maanantai 8. maaliskuuta 2010

SunnuntaiajelullaEilen teimme oikein rengasmatkan. Ensin suuntasimme Herraskoskelle koskikaraa katsomaan. Kara ei suvainnut tulla kuvausetäisyydelle, joten oli tyytyminen maisemien kuvaamiseen. Herraskosken naapurissa sijaitsee Nuorisokeskus Marttinen, jonka alueella on uusi hieno jääkiipeilytorni. Torni on huikaisevan korkea ja tosi jämäkän näköinen.  Suosittelen huimapäille. Viimeiseksi köröttelimme mökille katsomaan, onko se hautautunut lumeen, no melkein oli. Enpä viitsinyt lähteä rämpimään hankeen, mutta mieheni kiipesi urheasti katolle puhdistamaan aurinkopaneelin lumesta. Sillä välin nappasin pari kuvaa kinoksista, oli niin kaunista. Voimistuva tuuli kevensi puiden lumitaakkaa. Putoileva lumi oli kuin kultasadetta. Yritin vangita sadunomaisen hetken kuviksi siinä kuitenkaan onnistumatta, kimallus ja liikkeen tuntu puuttuvat.

14 kommenttia:

 1. Tykkään ihan hurjasti toisesta ja kolmannesta kuvasta, tuiskusta ja tuiverruksesta. Tulee mieleen ihan satukirjojen kuvitukset. Muita mitenkään väheksymättä :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi, olisitpa nähnyt sen livenä. Lumi ryöppysi hitaasti maahan ja kimalteli auringonvalossa, enpä ole ennen sellaista kokenut.

  VastaaPoista
 3. Ai se on jääkiipeilytorni, minä jo ajattelin että ohhoh kylläpäs siellä on lämpövuotoa jossakin. :P

  Nyt Herraskoski kuulostaa tutulta: oletko siis Virroilta? Itse olen siellä syntynyt, ja mummmola oli siellä lähiseudulla, sieltä on paljon hyviä lapsuusmuistoja.

  Kaunis hopeasade!

  VastaaPoista
 4. Virroilla olen asunut jo 35 vuotta, mutta kotoisin olen naapurikunnasta Ruovedeltä. Asuin lapsuuteni Visuveden Murtosaaressa, joka oli aivan ihana paikka. Sinne kaipaan unissani ja muistoissani vieläkin.

  VastaaPoista
 5. Minä asuin alle kouluikäiseksi asti Virroilla, sitten muutettiin etelämmäksi. Ihanat mummola-muistot ovat sieltä Vaskivedeltä, siellä vietettiin paljon kesiä myöhemminkin. Ja siellä vanha talo vieläkin on, mutta tyhjänä on ollut kauan ja paikat ruohottuneet. Seutukin on niin hiljentynyt, siltä tuntuu - väestö ikääntynyt ja monet talot tyhjillään. Mutta todella kaunista seutua, Visuvesi ja Vaskivesi. Uniin tule se maisema joskus minullakin.

  VastaaPoista
 6. Mukavaa, kun on joku muukin tältä seudulta kotoisin. Ihmettelen aina, miksi väki muuttaa pois maaseudulta. Ymmärrän kyllä, että työn perässä on lähdettävä, mutta muutenkin muutetaan. Minulle luonnonrauha, metsän äänet ja tuoksut ovat kaikki kaikessa. Maisema elää vuodenaikojen mukaan, aina on jotakin tarkkailtavaa ja ihailtavaa sekä ennenkaikkea kuvattavaa.

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia. Kirjoittelee naapurikunnan tyttö. Ähtärissä olen syntnyt mutta elämä kuljettanut pohojanmaalle ja Laihialle. Kesäisin aina kun on lomaa, pidempi viikonloppu tms ajelemme syntymäkodille, joka on kesämökkinä siellä. Rakastan metsää, suota, järviä yms. luontoa ja ilman niiden suomaa pakopaikkaa ja rauhaa olisin jo paljon enempi seinäpöhölö =)) Täytyypä oikein ensikesänä tehdä viikonlopun mittainen retki Virtojen upeita maisemia katselemaan.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommentoinnista. Kyllä se niin on, että luonto antaa paljon voimaa. Työpaikallakin vilkaisen usein ikkunasta ulos ja lepuutan hetken silmiäni pilvien pumpulimaisissa muodoissa ja tuulessa kaartuvissa puissa. Torisevan rotkojärvet ovat näkemisen arvoisia ja on muitakin kauniita maisemia täällä Virroilla. Minä puolestani aioin käydä Ähtärin eläinpuistossa kuvaamassa susia ja muitakin eläimiä.

  VastaaPoista
 9. TÄss eilis päivänä oli täälläkin aamusta tuollainen taika päivä. Puut kimmelti ja puista leijaili kevyttä hilettä. Olisi ollut kuvauksen paikka, mutta kamera kotona ja töissä. Nyt odotin samanlaista aamua, mutta turhaan.
  Sinä olet saanut ikuistettua tuon hetken ja kaunista koskea myös.
  Mahtava tuollainen jäädytetty kiipeilyseinä. Ihmettelin tuota "putousta", mutta sitten luin tekstin.

  VastaaPoista
 10. Säkällä sain muutaman lumenputoilukuvan, tänä keväänä ei noin paljon taida lunta kertyä enää puihin.

  VastaaPoista
 11. Synnyinseutu on siinä aikas lähiseudulla itsellänikin ja olikin mukava katsella tuttuja maisemia : )

  VastaaPoista
 12. Taru, tervetuloa katselemaan kuviani, tosin ne eivät vedä vertoja sinun upeille kuvillesi. Aika jännää, kuinka moni lukijani on täältä lähimaastolta kotoisin. Kesällä yritän laittaa enemmän maisemakuvia näytille täältä virroilta.

  VastaaPoista
 13. Upeat kuvat, aivan ihanat nuo valuvat jäätyneet vedet ♥
  Vai ei suostunut koskikara kuvaan, sillä oli muut touhut ilmeisesti menossa ;D

  VastaaPoista
 14. Seijastiina, kiitos, koskikaraa menen tänäkin talvena kuvaamaan, jos hän nyt suostuisi näyttäytymään. Viime talven olikin paljon lunta, saa nähdä toistuuko sama tänä talvena.

  VastaaPoista