sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Keltaista...

...kuin kukkahämähäkki


...kuin keltamittari


...kuin suokeltaperhonen

...kuin kurjenmiekka


Toivottelen kaikille alkavaa helteistä viikkoa. Viimeinen kiireinen työviikko ennen lomantynkää. Alkuviikko menee luultavasti ylitöissä ja loppuviikko veljeni häihin liittyvissä järjestelyissä. Lupasin tehdä juhlapaikalle pöytäkimppuja ja morsiammelle heittokimpun. Ruokailutilaan teen vielä suuremman kukka-asetelman. Tämä kaikki perjantaina.

Torstaina kiireen vilkkaa kirkkoon harjoittelemaan vihkikuvausta, minä onneton joudun kuvaamaan häitä, eikä minulla ole juurikaan kokemusta henkilökuvauksasta. Uumoilen pikkuhiljaa katastrofia, yksikään kuva ei varmaan onnistu. En tiedä edes, millaista objektiivia käyttäisin. Veljeni halusi minun myös ottavan virallisen hääkuvan hääpaikalla. Hääpaikka on kyllä kauniissa vanhassa pappilassa järven rannalla, ehkäpä hääparista voisi ottaa kuvia laiturilla tai huvimajan edessä.

Hermot on silti pinnalla ja tämä helle ei ainakaan asiaa auta. Bloggailemaan en enää tällä viikolla ehdi, mutta yritän käydä blogeissanne kuvia katsomassa. Pitäkäähän peukkuja, että selviän tästä viikosta kunnialla.

22 kommenttia:

 1. Kaikki menee hienosti, hermoilu kuuluu asiaan. Parempi pieni kihelmöinti kuin rauhallisuus. Eikös ne näyttelijätkin ennen ensi-iltaa hermoile ja kaikki sujuu hienosti. Sitten, kun tapahtuma alkaa ja pitää toimia, tiedät mitä täytyy tehdä.
  Kyllä sulla silti työsarkaa on kaikissa kukkalaitteissa ja muussa, mutta muista myös itse nauttia tapahtumasta.
  Hyvää alkanutta viikkoa myös sinulle.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kannustuksesta, Pehmyt piirto. Kuvaustilanne on tällaiselle puolierakolle kauhistus, mutta ehkä se jännittäminen helpottaa muutaman minuutin kuluttua.
  Kuvaajan pitäisi olla mahdollisimman huomaamaton eikä häiritä mitenkään tilaisuutta, pahinta olisi tietysti saada yskänkohtaus kesken kaiken tai pökertyä kuumuudesta tai kompuroida jalustaan tai..tai.

  Kukkalaitteet eivät niin hermostuta, niitä olen usein joutunut väsäämään. Teen lähes kaikki kimput luonnonkukista, vain ruokailutilan asetelmaan tulee muutama ruusu ja krysanteemi luonnonkukkien tueksi.

  Sen silti sanon, että häiden jälkeen vedän lonkkaa ja toivun järkytyksestä seuraavat pari viikkoa, en käy missään enkä kutsu ketään kylään. Vietän laatuaikaa rakkaita ötököitä kuvaamalla ja uiskentelemalla välillä. Jeps.

  VastaaPoista
 3. Paljon voimia koitokseen, olet saanut haasteellisen tehtävän. Uskon, että hermoilun ja harjoituksen jälkeen kaikki tulee sujumaan hienosti. Kirkossa kuvaaminen on haaste, mutta onneksi pääset harjoittelemaan etukäteen. Itse ottaisin harjoituksissa kuvia kaikilla mahdollisilla asetuksilla ja sitten valkkaisin sieltä sopivat asetukset. Vaan varmasti tiedät itse parhaiten miten pitää toimia. Virallinen potretti ulkona kuulostaa hienolta! Voimia töihin sekä koitokseen, kerrothan sitten miten meni ;)

  VastaaPoista
 4. Pidän peukkuja, kyllä osaat, turhia hermoilet :-D

  Kurjenmiekat, iirikset, nekin yksiä lempikukkiani!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Elisa ja Mags neuvoista ja kannustuksesta. Se onkin hyvä idea ottaa erilaisilla asetuksilla ja ajattelin myös ottaa eri objektiiveilla, jos on aikaa. Vihkijänä toimiva kirkkoherra onneksi harrastaa valokuvausta, häneltä saatan saada myös hyviä vinkkejä.
  Kerron sitten kuinka kävi.

