sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Kohta saa jo saunavihdan

Nukkumaan pitäisi mennä jo, mutta yksi hätäinen postaus. Olen ihmetellyt ja ihastellut tätä lämpöaaltoa ja kuvaillut hiirenkorvia, Ensimmäisen  koivunlehtikuvan olen ottanut 13.5. ja viimeisen tänään 16.5. Kyllä on nopeaa lehtien kasvu, tätä menoa saunavihdan saa tehdä jo toukokuussa.
Sauna on lämmitetty joka päivä   viikon ajan ja vesi on jo varsin uimakelpoista. Tänään mittari näytti 19 astetta. Olemme mieheni kanssa kovia saunomaan ja puitakin kuluu. Kuvan saunapuut on jo poltettu .

Toivottelen kaikille lämpöisiä kevätpäiviä.

14 kommenttia:

 1. Kaunis kesäinen postaus, kaikki kesän ainekset.
  Tämä lämpöaalto on tosiaan jouduttanut kovasti tuota luontoa rynnimään kesään. Kun nuo yötkin ovat olleet niin lämpöisiä, niin kyllä se jo kesältä tuntuukin.
  Oltiin mökillä neljä päivää ja sinä aikana oli tullut vihreys ja jotkut aikaiset kukkijat olivat intoutuneet.
  Nyt nautitaan lämmöstä ja auringosta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Pehmyt piirto, olisipa ollutkin mukava olla mökillä yötä, mutta siellä on vielä siivoukset tekemättä ja kotona kaikenlaista puuhaa miesväellä.
  Mökille on vain 9 kilometriä, joten käymme siellä joka ilta saunomassa eikä sitten ole kauhea hinku jäädä yöksi varsinkin kun nuo mukavuudet puuttuvat.
  Lämpöistä alkavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 3. Onpas todella isot lehdet koivussa! Ihanan lähellä teidän mökki, meillä matkaa mökille on 90 km..
  Kaunis kesäinen kuvasarja, tuli heti mieli lähteä uimaan, vesikin noin lämmintä!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Elisa, uiminen maistuu varmaan tänäänkin. Pienessä järvessä on se etu, että vesi lämpiää nopsaan, tosin se myös kylmenee nopeammin kuin isoissa vesistöissä.

  VastaaPoista
 5. Koivunlehdet ovat todella kasvaneet nopsaan. Tänään aamulenkillä näin pitkästä aikaa härkälintu-pariskunnan, keräilin oksia ja lehtiä, nautin suunnattomasti heränneen luonnon kymmenistä vihreän sävyistä :-D

  VastaaPoista
 6. Ihanaa viherrystä, tämä vuodenaika on niin upean puhdasta vihreää.
  En luovu tästä "perinteestä" valita kauneinta tai vaikuttavinta kuvaa.
  Se on tuo viides kuva ylhäältä jossa oksat näyttävät roikkuvan veden ylle.
  Hyviä löylyjä ja uintireissuja!

  VastaaPoista
 7. Eipä vaan kaikki ole päässeet noin lähelle käkeä.
  Hieno tunnelma tuossa viimeisessä kuvassa, voi kun olisi mökki ja rantasauna!
  Kevätkuvia on minusta vaikea saada onnistumaan hyvin, mutta kyllä näitä vaan kelpaa ihailla.

  VastaaPoista
 8. Mags, kyllä vihreä on kaunista, varsinkin tämä kevään hennonvihreä. Meillä ei ole härkälintuja näkynyt, olisi kiva kuvata niitäkin.


  Vikki, mukavaa, kun valitset mielikuvasi. Se antaa vinkkejä kuvaamiseen. Tänään vesi oli jo 20-asteista ja uiskentelin pitkän lenkin.


  Pipsa, keväällä on vähän kova valo, olen huomannut, että kuvat helposti ylivalottuvat. Iltaisin yleensä otankin parhaimmat kuvani.
  Meillä ei nykyään ole oikeata saunaa ollenkaan, vain tuo telttasauna. Siinä saa hyvät pehmeät löylyt. Purimme saunan pienestä mökistämme ja teimme tilalle makuuhuoneen.

  VastaaPoista
 9. Ja kuinka nuo lehdet aamuisin ja sateen jälkeen tuoksuvat! Vauhdilla kasvavat nyt koivun, kuten muidenkin puiden, lehdet. Luonto voisi jo vähän jarrutella, menee kesä liian nopeasti ohi...

  VastaaPoista
 10. Irma, onneksi on vähän viilenevää luvattu, niin ei kaikki kukat ehdi kukkia ennen kesäkuuta.
  Tulin juuri iltakävelylä. Täällä satoi tänään ja tuoksu oli huumaava, ihanan imeläinen.

  Huomasin, että ketunleivät kukkivat jo ja kuuseen tulee pikästä aika käpyjä.

  VastaaPoista
 11. Lehdet kasvavat ihan silmissä näillä keleillä. Viikonloppuna maalla käydessä seurailin, kun humala kasvoi lämpöisellä seinustalla melkein puoli metria päivässä. Se oli jo aika hurjaa.
  Minä en jotenkin ihan pysynyt tämän lämpöaallon mukana. Tuntuu kuin aikaa olisi kuluut paljon enemmä kuin vajaa vikko, kun luonto muuttui niin kovasti niin nopeasti.

  VastaaPoista
 12. Kyllä se luonto todella muuttui muutamassa päivässä. Tein pienen kokeenkin. Kuvasin työpaikkani ikkunasta maisemaa viime keskiviikkona, ei ollut vielä edes kunnon hiirenkorvia puissa. Maanantaina kuvasin saman maiseman ja muutos oli suuri, aivan vihreänä kaikki. Voisinkin laittaa kuvasarjan muutoksesta.

  Tuomi aloittaa tänään kukintansa, eilen oli jo muutama yksittäinen kukka auennut, pihlajissa on jo isot nuput, voikukat kukkivat täällä keskustassa, mustikkakin kukkii mökillä.

  VastaaPoista
 13. Tuo on ihanaa aikaa, kun lehdet puhkeavat,kevääseen on aikaa, mutta ajatellaan positiiviseti, siihen on vähemmän aikaa kuin eilen ;D
  Tuon savun tuoksun, rantasauna, tuo on ilmeisesti,niin voin tuntea aisteissani :)
  Lämmintä on ollut tuolloin, oli varmaan ihana päivä!

  VastaaPoista
 14. Seijastiina, vain vähän yli puoli vuotta kevääseen (huh) on aikaa. Olen kyllä huomannut, että vanhenemisen myötä aikakin tuntuu kuluvan nopeammin, kohta ollaan jo joulukiireissä.
  Tuo meidän sauna onkin vähän erikoinen, se on telttasauna muutaman metrin päässä rannasta. Aikoinaan, kun hankimme tontin, ei saunaa olisi saanut rakentaa 40 metriä lähemmäksi rannasta. Emme tosin tienneet, että poikkeusluvalla sekin olisi onnistunut.
  Telttasaunan voi koota ja purkaa, eli se ei ole mikään pysyvä rakennus. Sen sitten pystytimme ja ihastuimme pehmeisiin löylyihin niin, että emme enää tahdo muuta saunaa. Kannattaa kokeilla.

  VastaaPoista