tiistai 27. huhtikuuta 2010

Sen seitsemää sorttia tirppoja

Samalla, kun kirjoitan tätä tekstiä, kuuntelen ah niin ihanaa musiikkia Media Playerilta. Sieltä löytyy monta klassista musiikkikanavaa. Tämänhetkinen musiikki sopii lintujen keväisiin leikkeihin; Bachin Brandenburgilaista.

Viikonvaihteessa tarkkailin lintuja ja muutaman kuvankin sain. Raijasin istuimen ruokintapaikan läheisyyteen ja istuksin kärsivällisesti  tunnin, kaksi. No, tunnustetaan että kolme tuntia sunnuntaina ja tunnin eilen, lisäksi käveleskelin ja treffasin vielä mustiksenkin. Linnut olivat ensin arkoja, mutta tottuivat sitten outoon kököttäjään.
Silti ne olivat niin nopeita, että suurin osa kuvista tuli heilahtaneita,  aina jokunen kuitenkin pitää tallettaa.

Oli kiva istuskella ja kuunnella lintujen erilaisia ääniä, aivan uusiakin äännähdyksiä kuulin. Vihervarpunen päästää sellaisen pienen rätisevan äänen, se on niin pieni ja söpö. Mustarastaalta pääsee pieni piip-ääni, jollaista en ole ennen kuullut. Tiaisilla vasta onkinn monenlaisia lurituksia.

Nytpä se musiikki vaihtui reippaaksi pianomusiikiksi, se sopii hyvin kuvien lataamismusiikiksi.
Klikkaamalla kuvaa saat isomman version.













16 kommenttia:

 1. Vihervarpunen on uskomattoman kaunis pikku tirppa. Ja hassuääninen. Hyvät kuvat olet pihalinnuistasi ottanut. Lintujen jutustelusta tulee mieleen aina laulujoutsenet. Tyynellä säällä järvellä voi kuulla niiden keskustelevan hiljaa keskenään, ihan erilaisella äänellä kuin kevään komeat törähdykset.

  VastaaPoista
 2. Kärsivällisyys palkittiin ja eihän me niitä tunteja lasketa, eihän!
  Hieno kuvasarja - vihervarpunen on meillä harvinainen ja siksi niin kaunis,kuin undulaatti ;)
  Mustarastas on jotenkin niin sympaattinen, hirmu epäileväinen kuikuilija ja niin upea laulaja.
  Meillä sataa räntää ja on tainnut linnutkin lähteä etelään ;)

  VastaaPoista
 3. Läähättäen tulen ja kuolaten poistun, vaikken kaikista tunnistuksista ole edes varma... Mutta vihervarpunen on äärettömän hurmaava :-D

  VastaaPoista
 4. Kiitos Irma, Elisa ja Mags! Ei niitä tunteja aina edes uskalla laskea, jostain se aika harrastuksille löytyy, kotityöt kyllä vähän kärsivät kesällä. Onneksi on niitä sadepäiviä. Nyt on kyllä tullut pideltyä kameraa niin paljon, että tenniskyynärpää vaivaa ja Mobilatia kuluu. Juuri kävin portailla katsomassa, näkyykö pellolla kauriita. Mustarastaan vain näin, se on kumma kaahija, hämärissä tulee pihalle kääntelemään niitä lehtiä, mitä en ole ehtinyt haravoimaan. Taas kuului se kumma piipitysääni, oikeastaan se kuulostaa kimeältä vihellykseltä. Katselin justiinsa säätiedot ja huomiseksi luvataan poutaa eli kuvaamista taas tiedossa.

  VastaaPoista
 5. Sinä olet kärsivällinen, kun jaksat noin monta tuntia istua paikallaan ja odottaa. Palkaksi sait hienoja kuvia linnuista.Nyt voisi se mustavarjo lehahtaa meidänkin pihaan, mutta minä en jaksa pysyä kovin kauan aloillani, jotta saisin pihalinnuista kuvia, täytyy opetella.
  Kyllä nuo linnut panee jalkoihin vipinää ja kameran rallattaan. Kun tämä huuma menee ohi, niin sitten tulee sullakin varmaan niitten pienimmäisten aika.
  Kyllä kevät on ihanaa ja kesä suuri täyttymys.

  VastaaPoista
 6. Kiitos, Pehmyt piirto. Kyllä se mustis teidänkin pihalle tulee. Jotkut mustikset ovat vähän rauhallisempia, voi hitaasti astellen päästä aika lähelle.
  Pienimpien aika on silloin kun paju aloittaa kukintansa. Kukissa pörrää kaikenlaista kulkijaa, jopa kukkahämähäkin olen nähnyt vaanimassa. Pihalla on ihana auringonpaiste, herätessämme oli melkein 7 astetta pakkasta. Harmi, että työ haittaa harrastuksia.

