

  Täysikuun aikaan on pimeää ja aavemaista, en minäkään uskalla ulkona olla yksin.
  Ja nyt kuu kuvat ei onnistunut lainkaan, jään siis odottamaan sinun kauniita kuviasi :)

  Mukavaa alkavaa viikkoa ja iloa Manteli.

  VastaaPoista
 104. Hei, Seijastiina, olenkin tänään lomalla etsiäkseni veroilmoitukseen kuitit ja muut tarvittavat. Ulkona paistaa aurinko ihanasti, mutta ei voi mitään, pitää aloittaa kuittien plärääminen, mieluummin olisin jopa töissä:)

  Saat sitten järvimaisemistakin kuvia, kun mökki on rannassa, voi makkaranpaistovalkeat ennen sytyttelimme, kun kevätpilkillä kävimme.

  Talitiaiset ovat aika arkoja ainakin meillä, mutta jos siellä kaupungissa olisivat rohkeampia. Hömötiainen olisi kaikkein rohkein. Meillä talitintit ovat vähentyneet aika paljon, mutta muita lintuja vielä riittää. Ihmettelen, että se talinpala ei ole kelvannut, pari nokkaisua vain on tullut. Yleensä tikalle ainakin kelpaa.

  Sinulla on monta loittorengasta, lähilinssi on minunkin ostoslistalla seuraavaksi. Minulla on samoja ongelmia tarkennuksessa, kukka on tarkka, mutta öttiäinen ei. Käytän aina sitä keskimmäistä tarkennuspistettä ötökkäkuvauksessa, siitä on ainakin apua. Käsitarkennuksella saisi myös ötökän tarkaksi, mutta siihen ei ole yleensä aikaa enkä ole sitä paljoa käyttänyt.

  Tuntuu, että en saa koskaa sitä 300- millistä rahapulan vuoksi, mutta olen alkanut ajattelemaan sen telejatkeen tilaamista, ovat nekin niin turkasen kalliita, käytettynä saisi halvemmalla. mutta harvoin ovat myynnissä. Kenko-merkkinen telejatke olisi paljon edullisempi, näyttää ihan hyvältä kuvissa.

  Nyt pitää alkaa se kuittisouvi, jos sitten vielä jäisi aikaa ulkoiluun iltapäivällä.

  Heippa taas ja onnea kuvauksiin!

  VastaaPoista
 105. Kyllä on ikävää touhua veroilmoitukset, ei voi muuta sanoa :/
  Lintuset ei tullut vielä kädestä syömään, mutta en tarennut ollakaan kauan, alkoi paleltaa.

  Täytyy alkaa tässä opiskella tuota macrokuvausta, kyllä kuvissani on mielestäni ollut keskimmäinen tarkennus päällä, mutta ehkä olen tänä tulevana kesäänä viisampi kuin viime kesänä, pitää vaan kokeilla ja kokeilla, kun kimalaisia aikanaan tulee, ne on hellyttäviä muuten :)

  Kyllä ovat kalliita objektiivit ja kaikki.
  Meillä varmaan näitä on nyt linssejä ja muita vähäksi aikaa.
  Otin kuvia PowerShotilla sinitiaisista, pitäs katsoa, miltä ne näyttää :)

  Mukavaa tiistaita :)

  VastaaPoista
 106. Hei, Seijastiina, kuitit sain jo eroteltua ja mappeihin (ei niitä niin montakaan ole), torstaina uhraan vielä yhden lomapäivän täyttääkseni veroilmoitusta ja kai sitä jatkuu vielä viikonvaihteessa.

  Juu, se on hyvä, että on se keskitarkennus, mutta ötökät vaan on niin pieniä, että kameran on vaikea tarkentaa niihin. Jos otan kymmenen kuvaa ötökästä, niin hyvä jos edes yksi on tarkka, usein otan parikinkymmentä samasta paikkaa.
  Kimalaiset ovat söpöjä karvapalloja, onneksi heitä näkee jo aikaisin pajunkissojen kukkiessa.

  Olen ollut pari päivää vähän allapäin ja huonolla omallatunnolla, koska haaveilen aina näistä objektiiveista. Perheeni ei oikein ymmärrä tätä valokuvausharrastustani. Mieheni mielestä harrastuksen pitäisi tuottaa jotain muutakin kuin mielihyvää, en oikein ymmärrä.

  En osta juuri koskaan vaatteita, en omista esimerkiksi talvikenkiä, käytän tyttäreni vanhoja. Minulla on tasan yksi pitkähihainen pusero ja aina samat työvaatteet, koruja en osta koskaan enkä käy kapakoissa. En käytä sisustamiseen enkä puutarhanhoitoon rahaa. Ainoa hemmottelumuoto on hierojalla käynti kerran kuukaudessa. Luulen että monet naiset laittavat vuodessa enemmän rahaa pelkkiin vaatteisiin kuin minä valokuvaustarvikkeisiin.

  Meillä on aina pientä riitaa tästä harrastuksestani, olen jo harkinnut luopuvani ja myyväni pois kaikki kamat.
  Anteeksi tämä vuodatus, kiusaan sinua murheillani, mutta tänään vain tuntuu hirveän pahalta. Kohta tästä taas piristyn niinkuin aina muulloinkin. Olen yleensä positiivisempi.

  Meillä oli muuten tänään -30 astetta taas, nyt on kuitenkin luvattu muutos säätilaan muutaman päivän päästä. Olikos se teidän mökkiloma jo ensi viikolla? Toivottavasti sää suosii silloin.

  Hauskaa päivän jatkoa sinulle♥

  VastaaPoista
 107. Hei Manteli, minä en ymmärrä, miksen saa enää niin hyviä kuvia kuin siitä leppiksestä, oli loittorengasta silloin, mutten muista missä järjestyksessä ne oli, kun syöksyin leppiksiä kuvaamaan, no olkoot, yritän kesän tullen opetella uudestaan macrokuvausta ja kimalaisia.
  Tuo kaukosäädin tuli, Matti tilas, muttei se ole niin hyvä, sanoo hän, kun edestä pitää painaa sitä, eli laukaista, en ymmärrä sen päälle mitään.
  Tiedätkö, muille kellekään en ole kertonut tätä, mutta sain Matin ,mieheni pitämään blogia, hän on sitä jo niinku 2009 vuodesta pitänyt harjoitusblogina, mutta ehdotin että alkaa pitämään, kun hän niin luonnosta ja linnuista pitää, ja ei muuta kuin sen hän teki, päivittää hiljalleen kun kerkii.
  Siksi elä ihmettele, jos samoja kuvia näkyy yhdessä blogissa, se on Matin, muistat sitten.

  Ja arvaapa, minä olen myös huono ostamaan vaatteita, kenkiä kyllä ostan paljon, mutta vaatteita on niin paljon, että en tartte uusia vuosiin.
  Koruja kyllä ostan, kun tykkään ja meikata.
  Niitäkin kirpparilta tai ihan halpoja muuten.
  Ikävää,että miehesi on tuota mieltä, valokuvaus on parahimpia harrastuksia, ja sinä kun olet vielä niin taitava siinä,pitäs kannustaa ja vaikka osamaksulla, ja sinäkin käyt töissä vielä, saat varmaan hyvää palkkaa, niin ei muuta kuin satsaat objektiiviin, kun kovasti sitä toivot.
  Elä anna periksi.Minä sain Matin houkuteltua yhdessä ostamaan kameraan liittyviä juttuja, ja nyt hän itsekin kiinnostui valokuvauksesta.
  Et sinä Manteli ollenkaan kiusaa minua, ymmärrän kyllä mieltäsi, kuinka pahoitat harrastuksestasi.
  Älä luovuta, kaipaan kauniita luontokuviasi ja ehkä mies joskus alkaa ymmärtää.
  Me ollaan samaa ikäluokkaa, ja ajattele kun eläkepäivät koittaa, mikä ihana harrastus on valokuvaus, kun on aikaa ♥
  Älä anna periksi, sinun kuuluu saada kunnon objektiivi, Pixmalta ostettiin me tuo, vähän yli 700 e, katsoin ,että se on halvni, ja käy Canoniin.

  Nyt kohta Matti pääsee töistä, pitää taas lähteä lintukeikalle :)
  Iloa päivääsi Manteli ♥
  Pidän peukkuja ,että vielä saat ,mitä toivot ♥

  VastaaPoista
 108. Hei, Seijastiina, sinullahan oli jännä salaisuus, miehesikin pitää blogia. Onko siis joku näistä sinun kolmesta blogistasi Matin vain onko hänellä ihan oma. Se on hyvä, kun on yhteinen harrastus, silloin voi viettää enemmän aikaa yhdessä.
  Olen myös yrittänyt saada miestäni innostumaan tähän valokuvaamiseen, mutta ei hän oikein innostu. Joskus hän saattaa ottaa vanhan kamerani mukaan postilenkille, mutta ei sitten muista kuvata kovin usein.

  Olen saanut jo mieleni takaisin, en ole kovin pitkävihainen. Eihän sille mitään voi, jos rahat eivät riitä joka asiaan. Näiden kiukuttelujen jälkeen olen aina nolona, koska monella ihmisellä ei ole edes rahaa ruokaan. Terveys ja perhe ovat sentään tärkeämmät kuin joku objektiivi.

  Olen katsellutkin niitä osamaksuvaihtoehtoja, mutta korot ovat aika isot, olen ajatellut hankkia käytettynä. Sitten ajattelin, että talletan omalle tililleni muutaman kympin joka tilistä niin joskus saan rahat kokoon.

  Kylla se ötökkäkuvaus sinulta onnistuu varmasti. Minäkään en tiedä noista loittorenkaiden järjestyksestä, kannattaa harjoitella vaikka jonkin ötökän kokoisen esineen kuvaamista eri järjestyksessä, niin paras löytyy sitten. Olen huomannut, että talven aikana unohdan, miten ötököitä kuvataan, aina pitää opetella uudestaan.

  Huomenna pidänkin taas lomapäivän ja alan täyttää sitä turkasen veroilmoitusta, voi kun saisin sen valmiiksi huomenna. Sen jälkeen on vielä edessä tiekunnan viimevuoden kirjanpito, ei kyllä sekään houkuttele. Paperihommat eivät innosta, kun töissä niitä riittää.

  Toivottavasti sait hyvät lintukuvat, olitkin lisännyt galleriaasi monta tinttikuvaa ja ampparikuvatkin.

  Nyt lähdenkin tekemään blogikierroksen ja sen jälkeen siivoan vähän.

  Rauhallista illan jatkoa sinulle ja onnellisia unia.

  VastaaPoista
 109. Manteli, moikka!
  Ei nää on minun omat blogit.
  Matilla on omansa, autoin hiukan alkuun, mutta nyt saa hoitaa omansa itse.
  Se löytyy googlella, ihan : Matin kokeilut ja on se tuolla minun blogiluettelossakin ,en muista millä nimellä, mutta siellä on naakat tänään esillä.
  Matti tykkää retkeilystä ja luonnosta kuten minäkin.

  Tallennus on hyvä asia, toivon totisesti ,että saat toivomasi ostettua joku kaunis päivä.
  Kyllä mekin aina laitetaan sivuun, kuten nyt mökki rahat on kasassa tuossa erikseen, juu ja se mökki on 11.3 meillä, unohdin eilen ,kun kysyit sitä, yöllä tuli vasta mieleen.

  Joo nuo galleriat on Matin kaa yhteiset, ei se oikein hallihe vielä omiaan.
  Ainiin ne herhiläiskuvat, niitä mietittiin ,onko se ampiaiskuningatar vai herhiläinen, oli aika iso perhosbaarilla kesällä.

  Minulla on tuossa kuorrutusta vailla appelsiini kakku jäähtymässä, tätä taidan kyllä maistaa.
  Enää kaks viikkoa mökille, aika mateleeeee :/

  Mutta iloista hyvää päivää sinulle Manteli :)

  VastaaPoista
 110. Hei, Seijastiina, tässä sitä istutaan koneella vaikka pitäisi olla veroilmoitusten kimpussa. Olen oikeastaan saanut puolet tehtyä ja hyvältä näyttää, ei ainakaan lisäveroa tule.
  Jukka ajaa latuja sivutöikseen, muutaman satasen saa vuodessa ja peltojen vuokraa samoin. Sen takia tämä mahdoton paperisota. Laskin, että miinuksen puolelle menee viime vuosi, vakuutuksia ja traktorinkorjauksia, polttoainekuluja, voittoa ei jää yhtään.

  Nyt onkin sattunut paljon kaikenlaista kenkkua, ensin hajosi auto, se on ollut korjaamolla viikon, ei saa mistään käytettyjä osia. Pojan auto on nyt lainassa meillä ja siitäkin on pakoputki hajoamassa.

  Pari tuntia sitten huomasin, että hyvinpalvellut tiskikone ei nosta vettä, ohjelma jäi puolitiehen, pitää viruttaa käsin. Hyvä kone se on ollut, noin 20 vuotta vanha. Nyt sitten tiskataan käsin ainakin vähän aikaa, arvaa kuka tiskaa.

  Niinhän se on että kaikki vastukset tulevat aina samalla kertaa. Onneksi kevään tulo ilahduttaa sen verran, että vastukset unohtuvat.

  Käynpä katsomassa Matin kokeiluja illalla kun ehdin, kiva käydä.
  Katsoinkin, että että ampparin värit näyttivät erilaisilta, voisiko olla herhiläinen, se onkin paljon isompi. Herhiläistä kyllä pelkään vielä enemmän kuin amppareita, sen pistos tuntuu varmaan kovemmin.

  Appelsiinikakku kuulostaa hyvältä, olisi tehnyt mieli leipoa vaikka mokkapaloja pitkästä aikaa, mutta en nyt ehdi. Laskiaispullia aiomme tehdä äitini kanssa maaliskuussa, nekin maistuvat.

  Nyt menen jatkamaan paperinpyöritystä.
  Aurinkoista iltapäivää sinulle!!

  VastaaPoista
 111. Mukava että ei tule lisäveroja, ja että homma alkaa olla 'paketissa'.
  Sama meillä, kuukauden sai auto lisä aikaa, ei mennyt kastastuksessa läpi tuo käsijarrussa on edelleen vikaa.. höö.

  Voi ei, teillä vielä hajosi astianpesu kone, no ei kivaa.
  Minä taas pelkään koska pesukone sanoo sopimuksen irti, kun välillä meinaa lentää seinille, kun alkaa lingota, pitää mennä pitelemään :/

  Ihanaa ,niimpä niin on kevään tuloa, jokohan nuo ilmat ja pakkaset loppuu, ei huvita olla ulkona paljon.
  Tänään käytiin lintuja ruokkii, eipä näkynyt juuri yhtään tinttiä, joko ne on paleltuneet, huuhkaja katsoi kauniin ruskeilla silmillä vaan minua omasta häkistään :)

  Säälin edelleen sorsia ja joutsenia, niiltä loppuu kyllä ennen kevättä avoin vesi lammella :/

  Voi, mokkapalat on minunkin herkkuja, ihania herkkuja, joskus pakastan niitä, ihan hyvä on pakastaa.
  Pitäsköhän minunkin tehdä, kun tässä mietin mitä leipoa.
  Matti on iltavuorossa, tein eilen lämpimiä kinkkuvoileipiä hänelle kun tuli.

  Tänään on hänellä toinen ilta, mitähän hyvää laittas, ja sitten alkaa 2 yötä hänellä.

  Siivoillut olen monta tuntia, tuli ensin hiki, sitten kylmä, nyt vähän vastailen blogeihin tässä ja huilaan.
  Alkoi nyt kiinnostaa nuo mokkapalat, harmitus kun appelsiini kakkuun meni kaikki tomusokeri, vaikka Siwa on aina lähellä ;D
  Ei viittis pukea päälle :/

  Jos teen huomenna :)

  Mukavaa viikonloppua Manteli :)

  VastaaPoista
 112. Hei Seijastiina, jippii, sain veroilmoituksen tehtyä! Täytyy sanoa niin kuin johtaja Tuura Uuno-elokuvassa: Tämä on ilon ja onnen päivä:)

  Kävin vierailulla Matin blogissa, muista sen lumisen polun ja naakat ja joutsenetkin. Lisää vain kuvia sinnekin. On varmaan rankkaa tehdä kolmivuorotyötä. Muista, että isäni ja äitini olivat aikoinaan kolmivuorossa, hyvin raskasta oli yövuoro.

  Oma auto saatiinkin tänään korjaamolta, en uskaltanut kysyä, paljonko maksoi. Onneksi täällä on todella halpa korjaaja, mutta osat maksavat.
  Tiskasin sitten eilen kiltisti, oli oikeastaan mukavaa, kun käden lämpisivät, kai tätä muutaman päivän voi tehdä. Osa maksaa alle satasen, ehkä vielä korjataan tämä konevanhus.

  Meillä on lauhtunut alle kymmeneen asteeseen, mutta tuuli on kova eli ei pihalle tänäänkään. Voi kun huomenna olisi hyvä ilma, tekee mieli mennä pihalle.

  Kadehdin sinua, olet jo siivonnut, meillä on kaaos taas:(
  Tänään olisi siivouspäivä, mutta vielä ei olla alettu, laiskottaa molempia.

  En leiponut eilen mokkapaloja, mutta jos viikonloppuna kokeilen. En saisi syödä makeaa, kun sokeri oli viimeksi kohollaan. Olen monta kertaa meinannut kokeilla Atkinsin dieettiä. Meidän miehet ovat laihtuneet sillä aina hyvin. Kerran kokeilin 5 päivää, mutta päänsärky ei hellittänyt ja piti lopettaa, oli myös huono olo koko ajan. Jotain pitäisi kuitenkin tehdä terveyden hyväksi.

  Taidan nyt lähteä siivoamaan vaikka ei huvittaisi.

  Iloista ja rentouttavaa vikonloppua sinulle!!

  VastaaPoista
 113. Hei taas, huomasin kirjoitusvirheitä, kun en tarkastanut kirjoitusta. Minulle on paha tapa jättää n-kirjain kirjoittamatta, huomaat varmaan. että puuttuu parista muistan-sanasta:)

  VastaaPoista
 114. Heips Manteli!
  Niin siinä kävi, että eilinen vilun tunne ilapäivällä johti kuumeeseen, joka paikkaa särkee ja olen enimmäkseen nukkunut tänään.
  Piti tehdä valkospuli perunoita, en jaksanut ja Matti tuumi, että ostetaan valmista.
  Nyt on kuumeeton hetki, kun otin buranaa, jaksan asen verran olla ylhäällä, että tulin moikkaamaan sinua.

  Matti kävi ruokkii lintuja, oli ottanut viherpeipoista kuvia, en jaksanut katsoa, millaisia niistä tuli.
  Joo Matti on sellaisessa keskeytymättömässä vuorotyössä, usein siis pyhinä justiin töissä, mutta saapa niistä paremmin sitten palkkaakin.
  Nyt hänellä on vielä 2 yötä ja sitten aina on n 4vapaata ja taas ensi vk.loppu töissä, mutta sitä seuraavana ei olekaan töitä, ja päästään sinne mökille, Tytärkin tulee ja sen avopuoliso.
  Mona on jo täällä :)


  Siivouspäivä oli joo eilen, huomasin muuten kun polvillani könysin tuon teho imurin kanssa matoista pois pölyä, se niverikko on tainnut tulla polveen, ei yhtään antanut olla oikealla polvella, just joo.

  Kalliita osia on, hui kauhee!
  Mueillä on pieni keittokomero, ei ole tiskikonetta, kun ei mahdu tänne.

  Hei, minä olen kans tuolla Atkinsin dietillä, oikeestaan koko ajan sillä 20 g päivässä, ja hyvin lähtee paino, mutta kun tekee ihan älyttömästi leipää, se katkee, mutta aloitan alusta.
  Nyt piti tehdä niitä valkosipuli perunoita, ja varmasti syön niitä,sitten maanantaina taas karppaan ja juoksen rappuja tänne ylös viidenteen kerrokseen.
  En voi vastustaa noita himotuksia ja mokkapalat kuuluu niihin myös.
  Sama täällä, vanhemmillani oli diabetes, että riski saada se myös itse.

  Inhottavaa kun päätä särkee, mulla se on myös alussa, kun aloitan, mutta kestää joku 3-5 päivää ja sitten ei enää ole.
  Nyt on niin huono olo, että syön myös hedelmiä, banaannia ja appelsiineja, kun Matti toi, nehän ei kuulu diettiin, mutta olkoon nyt pari päivää.
  Ja nyt hiukan taas lepäilemään, alkaa dokumentti delfiineistä, katson sitä vuoteesta.

  Mukavaa lauantai iltaa Manteli ja levollista yötä :)

  P.S en muuten huomannut sinulla virheitä :)

  VastaaPoista
 115. Heippa, Seijastiina, voi, oletko sittenkin saanut flunssan. Nyt ei parane mennä ulos, ettei vilustu pahemmin, siellä tuulee aika ilkeästi. Onneksi miehesi "auttoi" ruoanlaitossa ja Monakin on lohduttamassa.

