torstai 29. huhtikuuta 2010

Hauskaa vappua!

Toivottelen teille kaikille oikein hauskaa vappua sateisesta säästä huolimatta ja laitan muutaman sekalaisen kuvan viime päiviltä.  Alimmaisessa kuvassa näkyvä risu- ja naavarakennelma askarruttaa minua, olisiko se oravan pesä?

Eilen vierailin taas tinkkisten valtakunnassa takapihalla ja sain kuin sainkin pari kuvaa töyhtötiaisesta ja pienestä suloisesta sinitiaisesta. Hömötiainen oli kesyllä tuulella ja tuli aivan lähelle jutustelemaan, talitiainenkin oli yllättävän peloton. Ehkä linnut ovat vähän tottuneet minuun, koska melkein päivittäin niitä kuvailen.

Mökillä näin pienen karvaisen toukan, se oli eksynyt jäälle niin kauas, että en ylettynyt sitä pelastamaan. Toivottavasti se pääsi omin voimin rantaan.

Alkuviikosta  ihastelin kuuta, siitä tulee napsittua  kuvia eri asetuksilla ja koskaan  ei oikein onnistu. Useimmiten kuu on liian kirkas ja palaa puhki, tai sitten kohina pilaa kuvan. Tämäkin kuva on otettu paljon valoisampana aikana kuin miltä se näyttää kuvassa. Kuvankäsittelyllä tummensin sekä kuuta että taivasta, jos olisi vielä sellainen 300- tai jopa 400-millinen kanuuna, niin saisi yksityiskohtiakin näkymään.

Toivottavasti aurinko edes vähän sulostuttaisi vappua, ja kaikki pääsisivät nauttimaan kevätsäästä.

17 kommenttia:

 1. Tässähän oppii tuntemaan lintuja, kiitos siitä!
  Upea kuva kuusta, ei se taida juustoa olla :)
  Kyllä se luonto varmastikin toukanpojan rantaan ajaa, liikuttava kuva kun toinen taivaltaa siinä jäälakeuden keskellä.
  Alimmainen kuva miellyttää kovasti, en ole koskaan nähnyt millainen oravan pesä on, meillä ne kovasti pyrkivät välikaton väliin.
  Oikein iloista vappua!

  VastaaPoista
 2. Ihanat kuvat! Varmasti ovat jo tottuneet, kun noin lähelle pääsit. Minusta kuukuvasi on hieno, en enää keksisi miten tuota voisi parantaa! Kuuta onkin paras kuvata hieman valoisalla, tai sitten pitää olla jalusta. Ainakaan itsellä ei muuten onnistu. Jotkut kuulema kuvaa kaukoputken kautta, pitäisi joskus viritellä sellainen ja kokeilla.
  Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Vikki ja Elisa ja hauskaa vappua. Ulkona onkin varsinainen vapunviettokeli, vettä tulee kuin saavista kaataen ainakin täällä Virroilla.
  Ei nyt oikein osunut nappiin tämä lomapäivä valokuvaamisen kannalta, mutta ei se mitään. Nythän ei ole mitään tekosyytä laistaa kotitöistä eli siivousta ja ruoanlaittoa on luvassa. Nukuinkin yli yhdeksään, se oli kyllä ihanaa.
  Minulla on noita kuukuvia aika monta talletettuna, tämä varmaan on onnistunein. Sellainen kuunsiltakuva olisi kyllä saatava, mutta sitä pitäisi lähteä kuvaamaan Toisveden rantaan ja taas pitäisi saada kyytiä miesväeltä.
  Nyt on kyllä mentävä laittamaan Janssoninkiusaus uuniin, että ruoka ehtii ajoissa.

  VastaaPoista
 4. Sinitiainen on minusta kaunis lintu, jotenkin tyylikäs.
  Nuo keittiöpuuhat taitavat olla keljun sään ohella naispuolisen kuvausharrastajan pahin kiusa. Minulle käy usein niin, että aamuisin ja aamupäivisin olisi otollisimmat säät vaellella kameran kanssa, mutta kun ei, pitää käydä kaupassa ja laittaa sapuskaa, etsiä kadonneita sukkia, pyykätä, äh.
  Hauskaa Vappua! Jospa sunnuntaina olisi aurinkoa.

  VastaaPoista
 5. Hauskaa vappua sinulle Pipsa. Tänään sain vähän siivousapua lapsilta ja ruokakin on jo laitettu, muutama ilmapallo pitää ripustaa vapun kunniaksi. Edelleen täällä on huono sää, mutta voihan se vieläkin parantua illaksi.

