lauantai 19. kesäkuuta 2010

Lupiini kukkii

Vaikka lupiini onkin kiusallinen tulokas, on sen kukinnot ja lehdet kauniita, kastepisaratkin viipyvät lehdillä kauan.Tämä mutantti näyttää hassulta, saa nähdä haarautuuko enemmän.


Lehtinuppu


Pisaroista heijastuu lupiinin lehdet.


Kyllä otti "hietaan", mutta jotenkin sain nämä kuvatekstit kuvien alle, kiitos teidän hyvien neuvojen. Hankalaa on vieläkin, mutta kyllä se siitä. Toivottelen aurinkoista sunnuntai-päivää teille kaikille.

16 kommenttia:

 1. Voi miten suloinen on tuo lupiinin lehtinuppu! Mummani puutarhassa Oulussa lupiini oli arvostettu kaunotar, jota yhdessä ihailimme. Lupiini ei yksinkertaisesti ollut silloin vielä levinnyt pohjoiseen. Minusta se on ihana kasvi vieläkin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Katriina. Minäkin muistan, että lapsuudenkotini takapihalla kasvoi polun molemmin puolin lupiineita ja niitä ei saanut poimia kuin luvan kanssa.

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvat! Ensimmäisessä on jännää kissanhäntä-fiilistä ;)

  VastaaPoista
 4. Täällä yksi yökyöpeli vielä ihailee kuvia näin iltasaduksi :D
  Kauniita ovat, ei voi kieltää. Nuppukuva on todella ihana ja kauniisti olet saanut pisaran kautta kuvattua vielä itse kasviakin.
  Mukavaa sunnuntai-päivää!

  VastaaPoista
 5. Lupiini on tievarsien kaunistus, joillekin voi olla kauhistus.
  Hauska tuo mutantti,lehtinuoou niinkuin palkeet ja pisarat ovat aina hienoja. Yksityiskohdat tuovat kukkaan ulottuvuuksia, joita ei kuljiessa huomaa.

  VastaaPoista
 6. Suloiset kuvat, pisara ja nuppu aivan vastustamattoman kauniit. Ajattelin heti postausa lukiessani, että JEEJEE - hyvin onnistui tekstin kirjoittaminen väliin. Mutta ilmeisesti ei niin helppoa ollutkaan sitten. Hmm..

  VastaaPoista
 7. Voi kauhistus mitä virheitä tuli tuohon tekstiin,siis -lehtinuppu ja kulkiessa-, pitäisi muistaa tarkistaa tuo kirjoitus.

  VastaaPoista
 8. Pisarat ja lehtinuppu aivan valloittavia. Kylvin meidän mökkipolun varteen joka paikkaan lupiinin siemeniä. Jälkikäteen vasta sain kuulla, että lupiini on kasvi, joka valtaa kaikkien muiden kasvien elintilan. Noh, noissa paikoissa onneksi tilaa levitä. Kaunis kukka on kuitenkin mielestäni. Olen nähnyt joskus ihan punaisiakin versioita.

  Ps. hi hii, hauska nähdä että jonkin muunkin soromet lentää näppäimillä liian lujaa, että tulee kirjoitushärö.

  VastaaPoista
 9. Gaia: Kiitos, Kissanhänniltähän pitkät lupiini vähän näyttävätkin, en ole ennen ajatellutkaan.

  Vikki: Kiitos ja hyvää sunnuntai-aamua sinulle. Heräsin tänään vasta 10.20 ja vähän nolotti. No, pitihän se Vikkanin ja Danielin häävalssi vielä nähdä.

  Pehmyt piirto: Lupiini on niin suuri kasvi ja aina harmitti, kun se ei tahdo mahtua kokonaan kuvaan. Sen tähden aloin sitten kuvata vain lehtiä tai vain muutamaan kukan terälehteä. Terälehdistä en huomannutkaan laittaa kuvaa. Kiitos Pehmyt piirto.

  Elisa: Kiitos. Sinun ja Magsin neuvojen avulla kuitenkin sain ne tekstit lopuksi paikalleen, mutta kyllä kuvia sai ensin poistaa ja laittaa uudelleen. Tekstejäkin siirtelin monta kertaa sen html-ikkunan kautta. Varmaan seuraavalla kerralla on helpompaa.
  Olen kuitenkin iki-onnellinen tästä uudesta mahdollisuudesta.

  Pehmyt piirto: Ei muutama kirjoitusvirhe haittaa. Minulle tulee huonoina päivinä melkein joka sanaan korjattavaa varsinkin nyt, kun keskisormi on poissa pelistä nivelrikon vuoksi.

  Valokin värsyjä: Kiitos, minäkin pidän lupiineja kauniina, vaikka ne valtaavatkin alaa alkuperäiskasveilta. Meidänkin pihalla on vähän lupiineja, mutta ne eivät pääse leviämään ruohonleikkurin ansiosta.

  VastaaPoista
 10. Lupiini on todella kaunis. Sekä kukat että lehdet. Vain ne ruskeat siemenet rumentavat maisemaa sitten myöhemmin.

  Kuvasi tekevät kasville oikeutta.

  VastaaPoista
 11. Suomen luonto olisi kovin köyhä ilman näitä kauniita tulokkaita!

  VastaaPoista
 12. Mayo: Niinhän se on kaunis, juhannukseksi kerään aina suuren kimpun lupiineja kahvipöytään, pari päivää ne säilyvät vaasissa.
  Jopa ruskeista siemenkodista saa kauniita kuurakuvia syksyllä. Kiitos.

  Raija: Tänään kävimme Tampereen suunnalla, ja lupiinit kukkivat sinisenä merenä, kyllähän sen on kaunista katseltavaa. Alkuperäiskasveilla on kuitenkin tukalat oltavat, mutta ei kait niitä lupiineja aivan joka paikassa ole, meidän kotitiellä on vain kahdessa paikassa.

  VastaaPoista
 13. Ylimmässä kuvassa sykkii lupiinin rytmit. Pidin siitä erityisesti ja myös se nuppu oli niin hieno.
  Kaikki kukat kukkivat niin kiivaassa tahdissa. En voi käsittää, että juhannusruusun aika on pian ohi!!!
  Mutta sitten huomaankin jo unikkojen nuppujen aukeavan ja kaikkien niiden heinäkuisten ihanuuksien...pionien...ja huomaan, ettei tämä ihanuus vielä lopukaan, jatkuu vain.

  t: Taru

  VastaaPoista
 14. Kiitos, Taru. Juhannusruusut kukkivat parhaillaan enkä ole vielä ehtinyt niitä kuvaamaan, kiire, kiire on.
  Heinäkuussa on vielä paljon kuvattavaa, horsmat, väinönputket, kanervat, päivänkakkarat ja monet muut.

  VastaaPoista
 15. Juhannusruusut on ihanat, pidän niistä erityisesti.
  Lupiinit kesällä on kauniit, kun tienvarret peittyy niihin, täytys pari mökille laittaa eriväristä ilahduttamaan ja leviämään :)

  VastaaPoista
 16. Lupiinien sininen väri viehättää, samoin lehdet. Lupiini kestää yllättävän monta päivää maljakossa ja on näyttävän näköinen.

  VastaaPoista