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia. Kukkahämähäkki on sitten jännä otus.

  Ja tsemppiä viikkoon! On aika raskasta kun kiireisin viikko on usein juuri se viimeinen, lomaa edeltävä viikko, kun muutenkin olisi loman tarpeessa jo. Miten se aina niin meneekin...
  Mutta pidämme kaikki peukkuja, kyllä kaikki varmaan hyvin menee.

  Minäkin muuten välillä pelkään, että jotkut tuttavat/sukulaiset keksisivät pyytää minua valokuvaamaan häitä ta muita kesäjuhlia. En olisi ollenkaan kotonani henkilökuvauksessa, ruohikossa röhnöttäminen on myös minun lajini, ei ihmisolentojen sihtailu.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Uuvana, olen saanut teiltä blogiystäviltä paljon rohkaisua ja kannustusta, kyllä se auttaa paljon.

  Ötökät ja kaikki muutkin eläimet eivät yhtään välitä, minkälaiset vaatteet sinulla on tänään ja onko se villapaita nurinpäin, onko tukka järjestyksessä, millaisella tuulella olet. Aikaakin on aina moneen otokseen (jos kohde ei karkaa:D) eikä niin väliä vaikka tuli vähän heilahtanut kuva, uusia aina saa.

  siinä kait se jännitysmomentti piileekin, ettei uusia kuvia saa ainakaan kirkosta, jos kuvat epäonnistuvat

  Jotenkin koko ajan enemmän helpottuu olo, kun saan "ääneen" käsitellä näitä asioita. Kyllä tämä bloggailu on aika terapeuttista.

  VastaaPoista
 8. En tiedä helpottaako sinua yhtään, mutta siskoni kuvasi tyhjällä kameralla esikoisensä ylioppilasjuhlat silloin, kun vielä käytettiin filmiä. Siitä selvittiin. Mieheni hautajaisiin otin ammattikuvaajan ettei tarvitse sellaisessa tilanteessa itse ajatella kuvausta. Hänen kameransa oli rikki! Kuvat ovat himmeitä ja epämääräisiä. Siitäkin selvittiin. Kaikki menee ihan hyvin! Eikös pääasia ole parin naimisiin pääsy : )

  VastaaPoista
 9. Kiitos Mayo sanoistasi, sattuu sitä näköjään muillekkin. Veljeni täyttää ensi kesänä viisikymmentä ja on jotenkin niin romanttista, että hänkin menee naimisiin. Pelkään, että alan vetistelemään kesken kuvauksen. Ei ainakaan parane katsoa äitiini päin, sillä hän on oikea "ammattipillittäjä".

  VastaaPoista
 10. Jännittävää saada hääkuvauspesti. Olen joskus kurkistellut netistä, millaisia kuvia ammattilaiset ottavat häistä, ja sieltä löytyy todella monipuolista kirjoa muistakin juhlassa olevista aiheista kuin hääparista. Varmasti asiaan innostuu ja inspiraatio vie täysin mukanaan ja kuvista tulee hienoja!

  - Mukava tuo jalkojaan oikova balleriinahämähäkki.

  VastaaPoista
 11. Hienoja kuvia! Hei ajattele, että kuvattavat ovat öttiäisiä, niin ei jännitä hi.. Kuvasi ovat niin hyviä, varmasti onnistut. Tiedän kokemuksesta, että paineita tulee kun on "vastuu" nyt on onnistuttava, tär.. tär..sitten iskee paniikki. Lähetän täältä rauhoittavaa ja tasapainottavaa oloa, hyvin se menee.

  VastaaPoista
 12. Ihana kuva puna-apilasta ja perhosesta!Ja kiitos "keltaisista kuvista" ne ovat niin energisiä.
  Uskon että tällä näytöllä mitä täällä olet esitellyt kuviasi, onnistut varmasti.
  Ajattelen näin, että kun kuvaat läheistä/läheisiä saat varmasti kuvaan jotain sellaista jota ei ammattikuvaaja ehkä välttämättä saisi.Ole onnellinen kun saat kuvata näin tärkeää tilaisuutta.
  Hienoa että teet kimppuja luonnonkukista, tohtisiko pyytää että esittelisit niitä meille.
  Ja lopuksi oikein hyvää alkavaa lomaa.

