tiistai 17. elokuuta 2010

Lempeä sireenipensaan suojissa

Heinäkuun lopussa tapasin tämän lempiväisen pariskunnan♥


Heitä ei näyttänyt häiritsevän ympärillä hääräilevä kuvaaja, pyysin kyllä anteeksi pientä häiriötä:)


En osannut päättää kumman kuvan laitan, vaikka ovat melkein samanlaiset.

16 kommenttia:

 1. Tuossa ylimmäisessä tuo lehti, jolla perhoset olivat, viehätti muodollaan. Alimmaisessa taas oli tuo ylin lehti yläviistossa irti perhosesta, se viehätti. Lopputulos on siis, kummassakin on oma viehätyksensä.
  Joskus tulee useampi samankaltainen kuva kohteesta, ei oikein osaa päättää minkä valitsisi, se valinnan vaikeus. Kummassakin on jotain, joka miellyttää.

  VastaaPoista
 2. Ylemmässä kuvassa tosiaan kuin kelluu tuo lehti jolla perhoset puuhailevat - ehkä he eivät edes huomanneet sinua :-D Herkät ja hempeät kuvat.

  VastaaPoista
 3. Ihanasti tulleet nuo lehtien ja perhosten muodot kuvaan, ihan taideteos.
  Värit myös miellyttivät kovasti.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Pehmyt piirto ja Mags. Usein tulee valinnanvaikeus samanlaisten kuvien suhteen, niitä voi olla joskus kolme neljäkin.
  Toinen valinnanvaikeus on kuvien talletustilanteessa, mitkä kuvat talletan, missä kuvassa on parhaat värit ja terävyys? Usein talletan kuvan, joka ei ole oikein mistään kotoisin, mutta siinä on vain minulle tarkoitettua tieto, tunnelma tai värimaailma. Joskus olen suunnitellutkin kerääväni kaikki nämä tunnelmakuvat omaan kansioonsa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Taru, kerrankin perhoset olivat rauhallisia, sai ihan ajan kanssa kuvailla. Iltapäivän auringosta vielä riitti valoa, vaikka lempiväiset olivatkin lehvästön suojissa.

  VastaaPoista
 6. Miten kauniit levolliset kuvat, tässä olisi taas aihetta julisteeksi.
  Ihmettelin noita tuntosarvia, nehän ovat todella hienot. Ja ihmettelin noita silmiä, viihdyin kauan näitten kuvien parissa :)

  VastaaPoista
 7. Onpa todella kauniit värit, levollinen ja romanttinenkin kuva. Jospa perhosia vielä riittäisi kuvattavaksi asti.. Oliskohan nuo lanttuperhosia?

  VastaaPoista
 8. Ylemmässä kuvassa toisestakin perhosesta näkyy vähän enemmän, Toisaalta alemmassa kuvassa lehtien ja siipien linjat menevät puhtaasti toisiaan koskettamatta, eikä vasemmassa yläkulmassa eikä yläreunassa näy oksanpätkää.

  VastaaPoista
 9. Kauniita kumpaisetkin kuvat, lehtien ja siipien muodot toistuvat kivasti samankaltaisina. Värit seesteiset. Onnistuneita molemmat, jos pitäisi valita jompi kumpi niin ehkä alimmainen:)

  VastaaPoista
 10. Vikki: Kiitos, perhosilla on niin hauraat tuntosarvet, että ihmettelen aina, kuinka pysyvät ehjinä. Silmissä on kivoja pilkkuja ainakin näillä perhosilla.

  Elisa: Kiitos, ajattelin niiden olevan lanttuperhosia, niitä on ollut paljon tänä kesänä. Eilen näin vielä suruvaipan mökillä ja kuvasin outoa mittariperhosta, vähiin kuitenkin ovat käyneet. Sudenkorennotkin ovat vähentyneet, mutta eivät onneksi kokonaan ole kadonneet.

  Pipsa: Katselit tarkasti kuvia, minä en oikein tarkkaan eroja huomannut itsekkään, jalustaa kyllä siirtelin ahkerasit kuvatessani.

  Valokin värsyjä: Kiitos, sireenin lehdet ovat kauniin muotoisia, kuin sydämiä. Usein niiden lehdiltä löytyykin ötököitä kuvattavaksi.

  VastaaPoista
 11. Jos nyt teknisesti tarkastellaan, ylin kuva on asettelultaan harmoninen. Ainakin jos muistelen, mitä öljyväriopissa kerrottiin : )

  Kaunista!

  VastaaPoista
 12. Kiitos Mayo, pidän itse myös vähän enemmän ylimmäisestä kuvasta.
  Kun mainitsit öljyvärit, tuli taas hinku kansalaisopiston kurssille. Pidän kuitenkin välivuoden, koska inspiraatio on kadonnut jonnekkin...enkä ole vielä löytänyt sitä.

  VastaaPoista
 13. Enpä osaa minäkään päättää, kumpi on kauniimpi. Molemmat ovat. Kyllä tämä on lanttuperhonen, tällä toisen sukupolven perhosella on siivissä vähemmän tummaa reunusta siipisuonen ympärillä kuin 1. sukupolvella. Siksi näitä ihmettelin vähän nähdessäni täälläkin, että onko jokin ihan outo kaaliperhoslaji liikkeellä. Mutta ihan tuttu lanttuhan se.

  VastaaPoista
 14. Kiitos Irma, perhoset kuvattiin 30.7. eli toisen sukupolven väkeä ovat. Lanttuperhosia on ollut tänä kesänä enemmän kuin koskaan. Vieläkin olen niitä nähnyt lentelemässä.

  VastaaPoista
 15. Kauniit perhoskuvat, aina ilahduttaa.
  Ylemmässä enemmän valoa, mutta hyviä molemmat.
  Rakastan perhosia, niitten aika vaan taitaa olla ohi miellä Suomen lapsilla.
  Kiva kun muistit vierailuilla blogissani, oikein mukavaa viimeistä elokuun päivää :D

  VastaaPoista
 16. Kiitos Seijastiina. Ei ole enää perhosia näkynyt, mutta ensi viikoksi on luvattu vähän lämpimämpää, ehkäpä vielä näemme perhosia.

  VastaaPoista