lauantai 8. toukokuuta 2010

Jänis istui maassa...


Eilen  illalla koin taas pienen onnenkantamoisen ajellessamme mökiltä kotiin. Mieheni löi jarrut pohjaan ja tokaisi: Kato , jänis! Pääni pyöri, missä, missä? En heti huomannutkaan sitä, koska katselin paljon kauemmaksi. Jänöhän istui aivan ojan penkalla. Äkkiä sain kameran vireeseen, autonikkunaa en tohtinut avata, etten pelottaisi jänistä. Pari kolme hätäistä kuvaa, sen jälkeen pupu sai meistä tarpeekseen ja pomppasi pusikkoon. Huomasimme, että jäniksiä oli peräti kolme, rantaa kohti lähtivät peräkanaa pömpöttelemään.

Alimmat kuvat ovat kotimme ohi vievältä tieltä. Suuren siirtolohkareen vuoksi tiessä on aika kiperä mutka. On aina jännittävää kulkea tämän kohdan ohi, koskaan ei tiedä mitä mutka takaa paljastuu: hirviä, pupuja, kurkia.
Toissailtana nousi pellolla vähän sumua ja nappasin tämän  hämärän kuvan. Toinen kuva on tuunattu vanhanaikaiseksi.

16 kommenttia:

 1. Ihanan ihana nappisilmä! Onneksi oli kamera mukana ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Elisa, harvoin käy sellainen unohdus, että kamera jää kotiin. Toisinaan on kyllä jäänyt muistikortti tai jopa akku, arvaa vain, ketuttaako silloin:D

  VastaaPoista
 3. Onpa kivat kuvat jänöjusseista! Mutta tuo tienmutka vie voiton: utu ja auringonpaiste taustalla tekevät siitä kutkuttavan kauniin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Katriina. Tuo tienmutka onkin pihapiirimme kuvatuimpia kohteita. Ajattelinkin tästä lähtien ottaa yhden kuvan joka kuukausi samasta kohtaa, niin saan eri vuodenaikojen vaihtelut näkyviin.

  VastaaPoista
 5. Kauniin värinen tuo pupuliini. Aina täytyy olla kamera lähettyvillä, eihän sitä koskaan tiedä...
  Tuo kivi kuva on aika jännittävä, tuossa valaistuksessa pelottavakin, näin mulla kuva toimii.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Pehmyt piirto, pupussa on vielä vähän talviväriä. Kiven luona puut varjostavat tietä molemmilta puolilta, siksi se on keskipäivälläkin aika varjoisa paikka.

  VastaaPoista
 7. Saitpa hienot kuvat ikkunan läpi. Luulin että jäniksen turkki on paljon lyhyenpää ja jäykempää karvaa, tuossahan se näyttää niin pehmoiselta.
  Jännä tunnelma tuossa viimeisessä kuvassa.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Vikki. Tuuri se käy joskus köyhälläkin, olen todella iloinen näistä pupukuvista.

  VastaaPoista
 9. Ja vieläpä ihan metsäjänis, ei mikään rusakon rutkale... Kauniit "maavärit" kuvissasi, pidän tuosta vihreästä havumetsästä taustalla. Myös tienmutkakuva on mystisen kaunis, salaperäinen utuineen ja auringopilkahduksineen.

  VastaaPoista
 10. Kiitos Irma, joskus on hyväkin tausta, mutta useimmiten joutuu tyytymään peltomaisemaan.

  Puoli tuntia sitten olisi ollut taas kuvattavaa naapurin pellolla. Jänis, kurki, urosteeri ja naarasteeri olivat kaikki yhtäaikaan siellä.
  Teerikukko siellä teputteli morsiammelleen, hassulta näytti, kun ei ollut muita urosteeriä. Silti tämä herra teputteli ja hyppeli tasakäpälää, kai se soidinkuvio on käytävä läpi, vaikka ei kilpailijoita olisikaan.

  Kameraa ei tietenkään ollut mukana sateen takia, mutta saatanhan nähdä ne vielä uudelleen ensi viikolla.

  VastaaPoista
 11. Oi pupulla on vielä korvat talvivärissä. :) Meillä on tässä piha pupu jota ei ole nyt kyllä aikoihin näkynyt, toivottavasti pedot ei ole napanneet. Tuo tienmutka ja usva on kuin sadusta.

  VastaaPoista
 12. Kiitos Pirita. Pupusi on voinut lähteä toisen pupuliinin matkaan lemmenhuumassa. Meilläpäin jänikset ovat viime päivinä kisailleet ja leikkineet pellolla, niitä näkee aina kaksi tai kolme samassa paikkaa. Toivottavasti pupu taas ilmaantuu pihallesi.

  VastaaPoista
 13. Onpa mainio pupunen. Se varmaan miettii että pahus kun korvat on jumittuneet valkoisiksi vaikka väri muuten vaihtuu. Hauska harva talvikarva tuossa kesäturkin päällä vielä - melkein voisi olla joku design-tuote suoraan catwalkilta. Ilme on hänellä pöllämystynyt.

  VastaaPoista
 14. Kiitos Uuvana, pupunen kyllä ihmetteli autoamme, kuin ei ikinä oli sellaista nähnyt. Tuumasin. että kyseessä täytyy olla pupuneitonen, koska hän on niin viehkeän näköinen.

  VastaaPoista
 15. Suloinen pupu, ihanat kuvat taas sinulla ♥
  Kiva oli taas käydä kurkkimassa vähän vanhoja kuviasi ja postauksia tässä kiireen keskellä.
  Puput on hellyttäviä ja tuo sumu kaunista :)

  Iloista torstai päivää ja iloa harmaaseen marraskuuhun!

  VastaaPoista
 16. Seijastiina, kiitos, tämä pupu onkin kaikkein paras pupukuvani, oli niin lähellä, aivan perin kolme metrin päässä autosta. Kelpuutin hänet facebook-profiilikuvakseni, koska hän on ilmiselvästi tyttö:))
  Täällä onkin harmaata ja sateista, voiko kurjemmaksi sää enää muuttua.
  Hauskaa päivänjatkoa sinullekin♥

  VastaaPoista