maanantai 12. heinäkuuta 2010

Hääkukkasia

Veljeni häät ovat nyt onnellisesti ohi eikä se kuvaaminen niin kamalaa ollutkaan. Suurin kiitos kuuluu teille blogiystävilleni, tsemppasitte minua niin kovasti. Kuvaamisen ohessa ehdin nauttia häistäkin ja näin kaukana asuvia sukulaisia. Kuumuus oli ainoa varjopuoli, hiki sumensi välillä silmälasit ja jalat turposivat ahtaissa kengissä.

Taisin ottaa ainakin viisisataa kuvaa ja miehenikin avusti ottamalla vielä satakunta kuvaa vanhalla kamerallani. Eiväthän ne kuvat ole lähelläkään ammatilaisen ottamia, mutta kunhan perkaan huonot pois ja vähän rajailen, suoristelen ja terävöitän loppuja, niin eiköhän niistä jotkut kelpaa tuoreelle avioparille

Laitan näytille ne lupaamani kukkakuvat. Kivahan niitä oli väkertää, mutta visiot eivät kohdanneet todellisuutta eli en kauhean tyytyväinen ollut aikaansaannoksiini. Juhlasalin pöytäkimput olivat yksikertaisesti päiväkakkaroista ja harakankelloista tehtyjä.  Heittokimppuun löysin vielä lemmikkejä, lisäksi puna-apiloita, ojakärsämöitä ja poimulehtiä. Ruokapöydän asetelman tein kaupan kukista.
21 kommenttia:

 1. Sinä olet turhan vaatimaton. Tiesimme, että kaikki menee hyvin ja kukka-asetelmasi kelpaisivat kenelle tahansa. Pianon päällä olevat kukat saavat lisäarvoa siitä, että ovat luontokukkia.

  Pöydän kimppu on erittäin upea : )
  Onnittelut onnistumisesta.

  VastaaPoista
 2. Oi miten kauniita! Äläpä yhtään vähättele itseäsi, nuohan ovat hurmaavia. Ei edes kaupasta noin kauniita ja rakkaudella tehtyjä saisi. Ja eikös Victoriallakin ollut luonnonkukkia kukissaan..
  Pöytäkimppu on juhlavan kaunis, värit ovat upeat! Minäkin tiesin, että kaikki menee hyvin ja niinhän se menikin! Rinta rottingille nyt ;)
  Hieno homma!

  VastaaPoista
 3. Oi joi! kaunista, hienoja kimppuja kerta kaikkiaan. Satumaisen kauniita ja mikä parasta, ihan luonnon kukkasista. Pidän myös kukka asetelmien tekemisestä, olen tehnyt läheisten juhliin koristeluja usein. Ps. tiesin, että kuvistasi tulee kyllä oikein hyviä :)

  VastaaPoista
 4. Mielettömän kaunis tuo heittokimppu, voi luoja!!
  Voit kyllä olla näihin kaikkiin erittäin tyytyväinen :-)

  VastaaPoista
 5. Ja iii-hanat siivet otsikkokuvassa :-D

  VastaaPoista
 6. Kiitos teille kaikille Mayo, Elisa, Valokin värsyjä ja Mags. Heittokimppuun olin itsekkin melkein tyytyväinen.

  Ihanaa silti palata arjen rutiineihin ja päästä käsittelemään ennen häitä otettuja ötökkäkuvia. Uusia ei pääse ottamaan ennen kuin helle hellittää, ainoastaan myöhään iltaisin jaksan pienen kävelylenkin tehdä. Eilen se kyllä kannatti, sillä tapasin ihanan ison pullean toukan. Toukka oli mahtavan kokoinen ja kauniin vihreä. Muistaakseni sen on isohangokkaan toukka. Laitan näytille kun ehdin.

  Nyt hääkuvien kimppuun pariksi tunniksi, sitten uimaan. Sisälläkin on 29.4 astetta lämmintä, huhhuh.

  VastaaPoista
 7. Kauniita napakoita kimppuja! Minä tykkään päivänkakkaroista. Pöytäasetelma on ammattimainen. Jos kuvat ovat samaa tasoa, pari saa olla ikuisesti kiitollinen!

  KOrennon siivet otsikkokuvassa ovat loistojuttu.

  VastaaPoista
 8. Pipsa: Kiitos, hiki hatussa olen hääkuvia käsitellyt, joku vähän parempi on löytynyt. Hidasta on, teen parhaista kuvista pysty- vaaka- ja mustavalkoversiot. Onneksi nuoripari ei ole vielä kuvia kysellyt, taitavat olla onnensa huumassa vieläkin.

