tiistai 10. elokuuta 2010

Uudistuminen

Eilen illalla tiirailin kukkahämähäkkiä, joka roikkui omituisesti jostain läpinäkyvästä. Lähempi tarkastelu paljasti, että hämppy oli luomassa nahkaansa. Peräpäässä oli vielä vanhaa nahkaa hitunen. Tänään hämähäkki väijyi jo tutussa asennossaan, eikä vanhaa nahkaa enää näkynyt.
Kuva on aika onneton, mutta kun tapahtuma oli niin erikoinen, laitan sen näytille.

21 kommenttia:

 1. Pääsitpä todistamaan mielenkiintoista tapahtumaa. Hassua, että tuo vanha nahka jää roikkumaan kasviin. Löysin kesällä vastaavia hylättyjä heinäsirkan nahkoja, sehän luo useasti nahkansa toukkavaiheen aikana ennen kuin on täysikasvuinen.

  VastaaPoista
 2. Irma: Olin tosi yllättynyt näkemästäni, harmi vain, että oli aika myöhäinen ilta, eikä kuvasta saanut millään tarkkaa kokonaan. Pienten hämähäkkien nahkoja olen seiteissä usein nähnyt, mutta heinäsirkkojen nahkoja en ole koskaan nähnyt.

  VastaaPoista
 3. Erikoinen on tapahtuma, jonka kohtasit. Tuo vanha nahka näyttää läpikuultavalta lasilta. Kyllä sitä on jäänyt moni asia huomaamatta, en ole tuotakaan tiennyt, että hämähäkit luovat nahkansa, kaikkea sitä oppii kun ikää tulee.

  VastaaPoista
 4. Kuva on erittäin hyvä ja kertoo kaiken.
  Uutta minullekin tuo hämähäkin nahan luominen. Käärmeen nahan olen löytänyt navetan seinustalta. Ugh.

  VastaaPoista
 5. Vähän ensin hui.. tuli kylmät väreet, sillä olen hämppiskammoinen, mutta kuvahan on kaunis kuin mikä! Hyvin bongattu ;)

  VastaaPoista
 6. Kiitos teille, Pehmyt piirto, Mayo ja Elisa. Joskus onni potkii, siksi tämä kuvaminen on niin antoisaa ja jännittävää. Yllätykset eivät luonnosta lopu, melkein joka päivä näkee jotain uutta. Kuvata ei aina ehdi, mutta katseleminenkin saa hyvälle mielelle.
  Tänän aion mennä vielä tarkistamaan, onko samainen hämis vielä paikallaan horsmankukassa, eilen hän siellä vielä kökötti. Horsmankukka oli jo kuihtumaisillaan, joten ehkä hämiskin on häipynyt paremmille väijymispaikoille.

  VastaaPoista
 7. Niinkuin tiedät, hämähäkeistä en pidä :D Mutta kuva on erikoinen ja upea taas kerran. Ja uudistumisen ajatus kolahti kyllä tähän suuntaan ja isosti. Aloin lukea kirjaa nimeltä "tie luovuuteen" ja suosittelen kovasti sitä meille luomisongelmien kanssa taisteleville sieluille ;)

  VastaaPoista
 8. Kiitos Vipe. Kyllä luovuus on joskus hukassa, varsinkin nyt. Keväällä lopetin taulujen maalaamisen, kiviäkään ei ole tullut maalattua koko kesänä, helmityötkään eivät kiinnosta, tosin se johtuu osittain nivelrikosta. Vain tämä valokuvaaminen on kiinnostavaa, toivottavasti luovuuskin joskus tulee takaisin:)

  VastaaPoista
 9. No oletpas sattunut hienoon aikaan paikalle! En edes tiennyt hämähäkkien vaihtavan nahkaansa - aika mielenkiintoisen näköinen tuo vanha nahka.

  VastaaPoista
 10. Kiitos Mags, en voi kuin ihmetellä, miten hämppy suoriutuu nahanvaihdosta varsinkin pitkien koipiensa osalta. Vanha nahka on niin ehjän näköinen.
  Eilen käväisin tarkistamassa, onko kaveri vielä maisemissa. Siellä hän oli juuri ruokailemassa, saaliiksi oli saanut tavallisen kärpäsen. Horsma oli kuihtumaisillaan, joten saa nähdä, onko hämppy vaihtanut maisemaa tänään.

