keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Kukkasia ja pisaroita

Huomasin, että suurin osa kukkakuvistani on pokkarilla kuvattuja. Pokkarissa on se hyvä puoli, että kukat ovat syväterävyydeltään parempia. Nyt, kun kuvailen makrolla, vain pieni osa kukasta on terävä, varsinkin, jos on vähän hämärämpi sää. No, ei se mitään, tuleepahan erilaisia kuvia ja taustakin himmenee paremmin.


vesipisaroiden kuvaaminen on mukavaa, joskin vähän märempää hommaa. Saappaat pitää olla jalassa ja sateen jälkeen on varottava, ettei kamera kastu, hyttysetkin innostuvat kosteasta ilmasta.

9 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia olet ottanut. Makroilu on tosiaan taitolaji, jalustakin siinä pitäisi olla. Pisaroiden kuvaaminen on mulle hankalaa, mutta kauniita ne ovat.

  VastaaPoista
 2. Näistä kuvista minäkin tykkään!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Elisa ja Katriina. Jalustaa olen tänä kesänä kanniskellut niska vääränä enemmän kuin koskaan.
  Toiveissa olisi kuvata pisaroita hämähäkin seitillä heti kun löydän oikein komean verkon. Syksymmällä se taitaa onnistua parhaiten, kun aamukaste viipyy kauemmin ja tämä aamuntorkkukin pääsee ylös sängystä:D

  VastaaPoista
 4. Tarkkuus ei aina välttämättä ole pääasia kuvassa. Sopivalla tarkennuksella voi myös tuoda esille tietyn kohdan kuvattavasta. Metsätähtikuviin esimerkiksi olet saanut myös hienon tunnelman mukaan.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Irma, metsätähtiä on vaikea kuvata, usein ne ovat vain valkoista mössöä. Näitä kuvia alivalotin rankasti ja kuvankäsittelyäkin oli enemmän kuin muissa.
  Oravanmarja ja kielo ovat vielä kokonaan kuvaamatta, kiirettä jo pitää, jos meinaa kieloja kuvata. Ikävä kylläluvattiin sadetta koko viikonlopuksi, nyyh.

  VastaaPoista
 6. Pirita, kiitos. Käväisin ihailemassa lomakuviasi, paljon kauniita maisemia.

  VastaaPoista
 7. Kauniit pisarat lehdissä, aivan ihanat, pidän näistä kuvista erityisesti.
  Oi, sireeni tuo mieleeni kesäkuun :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos, Seijastiina, kesää tuli ikävä, kun katselin sireeninkukkaa, nyyh.

  VastaaPoista