  Korennon siipikuva tuli ihan vahingossa, oli vähän epätarkka muualta, mutta siivet olivat niin kauniit. Ajattelin, että häivytän etupään kokonaan pois ja rankasti käsittelin muutenkin kuvaa.

  VastaaPoista
 9. Kaunis tuo heittokimppu, kyllä luonnonkukkia voisi käyttää enemmänkin kukkasidonnassa. Hienoa sidontaa teet.
  Olin joitakin vuosia kukkakaupassa töissä ja tein siellä erilaisia sidontatöitä. Kerran tuli nuorehko mies luonnonkukkien kanssa ja pyysi, että tekisin hänelle niistä kimpun. Minusta se oli niin liikuttavaa, että en edes korvausta työstäni ottanut. Sen jälkeen käytin morsiuskimpuissa jonkin verran myös luonnonkukkia.
  Kyllä se kuvaus onnistuu sinulta, onhan se nähty, joten turhaan jännitit. Nyt kun olet ensimmäisen askeleen ottanut julkisena kuvaajana, niin on helppo jatkaa. Hienoa, että rohkenit askeleen ottaa ja sait onnistuneet tulokset, joka tuo varmuutta ja itseluottamusta.

  VastaaPoista
 10. Että on kauniita kimppuja! Olet taituri tuollakin alalla. Hienoa että uskalsit ottaa valokuvaus haasteen vastaan, ne jos mitkä opettavat kovasti. Enkä kyllä hetkeäkään epäillyt ettetkö kuvausurakasta selviäisi :)
  Itselläni oli vuosi sitten kesällä samanlainen haaste, kun sisareni poika vaimonsa kanssa halusi että kuvaan hieän hääkuvansa ja häänsä. Kyllä oli pupuja pöksyissä mulla... mutta nuoripari oli onneksi tyytyväinen otoksiini :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos Pehmyt piirto ja Kaarnikka. On ollut niin kiireitä, etten ole ehtinyt edes kommentteja käydä katsomassa. Kuvia on taas nippu käsitelty, kaikki kirkko- ja viralliset kuvat on käsitelty (helpotus), seuraavaksi onnittelukuvat vuorossa.

  Pehmyt piirto, olen vähän kateellinen, koska olet saanut olla kukkakaupassa. Rakastan kukkia ja kukkien sidonta olisi ollut enemmän sydäntäni lähellä kuin toimistotyö.

  Kaarnikka, mukava kuulla , että joku toinenkin on jännittänyt ja saanut kunnialla häät kuvattua. Sen huomasin, että ulkoinen salama olisi ollut tuiki tarpeellinen, ehkä joskus sen vielä hankin. Tietenkin pitäisi tutustua muotokuvauksen saloihin, se onkin varmaan pohjaton suo.

  Täytyypä pitää välillä taukoa ja käydä muiden blogeja ihastelemassa ja sitten vielä vähän aikaa näitä hääkuvia.

  VastaaPoista
 12. Hienotpa ovat, mitä suotta olet tyytymätön - ei mitään syytä! Erityisesti tuo heittokimppu on ihana, meidän kotimaiset luonnonkukkamme kyllä peittoavat ostokukat 6-0. Ja nuo päivänkakkara/kello -asetelmat ovat minusta hienoja juuri noin, epäsymmetrisyys tuo runsautta, syvyyttä ja pintojen vaihtelun tekstuuria.

  Ja on muuten hieno korentobanneri. Sattumalta itsekin juuri vaihdoin korentokuvaan, en muuten ollut nähnyt sinun kuvaasi sitä ennen. Sinulla on kyllä hienompi, niin ihanat siipien yksityiskohdat.

  VastaaPoista
 13. Ajatella, muotoilit kukkakimput itse!!! Heittokimppu tosiaan söpö ja muutkin kimput niin kesäisiä.
  Ihanaa, kun kuvauskeikka meni hyvin! Ja taas olet monta kokemusta rikkaampi ja viisaampi. Työ tekijäänsä opettaa parhaiten.
  Mietin tässä juhlissa kuvaamista...itsellä joskus ollut se ongelma, että on korkkarit jalassa. Juokse siinä sitten paikasta toiseen sukkelasti :DDD
  Ja sitten olen miettinyt sitäkin, miten tuntuu, että vastuu on aika suuri, kun olet se, joka yrittää tallentaa muistot kuviin. Jotenkin sitä on yrittänyt siinä hässäkässä nauttia itse kuvaamisesta ja yrittää kaikesta huolimatta olla rentona. Pieni jännitys tietysti onkin paikallaan...mutta siis hauskaa, kun kaikki meni sinulla hyvin!

