tiistai 7. joulukuuta 2010

Joulukorttiverstas

Joulukortit on askarreltu ja odottavat postitusta.  Seijastiina pyysi muutamaa korttia näytille, en viitsinyt jokaista erikseen laittaa ja yritin saada mahdollisimman monta yhteen kuvaan, näyttää olevan kaksi samanlaista korttiakin kuvassa. Tämä sovittelu ei oikein onnistunut, olisin halunnut asetella kortit tasaisesti.

Äitini kanssa teemme useimmiten osan korteista yhteisessä korttiverstaassa, mitään hienoja leikkureita tai leimasimia emme ole hankkineet, monessa kortissa on kierrätysmateraalia, vanhoja kortteja, nauhoja ym. Sen sanon, että helpommalla ja halvemmalla pääsisi ostamalla kaupasta valmiit kortit, mutta askartelu on mukavaa ja terapeuttista, hassuttelemme äitini kanssa, juomme välillä hyvät pannukahvit, aika kuluu nopeasti.
Kuva suurenee klikkaamalla.

26 kommenttia:

 1. Kylläpä ovat kauniita, enkelikiiltokuvista muistuu vanhat ajat mieleeni niin elävästi..

  VastaaPoista
 2. Nyt olen kateellinen, omat kortit vielä tekemättä, kohta käy niin, että saan nöyrästi mennä Tiimarin kautta.
  Kauniit kortit olette askarrelleet. Näin sen kuuluukin mennä, ilman kaikenmaailman vempeleitä vaikka ne mukavia onkin ;)

  VastaaPoista
 3. Ulleriina, kiitos, enkelikortteja teen kaikkein mieluimmin. Lapsuudesta muistan kuusenkaramellit, joiden päällyspapereihin oli liimattu pieniä enkeleitä.

  Tiitsa,kiitos, vielä ehtii kortteja askarrella, näistä saat vapaasti ottaa vinkkejä, jos kelpaa. Tiimarissa katselin Fiskarsin reunakuvioleikkuria sillä silmällä, mutta kun se maksoi 18,00 euroa, oli liian kallis minulle.

  VastaaPoista
 4. Ihanat kortit, aivan valloittavan kauniit ♥
  Olette tosi taitavasti käyttäneet materiaalia noissa, olen aivan sanattoman ihastunut ♥♥
  Ei minun korttini vedä vertoja teidä korteille, mitä leppoisasti äidin kanssa teitte kahvikupposen ääressä ja vielä tuoksuvan pannukahvin, ihanaa!!
  Kiitos sinulle, että laitoit korttisi tänne meidän ihailtavaksi ja saampa näistä mukavia vinkkejäkin.
  Itse olin eilen niin poikki, etten jaksanut edes blogia avata, myös tänään on kiireistä, meillä on myyjäiset töissä, ei muuten pitkäaikainen flunssa astmoineen alkaa olla voitettu, mutta selkä on oireillut ja väsyttää.
  Mutta ei niin väsynyt, ettenkö jaksaisi käydä täällä kurkkimassa, mitä uutta tänään :D

  Minulla muuten kuviosakaset maksoi jotain 6 euroa tiimarissa, niillä saakin kauniin reunuksen.

  Moneskohan kerta tää jo on kun käy välillä korttejasi nyt ihailemssa, ne on täydelliset ♥

  Iloista keskiviikkoa ja onneksi on kohta taas viikonloppu, pitääkin kortit laittaa menemään itsekin, on sekin asia sitten hoidettu päiväjärjestyksestä :D

  VastaaPoista
 5. Seijastiina, kiitos, sinun korttisi olivat mielestäni suloisia ja kauniita, kun niitä katselin blogissasi.

  Olemme äitini kanssa sellaisia nautiskelijoita, pidämme pannukahvista ja hyvistä pullista, pikku retkistä Tiimariin, käymme syksyisin puolukoita poimimassa, tietenkin eväskorissa on kahvipullo ja jotain hyvää. Emme saisi kumpanenkaan syödä makeaa, koska olemme pullukoita ja sokeritkin vähän kohollaan välillä, mutta minkäs teet.

