tiistai 1. kesäkuuta 2010

Hämähäkkejä taas
Hupsista, menipä toukokuu nopeasti - nyt on sitten virallisesti kesä♥♥. Tänään oli mukavan lämmintä ja ulkona oli  huikaisevan  kirkasta. Ruoho ja puiden lehvästöt ovat vielä keväisen vaaleanvihreitä ja nautiskelen tuijottelemalla vehreää maisemaa, kuuntelen puiden huminaa ja lintujen laulua, seurailen hyönteisten puuhia.

Hämähäkkejä olen nähnyt yllättävän vähän, johtuneeko vanhoista silmälaseista:D Muutaman karvajalan olen kuitenkin saanut kuvattua. Keltainen kukkahämähäkki asustaa vuohenjuuren kukassa, joka päivä sillä on uusi saalis. Kiltisti se antaa minun kuvata eikä häiriinny jalustankaan asettelusta. Muitten hämähäkkien nimiä en tiedä.

15 kommenttia:

 1. Tulin kurkistamaan, kuka on Manteli ja täällähän on hienoa. Bannerin pyykkipoika on mainio : )

  VastaaPoista
 2. Kiitos Mayo ja tervetuloa toistekkin katselemaan. Lähipäivinä laitan kuvia korennoista ja muista pörriäisistä, aika ei vain tahdo riittää mihinkään.

  VastaaPoista
 3. Oi kun olet taas päässyt lähelle luontoa ;-D
  Hauska tuon keltaisen kukan asukin suojaväri!!

  VastaaPoista
 4. Mags, välillä tuntuu pääsevän liiankin lähelle luontoa eli HYTTYSIÄ:(, mutta onneksi on Ohovi, se pitää hyttyset loitolla.

  Kukkahämähäkki pystyy vaihtamaan väriään valkoisen, keltaisen ja vihertävän sävyiseksi, värinvaihto kestää pari vuorokautta. Vain isompi naaras pystyy vaihtamaan väriä. Aika jännä otus.

  VastaaPoista
 5. Hämikset saavat minussa aikaan livenä väristyksiä, eikä se ole kivaa.. Mutta kuvasi ovat kyllä tosi tarkkoja ja upeita. Jalustan käyttö siis kannatti! Vai?

  VastaaPoista
 6. Miten oletkaan taas saanut kuvattua niin hienosti, tuo raajojenkin läpikuultavuus. Luulin tuota keltaista ensin siitepölypalloksi, enpä ole koskaan nähnyt tätäkään.
  Nyt tykkään tuosta ylimmästä kuvasta eniten.
  En kammoksu millään tavalla hämähäkkejä. Paitsi eräs laiturilla elelevä vesihämähäkki aikaansaa vähän pidemmän askeleen.

  VastaaPoista
 7. Elisa, kiitos, kyllä näissä hämähäkkikuvissa kannatti käyttää jalustaa, sitäpaitsi löysin kamerastani kivan toiminnon, nimittäin elävän etsinkuvan. Suhtauduin enisn epäilevästi tähän toimintoon, mutta perun sanani muutaman päivän kuvaamisen jälkeen.
  Kameran näytölle saa vielä suurennettua pienen hyönteisen vaikka näytön kokoiseksi, siitä on sitten paljon apua tarkennuksessa, jippii. Kohteen pitää kuitenkin olla liikkumatta.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Vikki, pidän itse myös ylimmäisestä kuvasta, vaikka koko hämppy ei ole tarkka. Ranta- ja vesihämähäkit ovat hivenen myrkyllisiä, meidänkin rannassa uiskentelee joskus vesihämähäkki. Lapsena minua puri vesihämähäkki ja puremakohta turposi isommaksi kuin ampiaisen pistoskohta. Kipotti tosi paljon.

  VastaaPoista
 9. Kukkahämähäkki on kyllä kotinsa värinen. Minäkään en tunnista noita muita, yhtä huonot on hämähäkkitiedotkin kuin korentotiedot.
  Erikoisesti tuossa toisessa kuvassa hämähäkin kaksi etummaista jalkaparia, miksiköhän hän niitä noin ojentelee? Pitkät on kintut!

  VastaaPoista
 10. Uuvana, pitkäkoipinen hämähäkki muistuttaa mustekalaa, aika iso hämppy oli. Toivon saavani tänä kesänä kuvan oikein komeasta ristihämähäkin verkosta. Verkkoa kuvatessa pitäisi vain olla tyyntä, pienikin tuulevire heiluttaa verkkoa ja kuva on sen mukainen.

  VastaaPoista
 11. upeita kyllä nämä sinun ötökkäkuvat! sulla taitaa olla kunnon välineetkin näitä varten? Itse en oöle enää paljoa macroillut kun ilman lisäosia ei enää mielestäni saa tarpeeksi hyviä, ainakaan minun kamerallani :D

  VastaaPoista
 12. Täytyy olla kesä, kun kukkahämiskin on jo saalistamassa. Näitä näkee paljon päivänkakkaroilla.

  Ristihämähäkin verkkoa kannattaa kuvata aamuvarhaisella, kun se on vielä kasteesta märkä. Silloin saa kaupanpäällisiksi miljoona pienenpientä pisarapalloa.

  VastaaPoista
 13. Elina, kiitos. Kyllä pokkarillakin saa hyvä makrokuvia, minulla oli muinoin sellainen Canon G5-pokkari ja sain aika hyviä makrokuvia sillä varsinkin perhosista.

  Irma, kyllä kesä ja kärpäset ovat saapuneet. Tänään kuvasin kukkahämistä, joka yritti pysytellä leinikin kukassa, tuuli riepotteli sitä, mutta tiukka oli hämiksen ote.

  Onkohan muilla ongelmia verkon kuvaamisessa? Hyvin pieni ala verkosta on terävä, ja muu osa aivan "soppaa". olisi kiva, jos saisi koko verkon teräväksi.
  Pisarapallokuvat onnistuvat vasta syksymmällä, kun kaste häipyy myöhemmin aamulla, Olen niin aamuntorkku, ettei edes valokuvaus saa minua heräämään aikaisemmin:)

  VastaaPoista
 14. Hyviä kuvia hämähäkin saalistuksesta.
  Voi tuota toista ressua :(

  VastaaPoista
 15. Seijastiina, kiitos. Kyllä aina käy sääliksi näitä saaliiksi joutuvia, varsinkin, kun kaunis perhonen on joutunut saaliiksi.

  VastaaPoista