lauantai 10. huhtikuuta 2010

Myllyojan kuohuja

Viimeisestä postauksesta onkin jo aikaa, koska en ole ehtinyt paljoa kuvaamaan. Näytön kanssa on myös ollut ongelmia, enkä saanut käsiteltyä niitä vähäisiäkään kuvia. Kuvat näkyivät näytöllä aivan omituisen värisinä ja epätarkkoina. Monena päivänä räpläsin näytön kimpussa ja säätelin värejä ym. Eilen vasta älysin mennä katsomaan tietokoneelta näytön asetuksia ja kuin ihmeen kaupalla sain värit taas kohdalleen.
Ajelimme pari päivää sitten Jäähdyskylään, siellä on aivan tien varressa  vanha mylly koskineen. Kosken pauhu oli mahtava. Vanhan myllyn hirret ovat kauniisti ajan haalistamia. Yritin kuvata koskenkuohuja pitkällä valotuksella, mutta osa kuvista näyttää vahän ylivalottuneilta, pitäisiköhän mennä kuvaamaan iltahämärässä?
Eilenillalla oli aika mukava sää ja kävin tutkailemassa lumen sulamista. Aukeilta paikoilta on lumet kokonaan sulaneet, mutta varjoisilla paikoilla ja metsänreunoissa on vielä lunta. Linnut laulelevat jo kiihkeasti, mustarastaita on paljon. Tänäaamuna pikku ojamme tulvi pellolle, toivottavasti tulva houkuttelee pari sorsaa uiskentelmaan. Kuvailin aamulla palokärkeä, sillä on jännä tapa lentää aivan kuin sukeltamalla välillä. Kevään ensimmäinen nokkosperhonen lenteli myös tänään. Pääsiäisen aikaan huomasin ojassa pienen söpön palleron uiskentelemassa. Olen sellaisen nähnyt ennenkin samoilla seuduilla. Arvaatteko, mikä otus on kyseessä (alin kuva)? Kuva on tosi huonolaatuinen, mutta ehkä siitä kuitenkin saa selvän.

17 kommenttia:

 1. Tunnelmallisia mylly-kuvia. Kuohut olivat upeat, olit oikein paneutunut asiaan ja loputulos on myös sen näköinen, viimeisttellyt kuvat.
  En oikein tunnista noita , mutta oisko joku jyrsijä, päästäinen tulee mieleen ja maamyyrä.
  Perhos kuvaus on sitten alkanut. Onko nämä niitä aikuisena talvehtijoita, vai talvehtiiko se aikuisena.
  Hauska silhuetti tuolla palokärjellä.
  Olet ainakin luonnossa kulkenut ja tehnyt hienoja havaintoja.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Pehmyt piirto. Juuri tulin iltakävelyltä palellen, aurinko kehveli meni kohta pilven taakse ja pohjoisesta tuuli kylmästi. kädet ovat kohmeessa. Pienen kurkiauran sentään näin. Nokkosperhonen on niitä aikuisena talvehtijoita, siksi niin aikaisin lentelee.
  Arvasit oikein, kun päästäiseksi sanoit; kyseessä on vesipäästäinen. Soma otus, isompi kuin tavallinen "nokkahiiri".

  VastaaPoista
 3. Olenkin jo odotellut miten kevät siellä etenee :)
  Tänään vietin koko päivän sisällä,käväisimme Jyväskylässä kaksilla eri messuilla, joten en ehtinyt paljon kevättä haistella. Joutsenia näkyi kolme Mikkelin tietämillä sulassa vedessä ja lennossa näkyi pariskunta.
  Tykkään tuosta lumisesta kuvasta jossa puut heijastuvat veteen, palokärjen kuvat ovat ihania. Arvelin tuota palleroista myös päästäiseksi mutta en kyllä tiennyt että myös vesipäästäinen on olemassa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Vikki, kyllä kevät etenee supervauhtia, vaikka luntakin vielä löytyy. Poutapäiviä on luvattu säätiedoissa, joten vipinää riittää kuvausrintamalla. Visuvedelle pitäisi lähteä katsomaan, onko sinivuokot jo kukassa.

  VastaaPoista
 5. Ai kun todella hienot nuo palokärkikuvat, aivan ihmeelliset profiilit! Ensimmäisessä on kuin jonkinlainen viitta eikä siivet. Todella hienot otokset. Minun lempilintujani.
  Myllyn vedet kuohuvat hienosti. Kuinka pitkällä suljinajalla kuvasit? (kunhan vaan olen utelias, itsekin pitäisi kokeilla joskus).

