perjantai 23. huhtikuuta 2010

Pitkäkorvia pellolla
Olen monena iltana seisoskellut pellon reunassa ja katsellut kaukana ruokailevaa metsäjänistä. Se on niin arka, vähän väliä pää nousee ja pupu tarkistaa tilanteen, sitten taas syödään ja välillä vähän venytellään. Eilen jänö oli kuitenkin vähän lähempänä ja sain muutamia kuvia. Eivät ne aivan tarkkoja ole, mutta minulle aivan tyydyttäviä. Kävin vielä ehtoommalla kävelyllä ja kas vain, peräti kaksi pupua mutusteli heinänkorsia samassa paikassa. Toinen on meilkein valkoinen vielä, vain silmien päältä oli tullut kesäturkki esiin. Toinen oli ja aika kirjava, se näyttikin vähän huonosti pukeutuneelta. Olivat selvästi kavereita keskenään, onhan se mukavaa, kun on seuraa ja kaksi korvapariakin kuulee enemmän.
Puoli tuntia sitten käväisin pihalla ja kyllä harmitti, kun ei ollut kameraa mukana. Pellolla oli kaksi valkohäntäkaurista, valo olisi nipin napin riittänyt kuvan ottamiseen, mutta ehkäpä ne tulevat huomenna uudelleen. Arvatkaa, kuka on silloin valmiina. Hyvää viikonvaihdetta kaikille.

11 kommenttia:

 1. Sinä oletkin saanut ihan oikein jänön tähtäimeen, oikein metsäpupun. Täällä kaupungissa kun näkee vain rusakoita.
  Alkaa pupusilla olla jo tuo suojaväri vähän heikko, kyllä siinä saakin koko ajan olla toinen silmä auki vaaran varalta.

  Hyvää viikoloppua sinulle myös! Toivottavasti kauriit käyvät näyttäytymässä uudemman kerran.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Uuvana, vähän ihmettelin kun puput uskaltautuivat aivan iltapäivästä tulla pellolle. Valkoinen väri kyllä näkyy kauas. Tässä lähimaastossa majailee huuhkaja, mutta ei se taida saalistaa näin päiväsaikaan?

  VastaaPoista
 3. Taitaa olla nuo metsäjänikset harvinaista herkkua asutusten lähellä. Jostain luin, että rusakko suurempana ja vahvempana valtaa itselleen tilaa ja jäniksen on siirryttävä kauemmas.
  Pelkkiä rusakoita täällä näkyy.
  Olen useasti ajatellut, että pitäisi asettua jonnekin metsän reunaan odottelemaan, niinkuin sinä teet.Kärsivällisyys palkitaan, voi saada tallennettua sellaista, mikä on herkkää pakenemaan.
  Oletko saanut siitä huuhkajasta kuvaa?
  Toivotaan, että kauris tulee:)
  Hyvää viikonvaihdetta myös sinulle;)

  VastaaPoista
 4. No niin, nyt se lykästi sinuakin - tuo metsäjäniksen kuvaus ;)Onnea- tosi hienoja kuvia! Ja vielä kaksi yhtäaikaa.. Nälkä on varmaan tuonut heidät syömään valoisalla, tosin valoisa aikahan lyhenee koko ajan.
  Ne kauriit vasta hienot olisivat, olehan valmiina!

  VastaaPoista
 5. Kiitos sanoistanne, Pehmyt piirto ja Elisa. Tämä pihalla paleleminen ei tee hyvää nivelrikolle, mutta kun tuo kuvaaminen on niin palkitsevaa. Kait se on jokin alkukantainen metsästysvaisto, pitää saada saalis tähtäimeensä, siis kameran. Onnistunut tilanne tuottaa suurta mielihyvää.
  Huuhkajasta en ole saanut kunnollista kuvaa, viime vuonna hämärässä otin kaukaisen silhuettikuvan, kun huhuli lennähti kelon oksalta, harmi, että oli niin kaukana.
  Olen huhuillut sille takaisin, se on kyllä kiinnostunut ja vastailee taajempaa, mutta ei ole tullut katsomaan. Olisikin jättipotti, jos saisi huuhkajasta kuvan.
  Omenoista kauriit pitävät, niitä voisi paloitella ja viedä pellolle. Tuoksu voisi houkutella ne paikalle, täytyypä miettiä.

  VastaaPoista
 6. Naamioitu kuvauskoju ja houkutushaaskat, niinhän nuo oikeat kameramiehetkin nappaavat hienoimmat luontokuvansa. Kojuun kolmeksi vuorokaudeksi kyttäämään, eiköhän ala vilske käydä :D

  VastaaPoista
 7. Kivat otokset "puolipukeisista" pupuista. Nyt alkaisi olla jo korkea aika vaihtaa kesäisempään asuun. Hyvää "metsästysonnea" kauriin kuvaamiseen!

  VastaaPoista
 8. Jänikset ovat vielä noin vaaleita!
  Siivoilin päivällä tuolla takapihalla ja totesin että rusakko oli käynyt parturoimassa kääpiöomenapuuta. Jotain koulutusta ne kyllä tarvitsisivat, ettei nyt ihan harrastuspohjalta tehtäisi näitä leikkuita miten sattuu:)
  Hyvää viikonvaihdetta myös siulle!

  VastaaPoista
 9. IRMA, VIKKI JA PIPSA! Täällä ihmettelen, koska en saanut kommenttejanne näkymään. En tiedä mitä tapahtui, aivan normaalisti mielestäni painoin -julkaise kommentti- näppäintä. Ehkä sittenkin töpeksin ja poistin kommentit. Sitä en kyllä tarkoittanut ja olen häpeissäni, jos niin tapahtui. Kiitos kuitenkin kommenteistanne, ne ilahduttavat aina. Tänäänkin käväisin pupuja katsomassa, mutta ne olivat siirtyneet kauas peltojen päähän. Kauriille kävin heittelemässä omenan ja porkkanan paloja, saas nähdä käyvätkö syömässä ne. Kylmä päivä oli tänään, lintujakaan ei paljoa näkynyt.

  VastaaPoista
 10. Suloisia kyllä ovat nuo puput!
  Nyt on syksy, ja niin moni pupu alkaa vaihtaa väriään, näin unta että oli satanut ensilumi, lienee se kohta sitten tulee, ja pupun kuuluu olla sitten jo vaalea :)
  No onnistuitko näkemään kauriita vielä, usein sitä käy että kun odottaa ei ne saavukaan, kuten minä odotin närheä mökillä takasin pihaan, kun kamera jäi sisään, eipä uhallakaan tullut enää toisen kerran :D

  VastaaPoista
 11. Seijastiina, eivät kauriit enää tulleet, taisivat olla vain läpikulkumatkalla. Nyt vietiin omenia pellolle, kauriithan pitävät niistä. Hirviäkin olen kutsunut melkein joka ilta, juuri tulin pihalta. Metsästä kuului kerran rytinää, mutta mitään ei ilmaantunut pellolle. Pupuja ei ole näkynyt kesän jälkeen tai sitten niitä ei oikein erota heinän seasta.

  VastaaPoista