  Ei sinun olisi tarvinnut kipeänä nousta koneelle, huomenna vasta olisin huolestunut. Vai olet sinä Atkinsin dieetillä, se on kyllä hyvä dieetti, olisi pitänyt minunkin silloin olla vielä pari päivää, jos päänsärky olisi sitten helpottanut.

  Toiseksi vanhin poikani Tero ja hänen vaimonsa Virpi ovat olleet jo pari kuukautta Atkinsilla ja kiloja on lähtenyt hyvin. Sanoivat olevansa paljon virkeämpiä kuin ennen. Haluaisin kyllä todella kokeilla uudelleen. Olen vain huolissani vatsan toiminnasta tai pikemmin toimimattomuudesta.


  Mitä ruokia sinä söit ensimmäisinä päivinä ja juotko kahvia dieetin aikana, minä en voisi olla ilman kahvia. Ajatus makkarasta ja pekonista vähän yököttää mutta kai nälissään syö vaikka mitä:)) Se on kamalaa kun ei voi kahvin kanssa mitään syödä, ehkä juustonsiivuja sitten voisi harkita.

  Polvi on ollut hyvä nyt kun töihin tuli hissi eikä tarvitse kävellä portaita alas, polvillaan en silti voisi olla, se sattuu.

  Laitan luontofilmin tallentumaan, koska meinaan tallentaa kuvat koneelta ulkoiselle muistille, sitten vähän perkaan viime vuoden kansioita ja ehkä huomenna alan tallentaa niitä dvd-levyille. Pelkään, että kuvat katoavat tai ulkoinen muisti rikkoontuu, se olisi kamalaa.

  Kuuntelen samalla netin kautta musiikkia. Mediaplayerilta löytyy musiikkia joka makuun. Nyt kuuntelen Mozartia, joka on mielisäveltäjäni. Ennen en paljoa kuunnellut klassista, mutta Rikun musiikinopinnot jotenkin muuttivat makuani. Oppilaskonserteissa soitetaan enimmäksenn pieniä klassisia kappaleita, jotkut ovat tosi kauniita. Toinen poikani Tero soittaa rumpuja Oliver-nimisessä bändissä. Oliverin kotisivuilta löytyy heidän uusin singlensä, ilmestyi tällä viikolla.

  Kylläpä tuli taas pitkästi tarinaa ja turinaa, vaikka olenkin aika hiljainen, niin kaipaan aina juttuseuraa. Minulla ei ole kuin äitini ystävänä, meillä onkin aina mukavat juttutuokiot päivittäin puhelimessa. Huomenna hän tulee käymään, maalaamme taas lisää pääsiäismunia, joka vuosi muutama syntyy.

  Yritähän parantua ja lepäile, että olet pirteä, kun mökkiloma lähestyy.

  Hyviä unia, Seijastiina♥

  VastaaPoista
 116. Hei Manteli, yritän tässä taas pikaisesti käydä, sen minkä jaksan koneella, moikkaamassa sinua ja vastaamassa kommentteihin, muutapa en jaksakaan sitten, vaikka pitäs käydä eri blogeissa.
  Huono olo on välillä ei jaksa kuin maata, mutta menee paikat kipeeksi makuulla jos on koko ajan.
  Lämpöä on vähän, mutta se riittää, menen silloin aika voimattomaksi, ja yskä taitaa kehittyä taas, piti ottaaa astma lääkettä, toinen lääke avaa keuhkoja, tuli heti helpompi hengittää.
  Tällä hetkellä taas tuntuu, että lopetan blogien pidon, kun ei jaksa vastata, mutta jospa huomenna jaksais mennä kierrokselle.
  Ja ei auta ,että Mona on täällä, mutta en ehkä ole kissan karvalle allerginen.

  Ahaa, sinulla myös on perhe melkein sillä dietillä, minulla myös tytär on, vaikka se on kuin tikku, yhä laihduttaa, eikä syö kuin lihaa.
  Joo ummetusta tuo aiheuttaa kyllä, minunkin pitää ottaa lääkettä siihen, sen nimistä kuin Pursined X-lax ,tulikohan nimi oikein, mutta sitäkään ei sais syödä jatkuvasti.
  Ei ainakaan maksa paljon jotain vajaa 4 euroa laatikko.
  Mulla tökkii kana ja kananmunat, kuvottaa kun aattelenkin vaan niitä, mutta possu menee ,filee varsinkin.
  Kahvi ei haittaa minua, kun en juo sitä muutenkaan juuri lainkaan, eli en juo dietin aikana.
  Vichyä ja vettä menee.
  Nyt dietti ei toimi, kun on kipee, pitää syödä mikä maistuu, eli hedelmiä.
  Tyttäreni on myös tuolla kotikokissa profiililla Mona81, ja hänellä on hyvä resepti ,mantelileivät, sain maistaa niitä kerran hänellä, ja ovat hyviä, niitä jos sitten kahvia tekee mieli, voisit kokeilla.
  Makkarassa ei saa olla nitriittejä, joten Vatajan nakit ja makkara on sellasta mitä voi syödä.
  Kaalilaatikkoa teen usein, ilman riisiä.
  Siinä muutamia esimerkkejä.
  Harmi kun sinulla sitten päätä särkee, se on ilkeää, mutta jos jaksaisi muutaman päivän.
  Minä aina sanon, että vierotus oireita sokerista, kun särkee tuo dietin alussa.
  Hyvää tässä dietissä on ,että vatsa tulee täyteen ja paino putoaa.

  Se luontofilmi oli hyvä, delfiinit tekee yhteistyötä, toisin kuin ahnaat hait.
  Jeps, minäkin laitan aina Dvd:lle kuvia, mutta en nyt aikoihin, se on tuo picasakin että siellä säilyy kuvat, jos koneelle tulee jotain.
  Meillä myös ulkoinen muisti, johon laitan toisinaan kuvia.
  Kivaa, taidatte olla musikaalisia kaikki, pojat soittaa jotain ja sinä nautit klassisesta.
  Pitääpä katsoa jos löydän Oliverin sivut.

  Kivaa, että äiti on noin läheinen sinulla ja teette kaikkea kivaa yhdessä, omani kuoli jo 2002.
  Minä muutin tänne Heinolaan noin 4 vuotta sitten ,olen kerennyt käydä asiakaspalvelu koulutuksen, töissä olla vuoden ,mutta en oikein tunne silleen ketään ystävänä ,vaikka pari asiakasta on pyytänyt kylään, olen huono kyläilemään, kotikissa enemmänkin olen.
  Kiva tässä kuulumisia vaihdella sinun kanssa.

  Jeps, johan tässä tulikin tovi istuttua, sänky vetää vielä puoleensa, joten siirryn sinne, Mattikin nukkuu juuri söi, on vielä 1 yövuoro hänellä.

  Hyvää sunnuntai iltaa Manteli :)

  VastaaPoista
 117. Hei, Seijastiina, ikävä kuulla, että flunssa ei ole helpottanut, nyt pitää vain levätä ja lääkitä itseään. Meillä Riku kanssa niiskuttaa ja köhii tänään, hänellä on flunssa parin kuukauden välein, en tiedä mistä johtuu.

  Minulla on myös alkanut tuntumaan vähän hurjalta tuo lukijamäärä ja tulee paljon kommentteja, ajattelin postailla aika harvakseltaan. Menee aika paljon aikaa koneella, en silti halua lopettaa bloggaamista, kun se on niin mukavaa.

  Sain aika yllätyksen tänään, maalasimme pääsiäismunia kaikessa rauhassa äitini kanssa, kun Tero soitti, että tulevat käymään, asuvat Tampereella. Äkkiä piti laittaa mies kauppaan ostamaan dieettiruokaa.
  Vähän päästä Mikko-poikani soitti, että lähtevät Ikeaan hakemaan vauvan hoitopöytää ja tuo pojat meille hoitoon. Siinä vaiheessa loppui munien maalaus:) Kohta oli touhua ja tohinaa, pikku Eelis oli loistavalla tuulella ja isommat pojatkin olivat kilttejä.

  Tää Picasa-galleria on hyvä, kun saa kuvat säilymään siellä, vaikka ovatkin nyt pienennettyjä. Ajattelin joskus tehdä sellaisen parhaiden kuvien kansion ulkoiselle muistille, en tiedä onko siinä mitää itua. Jos joku vieras haluaisi joskus nähdä, niin voisi niitä esitellä. Oletko koskaan laskenut, montako kuvaa sinulla on?

  Joo, musikaalisia osa on perheestä, mieheni ei ole, enkä minäkään osaa mitään soittaa, vähän pianoa pimputan, en nuottejakaan osaa.
  Kaikki lapset ovat käyneet musiikkikoulua vaihtelevalla menestyksellä, Riku on ainoa, joka on jaksanut loppuun asti. Isäni soittaa haitaria ja viulua ja on pelimanneissa vieläkin. Mieheni äidin puolelta on myös tarttunut musikaalisuutta. Eipä musikaalisuudesta paljoa hyötyä ole, kun siitä ei saa ammattia kuitenkaan.

  Olen muuttanut Virroilla v. -75 ja koulukaverit jäivät Ruoveden puolelle, eipä ole yhteyttä pidetty. Ainoa hyvä koulukaverini muutti Ruotsiin, häntä vieläkin kaipaan. Maalauspiirissä sain myös hyvän ystävän, mutta hänkin muutti pois. Toisaalta olen aina ollut itseriittoinen ja perhettä on kertynyt mukavasti, joten en ole kauhean yksinäinen. Kiva on turista kanssasi, varsinkin kun on tämä yhteinen harrastus. Täällä kaikki valokuvaamista harrastavat ovat miehiä eikä heidän kanssaan ole sama asia puhua kuvaamisesta, he ovat niin teknisiä.

  Kävin välillä katsomassa Idolsin, kauniita ja lahjakkaita nuoria ovat.
  Matti on taitanut jo lähteä yövuoroon, saako hän hyvin nukuttua vuoron jälkeen? Aion kukkua vielä puoleenyöhön, kun on huomenna se ihana lomapäivä. Toivottavasti pääsen kuvailemaan lintusia, Annikin lupasi lähteä Kimulin kanssa mukaan.

  Täytyypä käydä katsomassa mantelileipien ohjetta, kuulostaa hyvältä, ovatkohan vaikeita leipoa?

  Nyt lähden vielä selaamaan blogeja ja sitten vähän suunnittelen sitä parhaiden kuvien kansiota. Hyvää yötä sinulle, Seijastiina ja yritä parantua pian♥

  VastaaPoista
 118. Heips taas Manteli.
  Kylläpä taisin vika tikin tehdä, kun lähdin ulos, ja palellutin taas näppini, nyt on ihan kauhee olo, pahoin voin, että lähden ihan kohta sänkyyn.
  Matti jo nukkuu, vika yövuoro oli eilen, ja ei ole tänään paljon nukkunut, ettei vaan tulis sekin kipeeksi :/
  Mutta kuvailtiin lammella taas, pari kuvaa joutsenista ja linnuista, voisin laittaa joku päivä blogiin, ehkä ylihuomenna, kun huomenna on siellä muuta ajastettuna.
  Niin näkisit sitten, miten pieni ala on linnuilla enää lammella, mutta siis ylihuomenna laitan vuodenaika blogiin siitä.

  Sinulla on sitten touhua ollut tänään ja ennätitte vielä askarrellakin, mitenhän ihania munia maalasitte, laitatko blogiin niitä?
  Nyt on jännä tuo pääsiäinen ja vappu niin lähekkäin toisiaan tänä vuonna.

  En ole koskaan kyllä laskenut ,montako kuvaa on, pitäs oikeestaan poistaa tiedostoista huonommat kaikki kylmästi.
  Koneellakin alkaa olla vähissä minulla tila c asemalla.
  Miehellä on oma pöytäkone, minulla läppäri.
  Tää on just, kun siirrän kuviani ulkoiselle muistille, kohta heti tarvitsen niitä kuvia, kuten perhoskuviakin, kun haluan piristää luontoblogiani niillä.

  Asuuko äitisikin sitten lähellä, olen hiukan huonomuistinen joskus näissä asioissa, mutta toisissa asioissa on yllättävän hyvä muisti, eikö ole kummaa, tämä ihmisenä oleminen..
  Olis ihana jos olis perhettä noin lähellä, minullakin tuo ainut tytär asuu kuitenkin Jyväskylässä.

  Valokuvauksesta on mukava keskustella sinun kanssa, se on totta, miehet puhuu toisella tavalla, ehkä, kuten sanoit niin teknisesti, etten minä aina ymmärrä heitä.
  Mutta olenkin tälläinen harrastelija.

  Minä en ole kyllä terveenäkään yökukkuja, kumpa olisin, olis kiva olla vaikka koneella yön hiljaisina hetkinä.

  Toivottavasti tänään lomapäivä oli ihana ja Kimuli sai nauttia ulkoilmasta, kuten sinäkin :)

  Olenko muuten kysynyt, käykö mies hirvimetsällä, Kimuli lienee Norjan harmaahirvikoira, vai onko se.. minulla oli vähän aikaa, Norjan harmaa hirvikoira joskus 25 vuotta sitten, ihana on ainakin Kimuli, kaunis koira ♥

  No niin ,olipa mukava kuulla kuulumisia ja istua hetki tässä, otan kuumaa mustaherukkamehua ja painun Matin viereen telkkaria katsoo, minä katsoin eilen huippumallit, toisenlaiset ykköseltä, ihmekun jaksoin, siinä mallit oli vammautuneita.
  Olen katsonut sen ennenkin, jotenkin koskettavaa katsottavaa.

  Mukavaa iltaa ja levollista yötä, siirrytään huomenna kevääseen ,jookos, ja lintuja, muuttolintuja odotellaan, mutta ei enää pakkasta ,eihän?

  VastaaPoista
 119. Hei, Seijastiina, vielä täällä kukun, kohta menen nukkumaan. Toivottavasti et saanut kylmää pihalla, tiedän kyllä, että tekee mieli mennä kuvaamaan, vaikka ei ole vielä parantunut, niin minäkin teen.

  Kävin jo katselemassa ihanat koskelokuvasi ja olen vähän kateellinen, kun en ole koskeloa nähnyt enkä kuvannut. Koskelo on kaunis lintu ja sopuisasti uiskenteli sorsien kanssa.

  Tänään kävi huonosti, kun aurinko ei sitten paistanutkaan ollenkaan vaikka luvattiin, voi hitsin pimpulat! Murjotin sisällä koko päivän, vähän kuvia käsittelin ja pesin pyykkiä. Usein käy niin että sääennustukset eivät pidä paikkaansa.

  Huomennakaan ei pääse pihalle, koska menemme vanhimman poikani synttäreille, mitä ihmettä hänelle ostan?
  Vanhempani asuvat 25 kilometrin päässä Visuvedellä, eivät siis kaukana.

  Joo, mieheni käy hirvestämässä, se on mielestäni vähän kamalaa, en voi mennä katsomaan hirviraukkoja. Täytyy tunnustaa, että minullakin on metsästyskortti, mutta en ole metsästänyt kuin ihan nuorena. Onneksi en saanut riistaa kuin muutaman kerran, nyt tuntuu pahalta ja omatunto kolkuttaa joskus. Pari teertä ja muutama pyy pääsivät hengestään:( En tästä ole kenellekään puhunut blogissa, kun hävettää. Nyt haulikko on varmaan ruostunut käytön puutteessa, enkä enää aio ikinä sitä käyttää.

  Poistin aika paljon huonoja kuvia muistilta eilen, en kaikkia viitsi dvd:lle tallettaa, Kone on vähän temppuillut tänään, se on ennenkin tehnyt samaa. ääi totellut komentoja ja piipitti joka välissä, ehkä sulkeminen auttaa.

  Teen tässä samalla vielä helppoa ruokaa, mieheni kävi illalla kaupassa, silloin saa usein lihaa 50% alennuksella, ihan hyvänlaatuista. Pari possunfilettä on uunissa.

  Nyt pitää mennä iltapesulle ja antaa Kimulille iltaruoka, sitten ruoka onkin valmista. Huomenna on taas työpäivä, ei kauheasti huvittaisi, mutta mentävä on.

  Hyvää yötä sinulle, nuku hyvin ja yritä parannella flunssa pois.

  VastaaPoista
 120. Hei Manteli, luin ensin läpi viestisi, ja kyllä hiukan kauhistelin, että olet metsästänyt eläimiä, minä en millään vois tappaa pienintäkään eläintä, mutta nuorena on huima, älä välitä enää äläkä murehdi.. onneksi et enää :D
  Olen minäkin mukana ollut metsällä, lähinnä tein nuotiota ja siinä oleskelin, kauan sitten edes mennyt avopuolisoni, silloinen, kävi sorsa metällä ja pupuja ajoi..hui..niin.
  Meillä oli ajokoiria useita.
  Mutta ne ajat on menneet, kyllä sitä vanhemmiten tulee lempeämmäksi :)

  Onko Kimuli sisällä öisin?
  Tuli mieleen fileestä, varmaan koiruuden tekis mieli maistaa myöskin :D
  hei, tei itsekin filettä, possunfilettä ei ollut meillä tarjouksena, mutta karppaan taas ja tein, että paistoin fileet, paprikajauhetta, mustapippuria pintaan, siis ensin nuijin ne, sitten paistoin voissa ja kuohukermaa päälle ja uuniin, lisäksi oli kukkakaalisosetta ,eikä paljon tullut näin hiilihydraatteja.
  Sitten ostan sellaisia Easydiet keittopusseja niitä myy luontaistuotekaupat, 2.95 pussi, kun ei huvita ruokaa tehdä itelle, niistä saa nopean keiton, ne on just noitä vähä hiilarisia keittoja.
  Jos kiinnostaa tutkipa asiaa googlella : Easy diet

  Eipä ollut aurinkoa ei tänään, harmaata, mutta ei niin kylmää kuin tähän asti, silti sormia paleli, ajattelen, eihän se tauti tule kylmästä vaan se tarttuu jostain, eli oli ihan pakko käydä kuvaamassa joutsenia ,koskeloa ja sorsia, veimme myös evästä niille.

  Nyt en ole tänään levännyt päivällä, ja alkaa tosiaan väsyttää, kun kunto ei ole vielä ok.
  On tänään sentään jo tehty yhtä ja toista, eikä vaan makailtu.

  Joten taidan nyt mennä huilaamaan hetkeksi :)

  Mukavaa iltaa, kohta jo pimenevää ja levollista yötä :)

  VastaaPoista
 121. Hei, Seijastiina, mukava kuulla, että olet toipunut jo vähän, kyllä se siitä pikkuhiljaa helpottaa, kohtahan on teidän mökkilomakin.

  Joo, nuorena tekee kaikkea tyhmää, lähes kaikki sukulaiseni harrastavat metsästystä, veljeni, isäni, jopa tätinikin ja serkkutyttöni, seura tekee kaltaisekseen. Isäni osti aikoinaan minulle haulikon 18-vuotislahjaksi, en varmaan olisi muuten tätäkään kokenut. Nykyään en edes hämähäkkiä tapa.

  Kimuli ei ihan sisällä oleile, kun olen koiralle allerginen, mutta lämpimässä eteisessä viettää talvisin yönsä ja kylminä päivinäkin. Joskus Anni vie koiran yläkertaan huoneeseensa. Kesäisin on Kimulilla iso hyvä tarha ja kokonainen veranta käytössään ja paljon pidämme Kimulia irrallaan. Kimuli ei karkaa mihinkään, tykkää olla pihamaalla päivystämässä vieraita, on hyvä vahtikin.

  Muistuikin mieleeni, että eräänä jouluna oli jäänyt väliovi auki ja osa joulukinkusta oli kadonnut parempiin suihin:) MAhtoi koiraa janottaa:)

  Anni vähän innostui dieetistä, meinasi kokeilla, pystyykö siihen. Hän on hirveän ylipainoinen, saisi äkkiä kymmenen kiloa pois. Miehenikin ajatteli taas olla vähän aikaa dieetillä, minä vielä sulattelen asiaa.

  Ei paistanut täälläkään aurinko, mutta puut olivat kauniisti kuurassa koko päivän. Sinäkin siis uskaltauduit pihalle kuvaamaan lintuja. Minä varmaan olisin aina siellä lammella, jos sellainen täällä olisi.

  Nyt pitäisi aloittaa siivoamaan, sinäkin olet ollut virkeämpi, kun olet tehnyt kaikkea. Makaroonilaatikkoa aion tehdä huomiseksi hiihtolomalaisille. Annille tuli paras kaverinsa yökylään ja nälkäisiä suita on siten enemmän.

  Hauskaa illan jatkoa ja kauniita unia sinulle, Seijastiina!

  VastaaPoista
 122. Heips Manteli :)
  Arvaa mitä,oltiin eilen Miekankoskella, matkaa tulee yhteensä noin 100km, sitä koskikaraa tietämässä, oltiin jo pois lähdössä, se vinkeä lintu pyrähti kutsumaan meidät takasin.
  Mukava päivä ,syötiin eväitä, ja arvaapa kun näin viherpeipon myös kylpevän hyisessä vedessä, tintti odotteli vuoroaan oksalla, jännää, laitan joku päivä niistä kuvia.
  Päivä oli kaunis ,aurinkoinen ja lämmin, ettei ekaa kertaa paleltanut sormia, mutta varpaita alkoi paleltaa kun minulla oli mokkasaappaat, sellasen matalakantaset, ne kastui, lumi oli sellasta.