  Hyvin sait päästäisenkin usutettua kuvaan, hyvää yhteistyötä! ;)

  VastaaPoista
 6. Eksyin Blogiisi. voi kuinka hienoja kuvia sinulla on!!!. Itse vasta harjoittelen kuvien ottoa. Minulla on vain vaastimaton dicikamera, mutta tykkään laltioida näkymiäni. Luonto on minullekin rakas, ja puutaha. Hyvää kevättä sinulle.

  VastaaPoista
 7. Vesikuvat ovat todella kauniita, jotenkin rauhoittavia. Samoin linnun lentokuvat ovat hienoja. Jotain myyrää minäkin olisin veikannut, kuono on vaan aika pitkä - hauskan näköinen otus ;)
  Ei ole vielä perhosia täällä lennellyt, lunta on vielä varmaan liian paljon..

  VastaaPoista
 8. Komeat kuohut on Myllyojalla. Olet saanut (ilmeisesti pitkällä valotusajalla?) osaan kuvista utuisuutta mukaan. Nokkosperhosen näin minäkin eilen, mutten ehtinyt kuvata. Vesipäästäisen olen nähnyt vain kuolleena, iso on verrattuna pikkuserkkuunsa. Ilmeisesti kettu oli kaksi vesipäästäistä napannut ojasta ja jättänyt syömättä, päättelin viereen jätetystä jätöksestä... Palokärkeä on vaikea kuvata, mutta sinäpä sait ihan lentokuvat.

  VastaaPoista
 9. Upeita, upeita kuvia! Kuohut on hienoja ja palokärki onnistunut mainiosti kuvissasi.

  -Minun rantaretkireittini on vielä niin upottavan märkä, ettei kumppareissakaan tohdi mennä, mutta varmaan se pian kuivuu taas käveltävään kuntoon.

  Kiitos kuvista :-)

  VastaaPoista
 10. Hups, olipa tänne tullut kommennteja, kiitos kaikille yhteisesti. Olen sellainen aamuntorkku, yhdeksän maissa vasta heräsin. Uuvana ja Irma: valotusajat olivat 1/2, 1/8 ja 1/13 sekuntia, lyhin valotusaika oli paras mielestäni, ei ylivalottanut niin paljoa.
  Sylvi: Kävin vastavierailulla blogissasi, siellähän oli paljon ihania kukkakuvia, kevät on teillä jo pitkällä.
  Elisa: Kyllä lumi ensi viikolla vähenee teilläkin, on luvattu aika lämmintä.
  Mags: Rantaretkireitti - olisipa minullakin sellainen, kadehdin. Meillä ei ole rantaa kovin lähellä, pieni puropahanen vain. Kesällä sitten mökillä saan ihmetellä veden kauneutta.

  VastaaPoista
 11. ihania kevätkuvia! noi koskikuvat on todella kauniita.

  VastaaPoista
 12. Kiitos Elina, kevät innostaa kuvaamaan.

  VastaaPoista
 13. Upeita kuvia vesielementistä muihin kevään ihmeisiin.

  VastaaPoista
 14. Aivan upeita koskikuvia! Ja vekkuli palokärki. Ihanaa kun tulee kevät ja maa pursuaa pian kaikkea kivaa kuvattavaa.

  VastaaPoista
 15. Rusina ja Kaarnikka, kiitokset kannustavista sanoistanne. Kyllä kevät on ihanaa aikaa, sellainen kupliva riemukas olotila on tällä hetkellä kun haistelee kevään tuoksuja ja kuuntelee lintusten viserrystä. Tämän saman tunteen toivon teidän kaikkien saavuttavan.

  VastaaPoista
 16. Aivan upeat koskikuvat, niistä tykkään kovasti ♥
  Minullakin matkan päässä kaunis koski, jossa tykkään käydä monesti eri vuoden aikoina, kesällä sitä reunustaa saniaiset talvella jää ♥

  Siellä lämmittelee kevät auringossa myös ihana nokkosperhonen ,ikävä on niitä :D

  Ja mikäs kiitäjä siinä ilman halki liitää?

  Loistavat kuvat taas!

  VastaaPoista
 17. Seijastiina, kiitos, sinulla on myös kaunis koski. Myllyojalle on matkaa n, 15 kilometriä, joten emme siellä kovin usein käy.
  Kiitäjä oli palokärki, vähän hassu lentoasento:)
  Alimmaisena loiskuttelee vesipäästäinen, olen sen pari kertaa nähnyt, asustelee meidän pellonojassa.

  VastaaPoista