keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Jäätä, tirppoja, hiiriä
On ollut niin kiireisiä päiviä, ettei edes paria kuvaa ole ehtinyt lataamaan tänne. Eilen pidin lomapäivän ja luulin saaneeni hyvänkin kuvasaaliin, mutta kuvat olivat surkeita, liian valottuneita tai epätarkkoja. Laitan kuitenkin pari esille. Jääpuikossa kimmelsi auringon heijastus aivan kuin tähti, sen halusin ehdottomasti tallentaa. Kiviset hiiret maalasin sunnuntaina, äitini kanssa meillä on näitä kivenmaalauspäiviä tasaisin väliajoin. Lintusia kuvasin pilkkijakkaralla istuen. Melkein kaikki kuvat epäonnistuivat, syynä varmaan keskipäivän kova valo ja epävakaa käsi. Kauniista säästä kuitenkin sai nautiskella, sehän tärkeämpää olikin. Pitikin vielä kysäistä mielipidettänne: mikä teille tulee mieleen toiseksi ylimmäisestä jääkököstä?

8 kommenttia:

 1. Miehen sivuprofiili, ei suomalainen. Pieni nenä ja poskipää viittavat jonnekin aasiaan.Hienosti muuten tuo valo korostaa kasvoja.
  Tallipalloko siellä töyhtötiaista noin kiinostaa, ihana keraaminen "syöttökuppi".

  VastaaPoista
 2. Sitähän minäkin, miehen kasvothan ne siinä. Taidanpa antaa sille nimen: Jäämies.
  Töyhtötiaista kiinnosti talipallon jäänteet, pitääköhän vielä käydä ostamassa yksi paketti tintille. Se keraaminen syöttökuppi on ihan aitoa muovia, tuo auringonvalo tekee tepposiaan kuvaan.

  VastaaPoista
 3. Kasvot on ihan selvästi. Huomasin saman, liika on aina liikaa valossakin. Parhaat ajat kuvata näinä aikoina on aamut ja illat, jolloin valo on pehmeämpää ja lempeämpää. Töyhtö- ja kuusitiaiset ovat aina yhtä valloittavia. Kaunis on myös jäätähtesi.

  VastaaPoista
 4. ihanat noi jääpuikkojen valonpilkkeet! ei vois keväisempi mieli niistä tulla :)

  VastaaPoista
 5. Muumion profiili tuli mieleeni, eteenpäin työntynyt alaleuka, hieman avoin suu, korkeat poskipäät ja "kuivunut" nenä.
  Päätin etten katso mitä aikaisemmin on veikattu. Nyt katson!
  Ompas siun hiirillä ihan oikean näköiset kiiltävät hiirensilmät :)

  VastaaPoista
 6. Irma, Elina ja Vikki, kiitokset sanoistanne. Tosiaan ne kasvot voisivat olla muumionkin. Minulle se iltakuvaaminen sopii parhaiten, koska olen aamuntorkku. Vikki, kivieläinten silmät saa luonnollisen näköisiksi, kun maalaa pari valkoista pistettä kumpaankin silmään, yksikin tosin riittää. Toukokuussa on täällä Virroilla taas kivenmaalauskurssi opistolla, jos 10 osallistujaa ilmoittautuu. Sinne taas menemme äitini kanssa. Kivaa.

  VastaaPoista
 7. Jääkuvat ja lintuset aivan ihania taas ♥
  Liina on minulla varmaan samanlainen, luulen..
  Nuo hiiret on suloisia, tahtoo myös tehdä niitä kesäksi vaikka mökin verannalle.
  Kun vaan muistasin joskus, mistä tämän löydän jotta saan mallia katsoa ♥
  Itse olen leppiksiä maalaillut huvikseni kivistä.

  VastaaPoista
 8. Seijastiina, kiitos taas, liinan taisin saada mummoltani, hän oli kätevä käsitöissä.
  Hiiret kannattaa sitten lakata mattalakalla. Vien maalatut kivat ulos jollekkin tarttumattomalle alustalle, sitten suihkuttelen spraylakalla ensin pohjasta, kuivatan, sitten päältäpäin. Lämpimällä ilmalla lakka kuivaa äkkiä.

  VastaaPoista