sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Kuplahulluus
Näihin jääkupliin jäin aivan koukkuun, eilen piti mennä uudelleen kuvaamaa niitä. Melkein kaikki kuplat olivat kadonneet. Katsokaapa tarkemmin ylintä kuplakuvaa, aivan kuin siinä leijailisi avaruusalus tähtisumussa. Joskus  se mielikuvitus tekee tepposet.

12 kommenttia:

 1. Nämä ovat kyllä hienoja :)
  Ensimmäinen ihan erityisesti.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Vikki. Näitä oli mukava kuvata, mutta kelju käsitellä. Jäähän tuli kuvatessa outo heijastus, piti tummentaa ja lisätä kontrastia, että sai sen pois. Uniinkin nämä kuplat tulivat, niin paljon eilen meni aikaa.

  VastaaPoista
 3. Miäkin näin tuon ufoaluksen ennenkuin luinkaan tekstisi. :)

  Auttaisikohan tuossa heijastusongelmassa muuten joku suodin? Editointi on tosiaan joskus työlästä, suodin voisi vähentää vaivaa.

  VastaaPoista
 4. Minäkin ajattelin jotain suodinta hommata, kesällä veden heijastuskin on ikävä. Täytynee ottaa selvää, minkälainen suodin tulisi kysymykseen. Ennestään minulla on sellainen pyöröpola, mutta se ei taida sopia?

  VastaaPoista
 5. Todella kauniita, selkeitä kuvia.
  Kohteet ovat muotoilun priimatavaraa.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Pipsa, luonto se osaa muotoilla kauniita kuvioita meidän iloksemme.

  VastaaPoista
 7. Kyllä pyöröpolaa kannattaa kokeilla, kyllä se periaatteessa juuri veden heijastuksiin tepsii. Se tekee veden tavallaan läpinäkyväksi.

  Esim. täällä kuvapari jossa näkyy pyörön vaikutus:

  http://www.offrench.net/photos/articles/polarizing_filter.php

  VastaaPoista
 8. Kiitos vinkistä Uuvana. Katsoin kuvaparin ja eron kyllä huomaa. Ostin syksyllä laajakulmaobjektiiviini pyöröpolan. Maisemakuvissa ainakin sain taivaan sinisemmäksi. Täytyykin tehdä kesällä vertailuja ilman suodinta ja suotimen kanssa. Mökillä tulee kuvattua järveä paljon ja heijastukset ovat ikäviä.

  VastaaPoista
 9. Ihania kuplia! terveisiä toiselta kupla ja pisarahullulta:) Ne on haasteellisia kuvata ja siksi niin kiehtovia.

  VastaaPoista
 10. Kiitos Kaarnikka, pisaroita varmaan riittää huomenna kuvattavaksi, luvattiin sateistä säätä. Pisarat ovat ensteks vaikeita kuvattavia, pitäisi olla jalusta, kun niitä kuvaa.

  VastaaPoista
 11. Todella upeat, aivan kuten sanoit, avaruusalus.
  Siis oikein ihanat kupla kuvat.
  Sinä keksit aina jotain jännää kuvattavaa, ihanaa!

  VastaaPoista
 12. Seijastiina, kiitos, jääkuplat löysin vasta viime keväänä, ne olivat niin kauniita, etten voinut vastustaa. Toivottavasti näen niitä ensi keväänäkin.

  VastaaPoista