  VastaaPoista
 6. Jännittävä on tuo viimosen kuvan pesärakennelma, en minäkään ole oranvanpesää koskaan nähnyt...
  -Töyhtötiainenhan onkin varsinainen keikari :-D

  VastaaPoista
 7. Jeps, töyhtötiainen on lintulaudallakin kuin kuninkaallinen, se ei isompiaan pelkää ja puolustaa ruokaansa hanakasti.

  VastaaPoista
 8. Kiva nähdä töyhtis taas, "omat" karkasivat jo metsään, ei ole enää näkynyt heitä ruokintapaikalla. Toivottavasti ruostesiiven toukka pääsi rantaan ja löysi hyvän koteloitumispaikan.

  VastaaPoista
 9. Tiaiset ovat hauskat seurattavat, niin touhukkaita ja pirteitä aina.
  En ole yhyttänyt yhtään karvalolleroa vaikka muina keväinä niitä silmiini on osunut, mutta kai olen kulkenut nokka taivasta kohden.
  Hyvää Vappu päivää sinne.
  Täälläkin muuten sataa.

  VastaaPoista
 10. Hauskaa sateista vapunpäivää teille Irma ja Pehmyt piirto. Katsoin netistä, miltä aikuinen ruostesiipi näyttää ja kappas, vain yhden kerran olen sellaisen nähnyt melkein samassa paikassa kuin tuon toukan. Sain kuvankin siitä vanhalla pokkarillani, täytynee kaivaa kuva jostain cd:ltä. Töyhtikset taitavat pesiä jossain lähellä, niiden ääntely kuuluu läheisestä kuusikosta päivittäin. Toista töyhtistä ei ole näkynyt vähään aikaan, kai se hautoo parhaillaan.

  VastaaPoista
 11. Karvamato jäällä ... aivan ihana kuva. Tiaiset ovat hauskoja, mutta vaikeita kuvattavia, jos eivät tule "polvelle istumaan". Minä taas yritän parhaani laistaa kotityöt je melkein siinä tänäänkin onnistuin. Jospa nyt kuitenkin menisin tiskaamaan.

  VastaaPoista
 12. Hei Manteli ja hyvää toukokuun alkua sinulle!

  Kauniita lintuja, hienot kuvat olet saanut. Kannattaa istuskella rauhassa pihalla niinkuin olet tehnyt, linnut huomaavat ettet ole uhka ja niitä pääsee katselemaan vähän lähempää-

  Tuo viimeoinen näyttäisi oravapesältä minusta. Nyt keväällä on muuten hauska bongailla kaikkia vanhoja pesärakennelmia, ennenkuin lehdet peittävät kaiken näkyvistä. Oikein yksi päivä mietin, että pitäisikö tehdä valokuvasarja kaikista harakanpesistä mitä näkyy. :P

  VastaaPoista
 13. Kiitos Rusina ja Uuvana. Ehkä karvamatoa ei palele, kun sillä on "turkki" päällä.

  Niin kai se sitten on oravanpesä, aika jännässä paikassa lähellä lintujen ruokintapaikkaa. Hyvin "julkisella" paikalla pesä on aivan tien vieressä tuulten riepoteltavana.

  Harakanpesistä ja muistakin pesistä olisi kiva nähdä kuvasarja, niitä ei tosiaankaan kesällä huomaa kuin vahingossa.

  Hyvää alkavaa viikkoa aurinkoisen sään merkeissä.

  VastaaPoista
 14. Voi nokkosperhoset on kevään kynnyksellä heränneet siellä, kauniit kuvat, aivan huimat ♥
  Ja sinitiaisen kuvat vastustamattoman kauniit kuten tintti ja hömppäkin ihanat!
  Toukkakin herännyt, nyt on syksy ja pitkä matka kevääseen , mutta silläaikaa ihastelen sinun keväisiä kuviasi ♥

  VastaaPoista
 15. Seijastiina: Toivottavasti näen nämä pikkuiset lintuset uudelleen talven alkaessa. Kesällä joitakin tiaislajeja ei näe ollenkaan, mutta ruokinnan alettua heitä ilmaantuu taas. silloin olen valmiina kamerani kanssa. Kiitos Seijastiina.

  VastaaPoista
 16. Huomasin juuri, että tuolloin, kun olet kuvat laittanut, on kuu samanlaisessa nousussa vissiin kuin nyt syksyllä, kaunis ♥

  VastaaPoista
 17. Seijastiina, kuu on suosikkikuvauskohde. Eilen illalla ja toissailtana sitä kuvailin myös.

  VastaaPoista