  Siinä sitten väsyi, että aloin sänkyyn puoli seittemän ja nukuin aamuun asti,, nyt on olo vireä.
  Limaa on kurkussa vielä ja yksitti kyllä, pitäs tilata lääkäri.

  Minäkään en vois tappaa ees kärpästä, itikat on ainoita, amppareitakaan en raaski tappaa.

  Ihana tuo Kimuli, kunnon vahtikoira, eikä karkaa ♥
  Onko siellä muuten susia, kun karhunkin ainakin tapasit, hui.. pelkään enemmän susia ,nään nimittäin usein niistä ilkeitä unia, että ne jahtaa minua.MIkä lie..

  Ei kauhee, vai niin sielläkin kävi kinkulle, samoin kerran meillä, kun oli omakotitalo, ja ajokoira oli metsästys reissun jälkeen sisällä lämmittelemässä ,saunassa oltiin alakerrassa ja se kinkku jäi vahingossa pöydälle, no saipa mahan täyteen ja vietiin tarhaan maha pystyssä koira maate.

  Minä taas ratkesin syömään eilen, kahvi maistui ulkona ja eväät, nyt on vielä hernekeitto tulella, ja siinä potkaa, se ihan väkisin vaatii ruisleipää sitten kaveriksi.
  Noh, oikeestaan aloitan kunnolla tuon dietin sitten 'kevät' mökki reissun jälkeen, kun sielläkin paistellaan kuitenkin makkaraa ja ajattelin tehdä pellillisen pizzaa mukaan.

  Ihanaa melkein viikon päästä mennään... jee!

  Siis Anni ilmeisesti asuu vielä kotona, ymmärsin, saako kysyä minkä ikäinen hän on?
  Koulussa vielä?
  Joo tuo dieetti toimii kun sillä pääsee alkuun, ekat 2 viikkoa on ikävät, sitten tottuu, kerran keväällä minäkin laihdutin tällä 20 kiloa, oli hyvä olla, nyt taas housut puristaa, siitä tiedän, että olis aika dietille.
  Onnea teidän dietille.
  Joo muuten yks hyvä ruoka löytyy minulta kotikokista :broilerigratiini, se on huippu, siinä muodossa en kanaa inhoo, mutta muuten en voi syödä.
  Taitaa se löytyä muuten seijastiinan mietteistäkin, tunnisteilla ruoka.
  On hyvää ja ei tule paljon hh.

  Kyllä siellä lammella tulee oltua usein, se on siinä lintutarhan vieressä ,tien toisella puolella, kesällä kaunista :)

  Mukavaa herkuttelua ja hiihtolomalaisille kivaa lomaa ♥

  Heisp!

  VastaaPoista
 123. Heips, Seijastiina, nyt vasta ehdin vähäksi aikaa koneelle, samalla katselen Idolsia. Sinulla ja Matilla onkin ollut ihana päivä eilen, mukavaa kun yhdessä harrastatte. Koskikaran näinkin Matin blogissa, jännää, miten pikkulinnut uskaltavat kylpeä kylmässä vedessä, puhtaus ennenkaikkea:)

  Minäkin kävin eilen pihalla lintusia ihailemassa, voi sitä titityyn määrää, selvät kevätsävelet jo raikuvat. Innostuin niin etten huomannut kylmää tuulta ja voi, illalla iski rakkotulehdus taas kerran, Yö oli aika kurja, mutta aamupäivä vielä tuskallisempi, vasta neljan Panadolin jälkeen vähän helpotti. Vein aamulla töihin mennessäni näytteen labraan. Terveyskeskuksessa on aika hyvä palvelu, kun saivat tuloksen, faxasivat reseptin suoraan apteekkiin ja lääke oli minulla jo kymmenen aikaan aamulla. Parin tunnin päästä alkoi helpottamaan olo, nyt on vatsa vähän kipeä, koska antibiootit eivät sovi.

  Meidän lähiseudulla on oleillut muutaman suden lauma jo monta vuotta, mutta eivät koskaan ole pihapiiriimme tulleet. Silti koiran pitää olla tarhassa tai eteisessä öisin ja silloin kun emme ole kotona.

  Karhuhavaintoja tehdään joka kesä. Taisin jo kertoakin, että uusi vuokraviljelijämme viljelee hunajakukkaa kaikilla pelloillamme ensi kesänä ja tuo myös mehiläispönttöjä tänne. Jännää tulee olemaan, sillä karhu on käynyt pöntöillä monena vuonna, osaakohan meillekin, hui kamalaa. Minä näen karhuista usein painajaisunia ja amppereistakin.

  Anni on meidän kuopus 17-v ja on kovin ongelmainen. Hänellä on psoriasis ja valtava ylipaino sekä sen johdosta tietenkin kouluahdistusta. Kerran hän on jo vaihtanut ammattikoulua, kun alkoi ahdistamaan, nyt käy Ähtärissä kodinhuoltajalinjaa. Saimme hänelle psykoteraupeutin, mutta hoito on todella kallista yksityisellä. Kaksi käyntiä ja vanhempien käynti maksoivat yhteensä 320 euroa. Kela ei näitä korvaa, mutta tulevat käynnit ehkä osittain, toivotaan että hoidosta on apua.

  Tuollainen lintulampi on ihana, siellä on varmaan aina joitakin lintuja. Mökkijärvellä ei ole sorsia kuin satunnaisesti, joskus telkkä pesii vastarannalla. Kuikat ovat olleet ilonamme joka vuosi, mutta eivät aina onnistu pesinnässä, eivät viime vuonnakaan, Joutsenpari on myös järven toisessa päässä, mutta viime vuonna eräs mökkiläinen oli nähnyt karhun pesällä eikä poikasia sitten tullut:(

  Mökkilomasi lähestyy hurjaa vauhtia, olet jo miettinyt syötäviäkin, pizza onkin sopivan herkullista.

  Nyt pitäisi alkaa taas tiskaamaan, kone ei ole vieläkään kunnossa;(
  Hauskaa viikonvaihdetta sinulle!!

  VastaaPoista
 124. Heips Manteli!
  Jeps, minä katsoin loppua Idolsista ja sitten alettiin katsoa leffaa aarteen metsästäjät, joka oli joskus tallennettu, Matin juttuja mutta katsoinmpa siinä sitten minäkin.

  Matti on kiinnostunut nyt minun myötä tuosta valokuvauksesta, onhan se kivaa, hän on vaan laiskempi ,ettei kylmällä ilmalla tohdi lähteä, minä juoksen perhosten perässä kesälläkin vaikka mitä risukoita, ja luulen, että hän ei viiti.
  Mutta jospa hän tuosta innostus vielä.

  Kuulostaa ilkeältä, että heti tuli tulehdus, voi harmi, mutta onneksi sait nopsaan lääkityksen.
  Siitä tulikin mieleen meidän palvelut, juuri äsken yritin oma lääkärille soittaa aikaa terkkariin, ei saa tälle viikolle aikaa, ja ens viikolla kannattaa kuulemma soitella vasta keskiviikon tietämissä, kun ei kuulemma ole kalenteri lääkärillä auki!
  Ja sitä seuraavan viikon onkin lääkäri LOMALLA, että tämmöstä palvelua meillä.
  Taidan mennä yksityiselle, limaa on taas ikävästi meinaan, ja iltaisin varsinkin ahdistaa.
  Pitäs se keuhko röntgenkin ottaa vaan ei pääse lääkärille.


  Ai kauhee, siis siellä on susia, minun kauhistuksiani, onneksi pidätte Kimulin tarhassa.
  Minä en uskaltas liikkua siellä lainkaan, säikyn kesä öisin mökilläkin, kun huussiin on asiaa, ja pyydän Mattia kaveriksi, jos jotain ääniä kuuluu metästä, en pysy nahoissani.
  Karhuja on nähty mökkimme suunnalla myös.
  Ai sinä näet unia karhuista, minä susista, ja mun tytär näkee kanssa painajaisia karhuista ja näin hän pelkää niitä.

  Hei myös minulla on psorias ollut nuoresta asti, nykyään aika hyvin hoidossa, käsi varsissa vain on ja joskus päätä kutittaa, silloin laitan Dermovat nimistä liuosta, (reseptillä)
  Hyviä luonnon vinkkejä kannattaa kokeilla, helokki kapselit + kaLA ÖLJY niitä syön päivittäin.
  Voi tyttöraukkaasi, olen niin surullinen , iloa hänelle ♥
  Sitten atkinsin dietin myötä voi kokeilla kookosöljyä, luontaistuotekaupassa osaavat neuvoa oikean, sitä sisäisesti ja voidellen myös ihottumakohtia ulkoisesti.
  Tulee pehmeä iho.
  Ja minulla auttaa ainakin, siinä ei ole niitä hiilareita.
  Hiuksetkin kiiltää, ja luonnontuote, suosittelen.
  Hetkessä ei tietty muutoksia tapahdu, mutta sanotaan kun parin kuukauden päästä, jos nauttii joka päivä, on kokemusta.
  Nyt en minäkään ole sitä ottanut, mutta kun näissä käsissä on ihottumaa, alan ottamaan juuri tänään.
  Se on vaan noita pitää syödä koko ajan, kun ei siihen muuta parannuskeinoa ole löydetty.

  Joo tuo lampi on kiva, kesällähän siinä aina on nuo joutsenet, niinkuin talvetkin, ja sorsia, tuo koskelo oli harvinainen näky tuossa, lintutarhan hoitaja kertoi siitä, ja lensimme heti kuvaamaan.
  Mökillämme on myös joutsenia, kuikka ja härkälintuja.
  Töyhtöhyyppä yrittää pesiä pellolla, säälitti seurata sitä viime kesänä, kun varmaan haukat vei sen poikaset, se valitus oli niin surkeaa, ja ne lenteli edes takaisin siinä ja se haukka, pian töyhtöhyyppä sitten lensi järvelle ,koskaan palaamatta.
  Jonkun viikon se huuteli siellä pellolla ensin.

  Jeps mulla alkaa juuri nyt siivous, ei kivaa mutta jonkun on tehtävä.
  Mökkeily lähestyy joo, se on kivaa :)

  Mukavaa viikonloppua ja iloa Manteli.

  VastaaPoista
 125. Hei, Seijastiina, vasta nyt pääsin koneelle, olimme isäni synttäreillä Visuvesellä ja tullessa oli tie jäätynyt, ihan hiljaa ajelimme takaisin. Ihailin tullessa tähtiä, niitä oli paljon, kaunita. Yritin ottaa kuvia, mutta ei tällä kameralla saa, kohinaisia ja epätarkkoja. Ilmeisesti pitää olla kuutamoa vähän, ettei ole niin pimeää, kokeilen joskus uudelleen.

  Blogissani on seurattavissa Eero Heinosen lintukuvia ja ihania kuutamokuvia, yhdessä kuvassa on sudenjäljet, aika juhlallisen näköinen kuva, kannattaa käydä katsomassa. Eero asuu tässä aika lähellä, mutta en tunne häntä kuin ulkonäöltä, kerran olen pari sanaa vaihtanut. Silloin hän lupasi viedä meidät kuukkeleita katsomaan, niitähän on täällä Virroilla muutama yksilö.

  Rakkotulehdus helpotti lääkkeiden myötä, mutta ilman vaivoja en ole koskaan. Nyt on jalkapöydän päällys ollut pari viikkoa kipeänä, aika huonoa on kävelykin, en ymmärrä mistä johtuu.
  Ikävää, kun nykyään ei tähdo päästä lääkäriin, ei täälläkään aina. Sinun kannattaisi käydä yksityisellä, vaikka maksaakin enemmän. Hän kyllä kirjoittaisi sen lähetteen röntgeniinkin.

  Minulla on sama mökillä, en uskalla pimeällä mennä huussiin, jos joku ei ole verannalla, Mökkimme on keskellä erämaata, siellä saattaa karhu tulla vastaan koska tahansa ja en uskallakaan mennä tietä kovin kauas kesälläkään.

  Annilla on aika paha psori, koko vartalo on täynnä ihottumalaikkuja. On hänellä Daivobet-nimistä voidetta ja päänahkaan jotain liuosta. Päänahka on aika hyvä nyt ja käsivarret ja jalat paranevat kesällä auringossa. Pistän muistiin tuon kookosöljyn ja käyn ostamassa sitä jos Anni haluaa kokeilla, kiitos vinkistä.

  Meidän pellon ojassa on keväisin heinäsorsia ja tavejakin, niitä yritän aina kuvata, mutta ovat niin arkoja. Olenkin toivonut usein sellaista kyttäyskoppia pellon reunaan, että voisin kurkia ja kyyhkysiä kuvata. Miesväki ei vielä ole lämmennyt ajatukselle;) Ostin sellaista naamioverkkoa, mutta huomasin heti, että sitä oli liian vähän, pitää ostaa lisää ensi kesänä ja neuloa yhteen palat. Voi töyhtöhyyppäparkaa, kun lapset häneltä vietiin. Se on aina surullista, luontofilmeissäkin usein näytetään, en haluaisi katsoa.

  Meillä jäi perjantaisiivous tekemättä, kun olimme mummolassa, huomenna sitten edessä. Ostin kaikenlaista dieettiruokaa, katsotaan nyt kuka huomenna aloittaa, se on vielä arvoitus. Toivottavasti aurinko vähän näyttäytyisi huomenna, saisimme molemmat kuvailla lintusia:)

  Nyt menen ottamaan antibiootin, ettei unohdu ja taidan mennä tänään ajoissa nukkumaan, väsyttää vähän.

  Aurinkoa ja hyviä kuvauksia sinulle:)

  VastaaPoista
 126. Heips!
  Käväsin alkuunsa tuolla Eero Heinosen albumit katsoo, en löytänyt suden jälkiä, mutta kauniita kuvia olikin.
  Pähkinähakki oli kiva, kiinnostava, asuin joskus omakoti talossa, verannan ovi oli auki, ja se pähkinähakki tuli sinne kurkkimaan ja huoneisiin katseli, joku kertoi että se tieti huonoa onnea, pian kuoli avopuolisoni, että sellaiset muistot tuosta kauniista linnusta.
  En minä kyllä usko tuollaisiin enteisiin ,ehkä, mutta ompa vaan jäänyt mieleen :)

  Minä en osaa tähtiä kuvata, en oikein enää osaa mitään kuvata järkkärillä, mutta koetan opiskella sitä, kun tulee suotuisat ilmat jotta voi olla enemmän ulkona.
  Viimeksikin lammella kaikista linnuista tuli valkeita, siis ihan valkeita kuvia.
  Oli M asetukset.

  Hankalia nämä meidän vaivat, minunkin polvi kipeytyy lissää, ettei kohta voi sänkyyn kivuta, kun seinä viereen pitäs päästä, polvillaanhan sinne mennään :)
  Toivottavasti anibiotit auttaa sinua, minuakain ne alkaa väsyttää.
  Daivonet voidetta minullakin on ollut, mutta ymmärsin, ettei siitä saa enää Kela korvausta.
  Ihan tuollainen halvempi voide, kuin Ibaral, on parempikin ja aika tehokas.

  Haa, sellasta kyttäyskoppia muuten minäkin suunnitttelen, meillä omalla mökillä on pelto ihan tien toisella puolella ja siellä kurkia, ne heti hipsii etemmäksi, vaikka hiivin puskan takaa kameran kanssa, ne näkee ja kuulee kaiken :D
  Oi tätä ihanaa aika, kun kurjet taas tulee ja se töyhtöhyyppä, korppikin asustaa metsässä ja kyyhkyset huhuilee.
  Mustarastas ja laulurastas pomppii pihalla.
  Käkikin kukkuu ja peipot herättää aamuisin laulullaan, arvaa kaipaanko minä kesää ja omaa mökkiä, kyllä!

  Millainen se naamioverkko on, viskaatko sinä sen niskaan ja hiivit tai ryömit jossain matalalana,, hih..

  Nyt on hyvä ilma, keväinen, tuulee tosin aika lailla, mutta kevään näköstä, pitää mennä vielä kuvailemaan, jos jotain maisemaa sais tuonne vuodenajat blogiin banneriin :)

  Illalla täytyy myös vierailla lukijoitten blogeissa.

  Mukavaa ,leppoisaa iltaa :)

  VastaaPoista
 127. Heippa, Seijastiina, suden jäljet olivat niissä kuutamokuvissa, jos näit sellaisia. Ikävää, että pähkinähakki herätti surullisia muistoja. Minä muista, että kun anoppini kuoli, tuli samana päivänä talitiainen monta kertaa koputtelemaan ikkunan taakse, tuntui vähän aavemaiselta.

  Järkkärillä kuvatessa käytän useimmin P asetusta, sillä saa varmemmin hyvät kuvat. Tänään käväisin ulkona, muta olihan kylmä tuuli, lintusia seurasin, mutten kuvannut. Illalla katselin luontofilmin, söpöjä mangusteja siinä, vähän meidän frettien näköisiä.

  Polveen voisi laittaa Voltaren-voidetta tai Mobilattia, jos tuntuu kuumottavalta, käytän joskus kylmäpussia, polvivaiva on ikävä, kun haittaa kävelemistä.
  Ainakin viimeksi vielä Kela korvasi Daivobetin, mutta maksaa silti melkein 70 euroa. Täytyy kysyä sitä Ibaral-voidetta, jos olisi halvempaa.

  Kyttäyskoppi olisi unelmani, heti suunnittelin sinne pienen hyllyn kameratarvikkeile ja maton sekä tuolin, että olisi kodikas;) Koppi antaisi myös turvaa karhuilta, kun ne vähän pelottavat.
  Naamioverkkoa saa netistäkin metsästysliikkeistä, mutta ostin paikkakunnalta. Se on pari metriä leveää ja se levitetään vaikka puiden väliin, sitten vaan odotellaan, en tiedä onko hyötyä, en ole vielä kokeillut.

  Muuttolinnut tuovat aina ilon sydämeeni, ne ovat kevään ihanin tapahtuma, vielä pitää vähän varrota, en malttaisi odottaa. En ole saanut mitään postattavaa blogiin, ei ole uusia kuvia. Huomenna äitini tulee, maalaamme ehkä munia taas. Pitäisi minunkin löytää joku kuva banneriin, keväinen, vaikka pajunkissoja.

  Tänään on ollut huono olo ja päätä on särkenyt, arvaat varmaan miksi: Annin kanssa kokeilemme Atkinsonin dieettiä, saa nähdä kuinka kauan pystyn, jos näin kuvottaa. Kaikki luvalliset murkinat eivät maistu lainkaan, väkisin on syötävä, vettä olen kyllä juonut pari litraa, se vähän helpottaa oloa. Aamupuuroa on hirveän ikävä:(

  Huomenna Jukka ja Riku lupasivat aloittaa myös dieetin, sitten koko perhe karppaa, se on helpompaa. Toivoisin saavani noin 12 kiloa pois näin ensi alkuun, sitten voisi vähän hellätä. Kävelykin helpottuisi, kun olisi vähemmän painoa. Oikeasti pitäisi laihtua ainakin 30 kiloa, että elämä helpottuisi ja alkaisi taas näyttää ihmiseltä:)

  Taidanpa tästä mennä yöpuulle, jos saan vain nukuttua. Näen varmasti unta laskiaispullista:D

  Hyvää sunnuntaipäivää sinulle, Seijastiina:)

  VastaaPoista
 128. Manteli, kylmällä väreili, kun puhuit tintistä joka tuli koputtelemaan.. ihan oikeesti tuli kylmä... hui.

  Minäkin katsoin luontodokumentin,en voinut katsoa loppua, miten se *kisu* mangusti ,selvisikö se, raukka oli sokea, menin vessaan :)
  Pitää katella noita verkkoja, ihan mielenkiinnosta, kurjetkin kun tulee mökille viereen pellolle välillä, mut niitä ei ole kuin 3 tai 2.
  On ne upeita.
  Ihanaa on tosiaan odotella lintujen paluuta.
  Minä aina sanon, että ne tulee takaisin kotiin ♥
  En minäkään keksi oikein mitään postattavaa, että olkoon vähän aikaa tuo seijastiinan blogi ainakin.

  Olen tässä luontokirjoja lueskellut ,pajunkissat on niitä ensimmäisiä meden tuojia, niissä saattas nähdä keväämmällä vaikka mitä ötököitä, täällä vaan e iole kaupungissa, täytyy mennä maalle.
  Ihanaa odotusta tämä kevään ja lintujen tulo, se on totta.

  Tuo voide josta minulle kerrottiin, ettei kela korvaa oli Daivonex, kauhee, en ole enää varma, miten se kirjoitettiin.
  Käytän jos on pahana käsivarret, niin tuota Ibaral ja Bemetson on hyvä myös, ja joskus pärjään perusvoiteella, tähän aikaa se aina on huonompi, mutta sen kanssa on oppinut elämään.
  Tosiaan kalaöljy ja helokki öljy on hyvä yhdistelmä.

