torstai 31. maaliskuuta 2011

Kuvahaaste

Sain Sirpalta kivan haasteen, kiitos Sirpa. Haasteena kuuluu näin:

1.Avaa neljäs kuvakansiosi.
2.Valitse neljäs kuva kansiosta.
3.Selitä se.
4.Haasta neljä bloggaajaa tekemään sama.

Lähetän haasteen eteenpäin Katriinalle, Laventelille, Pipsalle ja Rusinalle. Nyt vain kaivelemaan kansioita:)

Kuva on vuoden 2008 kansiosta.


Herraskosken kanavalle puksutteli joukko pieniä höyrylaivoja, päivä taisi olla 5.7. Ihanaa vanhanajan tunnelmaa, laivoissa oli vanhanajan vaatteisiin pukeutunut henkilökunta. Laivat töräyttelivät iloisesti mennessään kanavan suluista Toisveteen.

Kuvasta näkeekin, että oli varsin tuulinen päivä ja vuodenaikaan nähden erittäin kylmä, aurinkokaan ei lämmittänyt.
Yleisöä riitti ja kaikilla näytti olevan mukavaa kylmästä säästä huolimatta.

19 kommenttia:

 1. Onpa liikuttava ja tarmokas aalloilla keikkuja. Jotenkin ihmiset laivan kannella vaikuttavat jättiläisiltä, mutta laiva itsessään on täydellinen ja kompakti paketti, ja hei, ihmiset nyt ovat jättiläisiä...:)

  VastaaPoista
 2. Oi tunnelmaa ja mukavaa.
  Kiva kuva osui kohdallesi.
  Meidän isä oli Karjalankoski laivassa konemiehenä, mukavia matkoja tehtiin lapsena risteillen.
  Ihana selitys, kiva kuva.
  Mukavaa huhtikuuta Manteli ja aurinkoa ♥

  VastaaPoista
 3. Pitsit sekaisin, paatti oli aika pieni, mutta täydellisesti kunnostettu ja hyvin kaunis, otin yksityiskohdistakin muutaman kuvan.
  Mukavaa Aprillipäivää!

  Seijastiina, olikin kiva tehdä löytöretki näin vanhaan kansioon. Vuosi 2008 oli neljäs vuoteni kuvausharrastuksen parissa. Voi, sinä olet päässyt huviristeilyille.

  Täällä liikennöi Tarjanne laiva kesäisin, tulee Tampereelta tänne asti. Täytyy tunnustaa, että en ole koskaan mennyt Tarjanteelle, olisiko ensi kesän tavoitteissa, matkalta saisi hienoja valokuvia. Laiva pysähtyy Visuvedellä, josta olen kotoisin, siellä voisin jäädä pois ja mennä mummolaan käymään.

  Iloista Aprillipäivää sinulle:)

  VastaaPoista
 4. Kiva kuva ja heti tuli vanhasta elokuvasta
  mieleen laulu...Prinsessa Armada huh,hei...
  vai mitenkäs se meni.
  Ja hyvä selitys kuvalle. Kiitos.
  Iloista alkavaa huhtikuuta!

  VastaaPoista
 5. Mukavan kuvan löysitkin ;) Iloista huhtikuuta, tästä se lähtee kohti kesää..♥

  VastaaPoista
 6. Mukavaa ensimmäistä huhtikuun päivää Manteli!
  Kiitos haasteesta, otan sen vastaan ja teen postauksen kohtapuolin.
  En ole matkustellut höyrylaivoilla koskaan, katsonut joskus kauempaa niiden puksutusta. Meidänkin talomme ohi menee risteilylaiva, siis sisävesiristeilijä ei mikään valtamerialus, ja aina kesäisin vannon että nyt lähden kierrokselle ja näen kotipaikkani järveltä käsin, mutta en ole saanut aikaiseksi, olisi kiva tehdä "laivareissu" kameraihmisten kanssa. Olisiko ideaa? No nyt lähden kaivelemaan kansioitani.

  VastaaPoista
 7. Oi, miten ihana höyryhärveli. Olen vuosia sitten tehnyt reissun Tarjanteella. Siinä oli ihan oma tunnelmansa ja kesäiset maisemat lipuivat verkkaisesti ohi. Kokemisen arvoinen juttu. Iloista huhtikuun jatkoa.