  VastaaPoista
 14. Uuvana, kiitos. Luonnonkukissa on sitä jotakin, jalostetut leikkokukat ovat niin steriilejä ja tuoksuttomia.
  Heittokimppuun olinkin aika tyytyväinen. Kimpulle meinasi käydä vähän köpelösti. Morsian heitti kimpun niin voimalla olkansa yli, että kimppu jymähti ensin kattoon ja siten lässähti lattiaan aivan hänen viereensä eli kukaan ei saanut kimppua lennosta kiinni. Valtavan ryntäyksen jälkeen eräs onnekas neitokainen sai napattua kimpun, joka oli onneksi pysynyt koossa.
  Sinun korentokuvasi ovat niin kauniita, kiva, että saa joka kerta korentoa ihailla blogissasi käydässään.

  VastaaPoista
 15. Taru, kiitos. Heittokimpun hurjasta lennosta voitkin lukea vastauksestani Uuvanalle.
  Sen tästä ensimmäisestä kuvauskeikasta opin, että väsään seuraavalle kerralle muistilistan esim lähisukulaisista, joita pitää vähän enemmän kuvata.
  Olin aika lailla hermostunut alkuvaiheessa, onnittelutilanteessa jäi pari lähisukulaista kuvaamatta. Toinen moka oli sormuksen kuvaamatta jättäminen. Voihan sen toki kuvata jälkikäteenkin.
  Onneksi mieheni kuvasi vanhalla kamerallani joitakin kuvia ja oli tukenani. Hän oli ottanut monta kuvaa sellaisista tilanteista, joita en ollut ehtinyt/huomannut kuvata.
  Kengät kyllä olivat mukavat jalassa, mutta vähemmän kauniit.
  Sain muuten eilen vimeisenkin hääkuvan käsiteltyä, laskin, että noin 20 tuntia otti aikaa. Oikeastaan oli tosi mukavaa joka ilta elää häät uudelleen kuvia käsitellessä.

  VastaaPoista
 16. Arvasin että onnistut :D
  Ymmärrän kyllä että oli paineita!
  Miten löysitkään noin täydellisiä päivänkakkaroita. Heittokimppu on suloisista suloisin, niin herkät värit ja kukkaset.
  Voi kun saisi julisteena tuon otsikon siipikuvan.

  VastaaPoista
 17. Kiitos Vikki, huomenna vihityt tulevat tsekkaamaan kuvat ja vähän jännittää.
  Päivänkakkaroista saan kiittää äitiäni ja isääni, he poimivat ne jostain Visuveden suunnalta.
  Siipikuvaa olen aika paljon käsitellyt, taustankin häivytin kloonaustyökalulla.

  Nyt pitäisi alkaa urakoimaan omia kuvia, katselin juuri niitä ja huomasin, että kirjosieppokuviakin on vielä käsittelemättä.

  VastaaPoista
 18. Ihana kimppu.
  Rakastan luonnonkukkia, ne vasta kauniita ovatkin ♥
  Olet taitava valokuvauksen lisäksi :)

  VastaaPoista
 19. Seijastiina, kiitos, luonnonkukat ovat kauniinpia mielestäni kuin jalostetut. En yleensä kerää luonnonkukkia kuin juhannuksena mökille ja yhden kielokimpun silloin kuin kukkivat, jotenkin en vain henno katkoa niitä.
  Talvisin kyllä ostan mielelläni ruusu- ja tulppaanikimppuja päivän piritykseksi.

  VastaaPoista
 20. Olen samaa mieltä, en henno oikein katkoa paljoa, juhannus tekee pienen poikkeuksen kyllä.
  Ne nuutuu niin äkkiä :(

  Tulppaanit ja ruusut saattaa olla myös minulla ainota leikkokukat, mitä kerran saatan ostaa talvella :)

  VastaaPoista
 21. Seijastiina, jouluna on kyllä ihanaa tehdä asetelmia hyasinteista, niiden tuoksu on yksi lempituoksuistani, se tuo mieleen lapsuuden joulut.

  VastaaPoista