  Ahaa, ihan sellainen kyttäyskoppi, hui, en uskaltas olla ,jos niitä karhuja olis lähellä :)

  Voi harmi kun teillä on tuota päänsärkyä, ehkä ei ole hyvä juoda vettäkään niin paljon, mulle se tekee huonon olon taas.
  Pidän peukkuja että menee ohi, koska dieetti on hyvä, 2 viikkoa kun kestää, sitten tottuu.
  Syö paljon lihaa vaikka, ettei tule nälkä ja munia jos tykkäät.

  Tuo on minullakin, mulla on kauhee tuska leipään, mutta pitää vaan pinnistellä, voin vannoa, jos jaksaa tuon 2 viikkoa, niin sitten siihen tottuu(jotenkuten)
  Olo tulee kevyeksi joo ja energiaa ihan äärettömästi, ainakin mulla kahden viikon jälkeen.
  Voimia teille,että jaksatte, minä alan kanssa kunnolla kun käydään tuolla mökillä.

  Arvaa mitä minä teen?
  Matti on iltavuorossa, ja otimpa ja aloin tehdä 1000 palan palapeliä, kyllä aika menee rattosasti.
  Tässä on kuvana merikotka ja majakka.
  Tämä tulee mökille, sille omalla mökille.
  Hieno kuva minusta tuo merikotka.
  Oletteko tehneet tyttären kanssa koskaan, meidän tytär on kans ihan himona näihin ja hänellä on mitä upeimpia palapelejä tehtynäkin.
  Netistä tytär ostaa ihan tavattoman kauniita, minä ostan halvalla Lidlistä.

  Nyt hyvää ja levollista yötä ja jaksamista dietin kanssa, on se paree kun koko perhe on.
  Minä tulen perässä sitten viikon päästä, ja alkaa kova dieetti, niin voidaan sitten jutella miten on edetty, pidän tosiaan peukkuja teille ja että jaksatte, ettekä luovuta!
  Minä alan kohta katsoo 21 vampyyrileffaa, niitä minä katson ..kumma kun en niitä pelkää :D

  VastaaPoista
 129. Hei, Seijastiina, ehdin vasta tänä aamuna vastaamaan. olin niin väsynyt illalla.
  Kisu-mangusti selvisi ja häenn silmänsä avautuivat ihme kyllä noin kolmen kuukauden iässä. Hänestä huolehti koko ajan yksi urosmangusti, oliko Toki-niminen. Ikävä kyllä kaksi poikasta jäi saaliiksi, toinen haukan ja toinen leopardin tai leijonen kynsiin ja samalla kertaa menehtyi johtava koiras, joka yritti pelastaa pentua. Johtava naaras oli suruissaan ja etsi puolisoaan, ilmeisesti valitsi lopuksi Tokin puolisokseen.

  Pajunkissat ovat tosiaan ensimmäisiä kukkijoita, niitä vartoilen aina innokkaasti. Kimalaiset, kangasperhonen ja muurahaiset ja kärpäsetkin pitävät pajunkissoista.

  Käväisin molempina päivinä pienellä lenkillä, jalkapöydän vai estää pidemmät kävelyt. Linnut laulelevat yhä enemmän, tinteillä on monenlaisia lauluja. Kuuntelin punatulkun laulua aivan läheltä ja huomasin, että päästää sellaisen hiljaisen narinan vihellyksen loppuun, sitä ei kuule kuin aivan vierestä.
  Myyrääkin seurasi lintulaudan tuntumassa, mutta en millään ehdi kuvaamaan kun on niin vikkelä.

  Vielä olemme kaikki dieetillä. Muilla menee hyvin, mutta minulla on kaikkia vaivoja vieläkin, päätä särkee koko ajan ja välillä on huono olo, hikoiluttaa ja välillä palelee, väsyttää.Salaattia olen kyllä vähän syönyt vaikka näin alussa ei varmaan saisikaan. Huomasin, että kukkakaalikohokkaassa ilman jauhoja on noin 2-3 grammaa hiilareita sadasa grammassa, sitä taidan tehdä ensiviikonloppuna. En ole jaksanut vielä ohjeita katsella, täytyy soittaa miniälle, he ovat karpanneet jo pari kuukautta.
  Jos olo ei tästä kohene, jatkan sitten vähän lievemmällä dieetillä, puuroa ja pari leipää päivässä ja vähän marjoja. En ole vielä käynyt puntarissa, olisiko painoa lähtenyt.

  Olen kateellinen palapelistäsi, minäkin kokoilin nuorempana, nyt ei ole mitään paikkaa, missä kokoisi. Hevospalapelejä kokoilimme Annin kanssa ja muitakin, olihan se kivaa.

  Minäkin katsoin osan siitä vampyyrileffasta, oli ihan hyvä ja romanttinenkin, jatko-osiakin on tehty kuulemma. Onneksi silti ei ole vampyyreja olemassa:)

  Nyt pitää aloitella töitä, tällä viikolla on taas palkkojen maksuakin, kansalaisopiston ja perhepäivähoitajien palkat. Enää muutama päivä mökkilomaanne, oletko jo pakannut? Toivottavasti sää suosii meitä tällä viikolla, nyt ei kyllä paista aurinko, vaan tuulee, aika kolkko ilma.

  Voi hyvin ja nauti kevään odotuksesta!!

  VastaaPoista
 130. Jeps, niitä kirotusvirheitä vilistää taas, kun en ehtinyt tarkastaa tekstiä, saat kai silti selvää:)

  VastaaPoista
 131. Hei Manteli, juu, oli hellyttävää kun se Toki(ko) se nyt oli hoivasi sitä sokeaa poikasta.
  Joo Matti kertoi, että kaksi muuta menehtyi, ajatella sokea selvisi.
  Kyllä ne mangustit on on ihania, välittävät toisistaan.
  Hyvä dokumentti kyllä.

  Minä taas olen olevinani niin kiireinen etten jouda blogeihin kohta enää lainkaan.
  Mietin kovasti ,että pitäskö lopettaa oikeesti bloggailu, kun ei kerkii millään enää.
  Mutta kenenkä kanssa minä sitten jakaisin valokuvia, kun tykkään valokuvauksesta.Kiva jakaa niitä blogin muodossa.
  En tiedä...

  Vai myyrä siellä, alkaa olla jo nälkä niilläkin nouseevat maan pinnalle, ja Mona on kova metsästää niitä, saa nähdä ,se mökillä pääsee ulos, montako *paistia* kantaa kuistille.

  Juu, se vampyyrileffa olikin ihan ok, vähän nuoremmille ehkä suunnattu, mutta ei kauheesti väkivaltaa.
  Tytär/ Marjut sanoi, että sitä on 2 osaa vielä, eli yhteensä 3, mietin jos ostais Discshopista, sieltä tulee päivässä, kun tilaa.
  Se se varmaan on, etten osaa pelätä kun niitä ei oikeesti ole, enemmän pelkään pimeetä ja susia ;D  Koeta jaksaa pari viikkoa vaan, kyllä se sitten helpottaa tuo karppaus, puuro on ihanaa, muttei oikein sovi karppaajalle.
  Alussa hikoiluttaa ,kun neste lähtee liikkeelle, sitten parin viikon päästä on enemmänkin aina kylmä, mutta mikä ihana energisuus löytyy, ainakin minulla.
  Tsemppiä vaan, en tykkää sanasta,mutta tässä se on paikallaan Manteli!
  Tuo päänsärky on kyllä inhottavaa, mulla koskee pari kolme päivää ,mutta se menee menojaan.
  Alan ens maanantaina kans kunnolla karppaamaan.
  Minusta kukkakaalisose on tosi hyvää, paistan dietillä possun filettä, ja syön kukkismuussin kanssa.

  Joo ,oletteko Annin kanssa katsoneet netistä 1000 palan palapelejä, on sitten aivan upeita kerta kaikkiaan.
  Kohta on merikotka valmis, Mattikin innostui.

  Jeps, mökkireissu lähestyy, ylihuomenna jo, käyn vielä moikkaamassa sinua huomenissa.
  On meillä nettitikku ,mutta yleensä noilla mökeillä on huono yhteys, ja hidas, ettei jaksa odottaa, kun sivut aukeaa tosi hitaasti, varsinkin blogeissa.

  Otan minä kuitenkin läppärini mukaan, kotikokissa ainakin tulee käytyä, siellä aukee nopeammin sivut.
  Olen myös pakannut jo hiukan, kun on niin huono muisti, pitää kirjoittaa ylös mitä ottaa mukaan.
  Marjut, Mona ja Jani tulee perjantaina, kun niillä loppuu työt, Matilla alkaa vapaa torstaina, siis voimme mennä jo silloin kahdestaan.

  Missä teillä olikaan se mökki, kaipaat varmaan kovasti sinne, toisaalta teillä on ilmeisesti omakotitalo, saat olla luonnossa.
  Mielessä pyörii se mökki, mutten millään muista, missä se oli?
  Tälläinen muisti minulla.. höö:/

  Mukavaa iltaa ja naistenpäivää Manteli :)

  VastaaPoista
 132. Hei, Seijastiina, tänään olikin totiset paikat, kun netti ei toiminut, luulimme jo modeemin hajonneen, sitten saatin kuitenkin yhteys.

  Joo, bloggailu vie aikaa ja kun kevät lähestyy, täytynee minunkin vähentää. Voisitko laittaa jonkin blogin vaikka kesätauolle tai sitten yhdistää kaksi blogia. Toinen vaihtoehto on tehdä postauksia harvemmin ja sitten talvella taas useimmin. Olet kyllä ahkera, kun pidät peräti kolmea blogia:) Toivottavasti et kokonaan lopeta, sillä blogeissa on niin kivoja eläinkuvia ja juttuja.

  Tänään oli iltaan asti aika hyvä päivä, päänsärky on hellittänyt, mutta näin iltaisin on huono olo ja väsyttää. Pitäisi tehdä tänään lihapullia kun vain jaksaisin. Ostin mantelijauhoja pari päivää sitten, piti kokeilla mantelileipäsiä, niissä on vain muutama hiilari, mutta en ole jaksanut. Vatsa on kyllä toiminut ihme kyllä, vähän ripuliakin välillä. En ole käynyt vielä puntarissa, olisinko jo vähän laihtunut, ehkä sitten lauantaina punnitsen. Piti kysyä jo aikaisemmin, että kuinka monta hiilaria syöt päivässä näin alussa ja lisäätkö sitten viikottain hiilarien määrää? Olen syönyt noin 5-10 g, mutta tänään join pari desiä sokeritonta mehukeittoa, siinä tuli 4 g, varmaan meni tänään 20 g yhteensä. Annilla ei ole ollut mitään oireita onneksi.

  Emme ole Annin kanssa katselleet palapelejä, Anni on nyt kyllästynyt, ehkä myöhemmin. Merikotkasta tulee varmasti hieno, oliko vaikea koota?

  Enää pari yötä mökkireissuunne. Meidän isällä on seinällä sellainen vakiolista, jossa on kaikki, mitä tarvitsee kalareissuilleen. Siltikin aina jotain jää, usein se on kahvipullo tai eväät tai kännykkä. Naapurustossa aiheutti hilpeyttä muutama vuosi sitten kun isä oli lähtenyt kalalle ja jättänyt mopon rantaan käyntiin. Siellä mopo sytkytteli itsekseen, joku mökkiläinen oli sitten sen käynyt sammuttamassa:)

  Meidän mökki on pienen Sorsajärven rannalla yhdeksän kilometrin päässä. Aivan erämaata mökkinaapureita lukuunottamatta, aika rauhallista, syksyisin saamme olla yksin, kun lomat on loppuneet. Mikko-pojallamme on tekeillä mökki samaisen järven rannalla parinsadan metrin päässä meidän mökistä.

  Mökki on vaatimaton, ei mitään mukavuuksia paitsi aurinkosähkö. Saunanakin toimii telttasauna rannassa, olen tainnut kuvia joskus laittaa saunasta. Kukkapenkkejä ei ole, maaperä on karua mäntykangasta, multaa ei lainkaan. Se sopiikin hyvin, sillä en ole puutarhaihmisiä:) Mökki on silti kauniilla paikalla, suuria mäntyjä tontilla, mustikanvarvikkoa ja puolukkaa, kyllä on jo niin ikävä sinne.

  Tulikin mieleeni, että jos joskus menette Jyväskylään tätä kautta, voisitte poiketa mökille kahveille ja vaikka kokeilemaan telttasaunaa? Onko tämä vähän hassu ajatus?


  Asumme mieheni kototalossa, vanha rintamamiestalo. Paikat ovat vähän rempallaan, kun Jukka ei ole kiinnostunut remontoinnista eikä ole varaakaan paljon korjailla. Onneksi en kauheasti välitä, miltä näyttää, kuitenkin on ihana asua täällä ja olen kiinnostunut vain valokuvaamisesta nykyään.

  Taidanpa käydä vielä blogeissa katselemassa muiden kuvia ja sitten teen lihapullia, tietenkin ilman korppujauhoja:)

  Hyvää naistenpäiväniltaa sinulle, ollaan kuulolla huomenna!

  VastaaPoista
 133. Hei Manteli, onneksi saitte netit toimimaan :)

  Joo blogin pito vie niin aikaa, jos on paljon lukijoita, että kun sitä tahtoo kuitenkin vierailla monissa.
  Joo en ehkä luontoblogia lopeta, se on niin rakas se luonto kaikkineen.
  Toisaalta, toisessa blogissa, siellä vuodenaika blogissa elokuussa ympyrä sulkeutuu, kun vuosi on mennyt, sen ajattelin lopettaa.

  Hyvä että päänsärky ainakin on hellittänyt, kyllä mielestäni pitäs se energiakin löytyä pian, ainakin minä tulen ihan melkein maaniseksi, niin ihana olo tulee.
  Illalla kyllä väsyttää, ja aamulla nousee aikaseen, mutta sellaista sen on.
  Koeta jaksaa, niin minäkin kerkiin mukaan maanantaina.

  Ahaa, lista meilläkin on ja kaikki kassit on pakattu nyt.
  Monalle ostin ruuat ja hiekkalaatikot on täällä, se tulee sitten myyriä tietämään perjantaina.
  Vai jäi mopo päälle, sellasta sattuu, aattele meidän Matilta jäit ikkuna autosta auki, mutta onneksi se ei yötä ollut ulkona, kun Mattihan oli yövuorossa ja auto sisällä töissä.
  Jos se olis ollut tuossa pihassa yön, olisko enää mitään ollut autossa, ei tiedä.

  Ihanaa erämaamökki, Mikko varmaan viihtyy kun tekee omaakin sinne, kuulostaa kivalta.
  Kivaa, että marja metsää piisaa, ja sieniä varmaankin.
  Vois ollakin kiva tuollainen mökki.
  Itse laittelin syksyllä omalle kukkia lisää, perhosen houkuttimia, punahattua ja krookuksia, helmililjaa, pikkusydäntä ja sen sellaisia, saa nähdä mitä keväällä nousee.
  Tuo telttasauna kuulostaa kivalta, varmaan kaipaat sinne, ihanaa :)
  Ei meilläkään tule vesi kuin kaivosta ei ole mukavuuksia, mutta kiva siellä on olla kesällä, vaikka ei rantakaan ole ihan vieressä, vaan pellon toisella puolen.
  Uimassakin joudumme käymään 7 km:n päässä uimarannalla.

  Kiitos Manteli, kutsusi kuulostaa kivalle, se vaan että kesällä ei malta olla muuta kuin mökillä, ettei käydä Jyväskylässä, tytär käy mökillämme aina vapailla.
  Oikein kivaa muuten oliskin :)
  Ajatus on oikein kiva!
  En tiedä vaan miten sen toteuttas...

  Nyt pizzan tekoon huomiseksi ,eikun perjantaiksi kun porukat tulee.

  Iloista ,oikein hyvää viikonloppua ,sanon jo nyt, jos en pääse nettiin, otan kyllä koneen mukaaan, mutta muistaakseni todella on aika hidas yhteys.
  Nämä lähtee luonnonhelmaan, ensin käydään ruokkii linnut tietenkin, oikein paljon evästä niille, tänään eivät olleet syöneet paljon mitään.
  Lienee ollut riijustelut mielessä, kun oli kaunis päivä.

  Voi hyvin Manteli ja iloa päiviisi, palaillaan taas vaikka sunnuntain tietämissä ,jos ei ennenkin :)

  VastaaPoista
 134. Hei, Seijastiina, netti oli varmaan poikki tuulen takia, nytkin käy aika myrsky. Perjantaille on luvassa lumimyrskyä, kurjaa teidän loman kannalta:( Lauantaiksi on kuitenkin luvattu aurinkoista:)

  Tänään on ollut aika hyvä olo, ei enää niin kuvota. Väsy tuli taas, otin juuri pienet tirsat. Herätessäni oli kaamea nälkä ja lämmitin hädissäni makkaran mikrossa:) Leivoin eilen sitä mantelileipää yhden annoksen kokeeksi, tuli vain nelja pientä sämpylää. Maistuivat taivaalliselta kahvin kanssa, kukin sai yhden sämpylän, tänään on heti leivottava lisää.

  Sai työkaveriltani lainaan karppauskeittokirjan ja ilokseni löysin sieltä monenlaisia makeitakin leivonnaisia esim. mustikkamuffinit, hiilareita vain alle 4g. Harmi vain, että kaupassa ei ollut kookosjauhoja, en tiedä löytyykö koko Virroilta. Yhdessä vuokaleipäohjeessa oli vain 1g palassa, mutta siihen meni soijajauhoa, eikä sitäkään löytynyt:(

  Vai jäi Matiltakin lasit auki:), sellaista se on joskus. Meidän auto on vaihteeksi rikki eikä sitä varmaan enää korjata, Jukka ajaa nyt Rikun autolla tämän viikon. Ihmettelen taas, mistä rahat löytyy uuteen autoon, joku vanha romu taas ostetaan.

  Mikko on tehnyt mökkiään kuin Iisakin kirkkoa, hyvin hitaasti, on niin paljon muitakin töitä. Mikko ja pojat käyvät melkein joka päivä saunomassa meidän rannassa, meillä on kohtuullinen ranta, melkein heti on äkkisyvää. Teillä on uimareissu melkein yhtä pitkä kuin meillä, täällä kotona ei ole uimarantaa lähellä.

  Niinhän se on, ei kesällä tee mieli mihinkään kauas lähteä, on niin lyhyt kesä ja mökillä on ihana olla. Mekään emme yleensä käy missään paitsi joskus Terolla Tampereella. Kutsu on kuitenkin voimassa, jos ajelette täälläpäin:)

  Linnut ovat vähentyneet täälläkin, kuusi- ja töyhtötiaiset eivät enää käy kuin satunnaisesti, tali- ja hömötiaisia on vielä hyvin ja keltasirkkuja. Punatulkkujakin on muutama. Olen iltaisin kuullut helmipöllön puputusta kahdeltakin suuntaa, se on ilahduttavaa.

  Oikein ihanaa ja rentouttavaa mökkilomaa sinulle ja perheellesi, toivottavasti aurinkokin näyttäytyy. Nyt menen tekemään sitä leipää ja ruokaa huomiseksi, sitten menen vähän blogeihin piipahtamaan. Pidä peukkuja, että jaksan karpata. Sortuminen makeaan on niin helppoa, mutta yritän kovasti olla näkemättä ihania pullia kaupan hyllyllä:)

  Hyvää illan jatkoa ja nuku hyvin:)

  VastaaPoista
 135. Hei, piti vielä tulla käymään täällä sinulla kun yöllä tuli mieleen, kun ajattelin sinua, niin ajattelin oikeesti, kun uni ei tullut.
  Siis en muistanut kertoa, että syön korkeintaan sen 20 g hiilaria päivässä, kun olen dietillä.

  Atkinsin ohjeen mukaan siis sillä kahden alkuviikon mukaisesti, mutta joskus ei hiilaria tule lainkaan, kun syön vaikka lihaa pelkästään.
  Mies sanoo, että henki kyllä tuoksahtaa, kun syö vaan lihaa ;D

  Mitä makkaraa sinä syöt?
  Tuo mustikkamuffinit kuulostaa hyvältä ja vuokaleipä.
  Minunkin pitää kokeilla niitä mantelileipiä joku kerta.
  Pitäsköhän minun antaa S.posti osoite, jos joskus intoudut tai tahdot jakaa nuo ohjeet :D

  Hyvä asia että ei huono olo, hienoa, siitä se lähtee!

  Joo, kuule, yöllä oli kova tuuli, ikkunat helis oikein, vanha kerrostalo kun on.
  Nytkin vielä tuulee, hiukan jo rauhoittunut tosin.
  Matti vielä nukkuu yövuoron jäljiltä ja minä teinkin sen pizzan justiin, ei huvittanutkaan eilen tehdä, oli jo niin myöhä.
  Kananmunia keitin mukaan, ja tässä lastaan autoa, kauheesti kasseja, on kuin viikon olis reissussa, mutta niin se on meillä aina :)

  Jeps, voi kun joskus näkisin punatulkkuja, sinulla tuossa on niin kaunis kuvakin alempana postauksessa.
  En varmaan tuntis pöllöjen ääniä, kun en niitä usein kuule, mutta opiskelen, mulla on luontokirjoja, ja niissä on ääniä,eri pöllöjenkin.
  Sinitiaisia ei enää näkynyt ruokintapaikalla.
  Saa nähdä mitä lintuja mökillä näkyy, vai ei mitään, usein siellä ainakin tikka nakuttaa vieressä, käpytikka.

