lauantai 7. elokuuta 2010

Pinkkejä sävyjä

Pinkin ja violetin eri sävyt ovat aina viehättäneet minua. Ikävä kyllä en ole löytänyt (vielä) vaaleanpunaista kärpästä tai violettia perhosta, mutta kukkasia ja auringonlaskuja voi sentään ihastella ja kuvailla. Kuvia tuli aivan liikaa, mutta koettakaa kestää. Samalla toivottelen teille helteistä viikonloppua, nauttikaa lämmöstä ja ihanista elokuisista auringonlaskuista.

Huopaohdakkeessa on erityisen kauniita sävyjä

Suokeltaperhonen herkuttelee huopaohdakkeen kukassa

Kimalaiskuoriainen kaivautuu pian tähän ihanuuteen

Maitohorsmasta löytyy myös pientä purtavaa

Tämä kaveri aivan halailee horsmankukkaa♥

Horsmasta saa ravintoa myös moni perhonen

Nam, mitkä mesipaukut!

Täältä on hyvät näköalat

Niin täältäkin

Kaunis, mutta väheksytty "rentunruusu"

Ristihämähäkkikin luottaa pinkkiin

Vähän liian ällön väristä, tuumii paarma.

Viimeiset kukat...

...ja kuihtuneet heinät...

...elokuun lempeässä illassa taipuvat tuuleen.

16 kommenttia:

 1. Kaunis kuvasarja, yhtään kuvaa ei ollut liikaa! Vähän kieltämättä tuli haikea olo noista viimeisistä kuvista, mutta nautiskellaan nyt elokuusta täysin rinnoin ;) Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Elokuu pinkkikuu, tuota väriä löytyy nyt runsaasti. Tuo maitohorsma on kaunis, kun sen yksittäistä kukkaa katselee läheltä ja muutenkin. Jos se olisi harvinaisempi, niin varmasti löytäisi tiensä kukkapenkkiin.
  Lämpöä ja aurinkoa myös sinne.

  VastaaPoista
 3. Oo, ihania sävyjä näissä kukkasissa, saati sitten iltatunnelmissa! Upeita!

  Perhoskirjastani löysin vain pari näitä sävyjä, toinen uudessa quineassa, mutta 'purple tip' kaiketi eteläisessä Euroopassakin. Se on sitten matkusteltava, jos tuota väriä tahtoo ;-)

  VastaaPoista
 4. Onpa ehyt pinkkisarja ja kaiken kruunaa kaunis iltahämy.
  Löysin eilen horsmapellon, joka oli jo kukkinut ja muuttunut pumpulipelloksi. Höytyvää riitti. Täytyy kuvata, ennen kuin sade vie ne.

  VastaaPoista
 5. Elisa: Kiitos, joskus vähän innostun laittamaan kuvia roppakaupalla. Vilkuilen välillä pihalle tässä kirjoittaessani ja huomaan, että pihlajanmarjat jo kovasti punoittavat. Pian pääsee niitäkin kuvaamaan. Tuntuuhan tämä kesä jatkuvan vielä, nytkin on lämmintä 23 astetta.

  Pehmyt piirto: Meillä oli tänä kesänä oikea maitohorsmapelto metsäaukossa, yritin sitä kuvata useasti, mutta lopputulos ei viehättänyt. Nämä yksittäiset kukat ovat jotenkin helpompia kuvata ja yksityiskohdiltaan kauniita.

  Mags: kiitos, luonto osaa niin ihanasti värittää kukkaset. Taitaa matkustaminen jäädä, perhoskaunokaiset ovat liian kaukana. Löysin netistä tämän "purple tip"-perhosen, olipa kaunis pinkki siivenkärki.

  Pipsa: Kiitos, meidänkin horsmapelto siementää jo. Pitäisiköhän minunkin lähteä katsomaan, saisiko minkäänlaista kuvaa. Nyt lämpömittari näyttää 24,1 eli taidan mennä vasta illalla, jos olisi viileämpää. Sensijaan teen pikapyrähdyksen pihamaalle, siellä vielä lentelee joitakin perhosia.

  VastaaPoista
 6. Kolme viimeistä kuvaa ovat tainnuttavan ihania!

  Moni tykkää kuvata ötököitä, mutta minulle niiden kiinnostavuus ei ole vielä avautunut;) Vielä linnut ymmärrän jotenkin, ja sudenkorennot tietysti.

  VastaaPoista
 7. Kiitos, Katriina. Maisemat ja muut meinaavat aina unohtua ötökkäaikaan, mutta talvella on sitten mukava keskittyä maisemiin ja huurteisiin yksityiskohtiin.

  VastaaPoista
 8. Oi kaunis sävy sävyyn kuvasarja, kolme viimeistä maisemakuvaa ihania, ötökät aina yhtä valloittavia, tarkasti kuvattuna.

  VastaaPoista
 9. Kiitos, Valokin värsyjä, näitä kuvasarjoja voisi laittaa useamminkin, jos vain löytyy samoja sävyjä.
  Ötökkäkuvaus taitaa kohta loppua, hyönteiset ovat jo vähentyneet, mutta on niitä vähän jemmassa vielä ötökkäkansiossa.

  VastaaPoista
 10. Kiitos Taru. Kaikki eivät oikein pidä pinkistä, enkä minäkään välitä muuten kuin näistä kukkasista ja auringonlaskuista, siis luomupinkistä:)

  VastaaPoista
 11. Kolmanneksi viimeinen kuva on todella upea!

  VastaaPoista
 12. Voi miten ihanan tunnelmallisia ja kauniin herkkiä kuvia olet ottanut. Minullakin jää tätä kesää ikävä

  VastaaPoista
 13. Mayo ja Enkulin käsityöt, kiitos, anteeksi etten heti huomannut kommenttejanne. Tulin juuri pihalta, selkä hiestä märkänä. tuntuu, että kesä senkuin jatkuu lämpötilojen puolesta. Keltaisia lehtiä on tosin ilmestynyt pienempiin koivuihin, pieni syksyn tuntu on jo ilmassa.
  Vielä vähän ötökkäisiä lentelee, mutta kohta vaihdan tämän makroilun taas lintujen ja maisemien kuvaamiseen.

  VastaaPoista
 14. Pinkki on tällä hetkellä lemppari väri, ja kaikki pinkki kiinnostaa, siksipä loikkasin tähän postaukseen, ja niimpä, kaunista on, perhoset aina ihanat, ja kasvit kauniit, luonto on upea :)

  VastaaPoista
 15. Kiitos, Seijastiina, aika paljon löytyy pinkkejä sävyjä luonnostakin. Minäkin viehätyin pinkistä vaihteeksi, värimieltymykset vaihtelevat aika ajoin. On se onni, että maailmassa on näin paljon värejä, mustavalkoinen olisi tosi tylsää.

  VastaaPoista