sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Pakkanen kiristyy

Tänään oli niin kaunis punerrus itätaivaalla, että käväisin pihalla palelluttamassa näppini, pakkasta 18 astetta.

Aurinko oli jo laskenut, punerrus senkuin syveni

Illanmittaan pakkasta oli jo 22 astetta

Tämä kuva eiliseltä happihyppelyltä, aivan erilaiset värisävyt

Iloista pakkasviikon alkua kaikille!

41 kommenttia:

 1. Upea on punerrus myös siellä, tosin täällä on vai -1° ja pilvistä.

  VastaaPoista
 2. Korttejasi ihailin jo päivemmällä -
  Huikeita sävyjä löytyy talviluonnosta :-)

  VastaaPoista
 3. Ari, kiitos, siellä on ihanan lämmintä, täällä sensijaan palellaan.

  Mags, kiitos, talvi ei ole niin väritön, kuin luullaan, tämä pinkkihän on minun lempparivärini:)

  VastaaPoista
 4. Kyllä on kaunis talvinen luonto, kuin postikorteista.
  Punerrus ja huurteiset puut on upeita, pieni sormien nipistely ei kyllä jäänyt ihan vähäiseksi meilläkään, mutta on kiva pujahtaa lämpimään autoon kylmästä ja ilosta kun on saanut pari mieleistä kuvaa napsittua :)
  Pinkki myös minun lempivärejäni!

  Tänä aamuna taas -18.

  Mukavaa alkavaa arkiviikkoa Manteli ♥

  VastaaPoista
 5. Talvella on kylmän sävyjä ja niiden rinnalla taivaan värit pääsevät kauniisti loistamaan. Käväisin tuijottelemassa mittaria -22 täällä Satakunnassa. Pirtissä tuli pyörittyä koko viikonloppu...hurrr, niin viluista :)Kuvistasi oli mukava kaunista luontoa kurkata.

  VastaaPoista
 6. Seijastiina, kiitos, tänä aamuna pakkanen oli kireää: -25 astetta, kyllä paleli töihintullessa, auto ei ehdi viiden kilometrin matkalla edes lämmetä. Luvassa on kovia pakkasia ja tuultakin etelä-Suomeen eli taas tulee yksi sisälläoloviikko.
  Hauskaa alkuviikkoa sinulle♥

  Valorun valakiat, kiitos, -25 näytti mittari kuuden aikaan tänä aamuna. Villasukat ovat kyllä korvaamattomat tällä ilmalla ja leivinuunin kylki, siinä aina lämmittelen käsiäni:)
  Maisemissa ei ole valittamista, kun vain tarkenisi mennä ulos.
  Hauskaa joulunodotusta sinulle!

  VastaaPoista
 7. Hi, wonderful pictures.. very nice lights.. I will keep coming to this wonderful place you have:)

  VastaaPoista
 8. Dejemonos sorpender, thank you very much, I´m glad you visit here.

  VastaaPoista
 9. Hienon hienot värit luonnossa!
  Miten kamera kestää noita pakkaslukemia? Siinä ei varmaan pysty tekemään monen tunnin lenkkejä.
  Meillä on -13 % ja monimetrisiä lumikasoja joka risteyksessä.

  VastaaPoista
 10. Sait vangittua tuon ihanan vaalean violetin sävyn!
  Tuossa alimmassa kuvassakin on niin kaunis harmaansinertävä hämäryys!
  Voi että :)
  Täällä on pakkanen pysytellyt siinä viidentoista asteen paikkeilla, mutta ilmankosteus on melkoinen joten tuntuu niin valtavan kylmältä.
  Koetetaan tareta, mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 11. Kauniita sävyjä on huurteisessa pakkassäässä. Hienosti on pastelli piirtynyt kuvaan.
  Tänään töistä lähtiessä ihailin taivaan hentoja sävyjä, hopeisia puiden runkoja ja oksistossa kimaltelevia helmiä. Voiko tämän kauniimpaa olla.

  VastaaPoista
 12. Talvi on kaunis... Varsinkin viime päivinä on huomannut, että t'm'n vuodenajan väripaletista löytyy mitä ihmeellisempiä hohtavia pastellinsävyjä.

  Kuvasi ovat jälleen niin upeita....

