perjantai 16. huhtikuuta 2010

Kuplaunelmia


Kävimme pari päivää sitten mökillä katsastamassa jäätilannetta. Jää oli vielä paksua, mutta nouseva vesi oli jo irroittanut sen rannoilta, samoin vanhan onkilaiturini. Selailin sääpäiväkirjaa, useimmin jäänlähtemispäiväksi olen merkannut vappuaaton eli pari viikkoa vielä pitää vartoilla. Jään alle oli muodostunut kauniita kuplia, harmi ettei ollut makro mukana. Otin kuitenkin telellä muutaman kuvan. Kotimatkalla löysimme pienen puron, ja ihmettelin suurta valkoista palloa, joka pilkisti puiden välistä. Pakkohan sitä oli kavuta katsomaan ja kappas: löysin oikean kuplaunelman. Kuplaunelma oli sellaisen jumppapallon kokoinen, enpä ole sellaista ennen nähnyt. Tämä on taas niitä sattumia valokuvaussopassani.

13 kommenttia:

 1. Kauniita kupla unelmia. Varsinkin tuo keltainen oli upea, mutta suosikkini ehdottomasti tuo missä yksi yksi iso kupla ja sen alla lehtiä. Suurennettuna aivan ihana taidekuva, upea.

  En ole noin suurta vaahtopalloa nähnyt. Sellaista pienempää kuvasin, mutta en saanut kovin hyviä kuvia siitä.
  Hienoa valokuvaussoppaa keittelet, sitä on mielyttävä nauttia ja hyvää silmänruokaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Pehmyt piirto, sama kuva oli minunkin lemppari. tänään löysin myös pienempiä vaahtopalloja ja kuvasinkin niitä. Täytynee taas huomenna ottaa urakka ja käsitellä tämäpäiväiset kuvat.

  VastaaPoista
 3. Hienoja yksityiskohtia, hyvinhän telekin on niiden tallentajana toiminut.
  Mahtava vaahtopallo. Siinäpä olisi puron poukamassa vaahtokylpy valmiina. :D

  VastaaPoista
 4. Hämmästyttävän kauniita! Kuplaunelmasi on upea, ja nuo yksittäiset kuplat ja jäätähdet ja -riiteet myös. Sinulla on selkeästi silmää kauneudelle.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Uuvana ja Elisa. Tänään otin makron mukaan mökille, mutta suurin osa jääkuplista oli kadonnut. kymmeniä kuvia kuitenkin otin, niiden perkaamiseen sitten meneekin tämä ilta, kurkikuvatkin odottavat vielä käsittelya. Onneksi on luvattu vähän huonompaa ilmaa, ettei tule lisää kuvattua. Iloista viikonlopun viettoa teille.

  VastaaPoista
 6. Jännittäviä jäitä, kuplia, vaahtoja, heijastuksia ynnä muita ihmeitä olet kuvannut taitavasti.

  Huvitti tuo sanomasi, että onneksi on luvattu huonoa säätä, ettei tule lisää kuvattua. Minäkin kuvasin tänään viikon tarpeiksi ja kuvat pitäisi ehtiä käydä läpi ennen maanantaita...

  VastaaPoista
 7. Melkoinen kuplapallo olikin sua odottamassa!
  Pidin erityisesti kuvista 5-8, taideteoksia!

  VastaaPoista
 8. Kiitos sanoistasi, Irma. Lohduttavaa, että muillakin on käsettelemättömiä kuvia. Pari minuuttia sitten sain tämän päivän urakan tehtyä, kuuden maissa aloitin. Perheen suunnalta kuuluu paheksuvaa murahtelua. Pitää varmaan jättää bloggaaminen huomiselle, laitan vielä muutaman kuplakuvan ja ehkä kurkikuvia. Rauhallista sunnuntaita kaikille.

  VastaaPoista
 9. Tässäpä on taas ihania ja levollisia kuvia vähän niinkuin iltasaduksi :)
  Nyt olikin vaikea valita sitä suosikkia, liian monta kaunista kuvaa. Mutta kyllä se kuitenkin on tuo kuva missä ison kuplan alla on lehtiä ja toinen on tuo kuva hajonneesta laiturista, tai ainakin oletan että siinä on laituri.
  En muista koskaan nähneeni tällaisia kuplamuodostelmia.

  VastaaPoista
 10. Kiitos Taru ja Vikki. Itse pidin myös jääkuplista niin paljon, että kävin vielä eilen uudelleen mökillä. Suurin osa kuplista oli kadonnut, mutta pari kuvaa sain. Laitan ehkä vielä pienen postauksen niistä, vaikka tulee vähän toistoa. Tänään on satanutkin räntää, eikä pihalle tarkene mennä. Välillä kyllä aurinko pilkahtelee houkuttelevasti...

  VastaaPoista
 11. Vikille piti vielä sanomani, että olihan se minun vanha onkilaiturini, viisitoista vuotta vanha ainakin. Eipä se ole kestänyt painoani enää muutamaan vuoteen ja nyt jäät varmaan vievät sen mennessään.

  VastaaPoista
 12. Ihanat keväiset kuvat ♥
  Hauskoja kuplia ja jään sulamista, sitähän on ihana katsella, ja hyvin tietysti sait ne kuvattuakin, kuten aina, ihanat :)

  VastaaPoista
 13. Seijastiina, kiitos, näihin jääkupliin ihastuin mökillä, toivottavasti ensi keväänäkin kuvattua.

  VastaaPoista