tiistai 9. helmikuuta 2010

Kevättää jo...


Tähän aikaan vuodesta ei saisi vielä unelmoida keväästä, mutta vanhoja kuvia selatessa muistui mieleen kevään äänet ja tuoksut. Viimeistään lumen sulamisen aikoihin suuntaamme mökille, käymme pilkkimässä muutaman ahvenen sintin ja virittelemme makkaravalkeat rantaan. Aika monena keväänä on iskenyt avantouintihulluus. Silloin ei auta kuin etsiä vanha luotettava jääsaha. Kuvassa isännällä hassu asento, koska hän ei tiennyt, kestääkö jää hänen painonsa...kestihän se. Sitten vaan telttasauna lämpiämään. Sitä olotilaa kastautumisen jälkeen ei voi sanoin kuvata, se pitää itse kokea, aivan taivaallisen ihanaa.
Joka kesä olen bongaillut rantasipejä rannassamme. Viime kesänä iltahämärissä piipittäjä huilaili hetkisen laiturilla. Pari kuvatusta ehdin saada, ennenkuin rantasipi taas lehahti siivilleen.

2 kommenttia:

  1. Kiva rantasipi!
    Hyvä kuva!
    Telttasauna kuulostaa kivalta :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Seijastiina. Harmiksemme tänä kesänä ei jarvellä pesinyt yhtään rantasipiä. Sauna sensijaan lämpesi melkein joka päivä. Nyt vesi on kylmennyt, mutta käymme silti pari-kolme kertaa viikossa vielä saunomassa.

    VastaaPoista