  Joo, ihan taatusti pidän peukkuja sinulle, ettet sorru :)
  Alkuun kun pääsee,ei tee mieli makeaa, mutta jos kerrankin sortuu se on menoa, tiedän kokemuksesta.
  Joskus teen dietin aikaan kyllä puolukkarahkaa, makeutusaineella, tulee ihan hyvä, käytän Rainbowin jauhetta, sellainen iso purkki, niistä saa muuten kivoja purkkeja mökille, vaikka säilyttää makaroonia, sokeria, j.n.e.

  Nyt tiskaan astiat ja varmaan Matti jo siihen herää kun keitän kahvit, ja aletaan lähteä, lintutarhan kautta, pitää ne lapset käydä ruokkimassa :)

  Iloista viikonloppua ja pidetään peukkuja!

  P.s
  seijatorpstrom@hotmail.com
  tuossa S.posti

  Moikka
  T
  Seijastiina

  VastaaPoista
 136. Huomenta Seijastiina! Täällä ihmettelen, mihin vastakommenttini on kadonnut, kyllä sen torstai-iltana kirjoittelin sinulle, mutta nyt ei näy missään? Meillä on kyllä netti tökkinyt vieläkin, ehkä en sitten huomannut kuitenkaan tarkistaa tuliko perille.

  Aloin huolestumaan, kun sinusta ei ole kuulunut mitään ja tulin tännekin katsomaan, silloin huomasin kommenttini puuttuvan.

  Mökkireissunne on ohi, sait varmaan paljon kuvia ainakin lauantaina ja sunnuntaina.

  Oletko aloittanut karppauksen? Tasan viikon päästä olin laihtunut 2.8 kiloa ja eilen vielä 200 g lisää, mutta voi, tänä aamuna oli tullut painoa takaisin 200 g, onko painon heitely normaalia?
  Syön yleensä Ukko-Pekka makkaraa ja Jukka löysin jonkin muunkin makkaran, jossa oli vähemmän hiilareita, mutten muista nimeä.

  Laitanpa tässä sinulle sen mantelileivän ohjeen, kun muistan sen ulkoa:)
  2 kananmunaa, 2 rkl rahkaa, 1,5 dl mantelijauhoja, 2 tl psylliumia, 2 tl leivinjauhoja, 3 rkl vehnälesettä, 1 rkl seesaminsiemeniä, 150 g juustoraastetta.
  kananmunat ja rahka vatkataan, kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään seokseen, lopuksi juustoraaste sekoitetaan joukkoon. Aika kökköä tulee tästä taikinasta:)

  Uuni laitetaan 225 asteeseen, uunipellille muotoillaan lusikalla 4 leipästä ja annetaan kohota lieden päällä sen aikaa kun uuni kuumenee.
  Sitten vaan paistumaan noin kymmeneksi minuutiksi, olvat kauniin ruskeita ja maistuvat hyvältä. Yhdessä leipäsessä on 2.8 hiilaria. Tämä ohje löytyy myös karppaus-infon sivuilta kuvan kanssa.

  Minullakin on Rainbowin makeutusjauhoa ja kokeilin eilen vadelmamuffineita, niissä on vain 3 hiilaria, aika pieniä tulivat, mutta kohtuullisen makuisia, En ole löytänyt kookosjauhoja mistään:(, enkä suurempia pusseja mantelijauhoa:(, kookosjauhoja on kyllä nettikaupoissa, taidan tilata kohta.

  Nyt pitää alkaa työtekoon, oli pakko vähän käyttää työaikaa tähän bloggailuun, kun huomasi kommenttini kadonneen.
  Toivottavasti laitat pian kuvia mökkireissusta blogiisi, odotan niin niitä.

  Eikö olekin surullista se Japanin maanjäristys, se on mielessäni pitkin päivää.

  Aurinkoista viikonjatkoa sinulle♥
  t. Manteli

  ps sähköpostiosoitteeni kotiin: hannele.kaihola@netti.fi ja töihin hannele.kaihola@virrat.fi

  VastaaPoista
 137. Moiks Manteli, tässä olikin pieni hetki aikaa, niin kirjoitan sinulle.
  Kohta Matti tulee töistä ja mennään kaupoille.

  Vai on tökkinyt netti, voi kenkku, meillä pelasi mökillä kyllä hyvin, muttei sitä malttanut olla koneella kauaa.
  Ei siellä nyt niin kauheesti kuvaamista ollut, sitä normaalia vaan, lintuja ja Monaa kuvasin aika paljon.
  Lintukuvat ei hyviä, enää osaa ottaa, harmittaa :/
  Saunottiin joka ilta, pelattiin Aliasta, ja toinen peli oli ,haluatko miljonääriksi.
  Yleensä mökeillä pelataan paljon, kesällä pihapelejä ja talvisin sisällä.

  Joo eilinen päivä meni murehtiessa ja lääkärissä viimein kävin.
  Sain voimakkaita kolmio lääkkeitä selkään, Dolan merkkistä, niin kuin 12 tuntia illasta tähän aamuun.
  Oli haikeeta nimittäin taas erota ,kun ajettiin tuolla valtatiellä peräkkäin sunnuntaina, toiset kääntyi Jyväskyllään ja me Heinolaan, ikävä tunne :(
  Mutta arkeen tottuu, mennään sitten Marjutin kaverin setän mökille pääsiäisenä hiukan kauemmaksi, jonnekin Mikkelin lähelle, taas koko porukka.

  Voi jee, oletpa viikossa laihtunut paljon hui!
  Onnittelut, jatka vaan samaan malliin!

  Joo se paino voi heitellä, myös nitraatti ,vai oliko se nitriitti on kielletty, että vältä sitä makkaroissa.
  Vatajan makkara, kokeile sitä siinä ei ole hiilaria, on vähän kalliimpaa, mutta jos tulee makkarantuska.

  Jeps, aloitin tänään, syön aluksi noita Easy diet pusseja ,joita hain luontaistuotekaupasta.
  Hiilaria päivässä siis enintään 20 g, eli pari pussia päivässä, suunnilleen.
  Laihdutan nyt sitten sinne pääsiäismökkeilyyn asti.
  Kiva, tuo ohje on hyvä, pistän muistiin, kiitos, mutten vielä syö niitä leipiä, 2 viikkoa tiukalla olen ensin, en syö myöskään makeutusaineita sinä aikana.

  Kookosjauhe, se ei taida olla sama kuin hiutale.
  Mantelijauhetta löytyy ainakin meiltä, olen tehnyt paljon kakkuja siitä.

  En olekaan tänään syönyt mitään vielä, pitäs laittaa yks keitto, tomaattikeitto vaikka.
  Se tulee viidessä minuutissa.
  Apua, nuo muffinit kuulostaa hyviltä.
  Maltan vielä kuitenkin, tuli herkuteltua viikonloppuna.

  Niin todella kävin avannossa mökillä, oli huisin jännää, saunasta käsin :)
  Joo kuvat oletkin käynyt jo kommentoimassa, kiitos sinulle :)
  Ei mitään erikoista kuvattavaa, mutta viikonloppu muistojen joukossa ,ihan kiva.
  Tytär hiukan samanlainen kuin minä ,tuli molemmilla tipat silmään, kun lähdettiin.

  Muuten kävin lekurissa eilen tuon selän vuoksi, niin pyysin myös jotain voidetta, kun iho tottuu samaan merkkiin, ja sain nyt sitä Daivobet, vai mikä se nyt oli nimi, mutta kauheeeeeen kallista, yli 70e!!!!
  Joo ja se mistä minä kerroin, oli Daivonex ja siitä ei tule sitä Kelan korvausta enää.
  Vähän samanlainen nimi oli.

  Nyt on lopettava, ja laitettava uusi kone pyörimään pyykkiä, on paljon lakanoita taas.

  Mukavaa päivää, aurinko paistaa, ja kohta lintutarhalle ♥

  T
  Seijastiina

  VastaaPoista
 138. Hei, Seijastiina, netti pelaa taas, mutta vaihteeksi telkussa ei ole ääntä;)), meillä kaikki koneet vähän reistaa välillä.

  Kuulostaa kivalta teidän reissu, saunomista, makkaranpaistoa, pelejä, kuvaamista. Ja uusikin reissu tiedossa, Mikkelin suunnalla onkin varmaan hienot maisemat ja ehkäpä muuttolintujakin jo. Kun päivät valoistuvat, onnistuu se lintukuvauskin sinulta varmasti.

  Ikävä, että selkä reistaa, Dolanit on varmaan hyviä lääkkeitä. Joo, se Daivobet on järkkykallis lääke, onneksi riittää aika kauan. Minunkaan jalkapöydän päällinen ei ole parantunut ja ukkovarpaan nivelkin on kipeä;(
  Iloinenkin uutinen on, koko dieetin aikana ei ole vatsa ollut kipeä, oli aina ennen turvoksissa ja kipeänä, olikohan jotain hiivajuttua.

  Vaikka olen pitänyt sen 20 g päivässä, niin en ole nyt laihtunut tänäänkään, harmittaa, kun on nälissään eikä laihdu. No, tämän viikon päästä taas punnitsen ja harkitsen kaloridieettiä, jos en ole yhtään laihtunut, Kaloridieetillä olen ennenkin laihtunut mukavasti. Pöh, mitä rutkutusta taas pidän:))

  Sinäkin sitten aloitit dieetin, onneksi olkoon, toivottavasti onnistuu hyvin. Onko sinulla jokin tavoite, montako kiloa pudotat?
  Kohta alan taas leipoa leipäsiä, Jukka kävi Wihurin tukussa ja löysi sieltä 800g pussin mantelijauhoa ja 2,5 kg pussit parsa- ja kukkakaalia, nam, kukkakaalipaistos on hyvää.

  Pienoinen stressi on nyt päällä, tiekunnan kokous on perjantaina ja kirjanpito on vielä tekemättä!! Otin huomiseksi vapaapäivän ja teen sen kirjanpidon sitten, varmasti käyn pihallakin.
  Toinen stressin aihe on Rikun lauantainen konsertti, nyt se siis tapahtuu. Paikallislehteen tulee oikein ilmoitus, muita esiintyjiä ei ole kuin Riku. Hän soittaa Mendelsohnin viulukonserton ensimmäisen osan, joka kestää 20 minuuttia ja pari muuta lyhyempää kappaletta. Sekä Riku että minä olemme hermoraunioita, Rikun tämänpäiväinen harjoitus oli mennyt vähän huonosti säestäjän kanssa. Olen tietenkin ylpeä "pikku" Rikustani ja tiedän että en pysty olemaan itkemättä konsertissa, koska se on tavallaan jäähyväiskonsertti. Opinnot loppuvat ja viulunsoitto varmaan unohtuu,enkä kuule enää kauniita sävellyksiä. Nytkin on tippa silmässä, kun tätä kirjoitan.

  Minun pitää myös huolehtia kahtitarjoilusta enkä edes tiedä tuleeko yhtään yleisöä, voi tulla 10 tai sitten 50, onko kukaan kiinnostunut, en tiedä. Tilasin paikallisesta leipomosta juhlapitkoa ainakin 70;lle ihmisella ja leivon itse niitä gluteenittomia ja sokerittomia muffinsseja mahdollisille keliaakikoille. Sitten ostan pikkuleipiä ja mehua mahdollisille lapsille. Hermoilen varmaan eniten siitä kahvitarjoilusta.

  Nälkä alkoi kurnia mahassa, olen onneksi tehnyt salaattia illaksi ja pari munaakin on keitetty, Tulipa taas pitkä vuodatus.

  Voi hyvin ja lepäile sen selkäsi kanssa, huomenna paistaa taas aurinko ja pääset sitten kuvailemaan:)

  t. Manteli

  VastaaPoista
 139. Hei vaan!

  Et tainnut saada S.postia, kun laitoin sinulle eilen, minne lie kadonnut?

  Joo eilen aloitin dietin, ja todella heti on olo kevyempi.
  Tuo kukkisvuoka kiinnostaa minua, minullakin on joku kukkakaalipaistos, mutta siihen tulee jauhelihaa.

  Olisko sinulla siinä ukkovarpaassa nivelrikkoa, minulla on, lekuri katsoi sitäkin, mutta jotenkin oli sellanen olo, että se vaan halus noppeesti päästä minusta, eikä kunnolla tutkinut ees.
  Olkoon menen joskus yksityiselle.
  Mutta on meillä vaivoja molemmilla, mutta kun kevennetään tässä, jospa ne vaivat helpottaa.

  Kuinka sinä olet nälissäsi, hyvänen aika, tässähän saa syödä mielin määrin lihaa, kalaa, kanaa ja kananmunia.
  Mä aloitan noilla pussikeitoilla, on vähän nälkä mutta oikeesti kun karppaa, ei siinä pitäs nälkä olla.
  Mä syön lihaa ihan mahan täyteen yleensä ja illaksi jätän osan lihaa.
  Ja joskus en syö koko päivänä kuin lihaa niin ei tule yhtään hh.
  Esim jauhelihapihvit on minulla kotikokissa, laitan kermaviiliä, sipulia ja mausteita, en ees kananmunaa, eikö korppujauhoa!
  Niitä teen oikein ison satsin ja syön vaan niitä.
  Yleensä paistan myös possun filettä, sen on jopa halvempaa kuin kyljys.
  Kaloridietillä sitä vasta nälkä on :)

  Kiva kun sait jauhoja, ei muuta kuin leipomaan.
  Minä en vieläkään uskalla syödä niitä.
  Katotaan parin viikon päästä.
  Kukkakaali ja parsakaali on jees!

  En tiedä miten paljon laihdutan, olen vaan sinne pääsiäiseen asti, tuli mitä tuli.

  Voi miten kuulostaa kivalta tuo konsertti, vaikka ei oikein hyvin mennyt harjoitus, se vaan on jännitystä.
  Kuulostaa oikein upealta, saat olla ylpeä, ja niinhän me ollaan sellasia ,me äidit että itkut tulee aina välillä näissä asioissa.
  Tsemppiä teille!
  Kaikenlaista muutakin touhua sinulla on, aika jännää, mutta älä jännitä, kyllä se menee sulta ihan hyvin se kahvitarjoilukin :)
  Eli hienot juhlat oikein edessä, onnea matkaan pojalle ja äidille ♥
  Taidan tulla herkuttelemaan ;D

  Marjut houkutteli minut Facebookiin, vaikka tähän asti olen kieltäytynyt jyrkästi, siellä sitä ollaan, ja opetellaan, ei tuo niin pahakaan asia ole.
  laittelin sinnekin kuvia, sen minkä nyt osasin.

  Nyt minäkin taidan laittaa kookoskeittoa itselleni, siinä on vain 5g hiilaria.
  Illemmalla syön toisen ,jos tulee nälkä, eli kun aamulla söin parsakeittoa, tullee noista kolmesta 23g.

  Mukavaa iltaa ja koeta vielä sinnitellä dietin kanssa, se ei aina putoa se paino, mutta sitten yhtäkkiä putoaa enemmän.
  On kokemusta.

  Heips!

  VastaaPoista
 140. Heippa, Seijastiina, ei ole tullut sähköpostia muuta kuin tämä ilmoitus kommentista. Minulla on kaksikin sähköpostia, tänne kotiin; hannele.kaihola@netti.fi ja töihin hannele.kaihola@virrat.fi, Työkoneelle ei tule aina kaikki postit, kun siellä on niin kovat palomuurit ja suojaukset.

  Onko sinulla mitään "vieroitusoireita kuten päänsärkyä? Minulla on nyt oikein hyvä olo, mutta aika ajoin päätä särkee. Tänään on mennyt ihmeen hyvin eikä ole ollut nälkä ollenkaan. Tein mantelikalaa seitistä, ei kauhea maukasta ollut. Kekkasin kermaa paremman vaihtoehdon kahvin joukkoon, nimittäin soijamaidon, siinä on vain vähän yli yksi hiilaria.
  Mahakin on toiminut ihmeen hyvin, olen syönyt salaattia aika paljon. Siksi olen nälissäni, kun en osaa tehdä tarpeeksi ruokaa kerralla, loppuu kesken ja sitten on äkkiä saatava vaikka makkara. En kyllä pidä makkarasta. Munia älysin nyt keittää, niitä voi popsia pahimpaan nälkäänsä. Paino on pysynyt samassa eli kolme kiloa. Ehkä huomenna on pudonnut, kun kävin vähän kävelemässä.

  Huomasin harmikseni, että kävelen yhtä hitaasti kuin vanhat mummot, sattuu nilkkaan ja jalkapöytään. Meinaan kuitenkin kävellä joka päivä, kai ne paikat siitä vertyy kesäksi taas.

  Etsin sen kukkakaalipaistoksen ohjeen ja laitan sinulle joskus, siitä pitää tietysti jättää ne jauhot poies.

  Helpotti vähän tuo konserttijännitys, kun äitini soitti ja hän pääseekin tulemaan auttamaan minua. Isäni menee veljensä 75-vuotis-synttäreille Seinäjoelle eikä siis tule, onneksi hän sai kyydin muilta sukulaisilta.
  Luulen ettei konsertti ole mikään yleisömenestys, koska klassisen musiikin harrastajat ovat harvassa näin pienellä paikkakunnalla. Riku toivookin, että mahdollisimman vähän tulisi väkeä, kun jännittää, voi raasua. Joo, tervetuloa vaan konserttiin, siellä on tarjolla niitä vadelmamuffineita,nameja. Leivon myös tiikerikakun ja ostan sitten loput kaupasta.

  Hei, sehän on kivaa, jos olet Facebookissa, etsin sinut sieltä heti ja pyydän kaveriksi, sopiiko? Minullakin on kuvia siellä, melkein samoja kuin blogissakin.

  Kyllä tämä dieetti taas sujuu, kaikkein vaikeinta on se valtava ruoanlaittourakka, koska inhoan köksää. Toisaalta on vähän energisempi olo ja jaksan enemmän. Karppauskirjassa olisi niin ihania ohjeita, mutta en viitsi tehdä mitään ainakaan vielä.

  Tsemmpiä sinullekin karppaamiseen, voi hyvin ja iloista illan jatkoa!

  t. Manteli

  VastaaPoista
 141. Heips!
  Jeps, laitoin S.postia kysyäkseni vaan tuosta tähtikuviosta, kun tuolla: valokin värsyjä on, jota olit myös kommentoinut, miten sen saa kuvaan?
  Oppaissa kerrotaan ,että pimeällä ja aukko f22, mutta ,että hänellä oli ihana päivällä otettu kuva, jossa oli nuo säteet!
  En kyllä saa niitä edes hämärällä kuvaan, kuten oppaat väittää, että pitäs saada,ihan ilma mitään lisäjuttuja tuolla aukolla..Höö.
  Ajattelin jos sinä tietäisit kokeneempana kuvaajana?

  Jep, kyllä tänään minulla on ollut päänsärkyä, mutta oletan ,että se menee ohi parissa päivässä, juon vettä, ja käyn sauvojen kanssa kävelemässä, mutta yhä koskee.

  Tuo mantelikala kyllä minusta kuulostaa hyvälle, entä jos vähän sitruunaa laittas, käykö se siihen mantelin makuun?
  Nauratti tuo sana manteli, kun sinähän olet Manteli, hokasin vasta :D
  Soija jauhoja minulla on, mutta soijamaitoa en ole koskaan kokeillut.
  Minullakin on nyt vähän nälkä, pitää syödä tomaattikeittoa pussi.

  Harmitus nuo jalkavaivat, tiedän miltä tuntuu, kun itellä on nivelrikko, kävely on töpöttelyä joskus, kuten tänään.
  Raput lensin oikein alas, mutta kadut oli niin liukkaat, että oli paha kävellä.
  Silti minäkin yritän joka päivä sinnikkäästi kävellä.
  Huomenna on tietty koko jalat ihan kipeet, kun tuolla liukkaalla kävelee varoen :/

  Joo, jos paino ei vieläkään ole pudonnut, elä lannistu, vähennät jotain hh pitoista ja syöt enemmän proteiinia.
  Tykkäätkö lohesta, se olis hyvää.
  Matti paistoi tänään itelleen aamupalaksi kananmunaa, et arvaa ,että minua kuvotti se tuoksu!!
  Siis jotenkin kanaan ja sen tuotoksiin olen saanut vastenmielisyyden tämän dietin aikana, ja se on aina sama juttu, kummaa..

  Oi ihanaa tiikerikakkua ja muffineita.. mutta jätän väliin.
  Löytyykö netistä siitä konsertista mitään tietoa, kiinnostaa?
  Joo hyvin se menee!

  Kiitos tuosta neuvosta, että facebookiin kannattaa kuvaa pienentää, millä ohjelmalla sinä pienennät?
  Matin koneella on Olympos Master, tai joku sen niminen, minulla ei tässä mitään, eli aika hankala ottaa tikulle ja mennä Matin koneelle kuvien kera.