  Tiimarista ostinkin viime viikolla kuviosakset, ne olivat 30% alennuksessa. Ensi sunnuntaina on taas kuponkitarjouksena 50 % alennus, ehkä sen leikkurin kuitenkin käyn hakemassa:)

  Mukava kuulla, että flunssasi on parantunut, niin minunkin, vielä vähän on yskää. Voi kun tämä olotila säilyisi, että jaksaisi joulua valmistella, vähän tarvitsisin piristystä, kun tämä pimeä aika masentaa.
  Hauskaa päivän jatkoa sinulle♥

  VastaaPoista
 6. Tuli aivan lapsuuden joulut mieleen, upeita sydämellä tehtyjä ;)

  VastaaPoista
 7. Ari, kiitos ja iloista joulunodotusta sinulle!

  VastaaPoista
 8. Onpas hieno korttikavalkadi.
  Itse en ole moniin vuosiin lähetellyt joulukortteja. Tutuille ja ystäville lähetän toivotukset joko puhelimitse tai sähköpostitse. Vuosi vuodelta olen koittanut vähentää jouluun liittyvän touhun määrää, ja nyt se alkaa olla jo mukavasti aika minimissä. Jouluksi siivotaan ja laitetaan hyvät ruuat, mutta se riittää. Minulle se tuntuu sopivan parhaiten, ei tule mitään stressiä eikä ylimääräistä kiirettä. Koen "joulukiire" -ilmaisun ja ilmiön niin ristiriitaisena, joulunahan pitäisi saada vain rauhoittua ja olla hiljakseen. Mutta kukin tavallaan. varmasti tällaisista askartelu- ja näperrysrupeamista myös voi paljon nauttia, kun vaan osaa sen sillä tavalla ottaa. Sitä en epäile ollenkaan.

  VastaaPoista
 9. Uuvana, kiitos, joulukorttiaskartelu kyllä on mukavaa ja rentouttavaa, mutta se muu sählääminen ennen joulua. Siivous ja ruokien laitto eivät kuulu lempitöihini ja kaikenlaista pitää muistaa ostaa, kyntilöitä, vähän lahjoja, tehdä kukka-asetelmia, jopa kuusen etsiminen ottaa koville. Sitten joulun jälkeen on kyllä onnellinen olotila, on vielä suhteelisen siistiä, ruokia melkein viikoksi ja muutama lomapäiväkin.

  VastaaPoista
 10. Upeita, upeita, itse tehty kortti on aina kiva saada. Ne ovat persoonallisia ja niin hempeitä ja kauniita.

  VastaaPoista
 11. Valokin värsyjä, kiitos, hyvää joulunvalmisteluaikaa sinulle♥

  VastaaPoista
 12. Kauniita kortteja! Itsetehdyssä kortissa on tekijän käsien lämpö. Ehdottomasti hauskaa puuhaa, kunhan aloittaa ajoissa---öööh, se taisi mennä jo :)

  VastaaPoista
 13. Varmasti meillä monilla on muistoja juuri näistä enkelikuvista. Kauniita kortteja!
  Voin kuvitella miten nämä yhteiset hetket ovat äidillesikin tärkeitä. Kun käsillä on puuhaa on mukava jutustella.
  Pyöräytin oman yhden naisen korttitehtaani käyntiin itsenäisyyspäivän aattona ja ajoin alas seuraavana päivänä. Taas tänä jouluna lähtee omatekemät kortit, eihän siitä perinteestä voi luopua.