  VastaaPoista
 7. Kylläpä sait monta lintua bongattua kameralla. Ihania kuvia jälleen. Punatulkun kohdalla aina pysähtyy: "Oi, punatulkku" Se on vaan niin jotenkin erilainen.
  Valitsin taas ihanimman kuvan. Se on tuo "lintu" joka seisoo tukevassa haara-asennossa auringonkukansiemen suussaan. Se kuva saa hyvälle tuulelle.
  Meillä on lämmintä 10 astetta ja kova tuuli, ajattelin vähän lähteä kuvaamaan leskenlehtiä mutta taidan pysytellä lämpimässä.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Vikki. Minäpä lähdin palelemaan ulos ja sain taas muutaman pikkulintukuvan, sen jälkeen menin passiin suuren kuusen alle. Oli oikein jakkara mukana ja hyvät näkymät pellolle, jossa kurki usein käy. Kaksi tuntia hytisin tuulessa, mutta kurki ei tällä kertaa suvainnut tulla. Sen opin, että enemmän vaatetta päälle ensi kerralla ja tyyny takamuksen alle.
  Hömötiainen siemen nokassaan on minustakin kivoin kuva. Tänään kuulin järripeippojen ääntä, mutta ne eivät uskaltautuneet lähelle. Olisi somaa saada niistäkin pari kuvaa.

  VastaaPoista
 9. Mustarastaan konsertteja kuunneltiin meilläkin eilen illalla, lauloivat vuorotellen, joskus toisiaan matkien. Hurjan taitavia!
  Muuten linnut ovat minulle aika vieraita otuksia, harvan tunnistan enkä juuri koskaan saa niistä kuvia.

  VastaaPoista
 10. Hienot kuvat, paljon lajeja ja kauniita värejä.
  Todella huippuotos tuo jossa hömötintti tasapainottelee kukansiementä nokankärjellä. :)

  Minä tunnun olevan niin hidas että vihervarpusesta en vaan kuvaa saa. Tosin miulla ei ole ruokintapaikkaakaan houkuttimena johon ne pysähtyisivät ja jota voisi vahdata.

  Minulta kuluu kaksi kolme tuntia helposti istuskellessa jos on tuollainen katselupaikka jossa trafiikkia riittää. Joskus menee kauemminkin. Joskus tutuu etten oikein voi (tai ainakaan halua) mihinkään retkellä lähteä jos on samana päivänä myöhemmin jotain muuta menoa. Pitää olla koko loppupäivä aikaa ettei tarvitse itseään hoputella. Pitää saada istuskella niin kauana kun siltä tuntuu.

  VastaaPoista
 11. Kiitos Uuvana ja Pipsa, nytkään en saanut Pipsan kommenttia näkyviin, vaikka molemmat julkaisin kerralla, on se nyt ihme. Pipsa kertoili heidän kuunnelleen mustarastaiden laulua, se onkin ihanaa luonnon omaa musiikkia. Mukava kuulla, että muutkin viettävät aikaansa istuskellen ja katsellen lintusia, omatuntoni kolkuttaa vähemmän nyt. Enpä tiedä mihin tämä kuvaushimo vielä johtaa, kun kevät etenee. Varmaan jää pihan haravoiminen miehen kontolle ja osa ikkunoista jää pesemättä, mutta kun kuvaaminen on niin mukavaa.

  VastaaPoista
 12. No nyt se Pipsan kommentti oli tupsahtanut esille, hätäilin vähän liian aikaisin. Hyvää yötä teille kaikille, nukkukaa hyvin!

  VastaaPoista
 13. Sinulla oli kärsivällisyyttä ja se palkittiin!
  Toiseksi alimmainen viehätti värimaailmallaan ja tunnelmallaan erityisesti = )

  VastaaPoista
 14. Kiitos Taru, Se olikin ensimmäinen kuvani punatulkkunaaraasta. Rouva punatulkku onkin hienostuneesti pukeutunut vanhaan roosaan ja mustaan.

  VastaaPoista
 15. Hyvät kuvat linnuista sait, ja ei ne pelkää pahasti, kun ei liiku.
  Kauniita lintuja,hauskin tuo jossa on linnulla auringonkukan jyvä suussa :D
  Värikkäitä lintuja ja on niitä mukava katsellakin, hyvä kuva on aina saavutus, ja sinä kyllä onnistuit, eli kannatti odotella :D

  VastaaPoista
 16. Seijastiina: Pikku hömötiainen näytti iloisesta napatessaan näin komean siemenen ja kuvaaja oli vielä iloisempi saadessaan kuvattua hömppää. Ensi keväänä otan kyllä pehmeän tyynyn takamuksen alle, ettei puudu /jäädy:D

  VastaaPoista