  Sepä se, minuakin tympii ruuanlaitto, mutta leipominen on kivaa.
  Siispä kun tuo ruuanlaitto tympii, en tee sitä tällä erää, vaan syön noita pusseja, ne vaan kiehauttaa 3min.
  Matti tykkää tehdä omia ruokia :)

  Tänään kävin vaaassa eka kertaa, ja seuraavan kerran viikon päästä, niin voin kertoa sitten mitä on pudonnut paino, ja 10kg pitäs saada pois, niin se on :(

  Joo muuten sen S.postin laitoin siihen koti postiin, minne lie kadonnut, tarkistan sen uudelleen sen osoitteen!
  En viiti töihin sinua häiritä.

  Nyt vähän venyttelemään jalkoja ja sitten keittoa vähän.

  Mukavaa iltaa Manteli :)

  VastaaPoista
 142. Hei, Seijastiina, En minäkään ole onnistunut saamaan sitä tähtikuviota mihinkään, mutta en ole paljoa yrittänyt, pitää muistaa tuo f22, se on kyllä aika suuri luku, en käytä koskaan.

  Päänsäry tuntuu kuuluvan ainakin naisilla tähän dieettiin, Annillakin oli tänään pää kipeänä, saattoi kyllä olla migreeniäkin, minulla myös kivistää vähäsen.
  Laitoinkin vähän sitruunanmehua mantelikalaan, sopi mainioisti. Juu, Manteli on manteli, huomasin saman:)

  Soijamaoti oli hyvää kahvin kanssa, mutta kookosmaito ei niin hyvää, kokeilin tänään sitäkin.
  Tänään ei paistanut enää aurinko, kun tulin kotiin, mutta kävin silti vähän pihalla ja arvaa mitä, teeri kukersi aivan lähellä metsässä. Tietenkin yritin matkia sitä ja sehän innostui ja kukersi aina vaan enemmän. Sitten Jukka tuli autolla ja teeri varmaan meni menojaan. Hämärässä näin sitten kuusi teertä lentävän talon yli eli niitä oli enemmänkin.

  Tänään teenkin uunilohta, kyllähän se menettelee. Paino on samassa, mutta ei onneksi ole noussut. Se tässä karppaamisessa eniten harmittaa, kun kukaan muu ei yhtään osallistu kotitöihin. Tiskiä kertyy julmetusti päivittäin, todella rasvaisia astioita, käsinpesuun menee tuntikin aikaa. Sitten pitää leipoa joka päivä leipäsiä ja laittaa ruokaa joskus kahdenlaista. Kaikki vain haluavat tulla valmiiseen ruokapäytään ja kukaan ei siivoa jälkiään.
  Olen suunnitellutkin tämän viikon jälkeen pitäväni saarnan ja ainakin tiskivuorot tulevat tähän taloon. En ehdi enää bloggailemaankaan kuin vähän aikaa. Miten ihmeessä ehdit tehdä tämän kaiken?

  En ymmärrä, mihin se sähköposti katosi, ensi kerralla varmaan onnistuu. Arvaa mihin nyt menen: tiskaamaan tietenkin ja sitten tekemään sitä lohta. Jukka lähti sopivasti kauppaan, kun huomasi tiskihetken lähestyvän eikä ole vieläkään tullut, poikkesi naapurin isännälle.

  Hyviä karppaushetkiä sinulle, toivottavssti päänsärky hellittää.

  t. Manteli

  VastaaPoista
 143. Heips, meinasin että annan sinun rauhassa juhlia pitää, ettei tarvitse alkaa kirjoitella vastauksia minulle,
  Mutten enää malta, piti tulla katsomaan mitä sulle kuuluu :D

  Joo tähtikuvion saaminen ,yritin ottaa tuikuista hämärässä, suurempi luku vielä piti olla eli jopa f30, ei sitä tule paljon käytettyä muissa.
  Pitää harjoitella, tosi kaunis on Valokin päivän säteet.

  Minä vaan pussikeittoja vielä syön, ei tee mitään kiinteetä enää ees mieli, ja olo on kevyt, ei enää silleen koske päähän,ja nythän se olo menee ketoosiin, että rasva alkaa palaa, noin neljän päivän päästä.

  Voi ihana näit teeren siellä sitä taas näkee vaikka mitä eläimiä, ihanaa.
  Minä kyttäsin harakkaa, se oli niin kaunis kaverinsa kanssa, ei onnistunut, aina meni etemmäksi, mutta taas näin myös isokoskelon toisessa paikassa sulalla, en ole vielä edes katsonut kuvia, miten onnistui siitä.
  Lammen isokoskelo on häipynyt jo pois.

  Oletko sinä kettuja nähnyt, ihania!
  Olis kiva nähdä, mutta hämärissä pitäs liikkua, ehkä mökillä on joskus mahdollisuus nähdä.

  Voi itku teidän kanssa, eikä teillä kukaan auta sinua, nyt kyllä pittää tosiaan sinun tehdä asialle toppi, sano ettei se koti ole sinun työpaikka, että kaikki vois osallistua, kivaa sinullekin olis, sitä väsyy kun aina yksin kaikki tekee, ei siitä tule mitään.
  Joo karppiruokaa ei kovasti ole valmiina, jos ostas, siinä on iso työ laittaa, kyllästyttää taatusti.

  Lohta, nams ihanaa, siitä tykkään, mutta minusta se ei oikein aina pitänyt nälkää, toisin kuin liha.

  Jeps, kohta painun sänkyyn, Matti menee vielä yhdeksi yöksi töihin,aion katsoa jonkun leffan, jos nukuttaa niin sitten nukun.
  Tänään olen liikkunut paljon sauvoilla, käsivarret kipeytyy aluksi.
  Harmaa oli ilma, mutta ei se mitään.
  Kyllä mullakin alkaa vähentyä blogin pito, muttanyt oli aikaa hiukan ,päivitin niitä.

  Levollista iltaa ja jaksamista karppaus linjalla :)

  VastaaPoista
 144. Heippa Seijastiina, vasta ehdin koneelle, käsittelin ensin vähän konserttikuvia. Totesin taas, että salamavalolla kuvaaminen ei minulta onnistu:) Juu, hyväähän tänne kuuluu, konsertti on onnellisesti ohi eikä pahempia mokia tullut Rikulla eikä meillekään kahvitarjoilussa, kiire tosin tuli vähän.

  Yleisöä oli vähän vähemmän kuin olisin toivonut, vain 41 henkilöä, lauantai on niin paha päivä, monella on menoja. Ensimmäinen kappale meni Rikulta vähän takellellen, raukkaa jännitti. Toinen meni jo paremmin ja viimeinenkin kohtuullisesti, Säestäjä oli hyvä ja osasi myötäillä rikun "takkuja".

  Minä onneton söin hermostuksissani 3 muffinsia, vaikka ovatkin karppaajan muffinsseja, tuli hiilareita tänään yli 20g:((
  Aamulla oli laihtunut yhteensä 3,3 kiloa eli pientä edistystä. Anni on lauhtunut jo 5 kiloa, kyllä häntä kehuinkin.

  Sinä jaksat sinnitellä pussikeitoilla, ihme ettei ole nälkä. Onneksi päänsärky helpottaa, minullakaan ei nyt ole. Tekisi mieli poronkäristystä, raskisinkohan ostaa pari pussia.

  Minunkin pitää kokeilla sitä tähtikuviota, siis aukoksi f30. Kyllä tänään vähän keljutti, kun Jukka näki mökillä käydessään saukon tiellä. Se oli tullut ojasta yhtäkkiä auton eteen ja oli jolkutellut siinä jonkin aikaa, Kameraa ei tietenkään mukana.

  Harakkaa ei saa millään kuvatuksi, ei ole minullakaan kuvia. Jonkin koskelon sain kuvattua Herraskoskesta, mutta en tiedä minkä, saatan laittaa blogiin kuvan. Koskikarasta sai kaukaisia kuvia, en tiedä viitsinkö laittaa blogiin, ehkä pari.

  Eilen pidin nalkutustuokion tiskaamisesta ja ihme, Jukka tiskasi kiltisti ja tänäänkin vähän luttasi:) Nalkutus kannattaa joskus:)

  Tänään en ehtinyt pihalle, mutta jalat olivat silti muusina konsertin takia. Piti kehuakin, siellä oli kaksi ihanaa naista, jotka auttoivat järjestelyissä ja siivoamisessakin. Helluntailaiset ovat kyllä iloisia ja avuliaita.

  Huomenna äiskä tulee ja maalaamme taas munia. Hän oli ostanut kaksi kipsipupua, jotka ovat valkoisia, ne pitää maalata, kuinkahan onnistuu. Haluaisin kyllä käydä pihallakin, saa nähdä, suostuisiko äiti tulemaan pienelle kävelylle. Hänellä on yhtä huonot jalat kuin minulla, olemme kuin kaksi vanhaa pigviiniä kun vaapumme hitaasti tiellä:)

  Nyt lähden katsomaan, mitä kivaa blogeista löytyy, ensin käyn sinun blogeissasi. Voisin laittaa pari kuvaa sähkopostiisi Rikusta, kun ehdin. Pienennän kuvat, että aukeavat paremmin.

  Sinulle myös onnea karppaamiseen ja hyviä unia♥

  t. Manteli

  VastaaPoista
 145. Hei!

  Kaunis tuo sinun bannerikuva, uusi!

  Voi Riku varmaan jännitti, mutta kaikinpuolin taisi olla onnistunut päivä kaikilla.
  Onhan tuossa kävijöitä ihan huimat määrät, *kahvipannu* kuumana koko ajan :)
  Onnittelut hienosta suorituksesta molemmille.

  Hieno on myös dietti suorituksesi, yhtäkkiä humahti paino, kuten arvelinkin, kivaa!
  Ja tyttärellä noin paljon, upeeta!
  Siitä on hyvä jatkaa iloisin mielin.
  Minä punnihen vasta joko huomenna tai keskiviikkona.
  Sitten kevään jatkuessa lähdetään vaateostoksille ;D
  Tuossapa poron käristyksessä ei olekaan hh, osta pois, olet sen ansainnut, minä pistän siihen joskus pekonia, kun on aika kuivaa minusta poro pelkästään, nyt voi syödä mielin määrin rasvaa, kun on karppaus päällä.
  Ja aamusin pekonia.
  Joo taidan olla pussikeitoilla pääsiäiseen asti, ainakin tällä hetkellä tuntuu siltä, pääsiäisenä mökillä vähän herkkuja, ja sitten jatkan kesään karpaten.

  Voi, saukon nähnyt, ihanaa, niin eihän se kamera ole mukana kun jotain kivaa näkee.
  Minunkin kurre tosiaan oli niin vikkelä, että ei kunnon kuvaa saanut, mutta laitoin blogiin, kun oli niin kaunis väri jo turkissaan.

  Joo tuota pitää harjoitella tuota tähtikuviota, en taas muista, mikä oli valotusarvo.

  Koskikara on myös niin vikkelä lintu, ettei onnistu minulla lähikuvat, paljon naakkoja vaan saan kuvattua, ne on tulleet rohkeammaksi, se sopii minulle, voin siis kuvata, mutta pitäs keksiä joitain muita lintuja välillä blogiin.
  Näin Sulkavan sulalla virralla taas minäkin isokoskelon, vaan tulipa huonot kuvat, poistin kokonaan.

  Jep, kyllä minunkin vähän pitää Mattia kehottaa tekemään, mutta kyllä se sitten tekeekin, tiskaa ja sellasta.
  Hyvä että teillä alkoi asiat toimimaan, etkä sinä joudu kaikkea tekemään :D

  Helluntalaiset on iloisia mukavia ihmisiä, kuten kerroin olen sen myös huomannut.

  Kivaa tuo teidän munan maalaus päivät, voin kuvitella miten kaunista jälkeä tulee, varmaan saamme niitä ihailla pääsiäisen seutuun, kenties?

  Minulla on askel kummasti keventynyt, mutta juosta en ehkä vois, kun on nivelrikko, mutta keveä on olo, kun vielä jaksais.
  Mutta jaksetaan yhdessä, se on paljon mukavampaa, kun voi toiselta kysellä miten karppaus edistyy.

  Kiitos kuvistasi, tulivat, kerrotko joskus mihin kokoon pienennät?
  Nyt on pari päivää kiireistä touhua, NYT vasta Matti heräs ,mennään mökille ajelemaan, ja on kaikenlaista.
  Ihme unikeko sekin, no se taitaa olla *nukkumatti* ;D
  Syön ensin tomaattikeittoa, se ripeästi valmistuu 3min.

  Ihanaa alkavaa viikkoa Manteli :)
  T
  Seijastiina

  VastaaPoista
 146. Hei, Seijastiina, ja kiitos, otin kuvan eilen illan suussa, joten tuore kuva oli.
  Vein tänään kuvat musiikkiopistolle näytille, hyvin kelpasivat, saavat käyttää haluamallaan tavalla.
  En osaa pienentää kuvia kuin sillä Photoshop Elementisllä, leveydeksi laitan yleensä tuhat (jotain?, en muista mikä yksikkö) ja korkeus muodostuukin sitten siinä samalla itsekseen, se on yleensä pienempi. Sitten tallennan kuvan nettikansiooni ja kooksi tulee yleensä 400-1000 kt (jälleen ?-merkki).
  Kuva näkyy hyvänä blogissa. mutta se huononee, jos esim. yrittää sitä taustakuvaksi tai tulostaa isompana eli siten kuvaa ei voi käyttää helposti hyväksi, luulisin. Minkähän takia en voi laittaa blogiin kapeita kuvia, tekstit menevät ihan sekaisin kuvan sivuun?

  Saitko mitään helpotusta selkävaivaasi lääkäriltä? Minäkin käväisin tänään näkötestissä työterv.huollossa ja mittuutin samalla verensokerini. Iloitsen, koska se oli laskenut 4.4, viimeksi oli yli kuuden eli karppaus auttaa siihenkin.
  Marisin samalla jalastani ja hoitsu pyysi syömään parin viikon kuurin tulehduskipulääkkeitä, voisivat auttaa. Toinen vaihtoehto on jokin nivelenjäykistysleikkaus, ei kuulosta houkuttelevalta:(

  Sinulla on kyllä mahdoton itsekuri kun vain keittoja syöt, eikö yhtään tee mieli lihaa tai muuta? Näin iltaisin on yleensä vähän nälkä, mutta ei päivisin. Sinulla kyllä kilot rapisee, jos vain keittoa syöt. Minullakin olisi nyt enemmän energiaa, mutta kävely on melko mahdotonta tällä varpaalla.

  Kiitos vinkistä, laitankin sitten pekonia käristykseen, jota en ole vielä ostanut. Käristys onkin aika mautonta muuten. Tein sellaisia aamiaismöttösiä toissailtana, kohtuullisen hyviä ja hukkasin sitten ohjeen, nyt pitää etsiä uudelleen netistä:)

  Huomasin, että pyrstötiaiset tulevat aina samaan aikaan eli noin 17.30, niitä oli tänään neljä, ovat ihania. Sinun naakkakuvasi ovat ihania, minulla ei vielä ole yhtäkään, täällä ovat tosi arkoja.

  Onkos Matti aamu-uninen:), minäkin ole ikävä kyllä, haluaisin juuri toistapäin. On varmaan kiva käydä mökillä vaikka vielä ei voi mitään tehdä siellä. Huomiseksi on luvattu kovaa suojaa, toivon, että tulisi sitten lapsuuden hankikannot. Sitten voisi mennä pellolle kävelemään ja jäälle, saisi uusia kuvauskohteita, tietenkin varpaan pitää parantua ensin.

  Ajattele, enää 10 päivää ja huhtikuu alkaa, se on sitten muuttolintujen aikaa, ihanaa. Mustarastaan ensimmäinen laulu saa aina vedet silmiin, niin kaunista kuunneltavaa.

  Nytpä lähden katsomaan, minkä haasteen olet laittanut, huomasin kommenteista:)
  Juu, karpataan yhdessä, vielä en ole kyllästynyt, kun tuo verensokerikin parani ja muutenkin on hyvä olla...silti tekee mieli kakkua ja keksejä:)

  Iloista iltaa sinulle!!

  t. Manteli

  VastaaPoista
 147. Heips!
  Joo minun täytyy kun ennätän koettaa pienentää tuolla Matin koneella joitain kuvia.
  Joo en minäkään aina osaa noita kuvia blogiin asetella, teksti on välillä vaikka missä, ja en sitten jaksakaan enää, ajattelen ,että olkoot.
  Tuon facebook muuten taitaa olla aika tyhjän kanssa minulle, olen miettinyt lopettaa ihan alkuunsa, katotaan vielä.
  Riittää kun kotikokissa ja blogit käyn läpi :)

  Hyvä juttu, tiesinkin ,että tämä karppaus auttaa esim. sokeri arvoihin, no toki kun ei herkutella makealla, mutta myös verenpaine on hyvä karpatessa.
  En saanut mitään selvää omista asioistani, olin vähän kiukkuinen, kun eivät ala tutkii kunnolla, menen ýksityislekurille, oma lääkäri olikin lomalla, just sopivasti:/
  No pääsen ainakin astma tukimuksiin 4.4 .

  Tuo niveljäykistys kuulostaa aika ilkeältä ,sitä ehdotti aikoinaan myös minulle ordopedi, en mennyt koko leikkaukseen, eikä tuo varvas kolotakaan,tälläkertaa, mutta kipeä se on kun taittelee tai astuu muhkuraisilla poluilla ja aina turvoksissa.
  Sama mulla, kovallakaan ei ole hyvä kävellä.
  Fysioterapeutti sanoikin kun katseli, että pitäs ostaa tuki kenkään, kun astun jalan sivulla nyt varoen varvasta.
  Jalka voi aikaa myöten vääntyä näin nyt.

  Joo keittoja syön vielä, en uskalla edes leipoa vielä, mutta pääsiäiseksi teen jotain herkkuja sinne mökille, minne mennään, juhlimme siellä Marjutin synttäreitä, jotka tosin on jo 6huhtikuuta, mutta juhlimme siellä.
  Ajattelin ostaa hänelle ompelukoneen lahjaksi, kun nytkin on omani hänellä, eikä hän muistanut tuoda sitä viimeksi tuolle mökille, missä oltiin..hööö.
  Haetaan Mona taas alkukuusta, kun menevät laivalle juhlimaan niitä synttäreitä, otan koneeni ..heh, sitten pois, pitäs ommella tilkkutyöt kiinnostaa meinaan.

  En mitannut vielä, mittaan huomenna painon, mutta tuntuu, että on lähtenyt, kyllä.
  Aamias möttöset kuulostaa hyvältä, jospa löydät ohjeen vielä, niin kerro ihmeessä.

  Naakat tottuu minusta, nää täällä ainakin on tulleet aika rohkeiksi.
  Pyrstötiaista en varmaan ole ikinä nähnyt, pitkäpyrstöistä.

  Matti on aamu uninen joo, ja nukkuu vielä päikkäritkin, minä olen ilta uninen.
  Jeps mökille tänään, eilen jäi väliin, vaikka suunniteltiin toisin, no kivaa, se on tänään edessä.Luntahan siellä varmaan on, että en tiedä ,pääseekö edes sisälle.
  Haluan myös käydä kuuntelemassa, joko on mustarastas tullut, viime kesänä se piehtaroi mökin pihalla tammen lehti kasassa.
  ja laulurastas oli myös koko kesän pihalla.
  Kaipaan peippojen laulua.
  Mustarastaan laulu on ihanaa kuunnella myöskin, meillä täällä on luontopolku tuolla rannalla, kiertää ja metsässä, siellä on myös punakylkirastas, on oikein kyltti, että täällä pesii punakylkirastas.
  Eikös se ole pienempi kuin mustarastas, en ole koskaan nähnyt, mutta äänen tunnistin viime kesänä.

  Oi, ihana huhtikuu, sitten puolessa välissä saadaan odotella kurkia, on kivaa!

  Ohoo, Matti heräsi, no johan tuo kello lähestyykin yheksää, kohta lähetään maalle.

  Iloista päivää sinulle Manteli!
  T
  seijastiina

  VastaaPoista
 148. Heippa, Seijastiina, en ennättänyt ennen tulla tänne. Sen haasteen kanssa menikin aikaa, kun taas jokin mättää tietokoneella, en tiedä, onko hiiressä vikaa vai missä.

  Kurjaa, jos et saanut apua lääkäriltä, on minullakin joskus käynyt samoin, se ärsyttää.
  Paino heittelee taas, oli noussut yön aikana 700 g, ihmeellistä, mutta olo on muuten hyvä.

  Laitan niitä pyrstötiaiskuvia seuraavaan postaukseen ja punatulkkuja myös, sain samalla kertaa niistäkin pari kuvaa.
  Kävittekö mökillä tänään, oli kyllä lämmin ilma, mutta olin töissä, ehkä pidän ensi viikolla yhden lomapäivän.

  Sellainen luontopolku olisi minullekin ihana, voisinkin suunnitella. En vain uskalla mennä metsään yksin, mutta jos Jukka tulisi, niin se onnistuisi. Sitä kuvauskoppia aina vain haaveilen, olisi ihana.

  Joo, punakylkirastas on aika pieni, sillä on omanlaisensa laulu. Laulurastaan laulu on monipuolista ja ihanaa samoin mustarastaan.