  VastaaPoista
 14. Valorun valakiat, kiitos, on hauskaa puuhaa, usein aloitamme jo marraskuun puolessa välissä korttitehtailun ja kolme neljä kertaa kokoonnumme, hitaasti teemme välillä muutakin puuhastellen. Kun vielä saisin päätettyä, kenelle minkäkin kortin lähetän, se tuntuukin vaikeammalta:)

  Vikki, kiitos. Isäni on armoton kalamies vaikka onkin jo 76-vuotias, äitini pitkästyy yksin, siksi aina keksimme jotain kivaa. Sinä saitkin kortit tehtyä ennätysajassa, eikös ollutkin mukavaa puuhaa.

  VastaaPoista
 15. Muistan oman lapsuudenkodin joulukuusesta juuri ne enkelin kuvin koristellut kovat karkit,joissa oli hapsut käärepaperin päissä.Oi niin kauniit...Joulun taikaa ja muistoja tuovat nämä kauniit korttisi mieleen.

  VastaaPoista
 16. Syysmyrsky, kiitos, ja mukava kun käväisit, tervetuloa uudestaan:)

  VastaaPoista
 17. Hei Manteli
  Ihan vaan koneessa mukana oleella Microsoft Digital image 2006 standard edition editor ohjelmalla. Tämä ohjelman osa on siitä näppärä, että kun tekee väri kynä käsitellyn, niin saa tärähtäneistäkin kuvista ihan kelpoja. Sinun ei ole onneksi tarvinnut mokia korjailla, talvikuvasi ovat hienoja.
  Teuvo Noormarkusta

  VastaaPoista
 18. Aivan upeita kortteja, miten raaskitte lähettää noita minnekään?? ;) Korttien saajat ovat varmasti ihastuksesta mykkänä! Itselläni ei kärsivällisyys riittäisi, mutta arvostan kovasti itsetehtyjä kortteja.

  VastaaPoista
 19. Teuvo, kiitos vinkistä, kai minullakin sellainen löytyy koneelta. Joskus haluaisin säilyttää tärähtäneen kuvan, jossa on kauniit värit. Mokia tulee kyllä usein:) Hauskaa illan jatkoa sinulle!

  Elisa, kiitos, onhan näitä mukava näprätä. Nyt otinkin korteista kuvat, niin saamme ensi vuonna niistä otta mallia, tuo muisti kun on niin hatara. Sinun joulukorttikuvasi olivat ihastuttavia, ne ilahduttavat saajaansa yhtä paljon kuin askarrellut♥

  VastaaPoista
 20. Eikös niitä joulukuusenkaremelleja ole taas ruvettu myymään? Niissä oli sellainen valkoinen, aika pahanmakuinen karamelli sisällä. Hienoja kortteja, saajat ovat ilahtuneita.

  VastaaPoista
 21. Mayo, kiitos. Olen nähnyt jossain karkkeja myynnissä, mutten muista missä. Muistan ne pahanmakuiset karkit, joskus saimme joulun jälkeen maistaa niitä.

  VastaaPoista
 22. Kauniita ja omaperäisiä omin käsin. Kun ei ole tuollaisia taitoja, niin ostin valmiit ja olen jo laittanutkin punasessa kuoressa menemään.

  VastaaPoista
 23. Eva, thank you very much!

  Oman onnen seppä, kiitos, eivät nämä vedä vertoja ammattilaisten korteille, mutta mukavia askarrella. Nyt olen menossa liimaamaan kuoret kiinni ja laittamaan postimerkit, huomenna postiin.

  VastaaPoista
 24. Onpas iso kasa hienoja kortteja!itsekkin piti tehdä mutta 3-vuotiaallemme iski taiteellinen hurahdus joten hän teki kaikki kortit :D Pääsin helpolla tänä vuonna. :)

  hyvää ja rauhallista joulua!

  VastaaPoista
 25. Elina kiitos, muistelen kun meilläkin pienet tekivät kortteja ja nyt 8-vuotias lapsenlapseni Vili on tehnyt minulle monta korttia. lapsukaiset pitävät askartelusta.

  Iloista joulua sinulle!

  VastaaPoista