  VastaaPoista
 8. Oi, Savonlinnassa asuin matkustajasataman kupeessa ja jokakesäinen höyrylaivojen kokoontuminen oli mahtavan mukavaa katseltavaa! Sehän tuosta tietenkin heti nousi mieleeni :-D

  VastaaPoista
 9. No vot! Hyvä kun kävin ohimennen töistä kurkkaamassa, muuten olisi jäänyt vastaaminen hamaan tulevaisuuteen. Kas kun huomasin eilen illalla kotona, että vanha modeemini ei enää toimikaan kun kävin maanantaina lunastamassa postista uuden. Kuratauti hieman sotki suunnitelmiani enkä jaksanut asentaa uutta nopeampaa yhteyttä kun ensin pitää kaivaa seinä esiin. Joku Rusina niminen hamsteri on siihen kohtaan tehnyt "sitten kun" apuvarastokasan ja se pitää ensin purkaa. Jos vain suinkin jaksan ja ehdin, teen sen viikonlopun aikana. Valokuvanhan voin kaivella tikulle ja tuupata blogiin selitysten kera ensi viikon puolivälin jälkeen, jolloin palaan kurssilta takaisin bitti- ja uutismaailmaan ;)

  VastaaPoista
 10. Juku, pääsisipä tuollaiselle risteilylle! Ylipäätään olisi ihana päästä vesille.

  Haasteeseen tartuttu;)

  VastaaPoista
 11. Sirpa, kiitos, oli mukava selata vanhoja kuvia, en muistanutkaan näitä laivakuvia. Mukavaa huhtikuun jatkoa!

  Elisa, kiitos, nyt on pari lämpöastetta, ehkei tulekaan yöpakkasta, kyllä ne lumet siitä hupenee...mukavaa huhtikuuta sinulle:)

  Laventeli, mukava, kun otat haasteen, käyn sitten katsomassa, mitä löysit. Minäkin olen suunnitellut joka kesä matkaavani Visuveteen, mutta kesä menee niin nopsaa. Olisi kyllä kivaa, jos olisi monta kameraihmistä ja sitten kuvia vertailtaisiin, tällä paikkakukkanna ei ole edes kamerakerhoa, vaikka kuvaajia riittää. Joskus oli puhetta Face-book-ryhmästä, se tulisi halvemmaksi, ei olisi esim. vuokrakuluja. Aina kaikki suunnitelmat kuitenkin unhoittuvat kiireen keskellä. Hauskaa Aprillipäivän iltaa.

  Valoru, kiitos, laiva on kyllä kaunis, pidän kaikesta vanhanaikaisista asioista. Lupaan itselleni, että ensi kesänä teen sen kauan suunnittelemani laivareissun.
  Mukavaa huhtikuuta sinulle:)

  Mags, meillä ei ole ollut näitä kokoontumisia tätä ennen, monta pientä puksuttajaa nähtiin. Saisivat täälläkin kokoontua joka kesä.
  Mukavia huhtikuun päiviä sinulle:)

  Rusina, voi, kuratauti on ikävä ja väsyttävä. Meillä modeemi myös temppuilee välillä, pitää aina sulkea välillä, on jo aika vanha ja hidaskin. Iloista huhtikuuta ja mukavia kurssipäiviä sinulle:)

  VastaaPoista
 12. Katriina, eikun ensi kesänä risteilemään ja kamera mukaan tietenkin. Iloista ja keväistä huhtikuuta sinulle:)

  VastaaPoista
 13. Tosi mukava katsella rannalta tuollaisia ja mikseipä olla mukanakin : )

  VastaaPoista
 14. Mayo, oli mukava katsella, puksuttajat olivat laiturissa ja niitä sai lähemminkin tarkastella, olisipa mukava yöpyö sellaisessa:)

  VastaaPoista
 15. Kivan kuvan kohalle sattu Sinulla. Vanhat talot, autot, laivat, niitä aina ilo katsella. Minäkin tein tuon haasteen, kiva haaste.
  Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
 16. Mukava kuva!
  Saimaalla on myös tätä höyrylaivaperinnettä, heillä taitaa olla regatta ihan vuosittain, eripaikoissa.
  Esimerkiksi vanhoista tukkilaisten proomuista on kunnostettu mitä mukavampia kulkuvempeleitä.
  Kiva katsella höyrypilviä ja kuunnella törähdyksiä :)

  VastaaPoista
 17. Nenunen, kiitos, joo, oli kiva haaste, vähän erilainen, tämänkaltaisia voisi olla lisääkin.
  Mukavaa sunnuntaita:)

  Vikki, kiitos, yritin muistella pääni puhki kuvaa postatessani, miksi sanotaan monen laivan ryhmää, niinhän se olikin, regatta. Taitaa kohta dementia voittaa:) Lapsena asuin saaressa ja oli mukava katsella hinaajia tukkiletkoineen. Rannalta löytyi aina kaarnanpaloja, joista tietenkin teimme purjeveneitä.

  VastaaPoista
 18. Enkulin käsityöt, kiitos. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle:)

  VastaaPoista