  VastaaPoista
 13. Pipsa, kiitos, olin vain muutaman minuutin ulkona, kameran akku kuluu pakkasessa nopeasti loppuun ja jalusta oli aivan jäykkä. Kamera vähän huurtuu, mutta jätän sen aina kylmään eteiseen, siellä lämpiää hitaammin.
  Nytkin on melkein 26 astetta pakkasta, lunta vain 15 cm.

  Vikki, kiitos, tämä pinkin sävy ihastuttaa aina, toivottavasti vielä punertaa muinakin päivinä. Pakkasta tällä hetkellä melkein 26 astetta. Mukavaa helmeilyviikkoa sinulle!

  Pehmyt piirto, kiitos. Vaikka pakkanen on kurjaa, saamme korvaukseksi ihailla näitä talvisia maisemia. Kuura lisääntyy joka päivä, toivottavasti pysyy jouluun asti.

  Kati, kiitos, tänään oli aivan erivärinen taivas, oikein kylmän sininen, kello olikin enemmän, hämärsi jo. Pitäisi varmaan ottaa kamera töihin ja kotimatkalla pysähtyä johonkin kauniiseen paikkaa kuvaamaan.

  VastaaPoista
 14. Kauniita pakkasen värjäämiä maisematunnelmia. Kivasti lilansävyisiä kuvia. Täällä oli eilen vain noin 10 astetta, mutta nyt tuntuu taas kiristyvän.

  VastaaPoista
 15. Valokin värsyjä, kiitos, aamulla -22 astetta, tuultakin on luvattu, toivottavasti tuulonen ei heittele lumia alas puiden oksilta:)

  Seppo Salminen, kiitos, kuvattavaa löytyisi vaikka kuinka, jos vain tarkenisi ja olisi muutama vapaapäivä:)

  VastaaPoista
 16. Kauniiiita kuvii :) Samanlaiset pakkaslukemat meilläkin päin ja niitä tuntuukin nyt riittävän.
  Värit ovat niin kauniita ulkona ja niitä tuleekin oikein ahmittua kun siellä hetken piipahtaa lenkillä.

  VastaaPoista
 17. Eija, kiitos, pakkasta on täälläkin taas 23 astetta ja kiristymään päin. Tänäänkin olisi ollut kuvattavaa, mutta tulimme vasta kotiin. Huomasimme pihassamme suuret jäljet, ilveksen tai suden, yöllä syttyi pihavalo neljän aikoihin, silloin oli otus varmaan käynyt. Jäljet johtivat pellolle ohi traktorinmunien, aika jännittävää.

  VastaaPoista
 18. Hei Manteli

  Meillä on vain karvan alle kuusitoista-astetta pakkasta. Kyllä pakasekllakin Kuuta kannataa kuvata, kylmä ilma on kuulaampi. Ja pitäähän sinun muutenkin valvoa, jälkienjättäjä saattaa tula takaisin ja silloin kamera pitää olla valmiina.
  Kiitos komentistasi Teuvon kuvat blogissa.

  Teuvo Noormarkusta

  VastaaPoista
 19. Hei Teuvo, juu kannattaa kuvata kun vain tarkenisi, olisi mukava kokeilla maisemankuvausta kuutamon valossa, jalusta ja pitkä valotus, mutta mikä aukko, tarkennuskin on vaikeaa.
  Tutkimme vielä uudelleen suuria jälkiä, mutta ei niistä saa selvää, lumi on niin pehmeää, veikkaan kuitenkin ilvestä, se on ennenkin käynyt pihapiirissä. Ensi yö voi tosiaan olla vähäuninen ja aion laittaa kameran valmiiksi, jos vaikka...
  Nyt pitää lähteä musiikkiopiston joulukonserttiin rentoutumaan joululaulujen ja klassisen musiikin parissa.
  Hauskaa illan jatkoa Noormarkkuun!

  VastaaPoista
 20. Kaunista on talvi, niin toisella tavalla kuin kesä. Hienot kuvat.

  Hankipa riistakamera siihen pihaanne. Se ottaa kuvan automaattisesti heti, kun joku liikkuu. Ilveksen jäljet on helppo tunnistaa, ovat isot ja pyöreät, kuten isolla kissalla kuuluukin. Usein näen täällä (pihallanikin) ilveksenjälkiä.