  Kiva kun saatte Monaa aina välillä lainaksi, Mona on tosi suloinen♥ Tyttärelläsi onkin yllätys tiedossa, jos ostat niin hienon lahjan, hänkin sitten pitää ompelemisesta.

  Nyt menen vielä leipomaan mantelileipää, vaikka väsyttää turkasesti, tiskata en jaksa tänään.

  Iloista keskiviikkoa sinulle, voi hyvin♥

  t. Manteli

  VastaaPoista
 149. Hei Manteli!
  Pikainen viesti nyt minulta, kun on meno päällä.

  Paino on pudonnut 4kg viikossa!!!
  Joo, huima määrä, mutta kyllä se tasaantuu, tiedän sen ,alussa vaan on nestettä kehossa niin paljon.

  Pitäsköhän miedän laittaa silloin tällöin kun on asiaa S.postia, kevään edetessä ei ennätä blogittelemaan aina, kaikki vapaa aika pitää vaan olla ulkona.
  Tänään laitan vielä yhden postauksen, sitten harvennan ,ainkin tuota Seijastiina blogia.

  Käytiin mökillä, ja siitä jotain laitan blogiin, tai mökin pihassa,sanoisin näin...

  Oliko tuo teidän mökki tuossa kysymys, vastaus postauksessasi, vai kotitalo, jos voin kysyä, kaunis on ainakin :)

  Odotan kovasti niitä lintu kuviasi.

  Mukavaa päivää Manteli!

  VastaaPoista
 150. Hei, Seijastiina!

  Ensimmäiseksi onnittelen painonpudotuksesta, joka on ollut aika huimaa, tätä menoa 10 kiloa menee äkkiä.

  Joo, voidaan sähköpostailla, minäkin alan hiljentämään blogielämää toukokuun tietämillä. Ajattelin, että bloggailen vain sadepäivinä ja käsittelen kuvia. Kuvia kertyy varastoon satamäärin, täytyy vähän rajoittaa kuvien määrääkin. Nytkin on osa sunnuntain kuvista käsittelemättä, mutta sain illalla ne lintukuvat valmiiksi, kun vielä jaksaisin postata. taitaa mennä sittenkin huomiselle. Ruokakin on vielä laittamatta, nyt teen sitä poronkäristystä, mutta kyllä se olikin kallista!!!

  Joo mökki se on, maalattiin toissasyksynä ja viime keväänä, oli tosi kurjassa kunnossa pinta, nyt kelpaa katsella. Aika pieni mökki on , mutta ei kaipaa isompaakaan, yläkerrassa on pieni parvi, jossa on patjoja nukkumista varten. Keittiö on minimaalinen, ei sovi pöytää. Toisen oven takana oli ennen sauna, mutta purjettiin se, kun saunomme vain telttasaunassa, on niin pitkä matka rantaan. Saunakamari on vielä kesken, pitäisi laittaa puulattia, nyt on kaakelit ja haisee vielä saunalta. Tykkää silti olla lomalla vaikka viikon yhteen menoon, luonto on niin ihana ja on hiljaista, vain lintujen ääniä kuuluu.

  Kävin blogissasi, ihanat aurinkoiset kuvat sait mökkireisulta, kaunis punainen mökki, terassilta on hyvät näköalat. Tulisipa jo kevät ja lumet sulaisivat niin me molemmat pääsisimme mökille.

  Lähden tästä käristelemään sitä ruokaa, lisään sekaan suppilovahveroita ja sipulia ja sitä pekoniakin, varmaa tulee hyvää.

  Hyvää yötä sinulle!!

  t. Manteli

  VastaaPoista
 151. Manteli, ekat kilot lähtee, kun on sitä nestettä, mutta nyt jälleen mittasin yössä 1/2kg veks.
  Nyt en mittaa kuin taas viikon päästä :)

  Minunkin pitäs poistaa huonoja kuvia ja siivota konetta, tulis tilaa lisää, en olevinaan kerkiä.

  Poronkäristys on kallista, minä jatkan keitoilla.

  Niin on ihana mökki kyllä ja kaunis, siinä on luonto ympärillä ja lintujen laulut, voin kuvitella miten ihana paikka ♥
  Me sitten monet innokkaana odotetaan mökeille pääsyä keväämmän tullen.
  Vielä vähän yli kuukausi.
  No meillä on onneksi se yksi mökkireissu tuolla kauempana tiedossa pääsiäisenä.

  Matin täytyy tehdä pari pönttöä lisää omalle mökille, kävin jo kahlaamssa lumihangessa, onko tinttejä ,ja puussa oli monta.
  Siinä on takana kuusikko, missä korppejakin on pari.
  Syksyllä hyvin löytyy tavallaan haapasieniä, paitsi viime syksynä ei lainkaan.

  Hyvät on herkut sinulla ollut illalla, nam.

  Voitko laittaa minulle S.postia ,olen hukannut osoitteesi.
  En muistanut laittaa sitä osoitekirjaan, kun poistin postia se poistui.

  Mukavaa päivää Manteli.

  VastaaPoista
 152. Hei, Seijastiina, laitan sulle postia, voin laittaa molemmista posteistani, katselen kotona usein työpostinkin, ei väliä kumpaan lähetät.

  Paino junnaa siinä kolmessa kilossa, ei laske, syönköhän liikaa kaloreita, no katsotaan sitten lauantaina. Jos paino ei ole yhtään pudonnut, täytyy miettiä sitä vanhanaikaista kaloridieettiä, vaikka siinä onkin nälkä vähän väliä. Voihan siinäkin syödä ainakin broileria aika paljon ja salaattia tietenkin. saa nähdä sitten. viitsinkö alkaa punnitsemaan ruokia.

  Varmaan huomasit, että mökki on aivan luonnontilaisella tontilla, laitan kesäksi vain ruukkuihin kesäkukkia. Jos tuuri käy, pääsee noin kuukauden päästä saunomaan. Luulen kyllä, että jäät lähtevät vasta toukokuun puolella.

  Matti on kiltti, kun tekee pöntöt lintusille, minä olen ostanut kirpparilta jo monena vuonna pönttöjä. Mökillä niitä on vähän liiankin kanssa, mutta kotona pitäisi vaihtaa osa uusiin. Oletko nähnyt saanut kuvia korpeista, ne ovat arkoja lintuja, kauniita.

  Olen justaan lähdössä ruokatunnille, eväänä sitä poronkäristystä, nam.

  Ulkona on oikein myrskyinen sää, tuuli kolisuttaa ikkunoita, en taida mennä tänään pihalle, vaan yritän laittaa ne lintukuvat blogiin.

  Hauskaa päivän jatkoa sinulle:)

  t. Manteli

  VastaaPoista
 153. Heips Manteli!
  En tiedä oletko laittanut postia, mutta en ole saanut, siksi tulinkin kurkkimaan tänne, nooo.. olisin minä tullut muutenkin.

  Kamala päivä, ei kerkii edes blogissa käydä, käyn huomenna, mutta tänne halusin vielä ehtiä.
  Siivousta ja asioita ja sauna tuossa juuri äsken.
  Tänään oli myös huono ilma, ettei harmittanut ettei ulos kerennyt kunnolla.
  Lintutarhalla kävin kyllä mutta myöhään, ei ollut enää tuttuja työntekijöitä, kun huuhkaja on kadonnut!!
  Olisin kysynyt missä se on...

  Kävin myös pankkitunnukset ottaa verkkoon, ymmärsin että ne on heti auki, mutta eipä ollutkaan.
  Ostin Kirstiltä kauniin koru setin vielä Marjutille, sentään 30 täyttää, niin vähän lahjoja enemmän ja se ompelukone.
  No Matti maksoi omilla tunnuksilla.

  Joo, mä haukkasin saunan päälle palan pizzaa mitä tein, en voinut vastustaa, tuli aika mehevää, mutta rankaisen itseäni ,enkä syö huomenna mitään, ei se haittaa, olen ennenkin paastonnut, parhain paasto kesti 8 päivää, sitten alkoi telkkarin teksti hämärtyä, joten lopetin, ja se näkökyky palasi heti.

  Luonnon tilassa on myös suurilta osin meidänkin oma kesäasunto, kuusikko on takana, joitain kasveja on ja laitan kesäkukkia, ja muuten niitä ihania juhannusruusuja on joku istuttanut aikoinaan myös.
  Toden totta, just tuossa saunassa äsken kerroin Matille, että vähän yli kk ,niin kylvetään omassa mökki saunassa, vaikka vuokramökkihän se on, mutta meidän vuokrakesäasunto aina kuitenkin.
  Ne blogini lampaat ja heppa on isännän, siinä vähän matkan päässä, käytiin kylässä.
  Eikö ole ihanaa, päästään luonnon helmaan, aina sitten kun tahtoo.
  Vaikka te taidatte jo muutenkin asua luonnonhelmassa :)

  En ole saanut kuvia korpeista, tunnistan kyllä äänestä ja joskus aamu varhain tai illalla lentäävät pellon yli.

  Ihana tuo sinun lintupostaus muuten, sinä se osaat ♥

  Minun piti tehdä joutsenen profiili kuvasta postaus vaikka Vuodenaika blogiin, en kerennyt, ehkä huomenna, kun Mattikin on iltavuorossa 2 iltaa.

  Vitsi kun nauroin juuri :hauskat kotivideot , kissat ihme ääniä osaa pistää sitten, voit varmaan kuvitella.

  Koeta jaksaa vielä, kyllä se paino tippuu, meidän pitää vaan enemmän liikkua, ei saa luovuttaa, minäkin tänään vaan hiukan 'hairahduin', mutta huomenna jatketaan.

  Nyt Keno, toivotan sinulle hyvää iltaa ja levollista yötä Manteli.

  t
  seijastiina

  VastaaPoista
 154. Heippa, Seijastiina, en minäkään ehtinyt sähköpostailemaan, lähdin heti töistä tullessa pihalle, turhan takia kuitenkin, ei löytynyt mitään kuvattavaa ja oli välillä pilvessäkin, kylmä tuuli taas.

  Juuri kun piti alkaa siivoamaan, tuli Mikko-poikani käymään perheineen ja kahvit piti keitellä. Vasta hiljan lähtivät ja siivous siirtyy sitten huomiselle, ehkä vähän kuitenkin järjestelen jo tänään. Ihaninta on, että saa nukkua huomenna pidempään.

  Pankkitunnukset on kyllä kätevät, saa milloin vain maksaa laskuja ja katsella tilejänsä (jotka ammottavat tyhtyyttään:)

  Oletko vieläkin vaan keittolijalla, kyllä on kova kuuri, varmaan laihdut. Kerran kokeilin paastoa 3 päivää ja voin huonosti koko ajan. Vieläkin täällä karpataan, mutta paino ei putoa. Anni on laihtunut 5.5 kiloa. Miniäni kanssa juttelin just illalla karppaamisesta ja hän sanoi, että syön ehkä liian vähän rasvaa, mutta mihin ihmeeseen sitä sitten laittaisin? Öljyä laitan salaattiin ja syön rasvaista sianlihaa välillä, kaikki rasvainen etoo. Olo on kuitenkin aika hyvä, joten vielä vaan jatketaan karppaamista.

  Muistin, että onhan meilläkin pieni juhannusruusu mökillä ja muutama vuorenkilpi siinä rinteessä. Vanamoita on juhannuksen aikaan ja lähimetsässä on valkolehdokkeja ja kielojakin vähän. Tosiaan vähän yli kuukausi, niin pääsee saunauinnille hyrrr:)

  Ihanat joutsenkuvat sait, niitä minun on vaikea saada, kun ei ole järveä kodin lähellä ja mökin joutsenet ovat niin arkoja. Oletko kuvaillut sillä pitkällä putkella, sillä saa kaukaakin kuvat joutsenista. Minä joudun ottamaan lintukuvani parin metrin päästä, jos haluan oikein lähikuvia, tinkkiset tottuu aika helposti.

  En ole muistanut katsoa kotivideoita pitkään aikaan, juu, kissat ääntelee joskus hassusti.
  Jalka on vielä niin kipeänä, etten voi liikkua kuin pienen matkan, mutta ei se ole huonontunutkaan, jos paranisi kuitenkin.

  Huomenna menen aamusta pihalle, jos aurinko paistaa, tietty lintuja bongaamaan. Äitikin tulee aamupäivällä ja sitten alkaa taas munasouvi:), minä tosin maalaan sitä kipsipupua vielä.

  Nyt lähden blogikierrokselle ja sitten varmaan nukkumaan. Kauniita unia sinulle Seijastiina:)

  t. Manteli

  VastaaPoista
 155. Heips!
  Minä vietän tänään rauhaista iltaa yksin, Matti on iltavuorossa.
  Innostuin leipomaan, huomenna varmaan postaan ne.
  Enkä maistanut yhtään mitään.

  Keittokuurilla yhä,tänään tosin paastoon, niinkuin eilen päätin.
  Minäkin aloin ihmettelee tuota sinun karppausta.
  Mitä jos vähennät salaatin syöntiä, ja lissäät munia, lihaa, kalaa, kanaa, joissa on vähemmään hiilareita.
  Mutta hyvä olo on tärkeä, minullakin oli tänään oikein energinen olo ja on yhä.

  Vuorenkilpeä on meidänkin mökillä ja myös kasvaa kaksi valkolehdokkia, siis kaksi :D
  Ne tuoksuu kesäöisin ihanalta.
  Vanamo on ihana hentoinen ja pikkuinen.

  Joo hrrrrr...kehrätään täällä, on se niin mukava päästä omalle mökille pian ja maalle.
  Talvisin kestää tämän kerrostalo asumisen, mutta ei kesällä, ei.

  Jeps, pitkällä putkella otin joutsenkuvat.
  Minä vähän taas äsken selailin, on sinullakin kauniita joutsenia.
  Niin, ihana kun pääset lähelle pikkulintuja, silläpä ne ovat niin hyviä ja teräviä nuo lintukuvasi, ihania!
  Kyllä ne tottuu, naakatkin tottuu, kun käyn syöttää pikkulintuja, ja vien vielä talipalloja, naakat lentää syömään heti.
  Olisin toivonut, että pikku tintitkin ennättäs syödä, mutta ei ,ne lentää pois, kun naakat tulee.
  Mutta sellasta se on ,naakallakin lienee nälkä.
  Pitää huomenna laittaa yksi naakkakuva taas postaten.

  Voi harmi tuota sinun jalkaa, niin sinulla on onneksi istumatyö, ei tarvitse saikkua ottaa.
  Minun pitäs mennää koulutukseen ensi viikolla, mutta epäilen ettei selkä kestä sitä yhtäjaksoista istumista 6 tuntia, joten mietin, jos kävis saikkua hakee.
  On taas aika ärtynyt, jopa munien vatkaaminen otti selkään.

  Ai taas munia, varmasti kivaa maalata, oletko muuten hyvä piirtämään?
  Minä jotain piirtelin ennen, lyijykynä työt eniten kiinnosti, nyt en vuosiin ole mitään piirtänyt.
  Taidan hiukan tehdä palapeliä, sekin on aika vaikea, kun on paljon sinistä.
  Kiertelen huomenna blogeissa.

  Mukavaa maalaushetkeä äitisi kanssa ja muutenkin leppoisaa lauantaita Manteli.
  t
  seijastiina

  VastaaPoista
 156. Heips, Seijastiina, voi tuota sinun itsekuriasi, oot kyllä mahtava! Tänä aamuna puntari näytti 3.6 kiloa laihennusta, eli 300 g sitten kuitenkin putosi, onhan sekin jotakin.

  Ajattelinkin , että olen laihtunut sen takia, kun olen syönyt aika vähän, siis kalorimäärä on jäänyt aika pieneksi. Ketoosissa en ainakaan ollut, kun kokeilin. Kyllä hiilarit pysyy alle kahdenkymmenen, vaikka nyt voisi syödä jo 30g. Salaattia syön aika vähän, kun olen laiska tekemään.
  Anni oli laihtunut jo 6 kiloa, mutta tänään hänelle tuli kaveri yöksi ja Anni päätti pitään hiilaripäivän, minua harmitti:( Ei se mitään , jos vain pystyy sitten jatkamaan huomenna karppausta.

  Hyvinhän se putkella kuvaaminen jo sujuu, tarkat kuvat joutsenista sait. Tänään kökötin taas lintujen luona, mutta oli pilvistä, silloin ei saa hyviä kuvia. Ihanat pyrstötiaiset tulivat taas, otin pari kuvaa ja myyrästäkin sain jonkinlaisia kuvia.

  Katsoitko luontofilmin, ehdin melkein kokonaan katsomaan, vaivaishiiret ovat söpöjä ja vesikko, taas tuli ikävä kesää.

  Jalka tuntuu vähän paremmalta joka päivä, tulehdus on varmaan talttumassa. Voi sinun selkääsi, istuminen on selälle pahasta. Dieetin myötä on tullut kankeutta jäseniin ja suonenvetoja, jotain vitamiinia en varmaan saa, täytyisi tutkia, mitä puuttuu.

  Maalasin sen pääsiäispupun valmiiksi ja äitini maalasi monta munaa. Ajattelin, että voisin perustaa uuden verkkoalbumin, johon laitan tekeleitäni, maalattuja kiviä ja tauluja. En osaa piirtää yhtään, mutta öljyvärimaalauksia olen maalaillut. En välitä niitä luontoblogissa esitellä, mutta verkkoalbumiin voisin laittaa. Samaan albumiin voisin laittaa manipuloituja kuvia
  Voisitko sinäkin laittaa piirustuksiasi, olisi kiva nähdä, varsinkin lyijykynällä tehtyjä, kun en itse osaa piirtää.

  Anni on hyvä piirtämään koiria, satunnaisesti hän harrastaa piirtämistä. Valokuvaaminenkin sujuu jo hienosti ja kuvankäsittely, olen vähän neuvonut.
  Palapelissä taivas on vaikein osuus, jätän aina sen viimeiseksi:) Liimaatko palapelin tauluksi?

  Taidan tästä lähteä blogikierrokselle ja sitten vielä käsitellä kuvia. Selviytyjätkin tulisi telkusta, mutta en taida alkaa sitä katsomaan.

  Huomenna on sitten kesäaika, ihanaa, että ilta on pisempi, mutta kamalaa, kun pitää tavallaan herätä tuntia aikaisemmin.

  Rauhallista iltaa sinulle palapelin parissa, toivottavasti saat valmiiksi:)

  t. Manteli

  VastaaPoista
 157. Heips!
  Minulla on nyt kauheesti energiaa, olen siivonnnut laatikoita, ja en tiedä mitä enää tekisin, kun yleensä minulla ei ole ongelmia mitä tekisin, ulos ei voi mennä, on kylmä.
  Tämä dieetti tekee kyllä, että on aina kylmä.
  En jaksa lukeakaan, niin tulimpa tänne.

  Hyvä juttu, siitä se alkaa taas viimein tippua paino, hyvä, hyvä!
  Onko sinulla ketoosin mittaukseen tarvittavat jutut, minulla ei, läskiä lähtee, kun on kylmä..hih.
  Hyvä pudotus Annilla, voi jee!
  Se vaan on ,että saattaa sortua makeaan ainakin helposti, tiedän sen kokemuksesta.
  No toivottavasti Anni jatkaa, on kerta hyvällä mallilla jo karppaus.
  Kannustan vaan teitä jatkamaan.
  itse paastoon varmaan tämänkin päivän, en ihan varma ole, mutta ei siis yhtään ole nälkä!

  Voi kun minä näkisin pyrstötiaisia, mutta ei niitä ole täällä, tuolla Koskensaaressa on, luin juuri lehtistä,mistä kerroin, jossa pesii sekin punakylkirastas.
  Siellä mustarastaan laulua käydään aina kuuntelee kesä illoin jos ollaan kaupungissa.

  Kävin aamulla ruokkii lintuja, sinitiaisia ja talitiaisia vaan oli ja naakkoja.
  Lammella jatkuu sama touhu, ei lampi ala sulamaan kun on niin kylmää.

  Minä missasin luontodokumentin myös tänä aamuna, en tiedä miksi, ei tullut avattua telkkaria heti ,niin unohtui, mistä tälläkertaa kertoi?

  Jalallesikin varmaan tekee hyvä, jos kiloja lähtee, alkaa parantua ehkä jotenkuten.
  Hyvä juttu.

  Hei tuo on hieno idea, tee albumi ,toivoisin niin näkeväni niitä ,mitä maalaatte äidin kanssa, kun olet paljon puhunut, kiva laita vaan albumi tai uusi blogi :)

  Minun piirustukset on päässeet roskiin, olen muutellut niin paljon, että en kaikkea säilytä, kirjoitin myös omia novelleja,itselle, runoja, mutta kaikki on poissa.
  Enkä kirjoita blogiin kuin lainattuja, tai on siellä pari, en muista mitä, niin omiakin.
  Minä taas en oikein mielestäni osaa maalata, pitäs käydä kurssi.

