sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Kirjosiepot ja oravamamma

Nyt, kun sataa, on aikaa vähän bloggailla. En viitsi kaikkia kuvia samaan postaukseen sulloa vaan pieninä annoksina. Päivällä kameran numerolaskin näytti 10.000 kuvan rajan ylittyneen, mikä ei ole ollenkaan juhlimisen aihe, sillä kameran suljin ei kestä ikuisesti. Viime päivinä kirjosiepot ovat olleet ahkeria. Uros on puolustanut reviiriä ja naaras on kantanut pehmikettä pesään. Silti välillä käydään rajankäyntiä ja taistelu on joskus kiivasta, sen tapahtuman kun saisi kuvattua, niin olisi katseltavaa  pitkäksi aikaa
Laitan loppuu kuvan oravamammasta, jonka kuvasin ikkunan läpi. Ihmettelin ensin, miksi se makoili niin rasittuneen näköisenä oksalla, mutta sitten huomasin sen valtavan vatsan. Ei ihme, jos oravalla on vähän kyllästynyt ilme, ei ole kivaa kiipeillä puissa noin pulleaa masua kantaen:)

9 kommenttia:

 1. Oi voi, voin niin samastua tuohon oravamammaan, kun masuni on täynnä ihanaa ruisleipää :-D

  VastaaPoista
 2. Ihanat kuvat! Kirjosieppojen touhua on mukava seurailla ja voi tuota oravaäitykkää..
  Minkäsikäinen kamera sinulla on? Nimittäin itse olen ottanut kuvia surutta ja kamera on vasta 3 kk..

  VastaaPoista
 3. Mags, voisipa saada oikein kotona leivottua ruisleipää, nam. Oravamammaa ei ole tänään näkynyt, ovatkohan pikkuiset syntyneet.

  Elisa, kiitos, kamerani on 5 kk vanha, tammi-helmikuussa en paljoa kuvaillut valon vähyyden vuoksi. Tänään on tullut vierotusoireita, koska sateenvuoksi ei pääse kuvaamaan, huokaus.

  VastaaPoista
 4. Mullakin on jo yli 7000 kuvaa otettuna, joten taidetaan mennä samaan tahtiin!

  VastaaPoista
 5. Joo, on se kivaa, kun ei tarvitse filmiä säästellä. Mitähän maksaisi teettää 7000 kuvaa?
  Vanhalla kamerallani on otettu varmaan 100.000 kuvaa kohta ja aina vaan pelittää. Kamera onkin nyt tyttärelläni käytössä, hän kuvailee sillä lemmikkejään. Toivon, että hän innostuisi myös luontokuvauksesta.

  VastaaPoista
 6. Onpas mamma pullea. Siinä ei kohta kauaa ohuimmat oksat enää kestä. ;)
  Niehoja sieppokuvia. Tuota bannerisi olenkin jo ihaillut.

  Minullakin kauhukseni kameran laskin pyörähti ympäri jokin aika sitten - siis joko nyt? Kamerahan tuli hankittua vasta tänä vuonna... apua. On tullut tosiaan otettua "aika monta" kuvaa... Paljon on joukossa ihan onnettomiakin, kun on yrittänyt kameran käyttöä opetella. Se harmittaa, koska tietää että suljin kuluu. Mutta toisaalta ei opi jos ei harjoittele. Ehkä toiset oppivat nopeammin, vähemmällä räpsimisellä.

  VastaaPoista
 7. Uuvana, mammaa ei ole näkynyt sen jälkeen kun sen kuvasin, ehkä poikaset ovat syntyneet. Olisi ihanaa saada pari kuvaa niistä myöhemmin.

  Sinä olet sitten kuvannut todenteolla, kyllähän se niin on, että mitä enemmän kuvaa, sitä paremmin oppii. Kameroiden hinnat laskevat koko ajan, kai sitä sitten vain on ostettava uusi, kun vanha rikkoontuu.

  VastaaPoista
 8. Tulee nyt kevään kaipuu totaalisesti!
  Kirjosieppo ahkerana ja orava mamma odottaa lapsukaisia, ihanat kuvat!
  Sinulla muuten norjan harmaa hirvikoira, löytyykö kuvia?
  Itselläni on joskus ollut, se on kaunis koira!
  Ja kohtahan se pääseekin hirvijahtiin ilmeisesti :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos Seijastiina, kevääseen on enää 6-7 kuukautta aikaa, voi rähmä:D
  Kimulista on muutama tyttäreni ottama kuva maaliskuun postauksessa: Kimuli toivottaa...
  Kimuli on paremminkin tyttäremme lemmikki, mutta joskus pääsee myös hirvijahtiin, ei ole kyllä kovin kiinnostunut hirvistä. Meilläpäin on paljon susia eikä koiria mielellään viedä metsälle. Laitan varmaan ruska-ajan jälkeen muutamia kuvia freteistä ja Kimulista, jos löydän jotain oikein hassuja tyttäreni varastoista.

  VastaaPoista