tiistai 7. syyskuuta 2010

Outoja olioita ja asumuksia

Lisää taas jämäkuvia, nyt on vuorossa pari outoa ötökkää ja vielä oudompia asumuksia.

Tämä ötökkä näyttää aivan ulkoavaruudeta tulleelta, olisiko pienen vihreän miehen lemmikkieläin:D

Katselin kauan pientä ruskeaa möykkyä, luulin häntä ensin linnunläjäksi, mutta kyllä
häneltä löytyy silmät ja pienet siivetkin.

Tämä oli kaikkein mystisin löytöni, onko koteloitunut toukka vai pelkkä toukka, vähän pelottavan näköinen. Tietäisikö joku, mikä tämä vähemmän viehko otus on?

Nyt päästään jo vähän tutummille vesille. Hämähäkkiäitihän tässä kutoo lastenkamaria, en tiedä, onko se yksiö vai mahtuuko siihen enemmän pikkuisia.

Seurasin hämähäkin rakennuspuuhia kauan ja otin pienen videonpätkänkin. Kyllä jalat heiluivat vikkelään ja pylly keikkui hassusti tuottaen tätä valkoista seittiä, kiehtova kokemus eikä äitikkä välittänyt minusta tuon taivaallista.

Tämäkin pömpeli lienee myös jonkin hämähäkin aikaansaannos

Kaunista pitsiä löytyi heinänkorrelta, kukahan täällä asustaa?

Mieheni sukelsi tämän järvenpohjasta. Sielläkin asusteli joku toukkanen. Kuvauksen jälkeen puunpala sukellettiin omalle paikalleen järven pohjaan.

Pienistä korsista ym materiaalista oli tämä hassunnäköinen asumus valmistettu.

Löysin vielä toisenkin samantapaisen, en tiedä oliko asukas kotona.

Kyllä eläimet ovat kekseliäitä ja taitavia tehdessään asumuksia, eivätkö vain.

20 kommenttia:

 1. Hyviä macrokuvia sait napattua, mielenkiintoista.
  Kolmas kuva ylhäältä on omituinen otus, mikä lienee miehiään :D
  Ja hauskoja on asumukset, pienen pieniä risukasoja, mutta taitaa se päivä paistaa niihinkin risukasoihin.
  Ötököitten kuvailu voi siis näin olla hauskaa :D

  VastaaPoista
 2. Seijastiina, kiitos, kesäisin en paljoa muuta kuvaa kuin ötököitä, jotenkin se makro-objektiivi on jämähtänyt kameraan kiinni:))

  VastaaPoista
 3. Tuosta kepistä tuli mieleeni, että voisiko olla sudenkorennon joku muoto? Meillä mökkirannassa on tuollaisia, lasten *käveleviä keppejä* ja ne voisivat olla tulevia sudareita ;)

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoisesti sisustettuja yksiöitä ötököillä :)

  VastaaPoista
 5. Tässä taas luontodokkari parhaasta päästä!
  Jännää katseltavaa näiden arkkitehtien persoonalliset luomukset.

  VastaaPoista
 6. Elisa, ajattelin samaa, että jonkinlaisen korennon toukka voisi olla kyseessä. Tämä keppi oli puolet pidempi kuin ne "kävelykepit". Kyllä järvessäkin on kaikenlaista kulkijaa.

  VastaaPoista
 7. Nasti, olisi kiva päästä katsomaan asumuksia sisälle:) Sinulla oli ihanaiset torvijäkäläkuvat blogissasi.

  VastaaPoista
 8. Mags, kiitos. Hassun näköisiä kotuksia ovat. Harmi etten aiemmin aloittanut näitä kuvaamaan, nyt ei niitä enää löydy. No, onpa jotain kuvattavaa ensi kesänäkin.

  VastaaPoista
 9. Kiva teema!
  Ihana tuo toiseksi alin korsipesä, on siinä ollut "liimaamista". Syökö pesän asukas itse tuota lehdenreunaa ihan mökistänsä käsin? Aika kätevää, ei tarvitse kauas kauppaan kotoansa lähteä.

  VastaaPoista
 10. Hurmaavia olioita ja mielenkiintoisia asumuksia, siis mitä kaikkea tämä maapallo päällään kantaakaan.
  Ihana katsaus!

  VastaaPoista
 11. Kiitos Vikki ja Manna. Olisi kiva tietää, kuka korsipesässä asusti. Näytti kyllä siltä, että asukas söi lehteä, mutta en ole varma.
  Ensi kesänä sitten lisää näitä pömpeleitä.

  VastaaPoista
 12. Herkkua sivun täydeltä ötököiden ja kaikkien kummallisuuksien ystävälle! Mielenkiintoisia löytöjä olet tehnyt. Hauska tuo "pienen vihreän miehen lemmikkieläin".

  VastaaPoista
 13. Irma, tuon pienen vihreän miehen lemmikkieläimen olen bongannut joka kesä eli on varmaan aika yleinen, mutta nimeä en valitettavsti tiedä, muuta tämän oman keksimäni:) Oudot ja vähän pelottavatkin otukset ovat aina kiehtoneet jostain syystä, se on se uteliaisuus varmaan. Kiitos Irma.

  VastaaPoista
 14. Ihmeellisiä asumuksia ja rakennelmia, sekä otuksia, useimpia en ole aiemmin tavannut. Valloittavan hieno kuvasarja.

  VastaaPoista
 15. Kiitos, Valokin värsyjä. Jotkut asumukset ovat niin hyvin naamioitu, ettei niitä meinaa huomata ja varmaan paljon jää huomaamattakin. Eläimet ovat kekseliäitä.

  VastaaPoista
 16. Jänniä ja hassuja löytöjä. Ylimmän kuvan hidalgolla on muodikkaat raitasukat. Kolmannen kuvan olio on avaruudesta tipahtanut.
  Ilman kameraa ja makroa näihin ei varmaan tulisi kiinnittäneeksi mitään huomiota, mitä lie roskia. Mutta mitä lähemmäs pääsee, sitä enemmän löytää...

  VastaaPoista
 17. Kiitos Pipsa, en huomannutkaan noita raitasukkia ennen. Tuskin minäkään näin pieniä otuksia huomaisin, mutta nyt jokainen päivä on löytäretki luonnon ihmeisiin.

  VastaaPoista
 18. Voi, mitä tunnelmia täältä löytyy! :) Kuvia selatessa meni tovi jos toinenkin ja samalla iski hirmuinen ikävä metsään.

  VastaaPoista
 19. Olen aina ihmetellyt eläinten viisautta, kun niin pienessä päässä ei voi olla kovin suuret aivotkaan : D

  VastaaPoista
 20. Kiitos Kati, nyt on metsään hyvä mennä, paras ruska-aika koittaa pian, sieniä ja marjoja löytyy. Tänään on tosin sateista ja se tietää siivouspäivää meillä:(
  Kävi blogissasi ihailemassa korujasi, minun koruharrastus keskeytyi ennen kuin oli kunnolla edes alkanut. Nivelrikkoni paheni viime talvena ja mitään vääntelyitä ei voi enää tehdä.

  Mayo, osa toiminnoista on varmaan vaistomaista ja vuosimiljoonien saatossa perittyä käyttäytymistä, mutta kyllä eläimillä on paljon viisautta ja kekseliäisyyttäkin. Jos ihmiset käyttäytyisivät samalla lailla kuin eläimet, olisi maailma saasteeton ja rauhaisa paikka.

  VastaaPoista