  VastaaPoista
 21. Irma, kiitos, olen monasti harkinnut riistakameran hankintaa, mutta aina on joku tärkeämpi ostos tehtävänä. Työkaverini riistakameraan oli tallentunut komea tupsukorva syksyllä, kyllä siitä hyvin selvän sai.
  Pellolla oli niin pehmeää lunta, että emme mieheni kanssa tienneet, oliko kyseessä susi vai ilves. Pihapiirissä on niin paljon koiramme jälkiä, ettei pimeässä saanut selvää. Askelväli oli kyllä hurjan pitkä ja samanlainen kuin ketulla. Tässä parin kilometrin päässä asustelee pari ilvestä, olisiko toinen käynyt vieraisilla, haluaisin niin nähdä ilveksen. Toisaalta täällä on susiakin paljon, mutta ne kulkevat vähän eri reittiä. Toivottavasti arvoitus selviää vielä:)
  Oletko onnistunut kuvaamaan ilvestä, voisikohan se tulla päiväsaikaan pihalle vai onko yöliikkuja?

  VastaaPoista
 22. Kylläpä siellä pakkasukkoa punastuttaakin, kipakkaa on. Täällä ei ole kuin noin kymmenen miinusasteen tuntumassa, eli melkein puolet vähemmän, sen verran on pilvistä koko ajan täällä. Minulle sopisi kyllä tuo kirkas kipakkuus jo vaihteeksi tännekin.

  VastaaPoista
 23. Huomasin irman mainitseman ilves-kommentin vielä.
  Meillä maaseutupaikassa ilves kujeskelee melkein joka talvi hyvin lähellä, sillä tuntuu olevan selvästi tavanomaiset reitit jotka se melkein samoja jälkiään pitkin kiertää. Yhtenä talvena se kulki melkein joka yö aivan navetan takaa pihapiirin ohi. Siinä taisi mennä jonkinlainen reviirinraja hänellä tai muuten vain hyvä salistuspolku.
  Ilves on kyllä noilla retkillään puhdas yökulkija, vaikea on yhyttää päiväsaikaan ellei joku aivan erikoinen tilanne ole menossa. Ilveksen kuvaamiseen tarvitsisi varmaan virittää liiketunnistin ja siihen kiinni salamalla varustettu kamera passiin yöksi.

  VastaaPoista
 24. Uuvana, niinhän se on, mitä kireämpi pakkanen, sitä kauniinpi maisema, nyt on ollut monta kaunista päivää.
  Tämäpä olikin jännittävä tieto, jos ilves on ottanut tämän saalistusalueekseen ja kulkee samoja polkuja, sen voisi joskus vaikka nähdä. Jäniksenjälkiä risteilee monin paikoin, ja on täällä valkohäntäkauriitakin satunnaisesti eli ilvekselle saalista.

  VastaaPoista
 25. Ihanan lempeän liilan ja sinisen sävyjä, niinkun tähän aikaan kuuluukin. Rauhaisaa ja jotenkin tyynnyttävää on maisema nyt ja hyvin olet saanut tunnelman vangittua kuviisi. Onnea ilvesbongailuun :)

  VastaaPoista
 26. Kaarnikka, kiitos, viime yönä en ilvestä nähnyt, vaikka välillä heräsinkin katselemaan kuutamoa.
  Tänä aamuna ikävä yllätys, keittiön kuumavesijohto oli jäätynyt yön aikana, pakkasta aamulla -27, auto sentään lähti käyntiin:)

  VastaaPoista
 27. Ihastuttavat kuvat, kauniit pakkasen sävyt siellä. Tuosta ilveksestä vielä.. meillä tuossa joella kulkee ilveksiä, koska siellä on heille ruokaa eli jäniksiä. Viitisen vuotta takaperin ilves liikuskeli pihapiireissä, ilmeisesti ruokaa etsimässä.. Olin itse juuri lenkillä kun ilves oli kävellyt meidän talon ohi, ja jopa jäänyt tien viereen makaamaan hetkeksi. :)

  VastaaPoista
 28. Elisa, kiitos, monella on ollut näitä ilveskokemuksia, ehkä joku onnekas saa kuvankin joskus. Sinä olisit voinut onnistua vaikka näkemään ilveksen lenkkeillessäsi.

  Minusta ilveksiä ei saisi metsästää, taas tuli tänne Virtain alueelle pari kaatolupaa, ja metsämiehet jahtaavat hullunkiilto silmissä tätä kaunista eläintä:( Ilvesparalla ei ole mitään mahdollisuuksia selvitä kun sen jäljet löydetään.