  VastaaPoista
 13. Kiitos Vikki. Kai se niinkin on, kun läheisiään kuvaa, niin tietää vähän, minkälaisia kuvia he haluavat.
  Jos vain suinkin ehdin ja muistan, otan pari kuvaa kukista ja laitan näytille ensi viikolla. Toivottavasti sade ei aivan turmele esim harakankelloja.

  Puoli tuntia sitten saatiin kauan kaivattu sade ja ukkonenkin jyrähti pari kertaa jossain kaukana. Kohta pitää ottaa virrat pois tietokoneesta ja sulkea nettiyhteys, ettei ukkonen riko kaikkea. Olisi jännä saada salamasta kuva. Olen joskus nähnyt upeita salamakuvia digifoorunmeilla.

  Loma on kyllä parasta kesässä. Nyt tosin en voi pitää kuin kolme viikkoa, mutta kyllä syksymmälläkin on kiva lomailla se neljäs viikko.

  Leppoista lomaa kaikille teille, joilla on vielä loma edessä.

  VastaaPoista
 14. Pipsa ja Valokin värsyjä, kiitos myötäelämisestä. Täytyykin käydä hääkuvaajien sivustoilla, jos sieltä jotain vinkkejä saisi. Viime yön jo nukuin huonosti, jännitys alkaa vaivata.
  Tätä keltaista balleriinaa kuvasin parina päivänä ja monena päivänä kävin vain moikkaamassa häntä. Sitten hän katosi, joutuiko linnun ruoaksi vai vaihtoiko parempaan saalistuspaikkaan, en tiedä.

  VastaaPoista
 15. Miten hienoja kuvia, keltainen hämähäkki ja kauniit perhoset :)

  VastaaPoista
 16. Kiitos Eija. Keltaiset kukkahämähäkit ovat lemppari- hämähäkkejäni.

  VastaaPoista
 17. Hämppis oli kuin nuorallatanssija ikään. Hauskoja kuvia!
  Yritä nauttia hääpärin kuvaamisesta ja ota oikein paljon kuvia, paljon kanssa aina pärjää ja on sitten mistä valita. Kyllä se hyvin menee!
  Tsemppiä = )

  VastaaPoista
 18. Kiitos Taru, olen varustautunut suurella muistikortilla ja vara-akulla sekä muutamalla objektiivilla. Monta monta kuvaa aion ottaa joka tilanteesta. Suurin puute on ulkoinen salama, mutta en oikein voisi satoja euroja uhrata yhden kuvauksen takia. Salaman käyttöä pitäisi myös harjoitella ensin.
  Tänään on kirkossa harjoitukset ja aion ängetä mukaan harjoittelemaan kuvaamista.

  VastaaPoista
 19. Tein löydön eli löysin blogisi. Kertakaikkiaan todella kauniita valokuvia joita mielellään selaa.

  Uskallat mennä kohteen lähelle !!!!

  VastaaPoista
 20. Kiitos Tarja K. Kävin ihailemassa kauniita korujasi ja ihanaa ruusukuvaasi. Korujen kuvaaminen on varmaankin vaikeaa, niissä on paljon yksityiskohtia.

  VastaaPoista
 21. Komea tuo keltainen hämähäkki, ja perhoset tietenkin aina minulle rakkaita ♥
  Helle vaihtunut syksyksi, ja perhoset menneet maate tai lentäneet kauas pois, toivotaan ensi kesäksikin upeaa perhoskesää, kuten oli tämä mennyt kesä!

  VastaaPoista
 22. Seijastiina, kiitos, toivon myös lämmintä perhoskesää ensi kesästä. Nyt tosin oli vähän liian helteistä ja sen takia minulta jäi suurin osa kuvista ottamatta. Nyt on ollut sateista jo monta päivää, viikonloppukin on melkein ohi, enkä ole päässyt kuvailemaan kuin pikku hetkeksi. No, ehkäpä ensi viikolla sää paranee.

  VastaaPoista