  Minulla on nyt menossa lumileobardi palapeli, vaikee, kun on lunta vuorilla, ja valkeaa, kuten arvaat, ja on siinä tietty taivastakin.
  Vedetään Matin kanssa paksu kontaktimuovi päälle.
  Mulla on noita kamalasti, tehtyjä ja tekemättömiä.
  Mökille vien sudet..huuuu.. ja majakan, missä oli valkopäämerikotka, monet on kaapissa odottamassa jotain :D

  Minä siivosin eilen turhista kuvista koko valokuva kansioni, yli 1000 kuvaa roskiin.

  Taidan alkaa, kun nyt innostuin muokkaamaan jotakin kuvaa noilla ohjelmilla, ehkä Photoscapella, se on hyvä.

  Kesäaika, ups en huomannutkaan,Matti oli siirtänyt kellot :D

  Mukavaa sunnuntai iltaa Manteli!
  t
  seijastiina

  VastaaPoista
 158. Hei, Seijastiina, tulin juuri palelemasta pihalta, kovaa tuulee taas ja on pilvistäkin:(

  Voi sinua, aina vain paastoat, joo kylmä on silloin kun laihtuu, muistan, kun joskus olin kaloridieetilla ja koko ajan paleli, nyt ei ole paljoa palellut.
  Onneksi Anni aloitti uudelleen tänä aamuna, 400 g oli tullut painoa yön aikana, karkit sen tekivät).

  Nyt en ollut laihtunut, eilen saattoi mennä yli 20g hiilarit. Joo, ostettiin niitä ketoositikkuja, pari kertaa olen kokeillut, aika haileat lukemat.
  Tänään tehtiin karpaajan pizzaa, ihan hyvää oli. Varvas tuntuu aina vaan paremmalta, ehkä ensi viikolla pääsen kävelylle, jippii. Onko selkäsi vielä kipeänä?

  Tämähän olisi mainio dieetti, kun veriarvotkin paranivat ja vatsakivut loppuivat, mutta kun koko ajan tekee mieli pullaa ja keksejä. Mustikkapiirakkasi oli niin herkullisen näköistä, että kuola melkein valui näppäimistölle:) Ehkä ajan oloon makeanhimo unohtuu...

  Näin tänäänkin pyrstötiaisia ja pari kuvaa otin, ehkä näet kesällä niitä mökillä. Minä taas en koskaan näe naakkoja, vaikka haluaisin. Pidän varislinnuista, ne ovat niin leikkisiä ja viisaita.
  Luontofilmi kertoi Saksan maaseudusta, vaivaishiiriä ja vesikoita, majavia ja kotieläimiäkin, mukava oli.

  Joo, kansalaisopistolla on maalauskursseja, niillä minäkin kävi vuosia. En ole maalannut kuin parikymmentä taulua, olen niin hidas ja pikkutarkka, nauroivat aina maalaustunnilla pensseleilleni, kun olivat niin ohuita. Harmittaa, kun en ottanut kuvia lahjoittamistani ja myymistäni tauluista, pari taulua sain myytyä.
  Valokuvaamisen myötä maalausinnostus lopahti enkä enää osannut mitään, siksi lopetin. Kyllä joskus voin perustaa albumin, kun kuvaan kaikki loput taulut, yhdessä on ilveksen kuva, se onkin paras tauluni.

  Voisithan kirjoittaa uusia runoja ja laittaa blogiin, minä en osaa kirjoittaa runoja, ehkä aivan pieniä ajatuksia vain.

  Palapeleistä saa hienoja tauluja, ostin joskus sellaista palapeliliimaa ja liimasimme pari taulua. Lumileopardi on kaunis, näin Ähtärin eläinpuistossa viime syksynä.

  Sinulla on ollut suursiivous, niin paljon kuvia roskiin. Minunkin pitäisi vähän tehdä sitä ja viime vuoden kuvat on tallentamatta dvd-levyille, laiskottaa sekin.

  Hih, meillä on kellot vielä talviajassa, myöhästymme huomenna töistä:)) Täytyy kännykkä ainakin päivittää.
  Nyt alan käsitellä kuvia taas, en tiedä koska ehdin laittaa blogiin, olisi sellainen vanha mänty ja Virtain kolmanneksi suurin koivu kuvattuna ja tietenkin sinttejä ja koskikara kaukaa kuvattuna.

  Yritin tänään saada huutonetistä sellaisen telejatkeen huudettua, mutta hinta nousi 290,00 euroon, kipurajani oli 280,00. Se olisi lisännyt millit 280 mm. olisi saanut kurjet kuvattua vähän lähempää. Olen taas haudannut haaveeni siitä 300-millisestä, koska Anni menee autokouluun ja se maksaa. Jukka ajaa talvisin latuja ja saa juuri sen verran, että ajokortin saa maksettua eli se siitä.

  Ensi viikolla on luvassa pari aurinkoistakin päivää, ehkä, ja pidän varmaan tiistain lomaa ja menen taas kuvailemaan lintuja.
  Voisi se kevät jo tulla pikkuhiljaa, kohta on huhtikuukin.

  Leppoisaa sunnuntai-iltaa sinulle, voi hyvin:)

  t. Manteli

  VastaaPoista
 159. Heips vaan!

  Hyvä, että Anni jatkaa karpaten, se on sitten kesällä ihana, kun muutamakin kilo on poissa.
  Minä en tänään ole kerennyt ees syömään, kuin nyt, tein tomaattikeiton, ihan samoja pusseja.
  pizza kuulostaa hyvältä, Marjutilla on myös se kotikokissa, kun sinne voi laittaa muualtakin ohjeita.
  Nauratti tuo sinun ..'kuola melkein tippui näppäimistölle, anteeksi, mutta oikeesti nyt naurattaa :D
  Minä olen ihan hullulla tuulella, naurattaa kaikki pikkuisetkin asiat.
  Nauroin katketakseni, kun tuolla kotikokissa on tapahtunut muutoksia, ja eräs 'kokki' laittoi yksityisviestiä minulle, miten kaikki muutokset on mennyt ihan huonompaan suuntaan, on tullut jopa haamukatsojia ja samat viestit tulee siellä monta kertaa, että se siitä uudistuksesta.

  Jeps, ainakin punarinta asusteli viime kesänä mökillä, mustarastas ja laulurastas.
  Tässä palapelissä on lapsi lumileobardi.
  Mekin nähtiin Korkeasaaressa lumileobardi viime kesänä.

  Minä kerran yritin huutaa Arabian tuota Ali sarjaa huutonetistä, kun oli vielä täällä Heinolassa, en onnistunut, liian korkealle meni hinta.
  Ehkä sinua vielä onnistaa, ja Sigmalla saat halvemman.
  Hei, en muista olenko edes kysynyt mikä kamera sinulla on?
  Ei muuta kuin ostat objektiivin, olet työssä käyvä!
  Hyvä ,että sinun jalka osoittaa paranemisen merkkejä.


  Olipa taas asioita ja lääkäreitä tänään.
  Nyt pitäs soittaa ordobedille tuosta nivelrikosta, kun se on alkanut mustua toiselta jalan syrjältä, aina kun astun kummasti, sehän se nivelrikko oli varpaan tyvessä.
  Mutta kävin selän vuoksi, en jaksa kauan istua, kun koskee, sain Sirdaluttia, kuulemma ne ramaisee.
  Ja astma lekuri aikaa soittivat kotiin, että voisko siirtää, no siirrettiin 8pv sitä.

  Kylmää on ,hyytävää hui..
  Toivottavasti on lämpimämpää kun mennään pääsiäis mökille.
  Nyt otan muutaman runo kirjan ja hyppään vuoteelle, vähän parempaan asentoon.

  Mukavaa iltaa :)

  VastaaPoista
 160. Heippa, Seijastiina, täälläkin saatin hihityskohtauksia äidin kanssa kun muisteltiin menneitä ja kaikkia hassuja sattumuksia, joita meidän suvussa riittää:)

  Pieniä punarintoja on meidänkin mökin lähellä, ovat aika arkoja, mutta toisaalta uteliaitakin. Mökin ihanimmat linnut ovat kuikkia, joita yritän aina kuvailla. Yhtään täysosumaa en ole saanut, mökillä on iltaisin paha vastavalo, niin ettei saa tarkkoja kuvia.

  Huutonetissä tavaroiden hinnat nousevat yllättävän korkealle, huomasin, digikamera.net-foorumilta saisi usein halvemmalla, mutta aina myöhästyn. Kamerani on Canon EOS 500D eli jo aika vanhaa mallia, joskus haaveilen käytetystä 50D:stä. Annilla on se minun vanha 400D, sillä on otettu jo toistasataatuhatta kuvaa ja aina vaan pelittää.

  Nyt ei kyllä tarvitse vähään aikaa ostaa mitään, ruokalasku nousee taivaisiin tämän karppauksen vuoksi, liha on kallista. Tuolla Rajala Pro Shopissa olisi sellainen digitaalinen kuvakehys 39,00 euroa, olisi kiva viedä aina välillä mummolaan ja näyttää kuvia sillä.

  Sinulla on varmaan samassa paikassa tuo nivelrikko varpaassa. Minun varpaani on onneksi vähän parempi päivä päivältä. Kävelin tänään kokeeksi vähän eikä sattunut paljoa. Hirveä kylmä tuuli, palelen vieläkin.
  Toivottavasti selkälääke auttaa, pitäiskö ottaa illalla, kun muutenkin on menossa nukkumaan vai pitääkö ottaa aamulla?

  Onneksi pääsiäinen on vasta kuukauden päästä, kyllä silloin on jo lämmintä. Ensi yksi on luvassa yli kymmenen astetta pakkasta, hyrr. Päätin pitää lomapäivän huomenna, lupailtiin osittain aurinkoista. Tekisi mieli ottaa vieläkin vaan lintukuvia, toivottavasti pyrstätiaiset taas tulevat. Pelkään, että hippiäiset ovat kuolleet talven kovilla pakkasilla, en ole yhtäkään nähnyt.

  Sinä tykkäät lukea runoja. Minäkin ostin alennusmyynnistä runokirjan, missä oli kotimaisia runoilijoita, mutta miniäni vei sen heti lainaan, saa nähdä muistaako tuoda takaisin. Olisi ihana osata kirjoittaa runoja.

  Huomenna aion tehdä hampurilasia niistä mantelileivistä ja mehukkaista jauhelihapihveistä. Tänään on karppaus sujunut hyvin, mutta eilen oli koko ajan mielitekoja ja tais mennä yli hiilarit.

  Kuuntelen tässä samalla netin kautta radio Mozartia, niin ihanaa musiikkia, että silmät ihan kostuvat. Harmi, että Mozart kuoli niin nuorena, parhaat sävellykset jäivät säveltämättä. Pääsiäisenä kuuntelen aina kuolinmessun, niin surullinen.

  Tänään on vielä ruoanlaittoa, leipiä en leivo. Annille pitää laittaa jotain kouluun evääksi, hän ei syö siellä. Jukkakin tarvitsee evästä, postinkantajille ei ole ruokailumahdolisuutta, pitää hätäseen syödä postilenkillä.

  Eikö ollutkin ihanaa, kun oli niin valoisaa illalla, nyt ehtii töidenkin jälkeen pihalle.

  Aurinkoista huomispäivää sinulle, varmaan menet kuvaamaan myös lintusia niinkuin minäkin:)

  VastaaPoista
 161. Heips!
  Ihania nuo hetket äidin kanssa sinulla.
  Ihan ikävä tulee omaa äitiä, joka menehtyi nukkuessaan 2002.
  En osaa oikein vieläkään itkemättä ajatella häntä..nyyh..

  Meillä näkyy myös kuikkia, ovat aina aika kaukana, yritin rajata lähemmäksi, kun poistelin kuvia, ja kyllä niitä ehkä voin välillä kesällä käyttää jos en parempia saa ensi kesänä.
  Punarinnat on aika uteliaita.
  Rajasin myös yhden syksyllä otetun punarinnan lehtien seassa, aika kiva tuli, sitäkin vois käyttää syksyllä.

  Jeps, ja minulla oli Canon 450D EOS,en muista ehkä tuota oikein, kun ei tässä juuri ole vaan kaapissa :D

  Tuo digikehys kuulostaa kivalta.

  Joo, selkälääkettä kehoitti ottamaan illalla, laukaisee lihasjännitystä, eikä sais istua kauan.

  Voi hippiäsiparkoja, kyllä se tämä mennyt talvi on taas raastanut monet linnut hengiltä.
  Ja toivon ,että näet pyrstötiaisia, ovat ihania.
  Täällä tintti laulaa ikkunan takana jossain puussa niin intona, että kuuluu sisälle asti, ehkä se kevätlämmin vielä tulee.

  Mennään kohta taas lintutarhalle, huuhkaja oli välillä sisällä, kun huolestuin siitä, kun ei näkynyt, eilen taas oli, ja tuijotti kauniin silmin.

  Minulla on paljon runokirjoja, Marjut myös ostaa usein lahjaksi tai muuten vaan minulle ♥
  Saima Harmajan päiväkirjaa ja runoja on juuri nyt minulla auki luettavana, hän kuoli nuorena, jotenkin surullista :/

  Hui, kuolinmessu kuulostaa uhkaavalta, en muista kuulleeni.
  Mozart on kyllä upeaa kuunnella, niin hänkin kuoli nuorena.
  Minä en paljonkaan kuuntele musiikkia, radio ei ole meillä koskaan auki, Matti on samanlainen, autossa kuunnellaan pitkillä matkoilla cd levyjä joskus.
  Olen kyllä ladannut myös netistä musiikkia koneelle mutta harvoin kuuntelen.
  Mutta Mozartista pidän oikeesti.
  Eli kuuntelen klassista ♥

  Karppaus ruoka maksaa oikeesti, tiedän.
  Siksi minä päätin syödä nyt välillä näitä keittoja, tulee halvemmaksikin, eikä huvita tehdä ruokaa.
  Matille teen sitä mitä hän haluaa, ja usein hän sanoo, osta valmista, ei niitä aina tarvitse tehdä ite ruokia.

  Kivoja juttuja sinä muuten teetkin siellä taas, herkullista ♥
  Minulla ei ole makeanhimoa kumma kyllä, vaikka 'tavallisissa' oloissa voisin syödä esim. 5 omaa munkkia yhteen menoon.
  Niitä muuten teenkin vappuna aina ja lihapiirakoita, sitten syön kyllä itsekin.
  Ja simaa,, ah, mitä herkkuja..

  Mutta arvaa mitä olipa nopea toimitus Anttilassa, perjantaina tilasin Eva ompelukoneen, ja nyt se on tullut!
  Lauantaina ehkä mennään Jyväskylään, jos Marjutille Ja Janille sopii, kun vasta nyt laitoin viestiä heille asiasta.
  Pitää lähteä sinne ulos ja hakea kone pois.

  Mukavia kuvaushetkiä, onnistuneita kuvia ja iloa päivääsi Manteli ♥
  t
  seijastiina

  VastaaPoista
 162. Hei, Seijastiina, ehdin vasta tänne, oli touhua ja tohinaa koko päivä.
  Voi, olet menettänyt äitisi jo kauan sitten, en osaa ajatella, miltä tuntuu kun äitiä ei enää ole, hän on minulle niin läheinen.

  Kerran oli hänelläkin kuolema lähellä, aivan päivistä oli kysymys. Äiti vain laihtui ja kuihtui, oli väsynyt ja huonovointinen, mitään ei löydetty vaikka tutkittiin.
  Hän oli jo sairaalassa odottamassa lähtöä, mutta jaksoi vielä vähän lukea. Hän sanoi lääkärille, että harmi, kun kaikki näkyy kahtena, se oli pelastava lause. Lääkäri äkkäsi, että kyseessä voisi olla aivokasvain, niinkuin olikin. Kasvain oli onneksi hyvänlaatuinen, mutta lähellä näköhermoa eli oli vaikea leikata. Kasvain oli jo tuhonnut joitain hormooneja tuottavia osia ja nyt pitää syödä kortisonia ja thyroksiinia lopun ikää, mutta äiti pelastui. Tämä tapahtui kymmenisen vuotta sitten.

  Kuikkia kuvailemme sitten molemmat ensi kesänäkin, nyt saat varmasti hyvät kuvat uudella putkellasi. Kamerasi on samaa sarjaa kuin minunkin, niissä on samanlaiset toiminnot.

  Onko selkäsi parempi, kun otit lääkkeen? Minun varpaani on jo aika hyvä, ihanaa, kun vielä jaksaisi kävellä:)

  Mukava, kun sinäkin pidät Mozartista. En tietenkään kaikista sävellyksistä pidä ja en ole varmaan kuullut kuin murto-osan. Jostain syystä en kauheasti pidä oopperamusiikista, ehkä kuitenkin kauniista lauluista. Kesällä ei tule kuunneltua mitään kun ollaan aina pihalla ja linnunlaulu on parasta musiikkia.

  Hampurilaiset maistuivat ja tänään teen mureketta, se on juuri uunissa, sitten vielä leipiä pitäis tehdä. Tämäkin päivä on mennyt hyvin, ei ole ollut nälkä kuin kerran päivällä. Juu, munkit ovat ihania, vappuna ehkä tehdään.

  Kyllä sait nopeasti paketin Anttilasta, kyllä tyttäresi yllättyy. Minäkin tilasin vähän aluslakanoita Anttilasta kun ei ollut toimituskuluja ja saa laskulla.

  Olin tänään 5 tuntia ulkona ja posket vähän paloivat, oli ihana aurinkoinen sää. Tirppoja tietenkin kuvasin, mutta oli liian kirkas ilma ja osa meni pilalle. Kävelinkin vähäsen ja arvaa mitä; näin suurensuuret jäljet pellolla. ensiksi luulin suden jäljiksi, mutta Jukka sanoi, että ovat ilveksen jäljet, Viime yönä oli jolkotellut parinsadan metrin päästä taloa, onneksi koira oli Annin huoneessa yötä, ei viitsi tarhassa vielä pitää.

  Otin kuviakin jäljistä, vain yksi vähän selvempi jälki oli tienpenkalla, muut jäljet olivat syvällä lumessa.

  Oliko teillepäin aurinkoinen päivä tänään, huuhkajaa kävitte ainakin katsomassa, se on kyllä kaunis lintu. Viikonlopuksi on luvattu lämpöasteita, josko se kevät alkaisi pikkuhiljaa tulemaan, toivottavsti.

  Nyt menen leipomaan niitä leipäsiä ja sitten nukkumaan.

  Kauniita unia sinulle, Seijastiina:)

  t. Manteli

  VastaaPoista
 163. Manteli moi!
  Hui, luin kylmin värein viestiäsi.
  Onneksi saat edelleen iloita äidin seurasta ja hän on parantunut.
  Minä todella ikävöin äitiä, meillä oli kaikkein läheisin suhde, kun meitä oli kolme sisarusta silloin, ennenkuin 15 vuotta myöhemmin tuli uusi sisar, mutta minä olin jo 16 itsekin ja muuttoa pois kotoa suunnittelin, kun tapasin tyttären isän, joka on 17 vuotta vanhemempi, elää yhä, mutta olemme eronneet.
  Hui.. monikohan tätä lukee, sillä minä tässä yksi päivä sanoin, että meidän pitäs siirtyä S.postiin, kun saattaa olla muitakin lukijoita täällä :D
  Mutta se siitä!

  Joo kesällä tykkäämme olla järvellä, kun sää suosii ja viime kesänä se suosikin kivasti ihan.
  Kuikat on ihania, kesän lintuja, vesilintuja joita kaipaa myös.
  Voi jee, olet samanlainen, kesällä parasta musiikkia on lintujen laulu.
  Ihanaa kun aamulla peippo meidät herättää mökillä, mutta ei se laula koko kesää, kuten laulu sanoo :D

  Oi, mureketta hän teki, mitä herkkuja, tekee mieli jo jotain muuta kuin keittoja, vaan en anna periksi.
  Mitenhän käynee, kun lauantaina nyt sitten mennään sinne tyttären juhliin..:/
  Lupasin kaakun viedä, ostan sen ihan sieltä, kun ei oikein ehkä hyvänä pysy täältä asti.
  Juu laskuun minäkin tuon koneen tilasin, ei paljon kuussa.
  Teemme pienen yllätyksen, en anna konetta heti, vaan jotain ,että sanon Matille, että voisiko se viedä nyt tuon minun koneen autoon, että ei taas unohdu, ja samalla Matti tuo sen uuden tytölle.
  Hee.. onneksi ei tytär käy paljon blogeissa ;D
  Saattas lukea vielä tään..

  Huiii, suden jälkiä, se vielä puuttui, mutta onneksi oli ilves, vaikka petohan se on sekin, kauhee, en varmaan uskaltas olla siellä :D
  Joo pitäkää ihmeessä kaunis koiruus sisällä, ettei pelkää tarhassa :(
  Laita minulle yksi ilveksen jälki postissa, kiinnostaa, jos viitsit :D

  Päivitystä saa mukavasti poskille keväällä, kivaa!
  Tänään menen tutkii Sulkavankoskelle, joko näkyy telkkiä.

  Mukavia hetkiä maaliskuun lopulle ja iloista päivää Manteli.
  t
  seijastiina
  P.S
  Matti on taas yössä, ja nukkuu.Tänään alkoi taas 4vapaata hänellä.

  VastaaPoista