  VastaaPoista
 29. Toisen kuvan taivaan kun saisi maalatuksi? Vaikeita nuo tasaiset, mutta kuitenkin hiipuvat värit.

  VastaaPoista
 30. Mayo, niin ovat vaikeita. Olen muutaman maisemakuvan maalannut öljyväreillä ja taivas on aina niin pulmallinen maalattava.

  VastaaPoista
 31. Nyt on ollut kaunista,puut ja pensaat ovat olleet kuurassa niin on ollut tosi kaunis talvimaisema.
  Olet saanut hienoja auringonlasku kuvia,taivas on kauniin punainen auringonlaskun jälkeen.

  VastaaPoista
 32. Pirre, kiitos, nyt tuuli pudotteli lumet alas, enkä ehtinyt uusia kuvia saada. Toivottavasti joulun aikaan olisi yhtä kaunista.
  Iloista joulun odotusta sinulle!

  VastaaPoista
 33. Manteli moiks!
  Onko kuulunut jälkien jättäjästä tai vilausta näkynyt :D

  Meillä koristellaan kyllä nyt kuusi jo, ihana tuoksuva kuusi.
  Ens viikolla pientä pinta siivousta ja pullaa pitäs vielä leipoa.

  Leppoisaa lauantai iltaa ja joulun tunnelmaa, se on jo aika lähellä ♥

  VastaaPoista
 34. Heippa, Seijastiina! Jälkien tunnistajaa ei ole näkynyt, ei kai ehtinyt. Samoihin aikoihin meidän kotitien päässä oli joku nähnyt suden, mutta en tiedä onko vain huhupuhetta. Joulun aikaa aion kävellä tien edestakaisin ja tutkia, onko uusia jälkiä ilmestynyt.
  Ihanaa saada kuusi jo ennen joulua, näin siitä on enemmän iloa, meillä on joskus koristeltu jo aatonaattona, mutta yleensä ei ehditä. Kirjahyllyn sain juuri siivottua, huomenna taas jatkan, lantulaatikotkin aioin tehdä. Tyttäreni on onneksi luvannut autella siivoissa.
  Joulun odotusta sinulle, nauti kuusen tuoksusta ja joulun valoista♥

  VastaaPoista
 35. No hui, vielä susikin!
  Elä mene yksin kovin kauas metsään ::o

  Leppoisaa adventin iltaa ♥

  VastaaPoista
 36. Hienot punasävyiset kuvat :) Reipasta alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 37. Seijastiina, onhan se elämä jännittävää täällä korven kehdossa, saisipa vielä kuviakin otuksista:) Vielä on paljon tehtävää tänään. työkaverille pitäisi väsätä korvakorut, se on jokavuotinen perinne, pyykinpesuakin vielä ja lopuksi sauna lämpiämään, että saadaan pyykit kuivaksi. Kyllä se tästä alkaa sujumaan, miehenikin autteli kiitettävästi tänään.
  Hauskaa loppuiltaa!♥

  Oman onnen seppä, kiitos, nämä olivatkin viimeiset kuvat pitkään aikaan, uusia saan vasta jouluna.
  Iloista jouluviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 38. Miten talvinen valo onkin yhtäaikaa niin kahdenlaista, yhtäaikaa kuumaa ja kylmää, niinkuin ei oikein tietäisi kumpaa se oikein on. (ja kun oikein kylmä on, koittamallakaan ei aina tiedä, kun kova kylmyys alkaa polttaa niinkuin kuuma.)
  Hurjaa pakkasenpunerrusta. Ovat tänne eteläänkin luvanneet kovia pakkaskelejä loppuviikoksi, olisipa ihaqn kiva jos tulisi niin aurinkokin varmaan saataisiin samalla. Täällä kun ei ole aurinko pilkahtanut päiväkausiin.

  VastaaPoista
 39. Uuvana, tällaista punerrusta ei muina päivänä tullutkaan, vain häivähdys siitä. Nyt on tännekin luvassa kolmenkymmenen asteen pakkasta jonain päivänä, varmaan kaunista, mutta en niin kylmällä tarkene ulos.
  Tänään taisi aurinko hetken näyttäytyä (siis eilen), kovin kauaa ei jaksanut metsänreunan
  yläpuolella pysytellä.

  VastaaPoista