  VastaaPoista
 11. Olet kuvannut upeita ötökkäkuvia lomani aikana :) Ja tämä kuva hämähäkin uudistumisesta on aivan mahtava!

  VastaaPoista
 12. Kiitos, Gaia, näitä ötökkäkuviahan minä aina. Kohta kuitenkin koittaa syksy ja silloin kuvataan ruskakuvia. Syksy on melkein yhtä hienoa aikaa, luonto järjestää meille oikein kunnon väriloiston ennenkuin vaipuu talviuneen.

  VastaaPoista
 13. Mielenkiintoinen kuva, jota pieni epätarkkuus ei haittaa. Kuvasin tänä kesänä ekan kerran tuon kukkahämähäkin ja senkin vuoksi kiinnitin tuohon kuvaan huomiota.

  Nuo alempana olevat pinkit kuvat ovat tosi kauniita! Täytyy piipahtaa toistekin.

  VastaaPoista
 14. Ompas mielenkiintoinen kuva, piti katsella oikein moneen kertaan, kaiken muun lisäksi tykkään tästä värimaailmasta.
  Täällä on toinenkin nahanluoja kun oli liian pienet suojakertoimet :)

  VastaaPoista
 15. Marilla: Kiitos, kukkahämähäkki on yksi lempikuvauskohteistani. Käväisin ihastelemassa kuviasi, jotka ovat tajuttoman kauniita ja tarkkoja. Käyn uudelleen oikein ajan kanssa.

  Vikki: Kiitos, harmittaa vähän, kun en tullut aiemmin paikalle. Kello oli jo yli yhdeksän illalla ja vielä metsää ympärillä. Kuvasta tuli sen takia epätarkkaa ja kohinainen ja tumma. Kuitenkin tämän tapahtuman näkeminen ja kokeminen olivat tärkeämpiä kuin hyvän kuvan saaminen.
  Tänä kesänä on kyllä helposti polttanut nahkansa, aurinkoa on riittänyt. Minä olen onneksi allerginen auringolle ja saan aurinkoihottumaa helposti. Siksi olen vain pieniä hetkiä auringossa ja olen säästynyt nahkani palamiselta.

  VastaaPoista
 16. Oi mielenkiintoista, pääsit kuvaamaan ihmeellistä tapahtumaa. Hämis kammoisenakin, voin vain ihailla.

  VastaaPoista
 17. Kiitos Valokin värsyjä, olin onnekas tällä kertaa.
  Oikeastaan minäkin kammoan hämähäkkeja sillä tavalla, etten uskalla koskettaa tai ottaa kädelle niitä. Muuten kyllä ovat kiehtovia ja kauniitakin otuksia ja mieluisia kuvattavia.

  VastaaPoista
 18. Jännä tilanne, kiva kun sait sen tallennettua. Olen nähnyt sudenkorennon toukkanahkoja kyllä, mutta en ole koskaan hämähäkinnahkaa nähnyt. Eipä ole tullut edes mieleen että seki luo nahkansa. Mutta pitäähä pieneksi käyneet vaatteet toki uusiin vaihtaa, muutenhan kristää ja puristaa perin ikävästi.

  VastaaPoista
 19. Kiitos Uuvana, jos olosuhteet olisivat vain olleet paremmat eli olisin ollut liikkeellä pari tuntia aikaisemmin, olisin saanut oivan otoksen. Hyvä näinkin, kuvasta kuitenkin näkee, että rouva hämähäkillä oli uudet vaatteet mielessä:)

  VastaaPoista
 20. Milenkiintoista!
  Hyvän kuvan olet saanut tuosta uusiutumisesta.
  sehän on kaunis :D

  VastaaPoista
 21. Kiitos, Seijastiina, vähän pimeä kuva on, mutta salamalla ei olisi tullut kuitenkaan parempaa tulosta.

  VastaaPoista